Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ezt a memót LE nem kapta megTroym írta: ↑2025.07.01. 17:15:42Ez a ss egy teljes tévút.bence0330 írta: ↑2025.07.01. 13:50:48Igen, ez egy fontos kísérlet lesz. Tippre kb a percek felében klasszikus center nélkül fogunk játszani, Olmót alighanem már ehhez is idomítjuk majd előszezonban, nem nézett ki rosszul tavaly sem ott, és még javulhat is benne. A PSG-nek finoman szólva is bejött ez. És majd megnézzük év végén, mivel nézett ki jobban a csapat. Következő nyáron nagy durranásnak arany középút lehetne Alvarez, aki rendelkezik egy klasszikus center skilljeivel is, de sokkal játszósabb, ügyesebb, kb tényleg egy átmenet a két világ között. Ha kiderül, hogy mégiscsak kell egy klasszikus center, akkor rá lehet menni a Gyökeres-Haaland-Osimhen félékre, vagy aki épp előbújik jövő nyárra. Jelenleg nem kell.
A 40 Lewa gól nélkül a bajnoki arany sem lett volna meg, 4 ponttal előztük a Madridot, de állítom, hogy több olyan meccs volt, amikor Lewa klasszisa kellett, hogy 1 góllal jobbak legyünk, mint az ellenfél. Olmo csatárként és ss-ben súlytalan, ha nincs másik támadó, FT meg cserének hasznos, kezdőként hullámzó.
Lewa kell, de 36-37 éves, lehet szívtelenül hangzik, de most kéne "pótolni", nem utólag aggodalmaskodni, ha a következő szezon végére kipukkad és Olmo/FT nem hozza a meccseket.
Amúgy még mindig nem értem az okfejtést, hogy azért kell szélső, mert mi van ha megsérül valaki, miközben jelenleg is 13 BL meccsen 24 gólt kapunk, magyarán a védelem jelenleg sem jó. A "Mi van ha" miért erősebb érv, mint a katasztrofális mennyiségű kapott gól a BL-ben?
Ez a ss egy teljes tévút. Minden ellenfelünk kb buszozik a kapujánál és nincs Messink, azért Yamal nem az a szint.bence0330 írta: ↑2025.07.01. 13:50:48Igen, ez egy fontos kísérlet lesz. Tippre kb a percek felében klasszikus center nélkül fogunk játszani, Olmót alighanem már ehhez is idomítjuk majd előszezonban, nem nézett ki rosszul tavaly sem ott, és még javulhat is benne. A PSG-nek finoman szólva is bejött ez. És majd megnézzük év végén, mivel nézett ki jobban a csapat. Következő nyáron nagy durranásnak arany középút lehetne Alvarez, aki rendelkezik egy klasszikus center skilljeivel is, de sokkal játszósabb, ügyesebb, kb tényleg egy átmenet a két világ között. Ha kiderül, hogy mégiscsak kell egy klasszikus center, akkor rá lehet menni a Gyökeres-Haaland-Osimhen félékre, vagy aki épp előbújik jövő nyárra. Jelenleg nem kell.
Igen, ez egy fontos kísérlet lesz. Tippre kb a percek felében klasszikus center nélkül fogunk játszani, Olmót alighanem már ehhez is idomítjuk majd előszezonban, nem nézett ki rosszul tavaly sem ott, és még javulhat is benne. A PSG-nek finoman szólva is bejött ez. És majd megnézzük év végén, mivel nézett ki jobban a csapat. Következő nyáron nagy durranásnak arany középút lehetne Alvarez, aki rendelkezik egy klasszikus center skilljeivel is, de sokkal játszósabb, ügyesebb, kb tényleg egy átmenet a két világ között. Ha kiderül, hogy mégiscsak kell egy klasszikus center, akkor rá lehet menni a Gyökeres-Haaland-Osimhen félékre, vagy aki épp előbújik jövő nyárra. Jelenleg nem kell.
Gyökerest 60-80 millió körül adná a Sporting, Trincao 50%-a kitesz legjobb esetben is 20 milliót, de inkább kevesebbet. Gyökeressel volt egy megállapodása a Sportingnak, hogy fix. 70 millióért vihetik csak utána a portugálok ezt felrúgták mert többet szeretnének érte kapni, ezért van ez a harc most a két fél között. Minden bizonnyal MU vagy Arsenal lesz a végállomás neki.Troym írta: ↑2025.07.01. 13:10:02A másik nyári szappanopera Gyökeres lehet a nyáron, én simán felajánlanék 15 milliót és a Trincao féle 50% továbbértékesítési jogot, ha ennyire nem jutnak senkivel dűlőre.
