Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Akarna ő, csak sajnos nem tud, láthattuk a Valladoid ellen, hogy akik felmerülhetnek mint esetleges rotációs lehetőségek a szélső posztokon, azok megye 1 szinten vannak jelenleg. Rodriguez, Fati nagyon messze van a top szinttől, attól amit Flick elvár egy játékostól...gránit írta: ↑2025.05.11. 13:33:01Mert nem arról van szó, hogy nem tud rotálni, lásd Olmót. Hanem arról, hogy nem akar. Tah meg nem csak pletyka, vele tényleg kapcsolatban is vagyunk, ami mutatja, hogy inkább a hátsó alakzattal nem elégedett. Elől semmi probléma nem volt az elődöntőben sem. Hat lőtt gól nagyon sok egy BL-elődöntőben. A PSG 3 lőtt góllal ment tovább. A sok kapott gól miatt veszítjük el ezeket a párharcokat, érdemes visszanézni az elmúlt évek búcsúköreiben kapott góljaink számát. Tah, mint tényleges jelölt is inkább abba az irányba mutat, hogy ott tartották fontosnak a fejlesztést. Persze ha sokáig tötymörgünk, elvihetik előlünk, a Madridnak meg ez kétszeresen is jól jönne, ők megszereznénk, mi meg nem.
Mert nem arról van szó, hogy nem tud rotálni, lásd Olmót. Hanem arról, hogy nem akar. Tah meg nem csak pletyka, vele tényleg kapcsolatban is vagyunk, ami mutatja, hogy inkább a hátsó alakzattal nem elégedett. Elől semmi probléma nem volt az elődöntőben sem. Hat lőtt gól nagyon sok egy BL-elődöntőben. A PSG 3 lőtt góllal ment tovább. A sok kapott gól miatt veszítjük el ezeket a párharcokat, érdemes visszanézni az elmúlt évek búcsúköreiben kapott góljaink számát. Tah, mint tényleges jelölt is inkább abba az irányba mutat, hogy ott tartották fontosnak a fejlesztést. Persze ha sokáig tötymörgünk, elvihetik előlünk, a Madridnak meg ez kétszeresen is jól jönne, ők megszereznénk, mi meg nem.
A kétszer egymás után 3 gól az sok, de megye kettes szélsőbekkel, mg két sérült echte vkp-al sajna ez ilyen, plusz az Internél talán senki nem kontrázik jobban jelenleg. Jobb csereszélsőbekkel, meg egészséges Casadóval vagy Bernallal mondjuk lehet csak 4-et kapunk, az meg simán elég nekünk a továbbjutáshoz. De ha Yamalt tudtuk volna tartalékolni egy ilyen meccsre, lehet ilyen játék mellett hozott volna vagy 5 gólpontot egymaga, ehelyett minden megoldásánál életlen volt, egy kivételével. Egy gyerek, akinek még kezdenie se szabadna, nemhogy 70 meccseket játszani alapkezdőként.gránit írta: ↑2025.05.11. 12:39:16Szerintem a "nem számít, hány gólt kapunk, ha eggyel többet lövünk, mint az ellenfél" ezekben a magasságokban már nem működik.
Ott a PSG példaként. Lehozták a párharcot 1 kapott góllal, és meg van nyerve a párharc, ennyi. Lehet gólokat lőni kamikaze harcmodor nélkül is.
Kíváncsian várom, hogy melyik álláspontot képviseli majd a vezetőség. Nem csoda, hogy elől a középcsatár posztján merültek fel pletykák, mert ott még rotált is olykor-olykor. A hátsó alakzatban már kevésbé volt meg az állandó társaság, ott kevésbé elégedett a mester.
