Marc-André ter Stegen

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.08.06. 20:58:35

Troym írta:
2025.08.06. 20:50:04
Azért nem teljesen így van, előző szezonban a BL elődöntőben azért nem ülhetett le a padra sem cserének, mert kvázi a "helyére regisztrálták" Teket.
A BL azért másik kávéház...
Nem ott szenvedünk a regisztrálással... ;)
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.06. 20:50:04

Azért nem teljesen így van, előző szezonban a BL elődöntőben azért nem ülhetett le a padra sem cserének, mert kvázi a "helyére regisztrálták" Teket.

A szerződések körüli sportvezetői bénázásra egy kis adalék:
10!!! nappal a szezonkezdet előtt szerződéshosszabbítást és évszéthúzást kell alkalmazni az eddigi 2., most 4. számú kapus Pena esetén, mert senki nem tudja vállalni a 3,5 milliós fizuját (Egy Mamardashvili 1,5 milliót keresett Valenciában, Alex Remiro a spanyol válogatott második számú kapusa 2,8 milliót) viszont muszáj eladni gyorsban 1 hét alatt, mert nincs kapus rajta kívül regisztrálva, ő meg nem kell Flicknek és akkor Kochen védene az első fordulóban.
gránit
Director del Fútbol

2025.08.06. 20:48:31

Chino írta:
2025.08.06. 20:35:21
Nagelsmann vagy két hónapja elmondta
Az két hónapja volt. Azóta újra lerobbant. A jelenlegi állapotában kinek kellene, és ha kellene is valakinek, hogy játszana? Sérült. Ha komolyan vesszük ezt a szálat, hogy még van veszteneivalója, a klub akarata szerint legalább 4 hónapig nem játszhatna. A vb-selejtezőkből kimarad, addig egy másik kapus simán bejátszhatja magát a válogatottba. Ha komolyan vesszük a vesztanivalós témát, akkor meg pláne az az érdeke, hogy minél hamarabb visszatérjen, és ha 3 hónap alatt vissza tud térni, nem akarja négyre vagy többre kitolni. Ha még elhisszük, hogy visszatérhet, akkor meg főleg szorítja az idő, hogy a leghamarabb visszatérhessen, teljes értékű edzésmunkát végezzen, és esetleg télen távozzon, hogy még egy erős tavaszt produkálhasson valahol (máshol).

Ez akár meg is történhet, nem tartom valószínűtlennek. Sőt, ez is közrejátszhat abban, hogy minél hamarabb vissza akar térni. De addig még minden eszközzel kicsikarhatja, hogy a 2028-ig kinéző fizuját megkapja. Lesz majd valami megoldás, de azt a hatalmas lóvét aligha fogja azt veszni hagyni. Ebből is látszik, hogy a játékosok nem szentimentálisak, simán keresztbe tesznek a klubnak, ha az érdekük úgy kívánja. Nekünk sem kell velük finomkodni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.08.06. 20:50:47-kor.
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.06. 20:35:21

gránit írta:
2025.08.06. 18:43:19
Sonoma írta:
2025.08.06. 18:08:43
ha nem számítanak rá, akkor keresni kell másik klubot a játéklehetőségért, nem pedig zsarolni őket.
Remélem minél hamarabb egyenesbe jön pénzügyileg a klub és az ilyen de Jong, ter Stegen féléket simán a lelátóra vágják a szerződésük végéig, hagy r. hadjanak ott, ha nem akarnak elmenni.
Na, az utolsó mondattal teljesen egyetértek.

Azt kell megérteni, hogy ez üzlet. Sokan ezt egyfajta szeretetszolgálatként fogják fel, de ez nem az. Ez egy másik kávéház. A klubnak nem dolga egyes játékosok pályafutását pátyolgatni, ha nem kell, mennie kell. A játékosok sem bánnak kesztyűs kézzel a klubbal, nem válogatnak az eszközökben, nekünk sem kell finomkodnunk a játékosokkal. Ez hideg és kőkemény biznisz.

