Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Gavinak drukkolok, szerintem most Torre is előtte jár, jól játszik, akármennyire is kevés percet kap, él vele.Peter írta: ↑2025.03.31. 12:16:45Szépen, nyugodtan teszi a dolgát a csapat és mindezt úgy, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.
Azt is kellemes látni, hogy a korábban néhány játékosnál hiányolt, a teljesítmény tekintetében pozitív irányú elmozdulás is lépésről lépésre láthatóan alakul. Értem ezt főleg úgy, hogy ezek jelenleg nem csak alkalolmszerűen láthatók, hanem folyamatában látszik a pozitív irányú változás gyakorlatilag minden pályára lépő játékos esetében és ez értelemszerűen a csapatot viszi előre.
Egyelőre Gavi az, akinél én ezt nem látom, de éppen azért, mert e tekintetben ő kivétel, nincs is hatással a csapat teljesítményére illetve bárki játszhat helyette.
Szóval igen, a játék minden elemében fejlődtünk, fejlődünk és van is hová még fejlődni.....![]()
Szépen, nyugodtan teszi a dolgát a csapat és mindezt úgy, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.
Ennek az ügynek ahhoz semmi köze hol sérült meg. Ha a válogatott orvosai adtak igazolást, hogy nem kell megjelennie a válogatottnál, akkor szuper, ha nem, akkor -3 pont.
Maradjunk annyiban, hogy Martínez nem a válogatottnál sérült meg, így rá nem vonatkozik a korlátozás!Troym írta: ↑2025.03.28. 12:06:09Természetesen ennek az újabb adminisztrációs hibának sem lesz nálunk sem felelőse, sem következménye, elvégre túl nagy kérés ismerni annak a versenysorozatnak a szabályait, ahol 100 éve indulunk minden évben. Mondjuk kár meglepődni, amikor 3-4. számú vezetői pozícióba a végzettség, releváns szaktudás és affinitás nélküli Bojan Krkic kerülhet, mert 15+ éve játszott a csapatban 2 évet. (Decot inkább már nem is említem, de amúgy is azért ez talán nem az ő szintje)
Frenkie csoda, hogy padra ülhetett, meccs előtt úgy szólt a fáma, hogy ki kell, hogy hagyja "muscle overload" miatt. Lehet csak vésztartalék ma. A Madrid meccsen is padon kezdtek a brazilok, szerintem az még az előrehozott meccsen kívül is egy túl kései időpont volt arra az Argentin-Brazilra, 26-a hajnalban játszottak ugyebár, plusz az utazás, időeltolódás, edzés, ha mindkét nagy csapatban így döntött az edző, akkor gondolom ez lehetett az oka, nem volt elég így a 4 nap szünet. 1 nappal mehetnének ezek a 2. válogatott meccsek korábban azért.
Igen, pontosan így történt, helyette Kerkez csapattársát, Huijsen-t hívta be:
A bizalom és/vagy az adminisztráció két különböző dolog.
Szerintem is így lehet, én főleg csak azon töprengem, mi lehet a legrosszabb eset, és szerintem a körülményekre való tekintettel még akkor is komoly esélyeink lennének, ha mi hívtuk volna vissza. De remélem, hogy ez teljesen lényegtelen és fekete-fehér esetként felénk döntenek.
Az elsődleges kérdés, hogy egyoldalú volt -e a visszahívás, vagy a szövetség engedte -e el Martínezt.bence0330 írta: ↑2025.03.29. 09:42:31Annál azért talán több, ha az Osasuna hivatalosan is lépett. De én sem hiszem, hogy ebből bármi lesz.
Tegyük egy pillanatra fel, hogy tökéletesen erre az esetre illik a szabály, ami ugye a legrosszabb forgatókönyv. Akkor sem érezném jogosnak a körülményeket tekintve, amelyek szerint az időpont miatt eleve elvesztettünk két játékost (köztük egy védőt!). Nem tudom, teljesen példa nélküli-e ez a meccsnap, de ha nem is, akkor is kb az. Szerintem egyértelmű, hogy ezt figyelembe kell venni, még így is mi voltunk a károsultak.
A FIFA szabályzatának 5. cikke szerint egy játékos nem léphet pályára klubjában a válogatott időszak alatt és azt követő öt napban, hacsak az illetékes szövetség másként nem rendelkezik.
Annál azért talán több, ha az Osasuna hivatalosan is lépett. De én sem hiszem, hogy ebből bármi lesz.