Ebből is látszik, hogy Flick nem szeret rotálni. Nem arról van szó, hogy ne lettek volna rotációra alkalmas játékosok ezekre a posztokra. Flick egyszerűen ugyanazokat a játékosokat nyomatja egyes posztokon. Néhány poszton rotált, a belső védőket, a Pedri melletti mélységi középpályást inkább csak sérülés miatti kényszerűségből, meg néha a középcsatár posztján. De van egy csomó poszt, amelyben egyáltalán nem volt rotáció, és nem azért, mert nem állt rendelkezésre használható tartalék.bence0330 írta: ↑2025.05.11. 11:13:32Plusz én azt hittem, hogy mivel sokat volt szélső, néha vele fogjuk majd rotálni a két hülyére játszatott szélsőnket, akiket mostansra már teljesen kiheréltünk, de ez ha jól rémlik, egyáltalán nem történt meg, ami nekem nagyon meglepő, mert a balszélsőnk csak félig szélső, és feküdhetett is volna neki a dolog.
Igen, középpályára én sem igazolnék Casadó és Bernal miatt. (Persze ha van távozó, akkor igen, DJ ha pl. menne (kétlem), akkor helyette lehetne hozni valakit. Inkább támadóbb, nyolcas/szervező jellegűt talán, Pedri alternatívájának.Chino írta: ↑2025.05.09. 17:47:54
Pedri mellett egy De Jong, Casadó, Bernal trió teljesen rendben van. Ráadásul minden esély megvan, hogy utóbbi idővel hosszabb távon a kezdőbe kerüljön. Már az első meccsein nagyon jól teljesített és az Atleticben is simán kiszorította 16 évesen Casadót a posztján, akinek a sérülése miatt felkerült az U19-ből és stabilan ott is ragadt.
Szerintem Rashfordot meg lehetne célozni egy kölcsönnel, ha lejjebb adna a fizujából és talán a MU is nagyobb részét vállalná, ha a PL-en kívülre adná.. Ő is szívesen jönne, télen is az utolsó percig kivárt, hogy érkezhet-e, ráadásul jó esél,lyel a Villának nem lesz jövőre BL.bence0330 írta: ↑2025.05.09. 12:14:33Ja, Fatit belevettem a négyesfogatba, így jött ki a 4 helyett 2. Elvileg az FFP helyzetünk kicsit jobb lesz, ezt is belekalkuláltam. Cancelo-Rashford ezen kicsit túlmenne, de ők egész évben bevethető, jó játékosok, több poszton, velük százszor előrébb lennénk mint a fenti négyessel, sokkal több játékperccel és minőséggel. De nekem jók sima erős közepes csereszintek kisebb névvel, azt viszont scoutoljuk ki jól, és ne ilyen Olmo féle "jó volt az EB-n, szereti a nép, vegyük meg, hogy legyen társasága Christensenéknek a rehabon", meg ne is ilyen Romeu féle történet legyen. Sok ilyen erős közepes, korrekt csere játékos van olcsón, akik tuti szívesen csüccsennének le ide a padra, ha azért kapnak lehetőséget is. Ezeket kell megkeresni, ha Cancelók nem férnek bele.Troym írta: ↑2025.05.09. 12:04:15
Pau Victor és Fort fizujából hozod Cancelot? Szerintem a meccsbónuszára nem futná.
Torre éves! bére 210e Euró, Victor 380e, Fort kiemelkedő fizuja 840e, hárman együtt sem keresnek évi 2 milliót Chukwuedze meg olyan 5-6 milliót keres.
Cancelo, Rashford 15-20 millió között keres, biztos belemegy évi 500e-be akármelyikük.
Ha jobb játékosokban gondolkodunk, és a transzfer árral kisebb gondjaink vannak, mint a fizuval, akkor Rashford helyett Paixão-ért letenném a 30-40 milliót, ő biztos nem kérne csillagászati összeget.