A gond az, hogy ter Stegennek olyan magas a fizetése, hogy máshol ekkorát az ő kórlapjával és főleg a jelenlegi helyzetével sehol nem kapna. Ezért őt aligha lehet "visszazsarolni". Az ő érdemi pályafutásának vége, ha a lelátón várja be, akkor ott várja be. Olyanokra lehet nyomást helyezni, akiknek van vesztenivalójuk. Neki nem nagyon van, ezért is érzi úgy, hogy többet megengedhet magának.
Van vesztenivalója. Nagelsmann vagy két hónapja elmondta, hogy jelenleg ter Stegen a válogatott első számú kapusa, viszont a klubjában játszania kell, mert van más alkalmas játékos is.
Én pont emiatt nem értettem MAtS ténykedését. Régóta tudja, hogy itt már nem számolnak vele, csupán harmadik számúnak tartják. Ha elmenne egy másik klubba, akár egy Galatába, lennének játékpercei és mehetne a VB-re a válogatottal. Kb. egy évtized után most lehetősége lenne, hogy a válogatottban szerepeljen, de ezzel, amit most csinál ott is elvágta magát.
A klubbal szerintem simán ki lehetett volna egyezni, hogy akár ingyen is léphessen.
Ez például egy komoly vesztenivaló.

Az főleg, hogy valószínűleg ezzel a pályafutásának annyi.
Forca Barca!!!!
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.08.06. 20:30:03

bence0330 írta:
2025.08.06. 20:00:25
Én odaáig még rendben lennék, hogy valaki ki akarja futtatni a szerződését, vagy bármiben a klub akarata ellen, de a saját érdekében cselekszik. Nem fogok örülni neki, de értem.

Valaki elmagyarázná nekem, miért lenne neki bármiféle gond a 4 hónapos téma, milyen érdeke sérülne? Semmivel nem kap kevesebbet, semmivel nem fog játszani kevesebbet, semmi, az égegyadta világon semmi előnye nem származik belőle. És HA ez tényleg így van, hogy nem engedélyezi az orvosi kartonjai kiadását, akkor én nemigen látok mást, mint egy ilyen "ha nekem rossz, legyen nektek is" mentalitást. De ha valaki ad egy jó indokot, miért jó ez neki, örülnék.

Remélem fel lett fújva a dolog és mgoldja a két fél...
Több dolog miatt is érthetetlen számomra Ter Stégen ténykedése...

Az, hogy elfogadják-e a 4 hónapot, nem a(z ellenséges) Barcán múlik, hanem független La Liga orvoscsoporton.
Ebbe kár is volt belekezdenie a nyilatkozatával...

A kiregisztrálást sem értem, szerintem nem lesz ő kiregisztrálva, csak felszabadítják bére x %-át, hogy lehessen mást regisztrálni. Azaz elvileg játszhatna (ahogy akár Araujo is tavaly decemberben), csak ki az, aki x kihagyott hónap után kvázi azonnal meccskész, illetve, ha 4 hónapon belül visszatér(ne), a klubra súlyos szankciók várnának (jóval többel csökken az FFP, mint a nyert összeg).

Ha együttműködik, talán lett volna némi kis esélye, hogy csapatba kerülhessen (és megtartsa pl a kapitányi címet), így viszont eléggé balfék kell legyen a klub, ha újra kapuba kerül.

Azt játékosként elvárni, hogy egy tét nélküli meccs miatt kifizessenek neki 3,5m bónuszt - azért eléggé abszurd. Ha ezt engedte volna a klub, az nálam már a hűtlen kezelés határát súrolná... Emiatt "hisztizni", miközben élsportolói fizetése van, hááát, eléggé bicskanyitogató... :mrgreen:
gránit
Director del Fútbol

2025.08.06. 20:29:30

Például kikényszerítheti, hogy fizessük ki 2028-ig, ha azt akarjuk, hogy elmenjen. Fizetésszéthúzós, szerződéshosszabbítós bohóckodást is kikényszeríthet, amivel szintén jól jár.

