Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.04.15. 15:44:20

bence0330 írta:
2025.04.15. 14:55:40

Már el is felejtettem, tényleg, ő tolt egy verbális Zidane-t, going out with a bang. :D
A bíró megsértéséért szerintem is rendben van a piros, és akár egy meccses eltiltás, de ennyi. Iszonyatosan félrement valami a szabályalkotásban, ha az nagyobb gáz, mint ez az ámokfutás, amit művelt, és amiért a civil életben börtönbe kerülhetne valaki. Képzeljük el a két jelenetet az utcán, beszólsz valakinek, és nekifutásból ráugrasz és szándékosan el akarod törni a lábát. Egyikért max kapnál egy taslit, a másikért meg járhatsz bíróságra.
Nyilván nem tökéletes az analógia. De nagyon ki van csavarodva magából a rendszer. Tiszteljük a bírót, anélkül nem is lehet, de na.

Egyébként igen, a reál szurkolók is röhejesnek tartják az egy meccset.

És még lehet, ők fognak jól kijönni a dologból, Mbappé szerintem valahol rosszul érzi majd magát, és a szezonban először elkezd kaparni. Mert amúgy az Arsenal azért nyerte meg az első meccset, mert a Reál "letámadásán" abban a 4-4-2-ben röhögve mentek át. Eleve nem a legjobb formáció arra, de amit a két jómadár elöl művelt... ha a teknőc bűntudatból megy egy böszme nagyot, akkor azért ez megváltozhat kicsit. Plusz visszatért Ceballos, aki szerintem a legfontosabb játékosa jelenleg a Reálnak. Nem a legjobb, de őt kivéve esik össze leginkább ez a szétesett, pusztán egyéni villanásokra alapozott játék és középpálya.

Amúgy instant pirosért nem 2 meccsről indul automatikusan az eltiltás?
Ebben tényleg az a legbrutálisabb hogy ezzel validálják ezt a viselkedésmódot, és nyíltan kimondják hogy az orrukat fennhordó bírók szent aurájának megsértése sokkal súlyosabb és fontosabb számukra mint a liga saját játékosainak testi épsége. Mostantól egy Yamal/Raphinha/Pedri ha nem tetszik hogy túl jó akkor lerúgatom és jónapot, lesz 1 meccs eltiltás miközben a mérleg másik oldalán meg egy egész karrier tétje van? Nem tudom mikor láttam ilyet amikor még szándékosan lendületet is vesz a lába hogy még nagyobb erővel verjen oda neki, nem véletlen hogy odaát is csalódtak Mbappeban emiatt, szerintük is nagyon csúnya volt, pedig messze nem olyan megosztó mint Vinicius.

FcBarcelona1 írta:
2025.04.13. 20:49:58

A meccs előtt váltották le a kinevezett Munuerat, aki kiállította Bellinghamat, ha emlékszünk az utána történtekre. Munuera személyes okokra hivatkozva mondta le. Így Soto Grado vezette a meccset, aki a szezon végén visszavonul.
Már nem ez idén az első vitatott jegyzőkönyve.
Szerintem ez többet érne 3 meccstől, de lehet annyi sem lesz a vége.
https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/ ... 4_102.html

Áthoztam ezt a La Liga / Copa del Rey topicból:
Munuera előre megérezhetett valamit, vagy csak szimplán nem akar már a RM-nak fújni azok után amiért boszorkányüldözés volt ellene mert nem engedett meg olyat Bellinghamnek amit mások eddig igen..Utólag jól is járt amúgy, el tudom képzelni milyen visszhangja lenne ha ő "örökölte" volna meg ezt az Mbappe-féle tahóságot :lol: :lol:
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.04.15. 14:55:40

FcBarcelona1 írta:
2025.04.15. 14:15:30
Saviola írta:
2025.04.15. 13:52:35
Gondolom, itt is él a "majd kiegyenlítődik", "ide-oda is tévednek", "nincs real hátszél" és társai. :)

Két csapat leggólerősebb támadója esetében az egyik 3 meccset kap az orrára való mutogatásért, a másik szándékos, potenciálisan lábtörést okozó megmozdulásáért pedig egyet.