Én is így látom. Ha lesz 16 fő, de azokat lehet forgatni, bővebb, mint a mostani. Pl. jönne egy jhv, kh, szélső már előrébb lennénk. Most is a B-ből lettek feltöltve, most is lehet a triplázó U19-ből, írtam is Diarrat, ő jó lenne 6. támadónak, tőle sokat várok.bence0330 írta: ↑2025.05.09. 13:05:49A vékony keret szerintem pont ezért szubjektív. Mondjuk azt, hogy van... 17 játékosunk, akit Flck használ jelenleg. Nem számoltam utána, csak fogjuk rá. Afelett van jelenleg kb 4 játékos, aki tényleg csak időhúzó csere, vagy már az sem. Ha afelett kettő lenne, de játszanának egész évben aktívan, akkor hiába vékonyabb a keret elméletileg, gyakorlatban igazából bővebb, hiába 19 a 21 ellen.
Nyilván jó lenne darabra meglenni, inkább legrosszabb esetet írtam a 2-vel 4 helyett, nem ezt szeretném.
Ha meg időhúzó csere kell néha, akkor arra a B-s játékos ugyanúgy jó lesz, és nem foglal helyet a keretben.
Az aggályokkal egyetértek, de olvastam több hírt, hogy nem lesz olyan szoros a gyeplő most nyáron, én ezekkel kalkulálok.Troym írta: ↑2025.05.09. 12:35:56Fati bérét szétoszthatjuk 50 módon, de nincs következő szezonra regisztálva Olmo, Tek, Victor, szerződés kell Yamalnak. (már ha megy Fati, ami közel sem biztos)
Másik dolog, hogy Deco azért nem az a figura, aki 10-20 üzletet bonyolít egyidőben, így jön majd a Tah-saga, Fati-saga, Frenkie-saga stb pénz nem lesz, szóval ahogy kezdtem is lesz 3 érkező, kb ezzel kéne mindenkinek számolnia.
3 érkező és a jelenlegi szűk keret alapján maximum 3-4 távozó lenne ildomos, vagy még vékonyabb lesz a keret
Fati bérét szétoszthatjuk 50 módon, de nincs következő szezonra regisztálva Olmo, Tek, Victor, szerződés kell Yamalnak. (már ha megy Fati, ami közel sem biztos)
Ja, Fatit belevettem a négyesfogatba, így jött ki a 4 helyett 2. Elvileg az FFP helyzetünk kicsit jobb lesz, ezt is belekalkuláltam. Cancelo-Rashford ezen kicsit túlmenne, de ők egész évben bevethető, jó játékosok, több poszton, velük százszor előrébb lennénk mint a fenti négyessel, sokkal több játékperccel és minőséggel. De nekem jók sima erős közepes csereszintek kisebb névvel, azt viszont scoutoljuk ki jól, és ne ilyen Olmo féle "jó volt az EB-n, szereti a nép, vegyük meg, hogy legyen társasága Christensenéknek a rehabon", meg ne is ilyen Romeu féle történet legyen. Sok ilyen erős közepes, korrekt csere játékos van olcsón, akik tuti szívesen csüccsennének le ide a padra, ha azért kapnak lehetőséget is. Ezeket kell megkeresni, ha Cancelók nem férnek bele.Troym írta: ↑2025.05.09. 12:04:15Pau Victor és Fort fizujából hozod Cancelot? Szerintem a meccsbónuszára nem futná.bence0330 írta: ↑2025.05.09. 11:54:02De ha a 4 peremember helyett veszünk 2 használható közepest, mint mondjuk egy Chukwueze szint, meg akár visszahívjuk Cancelot, vagy valami más, közepes, de védekezésben megbízhatóbb szélsőbekket, már sokkal előrébb vagyunk a gyakorlatban, hiába vagyunk amúgy kevesebben. Én Olmót is csont nélkül eladnám, ha lenne rá kereslet, mert ez egyszerűen nem fér bele a mi keretünkbe, hogy valaki 60 millióba kerül, jól keres, és csak elméletben a csapat tagja.
Torre éves! bére 210e Euró, Victor 380e, Fort kiemelkedő fizuja 840e, hárman együtt sem keresnek évi 2 milliót Chukwuedze meg olyan 5-6 milliót keres.
Cancelo, Rashford 15-20 millió között keres, biztos belemegy évi 500e-be akármelyikük.