Rashford, Joan García, Bardghji, Szczesny augusztus 4-én még mindig nem voltak regisztrálva, azóta nem találok frissebb infót bármilyen változásról. Nem véletlenül akarják Christensent kitenni, hogy valahogy felszabaduljon valami pénz, bár akkor nagyon nagy kockázatot vállalnánk hátul.

https://www.espn.co.uk/football/story/_ ... ter-laliga
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.08.06. 20:31:33-kor.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.06. 20:00:25

Én odaáig még rendben lennék, hogy valaki ki akarja futtatni a szerződését, vagy bármiben a klub akarata ellen, de a saját érdekében cselekszik. Nem fogok örülni neki, de értem.

Valaki elmagyarázná nekem, miért lenne neki bármiféle gond a 4 hónapos téma, milyen érdeke sérülne? Semmivel nem kap kevesebbet, semmivel nem fog játszani kevesebbet, semmi, az égegyadta világon semmi előnye nem származik belőle. És HA ez tényleg így van, hogy nem engedélyezi az orvosi kartonjai kiadását, akkor én nemigen látok mást, mint egy ilyen "ha nekem rossz, legyen nektek is" mentalitást. De ha valaki ad egy jó indokot, miért jó ez neki, örülnék.

Remélem fel lett fújva a dolog és mgoldja a két fél...
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
PR42
Jugador del Barça

2025.08.06. 19:24:34

Piszok nehéz a szitu, mert én mindig próbálok olyan kb valószerű magyarázatot találni mindenre ahol senki se gonosz.

Jelenleg ez nem megy.
Jelenleg csak azt tudom látni a helyzetben hogy Mats egy hisztis kislányként ragaszkodik a csapaton belüli rangjához. A csapat viszont köszöni és már szeretne nélküle tovább létezni.

Ezt főleg a médiából halljuk vissza, aminek jó része lehet hazugság, de sajnos tények is ezt mutatják, és azok hangosabbak.
Statisztikák alapján, capology alapján, rendelkezésre állás alapján, kor alapján és stb alapján sem érdemes Mats-al számolni a következő évekre.

Erre jön rá a sok pletyi a magatartásáról.

Ez nekem már sok így egyben.
Nem szeretném újra látni a kapuban. Ha elfelejteném az összes valaha született pletykát kezdve Bravoval ami történt, aztán Messivel, aztán a sötét időszakunkban, aztán tavaly, aztán tavaly év végén azon a pár meccsen, meg az ünnepléseken és most.... Ha mindezt egyben elfelejteném és az összeset kamunak tekinteném, akkor sem akarnám már a kapuban látni.

Van fiatal spanyol és minden bizonnyal extra motivált és éhes új kapusunk.

Ha nem hosszabbítanak a klub számára kedvező feltételekkel akkor FDJ és Araujo is szintén mehet Mats után, ezzel kitakarítva a 8-2 utolsó itt maradt ereklyéit is.
gránit
Director del Fútbol

2025.08.06. 18:43:19

Sonoma írta:
ha nem számítanak rá, akkor keresni kell másik klubot a játéklehetőségért, nem pedig zsarolni őket.
Remélem minél hamarabb egyenesbe jön pénzügyileg a klub és az ilyen de Jong, ter Stegen féléket simán a lelátóra vágják a szerződésük végéig, hagy r. hadjanak ott, ha nem akarnak elmenni.
Na, az utolsó mondattal teljesen egyetértek.

Azt kell megérteni, hogy ez üzlet. Sokan ezt egyfajta szeretetszolgálatként fogják fel, de ez nem az. Ez egy másik kávéház. A klubnak nem dolga egyes játékosok pályafutását pátyolgatni, ha nem kell, mennie kell. A játékosok sem bánnak kesztyűs kézzel a klubbal, nem válogatnak az eszközökben, nekünk sem kell finomkodnunk a játékosokkal. Ez hideg és kőkemény biznisz.

