gránit írta: ↑2025.02.16. 11:42:26
FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.16. 11:36:43
Prioritás volt a hosszabbítás, hogy legalább a meglévő keret megmaradjon, esetleg utána lehet nézni, hogy tudunk e eladni, majd igazolni.
Ez is egy lehetőség, de ez még mindig nem magyarázat arra, hogy miért kellett Gavi fizetését 3 millióval emelni. Aztán csodálkozunk, hogy nem tudunk igazolni. Teljesen felesleges addig az FFP-re mutogatni, amíg ezt csináljuk. Ha nem lenne FFP, mindenkinek csillagászati fizuja lenne, mint akkor, amikor ezt engedték.
Én nagyon ellene vagyok az FFP ilyen formájának, de amíg ezt csináljuk, nem mutogathatunk rá, mert jelen pillanatban az FFP ment meg minket attól, hogy megint a csőd felé vigyük magunkat. Amúgy erre is lett kitalálva az FFP, elég sok csapat csődbe ment volna már enélkül, és persze egy sokkal kiegyenlítettebb mezőnyt eredményezne nemzetközi szinten, ha nemzetközi szinten alkalmaznák, és nem csak egy országban vennék komolyan. Ezért rossz jelenleg, ahogy van, de nem mutogathatunk rá addig, amíg Gaviknak 9 milliós fizukat adunk.
Az első fele igaz, de megint ki kell emelni a körülményeket, visszamenve Messi fizetéséig és Bartóék ámokfutásáig (De Jong fizetése)
Másik felével nagyon nem értek egyet, de nem folytatom tovább, mert nem fogunk sosem egyetérteni.
Mitől ment meg, ha a saját neveléseinket nem tudjuk regisztrálni, majd játszatni, és le is írod, hogy máshol nem ilyen szigorú a szabályozás, így mehetnek bárhová, ahol többet fizetnek.
A La Liga is jól meg van mentve, lejjebb írtam, hogy a tehetséges spanyol játékosokat vinné a PL.
Heti hírek szerint Pedrit, Raphinhat, Koundet figyelik a PL csapatok (első 2 City, utóbbi Chelsea)
Lejaró szerződéssel még rosszabb lenne az alkupozízió.
Gavi esetében vagy menne, vagy maradna, 9 milliós fizetést valószínűleg egy PL középcsapat ki tudná fizetni, főleg ha nem lenne átigazolási ára.
Bayern pl. A héten adott egy 25 milliós szerződést Musialanak, ahol Gavi fizetése szintjén ott Palhinha és Laimer áll.
Most nézem Capology-n Musiala 18,8
https://www.bbc.com/sport/football/arti ... 0j98vy985o
Közben minden német forrás 25-ről írt, ennyire nem venném komolyan a Capology számait, láthattuk De Jong fizetésén is.