Ezt mondjuk kétlem, a hírek szerint kifejezetten segítőkész volt pl. Olmo regisztrációjánál (https://www.football-espana.net/2025/03 ... gistration, eredeti katalán rádiós cikk linkelve van benne, ha jól értem, elvileg ő maga hívta fel a spanyol legfelsőbb bíróság elnökét, hogy hagyja helyben a késve beérkezett bevételt (már nem emlékszem mi volt, ez a Roque-eset?), ezzel Olmo regisztrációját). Hogy ebből mi igaz, meg mi nem, nem tudom, de Laporta nyíltan, sajtótájékoztatón külön meg is köszönte nekik a "neutrális" hozzáállást, úgyhogy valami alapja biztos van. Szerintem egymásnak a két klub nem akar szándékosan rosszakaratból keresztbe tenni, csak a pályán. Maguk felé hajlítgatni dolgokat már más téma, de direkt a másiknak keresztbe tenni nem hiszem, én úgy érzem, nagyobbak a közös érdekek, erősebb a közös ellenség (Tebas) összetartó ereje.
Gondolom a spanyol szövetségi kapitány nem szeretne magára haragítani cca 5-10 a spanyol válogatottban figyelembe vett, vagy vehető játékost, mert egy pontlevonás és akár emiatt elbukott bajnoki cím után gondolom kisebb lelkesedéssel mennének a válogatottba páran, gondolom lenne közöttük 1-2, akinél izomfáradtság lépne fel, akármennyire is fontos a válogatott, de ha emiatt elbuknak egy bajnoki aranyat, azért felidegesedhetnek és a Barca játékosok nélkül a spanyol válogatott 2 polccal lejjebb kerül.gránit írta: ↑2025.03.28. 15:41:15A FIFA nem akarja, hogy a klubok visszatartsák a játékosaikat a válogatott szerepléstől, és kamu orvosi jelentésekkel otthon tartsák őket. Viszont akit a válogatott maga elenged, mert a játékos a válogatott szerint is sérült, arra nem vonatkozik ez a szabály. Akit a válogatott elenged, az játszhat, ha közben felgyógyul. Nem azt akarja szankcionálni a szabály, ha valaki lesérült, a válogatott szerint is, de időközben felépült. Ezzel semmi gond a szabály szerint. Azt akarják megakadályozni, hogy a klubok kamuból visszatartsák a játékosokat a válogatott szerepléstől. Ennek úgy akarják elejét venni, hogy akit sérüléssel visszatartottak a válogatottól, az az utolsó válogatott meccstől számítva 5 napig nem játszhat a klubjában sem. Tehát ha valaki kamuzna, pont nem játszathatná a játékosát, tehát nem érdemes kamuzni. Kivéve, ha a válogatott maga engedi el a játékost, mert szerinte is sérült. Ha nem kamu, és valóban sérült volt, és felépült a következő fordulóra, akkor játszhat. Ez volt Cubarsí esetében, aki nevezve is volt a keretben, ott volt a cserepadon, ha Flick úgy dönt, játszhatott is volna.
Ha a válogatott ezt leigazolja nekünk, ahogy a MD írja, akkor nem lesz ebből semmi, ha a válogatott elengedte Martinezt. De ha nem engedte el, és csak simán visszatartottuk, hogy skippelje a válogatott meccseket, aztán 4 nap múlva beraktuk a csapatba, akkor az eddigi információim szerint szabályellenes.
Igen, sok cikkben hivatkoztak erre, mint 5. cikkelyre (Article 5), ha bemásoljátok a keresőbe, ki fogja dobni. Ugyanakkor nem találtam még olyan hivatalos FIFA-dokumentációt, amiben ez benne lett volna. A labdarúgás átláthatatlanságát mindig szidtam, mennyivel egyszerűbb lenne egy mindenki számára ingyen elérhető szabálykönyv, és csak Control+F, Control+C+Control+V.Troym írta: ↑2025.03.28. 15:25:41Ma délelőtt Gránit gondolom a google-n megtalálta a szabályt, akkor nem lehet annyira titkos, hogy ne kéne tudnia róla egy sportvezetőnek, jogásznak nálunk. És még mielőtt ismét elkezdünk ártatlan szemmel vádaskodni, hogy ilyen miatt csak minket bántanak, én emlékszem tizenéve zárták ki a Real Madridot egész spanyol kupa sorozatból egy játékos jogosulatlan játéka miatt. Kérdés, hogy van-e hivatalos elbocsátó üzenete Inigonak a válogatott feladatok alól, ha nincs, akkor bajba kerülünk, mert az igaz, hogy ahol lehet alánkteszik a szappanos deszkát, ezért nem szabad amatőr hibákat véteni.
Nagyon várom az első hetet, hónapot, amikor nincs botrány körülöttünk, ez 2025-ben még nem sikerült.