Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Én nem tudom mit látnék szívesebben, hogy Ancelotti marad vagy megy. Lehet, hogy sikerül neki is kicsit megújulni és főleg egy-két igazolással rendbe tenni a csapatot, de egyet értek abban, hogy Xabi Alonsoban, akit Messiásként várnak, legalább akkora a kockázat. (ahogy Flick személyére sincs még újabb garancia) Ha hoz egy ideihez hasonló szezont a spanyol, múltja ide vagy oda még egy évnél nem látok többet a türelemre. Még akkor is hasonló a véleményem, ha netán behúznak idén egy kupa + bajnokság kombót, mert ilyen játék és az, ami pályán/pályán kívül folyik szerintem mind a szurkolóknak, mind a pályán lévőknek, edzői stábnak sok. Azért Ancelottira sem volt jellemző, hogy nyilvánosan kritizáljon, panaszkodjon a bírókra, a meccsek számára, veszekedjen a játékosaivall stb. vagy áprilisra már 5 sárgás eltiltást kapjon.bence0330 írta: ↑2025.04.15. 20:30:44Ugyanannyit.Troym írta: ↑2025.04.15. 20:18:28
Szerintem rövid távon persze örülünk, ha jól megverjük őket, de mégis én abban bízom, hogy mindent behúzunk velük szemben, de szorosan, mert jó ez a "status quo" Ancelottival és az évenkénti 2 nem posztra igazolással. Jó lenne, ha Perez nem hozna olyan edzőt, akivel a bajnokságot végigmenetelik és nem költenek 200-300 milliókat, mert "jó lesz ez is".
Kb ideális a helyzetünk, hiába az anyagi fölényük, de nem akasztanak le minden posztra világsztárt, Ancelotti meg sosem volt igaán jó a bajnokságban. (Lehet több BL-t nyert, mint ligát, nem néztem meg)Ancelotti ilyen téren az egyik legmegosztóbb edző. A 2000-es évek Milanjával is csak egy bajnokságot tudott hozni jó sok év alatt, pedig az szerintem galaktikusabb klub volt, mint a galaktikusok. Az itteni két bajnokságához is kellett az, hogy mi ennyire gödörbe kerüljünk. Nem tud focit teremteni, akárkik vannak a keretében. De nyerni tud. Ez idénre sem veszett el, ha nem tudna nyerni, a BL helyekért mennének a focijuk alapján, csak most már annyira gyengék, hogy ez nem elég a címekhez. Én még mindig nem tudom, melyikkel járnak (vagy épp ezzel mi melyikkel járunk) jobban. Ha marad, szintet tuti nyernek 1-2 bl-t a kövi években, esetleg 1 bajnoksággal. Ha nem, akkor 1000%, hogy jobb lesz a foci, de lehet, hogy elszáll a fekete mágia. Ki tudja. Nekem nem egyértelmű. Láttunk már ígéretes edzőt befulladni az első nagy klubjában, akármilyen jó Xabi, mert afelől nincs kétség, de garancia sem, hogy bejön.
Tény, hogy a védő posztokat kicsit elengedték, még szerencséjük, hogy ott az új Ramosuk. Az meg mondjuk már az ő hibája, hogy Fran Garcia elé tette egész szezonban Mendyt vagy Camát. Fran elég jó kis balbekk. Nem extra, de jó. Nyilván azzal sem számolhattak, hogy Carvajal kidől egész évre, cserének ellennének Vasquezzel meg Valverdével, kezdőnek viszont előbbi SR-t is simán alulmúlja, Valverde meg hiányzik középről.
Alapvetően pechük is volt ezzel a csapatrésszel.
Szerintem most azért hoznak egy agyat a kp-ra, plusz TAA, és egy védő, mert Militaónak és lehet, hogy Alabának is meszeltek. Támadófrontra meg egy centert, ha ha eladják a 3 balszélsőjük közül az egyiket.
Ugyanannyit.Troym írta: ↑2025.04.15. 20:18:28Szerintem rövid távon persze örülünk, ha jól megverjük őket, de mégis én abban bízom, hogy mindent behúzunk velük szemben, de szorosan, mert jó ez a "status quo" Ancelottival és az évenkénti 2 nem posztra igazolással. Jó lenne, ha Perez nem hozna olyan edzőt, akivel a bajnokságot végigmenetelik és nem költenek 200-300 milliókat, mert "jó lesz ez is".
Kb ideális a helyzetünk, hiába az anyagi fölényük, de nem akasztanak le minden posztra világsztárt, Ancelotti meg sosem volt igaán jó a bajnokságban. (Lehet több BL-t nyert, mint ligát, nem néztem meg)
Szerintem rövid távon persze örülünk, ha jól megverjük őket, de mégis én abban bízom, hogy mindent behúzunk velük szemben, de szorosan, mert jó ez a "status quo" Ancelottival és az évenkénti 2 nem posztra igazolással. Jó lenne, ha Perez nem hozna olyan edzőt, akivel a bajnokságot végigmenetelik és nem költenek 200-300 milliókat, mert "jó lesz ez is".
A Pénzesgé ugyanolyan lúzer gárda mint az Arsenal, szóval ne nagyon éld bele magad...Mascherano14 írta: ↑2025.04.15. 19:16:10Ha tovább eszi őket a fene, akkor a PSG a labdától is elveszi a kedvüket, a mostani fomák alapján. Szóval, ezen az ágon hátra lehet dőlni.

