Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Amúgy a tudatlanság vajon feljogosít?Troym írta: ↑2025.03.28. 15:09:54Örülök, hogy egy semmilyen tisztet betöltő Freixa szerint nincs itt látnivaló, csak nem hallották meg Pamplonában.
OFFICIAL: Osasuna have decided to file a complaint with the Competition Committee regarding the participation of Inigo Martinez.
Hivatalosan nekimentek Inigo szerepeltetésének.
Én ezt a szöveget találtam (magyar portálokat nem olvasok, véleményem szerint elképesztően színvonaltalanok, gyakorlatilag témától függetlenül):MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.03.28. 11:31:25Viszont Cubarsinak meg főleg nem telt le a szabály miszerint "nemzetközi szünetet követő első öt napban nem léphet pályára a klubcsapatában."
, különben ha a 20-án lesérült Cubarsinál ez nem lenne probléma akkor a 16-án lesérült Inigonak főleg nem.
Ez alapján nem a lesérüléstől számolva 5 nap hanem a válogatott szünetet követő 5 nap a lényeg.
Amúgy meg pont az a vicces a szabályban hogy a nemzetközi szünetet KÖVETŐ napokról beszél, míg mi a nemzetközi SZÜNET ALATT játszottunk, na ilyenkor mi van?!
Szerintem nem lesz semmi, ha a szövetség a szöveg utolsó tagmondatának megfelelően valami nyilatkozatot tesz az érdekünkben, hogy megvizsgálták Martinezt, ők is sérültnek találták, elengedték. Ha nem, akkor lehet ebből még baj.
Viszont Cubarsinak meg főleg nem telt le a szabály miszerint "nemzetközi szünetet követő első öt napban nem léphet pályára a klubcsapatában."gránit írta: ↑2025.03.28. 11:14:47
Cubarsí pont játszhatott volna, mert a 20-i meccsen sérült le, neki letelt az 5 nap, és a válogatott elengedte.
Akit a válogatott elenged, az az általam olvasottak szerint játszhat. Akik meg simán kihagyják a válogatott meccset, saját döntésükből, szintén játszhatnak a következő bajnokin gond nélkül.
Cubarsí pont játszhatott volna, mert a 20-i meccsen sérült le, neki letelt az 5 nap, és a válogatott elengedte.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.03.28. 11:10:18Ez alapján akkor él a szabály ha pl elutazott volna a válogatotthoz, és pl Hollandiából visszahívjuk sérülésre hagyatkozva, de valójában már azelőtt megsérült hogy csatlakozott a válogatotthoz, pl Cubarsi lehet hogy pont emiatt nem játszott mégha már fitt is volt, mert ő a hollandok elleni odavágón sérült meg és jött vissza hozzánk, ő nála tényleg problémás lehetett volna ha játszik.
Akit a válogatott elenged, az az általam olvasottak szerint játszhat. Ez a szabály, már ha tényleg van ilyen, nem azokat az eseteket akarja büntetni, amikor valaki a válogatott szerint is lesérült, de utána a következő bajnokira felgyógyult. Hanem azokat az eseteket, amikor a klub tartana vissza valakit a válogatott keretből. Akik meg simán kihagyják a válogatott meccset, saját döntésükből, szintén játszhatnak a következő bajnokin gond nélkül.
Persze, ezt értem, pont azt írtam, hogy hányan vannak akik egy kamusérüléssel hazajönnek, vagy már kihagyják az egész válogatott szünetet. kb mindennapos. Az itt mázli lett volna, ha hétvégén már +5 nap telik el, de nagyon sok esetben kedden, vagy akár szerdán fociznal még a válogatottakban, akkir elvileg még hétvégén sem játszhatnának, ilyenről meg még soha nem hallottam korábban. Szóval mondjuk a brazilok/argentinok közül sem játszhatna senki hétvégén azok közül, akik mondjuk sérülés miatt kihagyták a szünetet/2. meccset.gránit írta: ↑2025.03.28. 10:18:25Ez nem azokra vonatkozik, akik játszottak a válogatottban. Hanem azokra, akik sérülés miatt nem játszottak. A spanyol válogatott 20-án és 23-án játszott. A 23-i meccshez képest csak 4 nap telt el a meccsig, így ha ez valóban szabály, akkor szabálytalanul jártunk el. Már ha tényleg van ilyen szabály, próbálok utánajárni.bence0330 írta: ↑2025.03.28. 10:07:27De mit jelent ez a szabály? Mi az az 5 nap, mihez képest? Minden szünet alatt rengetegen jönnek haza kisebb sérüléssel, aztán játszanak. Ha az utolsó meccsnaptól számít, szerintem akkor sem jöhetne ki túl sokszor, mert ugye az a latin-amerikai meccseken akár szerda is lehet, a többieknél meg kedd, ergo nem játszhatnának szombaton soha, max vasárnap, attól függ, hogy számoljuk az öt napot, ha utáni 5 nap, akkor még vasárnap sem. Én meg megeszem a kalapom, ha ezek a játékosok nem szoktak a szombati meccseken rendre ott lenni.