Pau Victor és Fort fizujából hozod Cancelot? Szerintem a meccsbónuszára nem futná.bence0330 írta: ↑2025.05.09. 11:54:02De ha a 4 peremember helyett veszünk 2 használható közepest, mint mondjuk egy Chukwueze szint, meg akár visszahívjuk Cancelot, vagy valami más, közepes, de védekezésben megbízhatóbb szélsőbekket, már sokkal előrébb vagyunk a gyakorlatban, hiába vagyunk amúgy kevesebben. Én Olmót is csont nélkül eladnám, ha lenne rá kereslet, mert ez egyszerűen nem fér bele a mi keretünkbe, hogy valaki 60 millióba kerül, jól keres, és csak elméletben a csapat tagja.
Két dolog:gránit írta: ↑2025.05.09. 11:34:59Ráadásul ezek a perememberek nem keresnek sokat (legalábbis élfutballista szinten), minimális bér szabadulna fel, a helyükre korántsem biztos, hogy akár csak hasonló kalibereket igazolhatnánk, és nem trahs-t. Még ideális helyzetben, ha 1:1-ben lennénk, amiben nem vagyunk, de még ideális esetben sem látnám értelmét kiszórni őket. Évi 1-2 igazolással meg pláne nem.
Nagyágyú a kívánt posztra aligha fog idejönni úgy, hogy a csapat arca Yamal. Nagyágyú nem fog ideigazolni úgy, hogy talán minden második meccsen beállhatna. Raphinha szintén kirobbanthatatlan. Cserének számos játékos szóba jöhetne, Flick mégis velük tolta végig a szezont, ahogy Koundé-val is, pedig ott van Fort. Nem bízik Fortban? Lehet. Szerintem nem erről van szó, szerintem arról van szó, hogy Flick nem szeret rotálni, de tegyük fel, hogy neked van igazad. És? Jöhet majd Fort helyére nála jobb játékos? Szerintem nem valószínű, így én megtartanám. Erre jön rá az, a körülmények mellett, hogy Flick vagy elkezd rotálni, vagy jövőre is végigjátssza a szezont az a néhány ember, rotáció nélkül.
Még ha így is van, akkor sem valószínű, hogy engednek minket annyit igazolni, hogy még a peremembereket is pótoljuk. Ráadásul ezek a perememberek nem keresnek sokat (legalábbis élfutballista szinten), minimális bér szabadulna fel, a helyükre korántsem biztos, hogy akár csak hasonló kalibereket igazolhatnánk, és nem trahs-t. Még ideális helyzetben, ha 1:1-ben lennénk, amiben nem vagyunk, de még ideális esetben sem látnám értelmét kiszórni őket. Évi 1-2 igazolással meg pláne nem.bence0330 írta: ↑2025.05.09. 11:10:46Érdekes módon csak azon a poszton nem rotált (vegyük most ide a gyakori, nem nagy ritkán időhúzó cseréket is a rotációhoz, még ha szó szerint nem is az), ahol nem volt (számára, ő szemszögéből) jó alternatíva. Szélső poszt egyértelműen ilyen volt, nyilván rotált volna, ha van egy Rashford mondjuk januártól, vagy egy Nico Williams nyártól, akkor hároman oldották volna meg a posztot. Nem mondom, hogy 33,33-33,33-33,33 arányban de megosztották volna a perceket. És ez még csak egy csere két posztra, ugyanis ennyi sem volt, az ő szemében 0 cserejátékos volt mindkét helyen. Szerintem már csak ha egy Chukwueze itt lenne ballábasként, aki pl. hasonló stílus, mint Yamal, és egy erős közepes, de hajtós, és jól cselező játékos, esze ágában nem lett volna Yamalt 90 percekig tolni folyamatosan. Vagy ha Koundé mellett Frimpong van cserének, stb. De nem így volt. Flick szerintem egész korrektül rotál, cserél, viszont ha olyan ember van, akiben nem bízik, akkor azt még csak becserélni sem hajlandó.
