bence0330 írta: ↑2025.04.15. 14:55:40
Már el is felejtettem, tényleg, ő tolt egy verbális Zidane-t, going out with a bang.![]()
A bíró megsértéséért szerintem is rendben van a piros, és akár egy meccses eltiltás, de ennyi. Iszonyatosan félrement valami a szabályalkotásban, ha az nagyobb gáz, mint ez az ámokfutás, amit művelt, és amiért a civil életben börtönbe kerülhetne valaki. Képzeljük el a két jelenetet az utcán, beszólsz valakinek, és nekifutásból ráugrasz és szándékosan el akarod törni a lábát. Egyikért max kapnál egy taslit, a másikért meg járhatsz bíróságra.
Nyilván nem tökéletes az analógia. De nagyon ki van csavarodva magából a rendszer. Tiszteljük a bírót, anélkül nem is lehet, de na.
Egyébként igen, a reál szurkolók is röhejesnek tartják az egy meccset.
És még lehet, ők fognak jól kijönni a dologból, Mbappé szerintem valahol rosszul érzi majd magát, és a szezonban először elkezd kaparni. Mert amúgy az Arsenal azért nyerte meg az első meccset, mert a Reál "letámadásán" abban a 4-4-2-ben röhögve mentek át. Eleve nem a legjobb formáció arra, de amit a két jómadár elöl művelt... ha a teknőc bűntudatból megy egy böszme nagyot, akkor azért ez megváltozhat kicsit. Plusz visszatért Ceballos, aki szerintem a legfontosabb játékosa jelenleg a Reálnak. Nem a legjobb, de őt kivéve esik össze leginkább ez a szétesett, pusztán egyéni villanásokra alapozott játék és középpálya.
Amúgy instant pirosért nem 2 meccsről indul automatikusan az eltiltás?
Ebben tényleg az a legbrutálisabb hogy ezzel validálják ezt a viselkedésmódot, és nyíltan kimondják hogy az orrukat fennhordó bírók szent aurájának megsértése sokkal súlyosabb és fontosabb számukra mint a liga saját játékosainak testi épsége. Mostantól egy Yamal/Raphinha/Pedri ha nem tetszik hogy túl jó akkor lerúgatom és jónapot, lesz 1 meccs eltiltás miközben a mérleg másik oldalán meg egy egész karrier tétje van? Nem tudom mikor láttam ilyet amikor még szándékosan lendületet is vesz a lába hogy még nagyobb erővel verjen oda neki, nem véletlen hogy odaát is csalódtak Mbappeban emiatt, szerintük is nagyon csúnya volt, pedig messze nem olyan megosztó mint Vinicius.
FcBarcelona1 írta: ↑2025.04.13. 20:49:58
A meccs előtt váltották le a kinevezett Munuerat, aki kiállította Bellinghamat, ha emlékszünk az utána történtekre. Munuera személyes okokra hivatkozva mondta le. Így Soto Grado vezette a meccset, aki a szezon végén visszavonul.
Már nem ez idén az első vitatott jegyzőkönyve.
Szerintem ez többet érne 3 meccstől, de lehet annyi sem lesz a vége.
https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/ ... 4_102.html
Áthoztam ezt a La Liga / Copa del Rey topicból:
Munuera előre megérezhetett valamit, vagy csak szimplán nem akar már a RM-nak fújni azok után amiért boszorkányüldözés volt ellene mert nem engedett meg olyat Bellinghamnek amit mások eddig igen..Utólag jól is járt amúgy, el tudom képzelni milyen visszhangja lenne ha ő "örökölte" volna meg ezt az Mbappe-féle tahóságot