Gondolom ez csak az én szemellenzős elképzeléseimben sérti a tiszta versenyt. :)
Annyit fűznék még hozzá (mert mindenki elfelejtette) azon a Lewy 3 meccses eltiltásos Osasuna meccsen Pique 4 meccset kapott, Gil Manzano munkásságának dicséretéért, csak ő közben visszavonult :)
Már el is felejtettem, tényleg, ő tolt egy verbális Zidane-t, going out with a bang. :D
A bíró megsértéséért szerintem is rendben van a piros, és akár egy meccses eltiltás, de ennyi. Iszonyatosan félrement valami a szabályalkotásban, ha az nagyobb gáz, mint ez az ámokfutás, amit művelt, és amiért a civil életben börtönbe kerülhetne valaki. Képzeljük el a két jelenetet az utcán, beszólsz valakinek, és nekifutásból ráugrasz és szándékosan el akarod törni a lábát. Egyikért max kapnál egy taslit, a másikért meg járhatsz bíróságra.
Nyilván nem tökéletes az analógia. De nagyon ki van csavarodva magából a rendszer. Tiszteljük a bírót, anélkül nem is lehet, de na.

Egyébként igen, a reál szurkolók is röhejesnek tartják az egy meccset.

És még lehet, ők fognak jól kijönni a dologból, Mbappé szerintem valahol rosszul érzi majd magát, és a szezonban először elkezd kaparni. Mert amúgy az Arsenal azért nyerte meg az első meccset, mert a Reál "letámadásán" abban a 4-4-2-ben röhögve mentek át. Eleve nem a legjobb formáció arra, de amit a két jómadár elöl művelt... ha a teknőc bűntudatból megy egy böszme nagyot, akkor azért ez megváltozhat kicsit. Plusz visszatért Ceballos, aki szerintem a legfontosabb játékosa jelenleg a Reálnak. Nem a legjobb, de őt kivéve esik össze leginkább ez a szétesett, pusztán egyéni villanásokra alapozott játék és középpálya.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.15. 14:15:30

Saviola írta:
Gondolom, itt is él a "majd kiegyenlítődik", "ide-oda is tévednek", "nincs real hátszél" és társai. :)

Két csapat leggólerősebb támadója esetében az egyik 3 meccset kap az orrára való mutogatásért, a másik szándékos, potenciálisan lábtörést okozó megmozdulásáért pedig egyet.

Gondolom ez csak az én szemellenzős elképzeléseimben sérti a tiszta versenyt. :)
Annyit fűznék még hozzá (mert mindenki elfelejtette) azon a Lewy 3 meccses eltiltásos Osasuna meccsen Pique 4 meccset kapott, Gil Manzano munkásságának dicséretéért, csak ő közben visszavonult :)
Saviola
Júdás 2, az áruló

,,Azt hitted, hogy mi történt."
dingdong
Capitá del Barça

2025.04.15. 12:59:43

Mbappe ügy kapcsán kivancsisagbol atneztem a madridi forumra hogy ott mi a velemeny mit tartanak realisztikusnak. Nem lattam nagyon szemellenzos velemenyt ellenben megdobbenve tapasztaltam, hogy bizonyos temakban az itteni forumon is gyakran kommentelo barcasok az itt hasznalt nevukkel olyan velemenyeket irnak sajat jatekosokrol, hogy még az igazi véresszájú madridistak is elegedetten csettinthetnek.... nagyon kemény.
Persze érthető, hogy ha itt nem validaljak az utálatot akkor ott garantáltan
PR42
Jugador del Barça

2025.04.15. 12:30:59

Chino írta:
2025.04.08. 12:51:19
Kíváncsi vagyok, hogy tényleg elmeszelik-e.

Bár Rüdigerékis megúsztak mindent
Itt még Bellinghamről volt szó, de azóta már Mbappé is meg kellett volna hogy kapja a maga eltiltását.
Mindenki megúszta tőlük.

Spanyolországban játékos játékos ellen és játékos néző és stábtag ellen bármit elkövethet.