A gond az, hogy ter Stegennek olyan magas a fizetése, hogy máshol ekkorát az ő kórlapjával és főleg a jelenlegi helyzetével sehol nem kapna. Ezért őt aligha lehet "visszazsarolni". Az ő érdemi pályafutásának vége, ha a lelátón várja be, akkor ott várja be. Olyanokra lehet nyomást helyezni, akiknek van vesztenivalójuk. Neki nem nagyon van, ezért is érzi úgy, hogy többet megengedhet magának.

https://tribuna.com/en/news/2025-08-06- ... elona-42m/

Én még csak nem is védem, csak a fejével gondolkodok. A pályafutásának kampec, viszont kereshet egy rakás pénzt, amit máshol nem tudna megtenni. A klub nyilván minimum 4 hónapra ki akarná írni. Számunkra mindegy, hogy őszintén hisz abban, hogy még visszatérhet, és semmiképp nem akarja elfogadni a klub szerinte vágyvezért, kamu orvosi jelentését, vagy tudja jól, hogy 4 hónap múlva sem lesz ő bevetésre kész, de szándékosan betart a klubnak. Végeredményképp mindegy. Két fontos tanulság levonható a sztoriból. Az egyik, hogy a játékosok ragaszkodnak az érdekeikhez, nekünk is ezt kell tennünk, és a klub érdekeit kell szem előtt tartanunk. A második pedig az, hogy így járunk akkor, ha olyanokkal is 5 évre szerződünk, akikkel nem kéne. Igazából teljesen mindegy, hogy jóhiszeműen vagy rosszhiszeműen cselekszik ter Stegen, mindez megelőzhető lett volna. A játékosok minden eszközt megragadnak és az utolsó centért is lehajolnak. Ha a klubvezetés nem elég kemény, megesznek minket reggelire, sajnos. Úgyhogy a második mondatoddal nagyon is egyetértek.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.08.06. 18:37:44

Unless a prior vote changes the captaincy, ter Stegen is set to give the pre-match speech to the fans this Sunday before the Joan Gamper Trophy.
Despite being injured and having recently undergone back surgery in Bordeaux, the German goalkeeper is still expected to be present. [Mundo Deportivo]
Kép
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.08.06. 18:33:44

Az így viselkedő játékosok előbb - utóbb egyetlen élcsapathoz sem tudnak igazolni!

Remélhetőleg észhez térnek és összezárnak a klubtulajdonosok/elnökök!
Sonoma
Capitá del Barça

gránit írta:
2025.08.06. 15:53:19
Amúgy meg miért kéne belemennie a 4 hónaposnak igazolt sérülésbe, ha úgy gondolja, hogy korábban is vissza tudna térni?
Mondjuk, mert nem a játékos tudja megmondani mennyi ideig tart a felépülése a műtét után. Kivéve, ha közben titokban elvégezte az orvosit szakirányúan, de ezt így látatlanban is elvethetjük.

Az egyik lehetőség, hogy az orvosok szerint is hamarabb felépül mint 4 hónap és ezt ő is tudja. Emiatt nem akarja aláírni a dokumentumot, mert januárig biztosan nem léphetne így pályára.
A másik, hogy betart a klubnak abban bízva, a felépülése után (főleg, ha miatta nem sikerülne regisztrálni Garciat és/vagy Szczesnyt) kénytelen lesz Flick hozzányúlni, mert majd úgyis ráfanyalodnak a végén a játékára, hisz ez de Jongnak is sikerült. Csak abba nem gondol bele, Flick és a vezetőség annyira berág rá, hogy akkor is inkább Penát játszatják, mint őt.