Hát, viral lett az a klip, amikor Bellinghem ugye kvázi legyint Ancelottira. És meg tudom érteni. Szerintem Ancelotti olyan szinten szétesett idénre, hogy ha nem lenne az a híres 90+. perces feketemágiája, ez a Madrid nem férne fel a dobogóra. Sosem volt taktikai zseni, de a játékosokat jól menedzselte, megtalálta a posztokat. De idén ez sincs meg.Chino írta: ↑2025.04.15. 17:22:34De tényleg érdekes ami ott folyik. Mbappé jön ezzel a brutális belépővel, ha távol nem is állnak tőle a durva szabálytalanságok/törlesztések, de ennyire azért nem szokott elkattanni. Viniciust hagyjuk is mit csinál idén, Bellingham a korábbiaknál nagyságrendekkel többet dumál, rúgdossa a monitort, káromkodik a bírónak, a tegnapi edzésen több forrás szerint egymásnak mentek Rüdigerrel, mert a német szerinte durván lépett oda. A többieknek kellett lefogni, a Chinguarito azt írta, hogy rendszeresen előfordulnak balhék az edzéseken, főleg a sztárokkal. Nem hiszem, hogy ez a légkör ne járulna hozzá az eredményekhez és játékhoz.
Én sem hiszem hiszem, hogy releváns lenne, ha Vinicius viszont megkapja azt a nagyon komoly emelést (amivel "automatikusan" ha minden igaz Bellinham is csatlakozik) Plusz kinéz nekik egy Trent ingyen és ha lesz igazolás azok sem hiszem, hogy apróért jönnének vagy annyit keresnének. Ennek ellenére nem valószínű, hogy annyira befolyásolná bármi is. Hiába lesz (valószínűleg) kevesebb bevétel a BL-ből, a klub VB is nagyban kompenzálja.
bence0330 írta: ↑2025.04.15. 14:55:40
Már el is felejtettem, tényleg, ő tolt egy verbális Zidane-t, going out with a bang.![]()
A bíró megsértéséért szerintem is rendben van a piros, és akár egy meccses eltiltás, de ennyi. Iszonyatosan félrement valami a szabályalkotásban, ha az nagyobb gáz, mint ez az ámokfutás, amit művelt, és amiért a civil életben börtönbe kerülhetne valaki. Képzeljük el a két jelenetet az utcán, beszólsz valakinek, és nekifutásból ráugrasz és szándékosan el akarod törni a lábát. Egyikért max kapnál egy taslit, a másikért meg járhatsz bíróságra.
Nyilván nem tökéletes az analógia. De nagyon ki van csavarodva magából a rendszer. Tiszteljük a bírót, anélkül nem is lehet, de na.
Egyébként igen, a reál szurkolók is röhejesnek tartják az egy meccset.
És még lehet, ők fognak jól kijönni a dologból, Mbappé szerintem valahol rosszul érzi majd magát, és a szezonban először elkezd kaparni. Mert amúgy az Arsenal azért nyerte meg az első meccset, mert a Reál "letámadásán" abban a 4-4-2-ben röhögve mentek át. Eleve nem a legjobb formáció arra, de amit a két jómadár elöl művelt... ha a teknőc bűntudatból megy egy böszme nagyot, akkor azért ez megváltozhat kicsit. Plusz visszatért Ceballos, aki szerintem a legfontosabb játékosa jelenleg a Reálnak. Nem a legjobb, de őt kivéve esik össze leginkább ez a szétesett, pusztán egyéni villanásokra alapozott játék és középpálya.
FcBarcelona1 írta: ↑2025.04.13. 20:49:58
A meccs előtt váltották le a kinevezett Munuerat, aki kiállította Bellinghamat, ha emlékszünk az utána történtekre. Munuera személyes okokra hivatkozva mondta le. Így Soto Grado vezette a meccset, aki a szezon végén visszavonul.
Már nem ez idén az első vitatott jegyzőkönyve.
Szerintem ez többet érne 3 meccstől, de lehet annyi sem lesz a vége.
https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/ ... 4_102.html
Már el is felejtettem, tényleg, ő tolt egy verbális Zidane-t, going out with a bang.FcBarcelona1 írta: ↑2025.04.15. 14:15:30Annyit fűznék még hozzá (mert mindenki elfelejtette) azon a Lewy 3 meccses eltiltásos Osasuna meccsen Pique 4 meccset kapott, Gil Manzano munkásságának dicséretéért, csak ő közben visszavonultSaviola írta: ↑2025.04.15. 13:52:35Gondolom, itt is él a "majd kiegyenlítődik", "ide-oda is tévednek", "nincs real hátszél" és társai.
Két csapat leggólerősebb támadója esetében az egyik 3 meccset kap az orrára való mutogatásért, a másik szándékos, potenciálisan lábtörést okozó megmozdulásáért pedig egyet.
Gondolom ez csak az én szemellenzős elképzeléseimben sérti a tiszta versenyt.![]()
![]()
Annyit fűznék még hozzá (mert mindenki elfelejtette) azon a Lewy 3 meccses eltiltásos Osasuna meccsen Pique 4 meccset kapott, Gil Manzano munkásságának dicséretéért, csak ő közben visszavonultSaviola írta: ↑2025.04.15. 13:52:35Gondolom, itt is él a "majd kiegyenlítődik", "ide-oda is tévednek", "nincs real hátszél" és társai.
Két csapat leggólerősebb támadója esetében az egyik 3 meccset kap az orrára való mutogatásért, a másik szándékos, potenciálisan lábtörést okozó megmozdulásáért pedig egyet.
Gondolom ez csak az én szemellenzős elképzeléseimben sérti a tiszta versenyt.![]()
Itt még Bellinghamről volt szó, de azóta már Mbappé is meg kellett volna hogy kapja a maga eltiltását.
Nem engem szólítottál meg.