Egy dologra harapnak a spanyol bírók, ha nekik megy bárki bármilyen módon.
Ezen kívül úgy látszik bármit szabad. Fehérben biztosan.
Okoska
Capitá del Barça

2025.04.15. 12:29:38

MBappé nevetséges egy meccset kapott a taposásért.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.04.15. 11:56:16

Szerintem is ez kb semmi a költségvetésükben, semmi jelentősége.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.15. 11:49:52

Deluigi írta:
2025.04.15. 10:34:40
Nem engem szólítottál meg.
A véleményem, hogy ez nem befolyásolja negatívan a Real alapból jó gazdasági helyzetét vagy az átigazolásaikat

A La Liga viszont legalább a látszatra adva, csökkenthette volna a bérsapkájukat, mert ezzel is csak azt igazolják, hogy hasraütésszerűen állapítják meg a számokat.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.04.15. 10:34:40

Nos, Realos kollegainkhoz szolok.

Azt olvastam, hogy kimarad egy halom bevetel a Bernabeu Stadionban rendezendo koncertek es egyeb rendezvenyek elmaradasa miatt, ami negativan befolyasolja az FFP-t.

A hangszigeteles hianya miatt (amit csak utolag lehet elvegezni/beepiteni) teljesen hatastalan a meregdraga technologiak kihasznaltsaga, plusz egy csomo FFP-be elore beleszamolt bevetel elmarad. A szigetelesi munkalatokhoz hozza sem kezdtek.

Gondolom, ezert nem igazoltak telen sem es valoszinuleg nyaron is elmaradnak a sztarigazolasok.

Velemenyek?
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.04.08. 14:14:59

Rossz helyen volt a monitor, ő csak arrébb akarta tenni.
Chino
Llegenda del Barça

2025.04.08. 12:51:19

Kíváncsi vagyok, hogy tényleg elmeszelik-e.
A szabályok szerint ez automatikus 3 meccs, ráadásul nemrég volt egy fegyelmi esete, elvileg visszaesőként is számolhatnak vele.,
Azért egy Getafe ellen idegenben necces lehet Bellinghqm nélkül.

https://sport365.hu/video-eltilthatjak- ... zQy9UoKrJw

Bár Rüdigerékis megúsztak mindent
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.06. 09:21:08

Deluigi
Entrenador del Barça

2025.04.05. 18:21:06

Pontosan 3 pont vesztes lett.
torotam
Jugador d'estrella

2025.04.05. 15:03:54

A BL-es csoportban olvastam, hogy Courtois mellett Lunin is kidőlt pár hétre madridéknál. Ez azért komoly pech nekik.
Szerintetek benne van nekik egy pontvesztés a Valencia ellen?
Visca el BARCA!
davi10
Llegenda del Barça

2025.04.02. 21:43:47

El Sie7e írta:
2025.04.02. 21:38:44
davi10 írta:
2025.04.02. 21:19:51
Mondjuk te vagy az, aki idejösz folyamatosan fikázni és érdemben szinte alig reagálsz a válaszokra.
Én nem szívesen küldenélek pihenőre megint, de csak azért, hogy Laporta-t meg a klubot sározd félinformációk alapján, nincs sok értelme idejárni.
ok. látom a normális kérdésekre is csak terelés megy egyesektől aztán jön az egyoldalú moderálás. nem kell kiraknad elmegyek magamtól. van itt 3-4 ember akivel lehet beszélni másokkal meg csak a fröcsögés megy. törlöm is a regem.
Tégy belátásod szerint. Ha nem vagy nyitott a visszajelzésekre, én nem foglak győzködni...
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
El Sie7e
Jugador d'estrella

2025.04.02. 21:38:44

kmb írta:
2025.04.02. 20:58:07
Figyelj már Elsiette...Láttam már a megnyilvánulásod a másik oldalon jópárszor minősíthetetlen jelzőkkel illetve a Barcat,szóval áruld már el hogy mi a jó abba neked hogy idejossz és osztod az észt az általad vélt igazságokról?
Egyébként meg hogy mi fiktív meg mi nem az nem egyenlő mérce alapján dől el ebben ligában de ezt te is tudod.Pl a ti konyvelesetekben érdekes módon nem számít fiktív bevételnek a meg nem valósult,viszont lekonyvelt koncertek rendezvények parkolo által befolyó összeg stb.Valahol volt is cikk hogy ennek ellenére mégsem változott a ligánál a költségvetésetek.
kapufa az nem én vagyok már a regemnél is elmondtam és kérdeztem hogy van e mód a nevet megváltoztatni.
davi10 írta:
Mondjuk te vagy az, aki idejösz folyamatosan fikázni és érdemben szinte alig reagálsz a válaszokra.
Én nem szívesen küldenélek pihenőre megint, de csak azért, hogy Laporta-t meg a klubot sározd félinformációk alapján, nincs sok értelme idejárni.
ok. látom a normális kérdésekre is csak terelés megy egyesektől aztán jön az egyoldalú moderálás. nem kell kiraknad elmegyek magamtól. van itt 3-4 ember akivel lehet beszélni másokkal meg csak a fröcsögés megy. törlöm is a regem.
PR42
Jugador del Barça