Abszolút, illetve nem alanyi jogon alapkezdő (most épp igen Casadó kiesésével), kaparnia is kellett, meg egész más DJ korábban tutyimutyi reakcióideje, nyomás alatt stresszes, lassú gondolkodása ezzel a sokkal jobb fizikai állapottal, ami az egész csapatot jellemzi. Tisztább az elme. Rapha élesebb a kapu előtt, DJ élesebb nyomás alatt, szerintem ezek korábban is főleg azért álltak fel, mert nem volt rendben a felkészítés. Kb bárki aki idejött, tompább lett, területének megfelelően.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.03.28. 10:34:15De Jongnál is hasonlót tudok elképzelni, nagyon szép hogy így összeszedte magát(a független sajtó is végig dicséri a válogatott alatt is pedig az elmúlt években inkább a csalódás kártya volt a szerepe), és Flicknek sikerült elérnie hogy ne a hátrányai jöjjenek ki hanem az előnyei.
Pedagógiailag nagyon rendben van Flick és csapata, Torres is már nagyon úgy nézett ki hogy itt nem lesz semmi keresnivalója és Griezmann 2.0 lesz az esetből, erre ő is megtáltosodott, GM is ha beáll nem netto emberhátrány már hanem hozzá tud tenni a csapathoz csereszinten bőven.
Ami még bíztató volt, hogy a pihent Lewandowski beállásával távolról meg nem lehetett mondani hogy épp ő nála van a labda, nem az volt mint pár hete hogy messziről hallatszott hogy sírt/elpattant tőle a labda, az 1 helyzetét is tökéletesen beverte, más így az összkép mint 0-24 csapágyasra járatva
Egyenlőre katyvasz, amit még az NSO is gerjeszt:sansz írta: ↑2025.03.28. 10:58:05Szerintem meg akárhogy csűrjük-csavarjuk, már megint a Barca vezetősége akik képtelenek figyelni a szabályokra, vagy még rosszabb, figyelnek, csak bíznak benne, hogy majd ezt is megússzuk. Ha nem, majd megint lehet szidni a ligát.Barcaman1993 írta: ↑2025.03.28. 10:32:52
Akárhogy csűrjük csavarjuk, ez a szabály a vicc kategória. Kíváncsi lennék, hogy ez hogyan nem ütközik a munkavállalási joggal? A másik meg, hogy ez az 5 nap azért jöhetett létre, mert a drága liga ekkora tette a meccset, úgyhogy 10 játékost adtunk a spanyol válogatottaknak és akkor a többi válogatottról szót sem ejtettem. Gironával játszottunk volna először ez nem is lenne téma. Büntetés esetén átgondolnám a válogatottba "engedést".
A munkavállalói jogokat hagyjuk, azért a foci speciális terület, külön szabályok vonatkoznak rá.
A szabálynak van értelme, mert ugye van egy válogatott-klub ellentét. A klubnak joga van "erővel" visszarendelni a sérült játékost, azért lett az öt napos nem játszhat szabály, hogy ezzel a klubok ne akarjanak visszaélni. Normál esetben Inigo jelezhette volna az edzőnek, hogy diszkomfortot érez a térdében, valami nem jó és akkor valószínűleg padozott volna.
Szerintem meg akárhogy csűrjük-csavarjuk, már megint a Barca vezetősége akik képtelenek figyelni a szabályokra, vagy még rosszabb, figyelnek, csak bíznak benne, hogy majd ezt is megússzuk. Ha nem, majd megint lehet szidni a ligát.Barcaman1993 írta: ↑2025.03.28. 10:32:52
Akárhogy csűrjük csavarjuk, ez a szabály a vicc kategória. Kíváncsi lennék, hogy ez hogyan nem ütközik a munkavállalási joggal? A másik meg, hogy ez az 5 nap azért jöhetett létre, mert a drága liga ekkora tette a meccset, úgyhogy 10 játékost adtunk a spanyol válogatottaknak és akkor a többi válogatottról szót sem ejtettem. Gironával játszottunk volna először ez nem is lenne téma. Büntetés esetén átgondolnám a válogatottba "engedést".