Lehet a klubot szidni, meg jogilag védeni a játékost, de ha nem számítanak rá, akkor keresni kell másik klubot a játéklehetőségért, nem pedig zsarolni őket.
gránit
Director del Fútbol

2025.08.06. 15:53:19

Chino írta:
2025.08.06. 14:40:10
Dembélé pedig pont rossz példa. Ott teljesen más volt a helyzet. Lejárt a szerződése, gyakorlatilag el is ment, az utána lévő szerződés pedig formalitás, hogy maradhasson még egy szezont és a következő évben elmegy 50 (25) millióért.
Hááááát, én úgy tudom, hogy 100 millió volt az a kivásárlási ár. Ebből a szempontból teljesen jó volt az a hosszabbítás, két évre.

https://www.espn.co.uk/football/story/_ ... na-sources

De Martinez esetében is jól csinálta a klub, legalábbis az egy éves hosszabbítást (bár a 9 milliós fizetése elég húzós). Tudna a klub, ha akarna, így nem értem, miért a hibákhoz kell ragaszkodni, ha lehet másképp is. Az ingyenes játékosok (nem létező) vételárának meg nincs amortizációja. Tudom, hogy sokan ebbe az amortizációba szeretnek belekapaszkodni, de egy ingyenes, sima hosszabbításos játékos 1-2 évre való hosszabbításával éppen ezért semmi gond nincs. A könyvekben nem szerepel vételár, aminek az amortizációja hozzáadódna a játékos költségeihez. Pedrit, Raphinhát meg felesleges ide venni. A kulcsjátékosokkal 3-4 évre is szerződnék/hosszabbítanék. De ter Stegen 2023-ban már komoly sérüléseken volt túl. Vele hasonlóan kellett volna eljárni, mint Martinezzel.

Amúgy meg miért kéne belemennie a 4 hónaposnak igazolt sérülésbe, ha úgy gondolja, hogy korábban is vissza tudna térni?
Peter
Director del Fútbol

2025.08.06. 15:24:27

gránit írta:
2025.08.06. 13:54:08
Hány játékos alázott meg már minket ezzel a lehúzással.
Tűpontosan annyi, ahány játékos megkapta a klubtól ehhez a lehetőséget.
FCBsteve írta:
2025.08.06. 14:31:53
A Barca magja 2030-ig rendelkezésre áll, erre lehet építeni - ezért is hosszabbítgatunk ebbe az irányba.
Tűpontosan minden ilyen és időben visszamenőlegesen is bármelyik korábbi 5 éves szerződés megkötésének az időpontjában minden játékosról ugyanez volt elmondható.
(csak egy szösszenetnyi említésre jut eszembe FdJ, mint a jövő Barcájának csírája, magja, alapja vagy kinek melyik kifejezés a szimpatikus)

Ez alól TS jelenlegi szerződése és annak időközben történt módosításai sem kivétel.

Folyamatosan és mindíg ugyanabba a folyóba belelépni véletlenül nehezebb, mint eredendően is helytelen lépésszám tervezéssel.
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.06. 14:40:10

MessiNeymarSuarez írta:
2025.08.06. 13:02:27

Andris: Már hetek óta megműtötték, továbbra sincs hivatalos álláspont, ha Stegen együttműködne és (az amúgy sokszor bolondságot író) sajtó játszaná a dolgot akkor már rég meglenne a hivatalos dátum, és megint olyanon megy az ügy amire még sosem volt példa.
Ha Stegen szerinti 3 hónap(amit szintén Ő jelentett be, nem a sajtó) az igazság akkor neki miért lenne érdekében nem együttműködni? ! Akkor odaadná a papírokat és viszlát.

Alap esetben természetes hogy egy sérülés után a játékos-klub közösen lejelenti a dolgot, de jelen esetben nem ez az első negatív reakció ami magától Stegentől jött, azt meg kétlem hogy a sajtó a pincébe zárta és ezért nem veszi fel a telefont és működik együtt. :lol:
Azon már szerintem felesleges vitázni, hogy ter Stegen szándékosan nem adja be és komolyabb a sérülése. Ha nem lenne igaz (és amúgy tök logikus), csupán lejáratókampány, már ő vagy az ügynöke kiállt volna és cáfolja ezeket, de csak a hallgatás van. Arról nem is beszélve, hogy a játékosok csak így nem szokták bejelenteni, hogy mikor térnek vissza, az meg pláne gyanús, hogy pont egy olyan időtartamot mond, ami épp hogy nem esik bele, abba, hogy a 80 %-ot felszabadíthassa a klub.
gránit írta:
2025.08.06. 12:51:35
sanika01 írta:
2025.08.06. 12:18:03