2025.04.02. 21:28:40

Fura szitu mert pl mondhatom azt hogy 200m kivásárlási értéke van egy játékosnak, és ha megveszik akkor az annyit is ér.
Nem számít ha másnap eltöri a lábát vagy elmegy a kedve az edzéstől.

Szóval ha azt mondjuk hogy itt a 100m a VIP-re, de közben nincs VIP, az nekem olyan hogy ok hogy most nincs, de ha valakinek ennyit ér az ígérete a VIP páholyoknak, akkor annyit ér.

Egy játékost is veszünk 5 évre 60m-ért akkor ott mért nem 60/5-öt kell elszámolni? :D
(Ilyen amortizációs költségek pörögtek talán tavaly de abból se volt semmi konkrét vagy átlátható produkálva.)

Ez szerintem megint csak hülyeség amiket az újságok írnak.
Ennyire csak nem buta az egész rendszer.
davi10
Llegenda del Barça

El Sie7e írta:
2025.04.02. 19:16:07
Tényleg mintha falnak beszélne az ember.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
kmb
Jugador del Barça

2025.04.02. 20:58:07

Figyelj már Elsiette...Láttam már a megnyilvánulásod a másik oldalon jópárszor minősíthetetlen jelzőkkel illetve a Barcat,szóval áruld már el hogy mi a jó abba neked hogy idejossz és osztod az észt az általad vélt igazságokról?
Egyébként meg hogy mi fiktív meg mi nem az nem egyenlő mérce alapján dől el ebben ligában de ezt te is tudod.Pl a ti konyvelesetekben érdekes módon nem számít fiktív bevételnek a meg nem valósult,viszont lekonyvelt koncertek rendezvények parkolo által befolyó összeg stb.Valahol volt is cikk hogy ennek ellenére mégsem változott a ligánál a költségvetésetek.
torotam
Jugador d'estrella

2025.04.02. 20:49:39

El Sie7e írta:
2025.04.02. 18:58:09
Ennyi kéne a Barca vezetéstől is de ÉVEK óta képtelenek felmutatni a valós pénzeket és bemondásra akarnak üzemelni és áldozatnak festik le magukat. Mindenre ez a válaszod: Liga, Tebas, Perez.
Ezzel csak annyi a baj, hogy mondja ezt egy random valaki Magyarországról, aki elolvas néhány hatásvadász cikket meg pár agyas kommentet a túloldalról és el is hiszi, hogy ez mind így is van.

A Barcelona mint gazdasági szervezet pénzügyileg megrogyott a covid alatt, aminek persze az előző vezetés inkopetems gazdasági húzásai kellőképpen megágyaztak. A gazdaságilag instabil, morálisan mélyen lévő és sportszakmailag erősen megkérdőjelezhető klubbot a szabályok is hátráltatták. Kulcsfontosságú volt, hogy egy ilyen negatív környezetben se veszítse el a klubb a versenyképességét, mert az végzetes lett volna. Láthatjuk a Milan, a Juve vagy a Man. Utd. példáin, hogy versenyképességet veszteni nagyon könnyű, visszakapaszkodni pedig rettentően nehéz.
Mindezek tetejébe a csapat elvesztette a nagy marketinggel bíró játékosait, toldozni foltozni kellett a keretet, a tartozások csak nőttek, minden a középszerré válás irányába mutatott.
De Laportaék jó munkát végeztek: a csapat sportszakmai projektje nagyon jól néz ki, az utánpótláshoz továbbra is lehet nyúlni, van jövőkép a jelenlegi keretben, az új stadion épül, az óriási bértömeget sikerült racionalizálni, új szponzori szerződés, stb.
Ha pedig visszatérhetünk majd végre az 1:1-es szabályhoz, az megint újabb lehetőségeket nyit majd fel a csapat számára.