Pont a játékosok munkavállalását akarják biztosítani ezzel, hogy a klubok ne tudják kamu orvosi jelentésekkel visszavonni őket a válogatottból. Mi nagyon elfogultan csak a klub szemszögéből nézzük a dolgokat, de a játékosoknak és a FIFA-nak fontosak a válogatott mérkőzések is. Sőt, nem tudom, ez hogy van a mai gyermekeknél, de az én gyerekkoromban minden gyerek foci vb-t akart nyerni. Mára a vb nimbusza szerintem némileg megkopott, de mind a játékosoknak, mind a FIFA-nak roppant fontos még mindig.Barcaman1993 írta: ↑2025.03.28. 10:32:52Akárhogy csűrjük csavarjuk, ez a szabály a vicc kategória. Kíváncsi lennék, hogy ez hogyan nem ütközik a munkavállalási joggal? A másik meg, hogy ez az 5 nap azért jöhetett létre, mert a drága liga ekkora tette a meccset, úgyhogy 10 játékost adtunk a spanyol válogatottaknak és akkor a többi válogatottról szót sem ejtettem. Gironával játszottunk volna először ez nem is lenne téma. Büntetés esetén átgondolnám a válogatottba "engedést".
"five days after the international break"soadroli írta: ↑2025.03.28. 00:19:59Osasuna are considering filing a complaint against Barça for an IMPROPER lineup (related to Iñigo Martinez)
According to the rules, if a player is withdrawn from the national team, they are not allowed to play for their club within the first five days after the international break. (Fabrizio Romano)
![]()
Igen, a rotációval mindig hadilábon álltunk, jellemzően az edzők vagy túltolták, vagy egyáltalán nem rotáltak. Emlékszem amikor talán Lucho nem rotált, aztán egyszercsak felküldött egy olyan csapatot akik kis túlzással életükben nem is látták egymást, aztán ment a csodálkozás hogy nem működik a játékbence0330 írta: ↑2025.03.28. 00:23:47Amúgy szerintem a "B" csapatunk nagyot fejlődött ősz óta, ennyire nem bukdácsoltunk volna, ha akkoriban legalább ennyink van. Ez persze alapvetően "A" csapat volt 1-2 hiányzóval, de úgy általában véve ha nem tudunk fullosan felállni, akkor is jobban megy a gépezet, mint ősszel, jobban össze van rakva az egész rendszer. Ez is aranyat érhet még, mert szükség lesz rá bőven.
Flick több embernek jobban megtalálta a helyét, DJ végre azt játssza, amiért idehoztuk, Pedrivel november körül szórakozott még ilyen 10-es posztra rakva meg hasonlókkal, ezek mára teljesen letisztultak látszólag (furcsállom is, hogy a válogatottban nem tették át oda, hiszen konkrétan alighanem a világ legjobbja duplaszűrő tagjaként, ott még mindig Olmo vagy Pedriben gondolkoznak). Fermín azóta egy korrekt cserejátéks lett, Torresre meg néha szavak nincsenek, milyen átalakuláson ment át, Garciát is említettétek sokan, ő is. Sőt, Martint is jó ideje be lehet tenni úgy, hogy extrát nem hoz, mint Baldé, de a dolgát elvégzi stabilan.
Szóval annak ellenére, hogy nevekre nem nagyon van cserepadunk, egy egész használhatót verbuvált össze Flick, most már tudunk velük is meccseket nyerni, sőt, nem is csak nyögvenyelősen. Remélem legalább Olmo kidőlésével ide lehet majd venni Torrét, nála keserű a szájíz mindenkinél, ahogy olvasgatom.
Szerintem főleg ennek köszönhető, hogy 2025-ben még mindig veretlenek vagyunk minden sorozatban. Persze ebből még mindig lehet egy valamirevaló kupa nélküli év, önmagában extra játékra nem osztanak díjat, de az már önmagában nem semmi, hogy áprilisra fordulva mindenhol korrekt esélyünk van mindenre.