Ezt most nem teljesen értem. Az én szememben, a Barcelona kap átigazolási összeget vs. ingyen elmegy a játékos lehetőségekből, szerintem egyértelműen a kap átigazolási összeget a klub érdeke.
Egy kisebb klubnak nyilván az az érdeke, hogy hosszasan magához láncolja a tehetségesebb játékosokat, hogy drágán el tudja adni őket a nagyobb halaknak. Egy nagyobb klub viszont nem eladni akarja a tehetséges játékosait. A legtöbb nagyágyú marad Barcelonában, amíg a csúcson van. Mi mikor adtunk el valakit nagy pénzért Neymar kivételével? Az sem érdeke, hogy ne tudjon szabadulni a játékosoktól, ha akar. Ter Stegen 5 éves, évi 6 milliós szerződése csak neki kedvez.
sanika01 írta:
A közeli múltban értelemszerűen nem nagyon tudok ilyet, ha csak Dembelét ide nem vesszük.
Dembelé-vel sem száz évre hosszabbítottunk 2022-ben, hanem kettőre, 2024-ig. Az tökéletesen elég is volt. Ő egy jó példa arra, hogy nem kell nagyon hosszú távra szerződni. Vele pont két évre hosszabbítottunk, ha már a két éves szerződésektől féltünk. Amúgy igazad van, egy példa arra is, hogy volt, aki pályafutása csúcsán távozni akart innen, a két éves kontraktus meg elég is volt ahhoz, hogy pénzt lássunk belőle, és ne is ragadjon a nyakunkon ellenkező esetben.

https://www.fcbarcelona.com/en/football ... until-2024
Az, hogy mi mennyiért tudunk eladni játékost az utóbbi időben nem lehet reálisan nézni. Más klubok megtehetik, hogy magas árat kérnek, amit ha nem adnak meg, akkor nem engedik el az adott játékost. Nálunk jó ideje ez nem így működik. Normál esetben egy Griezmann sem 20 millióért ment volna, viszont ha marad a klub kb. lehúzhatja a rolót. Az olyan játékosokra pláne igaz, akik perememberek, vagy azok sem. Például Lenglet, Fati, Coutinho, Umtiti és lehetne folytatni a sort nagyon hosszan. Ahogy pl. a Busquets, Alba, Piqué sor is iszonyatos terhet jelentett. De olyan játékosok is vannak, akik nagyon fontosak voltak, de nem bírtuk el őket. Gündogan, Cancelo például. Ha visszamegyünk néhány évet, ilyen gondjaink nem voltak. Ha nem ment vagy nem adtak eleget elüldögélhetett a padon vagy elmegy kölcsönbe és álljuk a fizetését, nem történik semmi.
Messi is biankó csekket kapott, bármennyit kérhetett és csak évekre hosszabbított, ami azt jelentette, hogy a klub egy fillért sem fog kapni érte. Ezek a dolgok indították el azt a lavinát, amit még mindig nyögünk és próbálunk belőle kijönni.
A szerződéseket tekintve pedig nem véletlen, hogy minden csapat ezt csinálja és két évvel a lejárat előtt már dolgoznak a hosszabbításon. Raphinha is elment volna tavaly nyáron, ha nem változtak volna a dolgok, ezt ő maga mondta. Ha egy két éves szerződést kap mehet ingyen, egy három évessel sem kapunk 20 milliónál többet érte.

Dembélé pedig pont rossz példa. Ott teljesen más volt a helyzet. Lejárt a szerződése, gyakorlatilag el is ment, az utána lévő szerződés pedig formalitás, hogy maradhasson még egy szezont és a következő évben elmegy 50 (25) millióért.