Persze kellett ügyeskedniük Laportaéknak, igaz.
De szinte minden téren (gazdaságilag, morálisan, sportszakmailag) ilyen mélyen lévő egyesületnél tudták fenntartani a versenyképességet!
Mindezek után én úgy gondolom, hogy jóval több tiszteletet érdemel a csapatunk, mint amit mutatsz.
Visca el BARCA!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.02. 19:46:22

El Sie7e írta:
Tényleg mintha falnak beszélne az ember. Bemondanak 100-at amiből 58 van meg. Nem az 58 a fiktív hanem a maradék. De elvárják, hogy mindenki úgy kezelje, hogy ott van mert becsületszó.
Ezen logika mentén az 1,7 milliárdos új Nike szerződés sem számít, mert nincs a számlán. Oh wait...
Ez ilyen Real Madrid szurkolói logika lehet :)
El Sie7e
Jugador d'estrella

FcBarcelona1 írta:
2025.04.02. 19:09:46
Veled befejeztem a vitát, mert nem vezet sehová
A 100 milliós saját üzletrészből 58 millió az fiktív pénz
De 500 millió a Realnak állami támogatás és állami megbízás építkezésre Pereznek az oké, a Barcanak is így kellene. És nem érted a Real VS Barca helyzetét spanyolországban
Tényleg mintha falnak beszélne az ember. Bemondanak 100-at amiből 58 van meg. Nem az 58 a fiktív hanem a maradék. De elvárják, hogy mindenki úgy kezelje, hogy ott van mert becsületszó.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.02. 19:09:46

El Sie7e írta:
Megint össze vissza mosdatod az egészet. A Barca saját könyvelő cége azt mondja nem számíthatja bele az idei költségvetésbe mert még nem is létezik. Erre mond 2 megoldást ami 1, az elosztás 30 évre vagy 2, beletenni az ideibe az 58!!!-at amit ténylegesen megkaptak. Tehát már itt problémás ugye mert 100at akarnak elszámolni amit még meg se kaptak. Megint fiktiv pénzekkel üzlekednek. Pont alátámasztod a mondandómat. Mindez nem a ligától hanem a saját könyvelőjétől!

Az meg, hogy Perez milyen üzleteket köt nem tudom hogy jön ide. eladta, lepapírozta és ment a klub számlájára amiből kifizették az adósságot. Ennyi kéne a Barca vezetéstől is de ÉVEK óta képtelenek felmutatni a valós pénzeket és bemondásra akarnak üzemelni és áldozatnak festik le magukat. Mindenre ez a válaszod: Liga, Tebas, Perez. Mi lenne ha felelősségre vonnák a vezetőséget a mutogatás helyett.
Veled befejeztem a vitát, mert nem vezet sehová
A 100 milliós saját üzletrészből 58 millió az fiktív pénz
De 500 millió a Realnak állami támogatás és állami megbízás építkezésre Pereznek az oké, a Barcanak is így kellene. És nem érted a Real VS Barca helyzetét spanyolországban
El Sie7e
Jugador d'estrella

Megint össze vissza mosdatod az egészet. A Barca saját könyvelő cége azt mondja nem számíthatja bele az idei költségvetésbe mert még nem is létezik. Erre mond 2 megoldást ami 1, az elosztás 30 évre vagy 2, beletenni az ideibe az 58!!!-at amit ténylegesen megkaptak. Tehát már itt problémás ugye mert 100at akarnak elszámolni amit még meg se kaptak. Megint fiktiv pénzekkel üzlekednek. Pont alátámasztod a mondandómat. Mindez nem a ligától hanem a saját könyvelőjétől!

Az meg, hogy Perez milyen üzleteket köt nem tudom hogy jön ide. eladta, lepapírozta és ment a klub számlájára amiből kifizették az adósságot. Ennyi kéne a Barca vezetéstől is de ÉVEK óta képtelenek felmutatni a valós pénzeket és bemondásra akarnak üzemelni és áldozatnak festik le magukat. Mindenre ez a válaszod: Liga, Tebas, Perez. Mi lenne ha felelősségre vonnák a vezetőséget a mutogatás helyett.
Válasz küldése