Akárhogy csűrjük csavarjuk, ez a szabály a vicc kategória. Kíváncsi lennék, hogy ez hogyan nem ütközik a munkavállalási joggal? A másik meg, hogy ez az 5 nap azért jöhetett létre, mert a drága liga ekkora tette a meccset, úgyhogy 10 játékost adtunk a spanyol válogatottaknak és akkor a többi válogatottról szót sem ejtettem. Gironával játszottunk volna először ez nem is lenne téma. Büntetés esetén átgondolnám a válogatottba "engedést".gránit írta: ↑2025.03.28. 10:18:25Ez nem azokra vonatkozik, akik játszottak a válogatottban. Hanem azokra, akik sérülés miatt nem játszottak. A spanyol válogatott 20-án és 23-án játszott. A 23-i meccshez képest csak 4 nap telt el a meccsig, így ha ez valóban szabály, akkor szabálytalanul jártunk el. Már ha tényleg van ilyen szabály, próbálok utánajárni.bence0330 írta: ↑2025.03.28. 10:07:27De mit jelent ez a szabály? Mi az az 5 nap, mihez képest? Minden szünet alatt rengetegen jönnek haza kisebb sérüléssel, aztán játszanak. Ha az utolsó meccsnaptól számít, szerintem akkor sem jöhetne ki túl sokszor, mert ugye az a latin-amerikai meccseken akár szerda is lehet, a többieknél meg kedd, ergo nem játszhatnának szombaton soha, max vasárnap, attól függ, hogy számoljuk az öt napot, ha utáni 5 nap, akkor még vasárnap sem. Én meg megeszem a kalapom, ha ezek a játékosok nem szoktak a szombati meccseken rendre ott lenni.
Ez nem azokra vonatkozik, akik játszottak a válogatottban. Hanem azokra, akik sérülés miatt nem játszottak. A spanyol válogatott 20-án és 23-án játszott. A 23-i meccshez képest csak 4 nap telt el a meccsig, így ha ez valóban szabály, akkor szabálytalanul jártunk el. Már ha tényleg van ilyen szabály, próbálok utánajárni.bence0330 írta: ↑2025.03.28. 10:07:27De mit jelent ez a szabály? Mi az az 5 nap, mihez képest? Minden szünet alatt rengetegen jönnek haza kisebb sérüléssel, aztán játszanak. Ha az utolsó meccsnaptól számít, szerintem akkor sem jöhetne ki túl sokszor, mert ugye az a latin-amerikai meccseken akár szerda is lehet, a többieknél meg kedd, ergo nem játszhatnának szombaton soha, max vasárnap, attól függ, hogy számoljuk az öt napot, ha utáni 5 nap, akkor még vasárnap sem. Én meg megeszem a kalapom, ha ezek a játékosok nem szoktak a szombati meccseken rendre ott lenni.
Minden mai cikk arról szól, hogy csak túlterhelés miatt hozta le Flick elővigyázatosságból, szerencsére. Casadó kidőlésével óriási bajban lennénk, ha ő és Pedri nem bírnák végig a szezont.FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.28. 06:24:08soadroli írta: ↑2025.03.28. 00:19:59Osasuna are considering filing a complaint against Barça for an IMPROPER lineup (related to Iñigo Martinez)
According to the rules, if a player is withdrawn from the national team, they are not allowed to play for their club within the first five days after the international break. (Fabrizio Romano)
![]()
Én is most olvasom. Hozzátartozik, hogy az MD szerint az Osasuna a "meccs után értesült a szabályról"
Fontos 3 pont. Remélem Olmo sérülése nem komoly. De Jongról tud valaki valamit miért jött le? Nem lenne jó, ha most fogyne el a rövid keret.
Nekem sajnos az az érzésem vele kapcsolatban, mint ami Puig-al volt, technikailag az egyik legképzettebb játékosunk(top3 nálam talán), de fizikailag túl átlagos ahhoz, hogy nálunk bármit is elérjen. Sebességben és fizikumban is átlag alatti sajnosBarcaman1993 írta: ↑2025.03.28. 09:02:05
A meccs egyébként meglepően laza volt, kár Olmo sérüléséért. Amire kíváncsi vagyok, hogy Pablo Torreval mi a tervünk? Ez a csávó 2 havonta játszik 1-1 meccsen, de elképesztően jó minden alkalommal. Nagy kár lenne elpazarolni.
Azért ez szép lenne. Mondjuk ebben a csodás bajnokságban ezen sem lepődnék meg.soadroli írta: ↑2025.03.28. 00:19:59Osasuna are considering filing a complaint against Barça for an IMPROPER lineup (related to Iñigo Martinez)
![]()
soadroli írta: ↑2025.03.28. 00:19:59Osasuna are considering filing a complaint against Barça for an IMPROPER lineup (related to Iñigo Martinez)
![]()