Jól járna mindenki, mi kapnánk egy jó 9est olcsón, Sporting meg szabadulna egy hisztitől és ha eladják Trincaot, érte kapnának 70-80 milliót tisztán.
15 milliót azért érne Gyökeres, így még FFP-be is beférne, mert az amortizációja plusz fizuja együtt sem lenne vészes.
Senki nem akar és (valszeg nagy pénzért) nem is fog távozni:soadroli írta: ↑2025.07.01. 11:04:08- Barça must sell big to sign Nico Williams:
Barça needs a major sale to sign and register Nico Williams, not because of lack of money, but due to the 1:1 rule restriction.
- Small deals are not enough:
Minor sales won't solve the issue, so the club needs a large financial injection and wage reduction to meet short-term goals.
- Araújo is the prime candidate for sale:
With a crowded defense and his starting role lost, Araújo is now on the market for 65 million euros for fifteen days.
- Mixed signals are deliberate:
Public statements saying Araújo is untouchable contrast with transfer rumors, likely as a strategy to avoid lowering his value. [Diario Sport]
Nico leigazolása esetén én is ettől félek. Yamal ha nem is egy nagyon komolytalan, szertelen kölyök, de látszik rajta, hogy még fiatal nem nőtt be a feje a lágya, ha pedig a legjobb haverja idejön, aki szintén nem a visszafogottságáról híres, baj lehet. A válogatott szünetekben is folyamatosan tele van az online média kettejükkel és jelenleg nem nagyon van olyan játékos a keretben, akiről el tudom képzelni, hogy adott esetben helyrerakja őket, ahhoz már túl népszerű, felkapott lett. Flick, mint edző nem elég, kell ilyen társnak lennie. Talán Raphinha lehet az egyetlen, akiből ezt kinézem. Nagyon kellene egy Puyol kaliber most az öltözőbe. Remélem, hogy pozitív hatása lesz annak, hogy ennyi játékossal közeli kapcsolatban van és inkább a pályán mintsem a médiában fognak villogni. Nem hiányzik egy Ronaldinho 2.0.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.07.01. 08:02:24Szerintem jó lenne itt Nico, lehetne cserélgetni Raphinhával, Raphinha pedig felváltva lenne balszélen-középen és Yamal helyén. Egyetlen dolgot remélek, az pedig az hogy nem azért akarják mert "Yamal haverja", és bízom is benne hogy nem ez történik és szerintem Flick sem menne bele ebbe ha nem tart rá igényt, ha továbbra is így működnének a dolgok akkor Stegen lenne már most a kirobbanthatatlan kezdő merthát az egyetlen német játékos a csapatban
Idén megúsztuk a "Sh*tty November"-en kívül a támadók sérülését extrém terhelés mellett, de nincs garancia arra hogy nem fognak többször kidőlni jövőre mint most, és tudjuk mi történik ha egy Raphinha-Yamal-féle kaliber kiesik, vagy ha a hátsójukon veszik a levegőt és dekoncentráltak. Yamal meg még szerintem minimum 1-1.5 évig inkább 60 perces játékos(de annak zseniális), ami a korából fakadóan teljesen érthető.
Így viszont ha Raphinha középen játszana többet akkor Ferran/Olmo/Fermin/Gavi egyikétől megválnék, mellette ha lenne jelentkező Araujora a mostani kivásárlási ára környékén akkor ő tőle is megválnék, abból a 60-65 millió körüli összegből pedig hoznék okosba 2 korrekt belső védőt, de ha már Christensennel is sikerülne olyan csodát tenni mint Pedrivel akkor ő egy új igazolásnak számítana.
Ó istenem, kabaré. Laporta 2 hete lenyilatkozza, hogy nyugi nyugi 1:1-ben vagyunk. Tegnap az Rafa Yuste lenyilatkozza, hogy nem vagyunk 1:1-ben, de nagyon kevés hiányzik hozzá, és amúgy bárkit le tudunk igazolni, ha szükséges. Egyes pletykák szerint cirka 8 millió eurón múlik az 1:1.soadroli írta: ↑2025.07.01. 11:04:08- Barça must sell big to sign Nico Williams:
Barça needs a major sale to sign and register Nico Williams, not because of lack of money, but due to the 1:1 rule restriction.
- Small deals are not enough:
Minor sales won't solve the issue, so the club needs a large financial injection and wage reduction to meet short-term goals.
- Araújo is the prime candidate for sale:
With a crowded defense and his starting role lost, Araújo is now on the market for 65 million euros for fifteen days.