Érdekes módon csak azon a poszton nem rotált (vegyük most ide a gyakori, nem nagy ritkán időhúzó cseréket is a rotációhoz, még ha szó szerint nem is az), ahol nem volt (számára, ő szemszögéből) jó alternatíva. Szélső poszt egyértelműen ilyen volt, nyilván rotált volna, ha van egy Rashford mondjuk januártól, vagy egy Nico Williams nyártól, akkor hároman oldották volna meg a posztot. Nem mondom, hogy 33,33-33,33-33,33 arányban de megosztották volna a perceket. És ez még csak egy csere két posztra, ugyanis ennyi sem volt, az ő szemében 0 cserejátékos volt mindkét helyen. Szerintem már csak ha egy Chukwueze itt lenne ballábasként, aki pl. hasonló stílus, mint Yamal, és egy erős közepes, de hajtós, és jól cselező játékos, esze ágában nem lett volna Yamalt 90 percekig tolni folyamatosan. Vagy ha Koundé mellett Frimpong van cserének, stb. De nem így volt. Flick szerintem egész korrektül rotál, cserél, viszont ha olyan ember van, akiben nem bízik, akkor azt még csak becserélni sem hajlandó.
Én úgy értem ezeket a véleményeket, hogy "ha már Flick nem bízik bennük, akkor menjenek", én legalábbis így gondolkodom, hisz úgyis az számít, ő kit rakna a pályára. Én is elküldeném őket, Fortot mindenképp csak kölcsönbe, nagyon-nagyon magas szinten vannak a képességei, de játék kell neki. Torre nekem mindegy, mert részemről maradna cserének, de látom, hogy Flicknél ő konkrétan az utolsó ember a keretben.Troym írta: ↑2025.05.09. 00:03:55Annak a logikáját nem értem, hogy kb mindenki el akarja küldeni a minimál értékű és fizetésű Fortot és Torrét, de ebből milyen hasznunk származna és ki lenne a helyükön a 3.-4. számú szélsőhátvéd és 7. számú középpályás?
Akkora gyöngyszemek vannak az utánpótlásban még, akiket nem láttunk, hogy simán tudjuk őket pótolni? Igazolni peremembereket biztosan nem fogunk tudni....
Szerintem csak jó szájízzel végződhet mert, bárhogyan is végződik ez a szezon minden augusztusban kelt várakozást felülmúlt.
Én is tartok attól, hogy a bírózással minden a szőnyeg alá lesz söpörve. A bírózás egy olyan dolog, hogy mindenki a saját sérelmeire koncentrál. Miközben a másik fél ugyanúgy összeírja a saját listáját, ami felett meg mi siklunk el nagyvonalúan, és rajtunk kívül kb mindenki arról beszél, hogy miért nem állították ki Martinezt köpésért. 2010-ben az Inter elleni párharc után mi amiatt panaszkodtunk, hogy nem adták meg egy szabályos gólunkat, ami nem volt kezezés, a másik fél meg amiatt hőbörgött, hogy Mottát szerintük jogtalanul állították ki. Ez ilyen.Peter írta: ↑2025.05.07. 22:02:36Nagyon kíváncsian várom a nyári aktivitásunkat illetve azt, hogy Laporta és Deco vajon mit látott a lelátóról azon túl, hogy a 7 kapott gól után - két meccs, két különböző bírói stáb - "az alapvetően bírói döntések miatt" gondolatok csak a valóság szönyeg alá söprését üzenik.
Ez az Inter elleni két meccs (ahogyan előre sejtettük is) minden ujjal, kézzel könyörtelenül, kíméletlenül és kegyetlenül rámutatott a szükséges erősítések, változtatások helyére és irányára, már amennyiben valóban BL esélyes csapat építése a cél.
Ez a jelenlegi keret maxolt.
Fejlődhet, mert fejlődőképes, de a fenti igazolásokkal ez a fejlődés kellő és megfelelő támogatást kapna.