- Mixed signals are deliberate:
Public statements saying Araújo is untouchable contrast with transfer rumors, likely as a strategy to avoid lowering his value. [Diario Sport]
Ez így nem igaz. Félig igen, sok múlt Yamal kiesésén, de nem pótolhatatlan, ha van pótléka.Troym írta: ↑2025.07.01. 08:50:06A shitty november Yamal kidőlése miatt történt, de ugyanúgy megtörténik, ha itt van Nico. Yamal minőségben nem pótolható, tavaly volt két jobbszélső Raphinha és FT, plusz Lewy, Fermin, Olmo, amikor megsérült Yamal, mégis szinteket esett a támadójáték.
Ezért lesz az aranylabda szavazáson is 18 évesen a dobogón a kölyök.
Szerintem egy 5-10 perces cserének, plusz néhány kisebb meccsen kezdőnek meg elég egy kisebb név, a gálakezdő meg bőven elég erős előrefelé. A dán csapatból érkező Borgyi pont jó erre a szerepre, vagy egy veterán Di Maria / Perisic is az lenne, ha cserébe a szélsőhátvéd posztra lehetne hozni valakiket, mert oda nem 5 perces csere kéne, hanem aki 50-50%ban osztozik a perceken Baldéval, a túloldalon meg 20-80%ban Koundéval.
Nico pontosan azt tudja adni a bal oldalon, amit Yamal a jobbon - konstans veszélyt. Azt, hogy egy-két csellel, megindulással bármikor helyzetbe tud kerülni, veszélyt tud generálni.Troym írta: ↑2025.07.01. 08:50:06A shitty november Yamal kidőlése miatt történt, de ugyanúgy megtörténik, ha itt van Nico. Yamal minőségben nem pótolható, tavaly volt két jobbszélső Raphinha és FT, plusz Lewy, Fermin, Olmo, amikor megsérült Yamal, mégis szinteket esett a támadójáték.
Ezért lesz az aranylabda szavazáson is 18 évesen a dobogón a kölyök.
Szerintem egy 5-10 perces cserének, plusz néhány kisebb meccsen kezdőnek meg elég egy kisebb név, a gálakezdő meg bőven elég erős előrefelé. A dán csapatból érkező Borgyi pont jó erre a szerepre, vagy egy veterán Di Maria / Perisic is az lenne, ha cserébe a szélsőhátvéd posztra lehetne hozni valakiket, mert oda nem 5 perces csere kéne, hanem aki 50-50%ban osztozik a perceken Baldéval, a túloldalon meg 20-80%ban Koundéval.
Gondolod, hogy Williams érkezésével kevesebbet fognak játszani? Ugyanúgy a pályán lesznek, inkább Olmo/Fermín szorul majd ki, és nem vagyok biztos abban, hogy több gólt fog lőni, mint ők. Lehet, én elhiszem. Vannak kételyeim.
Kire van akkor szükségünk? Az egy isteni csoda, hogy Yamal meg Raphinha ilyen terhelés mellett gyakorlatilag végig bírták sérülés nélkül, bár Yamalnak volt kb 1 hónap kihagyása, akkor kishíján el is úszott a bajnokság, mert nyakra főre buktuk a pontokat. Ez a csapat kis túlzással tőlük függ, és egyiknek sincs alternatívája. Nico meg pont mindkét szélen tud játszani. Értem, ha jön Nico akkor Rapha bemegy középre, de a lényeg az, hogy azonnal megduplázódnak a variációs lehetőségek a támadóharmadban, és sokkal nagyobb a mozgástere Flicknek, és egy esetleges szerencsétlen sérülés esetén sem megy nyílegyenesen a kukába a szezonunk.gránit írta: ↑2025.07.01. 06:15:35Én készséggel elhiszem, hogy a Barcelonában szintet tudna lépni, a legerősebb támadógépezetben, az előző szezon gólpasszlistájának 1. és 2. helyezettjével egy csapatban, sokkal több gólhelyzettel, sokkal több lehetőséggel. Én inkább arról az oldalról közelítem meg a témát, hogy nem rá van leginkább szükségünk, még akkor sem, ha szintet tudna lépni. Hacsak nem abban gondolkodunk, hogy ezentúl 7 vagy annál is több lőtt góllal ejtjük ki a PSG-t vagy az Intert. Mivel ez a valószerűtlenebb lehetőség (bár nem lehetetlen), ezért nem ezt az utat választanám.
Én ezért mentem volna rá Tah leigazolására, egy kapusigazolás mellett. Akkor Christensen mehetne vissza arra a posztra. Bár Flick ezt a dán visszatérésekor sem húzta meg, és a nyilatkozatok is arra utalnak, hogy középhátvédként számolnak vele, szóval ez sima FIFA-zás a részemről (uborkaszezonban más nagyon nincs, max híreken pörögni, amelyeknek nagy része kacsa).
Akkora ugrást nem várnék tőle mint Raphinhától, de elég megnézni Ferrant vagy Lewyt hogy mennyivel többet lőttek idén mint pl tavaly.