A fizetésekről meg annyit, hogy ezek az összegek sem pontosak. Mindenhol a bruttó bért tüntetik fel, ami a fizetések összehasonlításával kicsit fals. Még Spanyolországon belül sem egységes az adórendszer és pont Katalóniában (és talán Kasztíliában, de erre nem veszek mérget) a legkedvezőtlenebb, míg Baszkföldön a legjobb. Amennyit egy-egy játékos zsebre tesz bruttóban máshogy néz ki. A Barcát tekintve, ha jól tudom ez 45-55%. Egy 10 milliós bruttó fizetésből egy játékos 5,5-öt tesz zsebre, őket pedig csak ez érdekli, Niconak az a jelenlegi 10- 11 millió bruttó 17 körül jön ki. Mi ellenben 7-8-at kínáltunk ami a klubnak 14 körül jönne ki.
Így ter Stegen fizetésében is meglátszik.

A PL-t vagy a Serie A-t nem igazán ismerem, de a feltételek biztosan különböznek.
Forca Barca!!!!
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.08.06. 14:31:53

gránit írta:
MessiNeymarSuarez írta:
Plusz szép is lenne a csapatmenedzsment ha minden évben a jól teljesítőket dupla akkor fizuval csábítanának el és félnénk hogy Raphinha-Yamal-Pedriért bejelentkeznek dupla fizuért és emiatt vagy lelépnek vagy nekünk is ezt kell követni, olyanok lennének a kilátások csapatösszetartásban mint ahonnan minden évben elviszik a legjobb játékosokat.
Ez az, amitől nem kell tartani. Szinte mindenki a Barcelonában akar maradni a csúcson is. Neymarral 2016-ban hosszabbítottunk, nem egy százéves szerződésnek köszönhetően kaptunk érte pénzt. Dembélé-ért szintén, 2 évre hosszabbítottunk vele 2022-ben, nem egy soha véget nem érő szerződés miatt tudtuk eladni, hanem mert hosszabbítottunk vele két évre.

https://www.beinsports.com/en-mena/foot ... contract-1

Pontosan abban a korban, amikor mi ter Stegennel legutoljára hosszabbítottunk, 31 évesen, Neymarral már nem öt-hat évre szerződött az Al-Hilal, hanem két évre. Gondolj bele, ha öt évre szerződnek vele, mint mi ter Stegennel, hogy bebukták volna. Így is bebukták, játszott ott hét meccset, évi 150 millió euróért. Még három évig szívathatta volna őket, ha az Al-Hilal is azt csinálja, mint mi.
Peter írta:
2025.08.06. 13:26:21
Aki Barcelona szurkoló, annak ez a sztori semmi újdonsággal nem szolgál.
Enyhe túlzással így kezdődnek a búcsúk, persze mikor kisebb, mikor nagyobb felhajtással.

Ezt elég könnyedén meg lehetne előzni a klubhoz méltó szerződési feltételekkel.
Ha ez a gyakorlat változni fog, akkor majd változni fognak a búcsúk milyenségei is.

Kicsit méltatlan, kicsit szappanoperás, de tipikusan barcelonai.
A klub már saját magáról is elhiszi, hogy egy lúzer, miközben elképesztő ütőkártyák vannak a kezében. Ezt a klubot a legritkább esetben akarja bárki elhagyni. Az egyik legvonzóbb célpont, rengeteg gyermek, későbbi szupersztár álma, akik mindent megadnának és mindenről lemondanának, csak hogy a Barcelonában játszhassanak. Erről azért a klub nem árt, ha tud. Egy olyan oroszlán vagyunk, amely a tárgyalóasztalnál gyakran kisegérré húzza össze magát. Aztán meg játszanak vele, mint macska az egérrel. Hány játékos alázott meg már minket ezzel a lehúzással. Most éppen ter Stegen kezében vagyunk. Tudja, hogy a pályafutása érdemi részének vége, máshol meg nem kap 6 milliót. Kíváncsi vagyok, meddig húzza majd, ha akarja, akár 2028-ig is megteheti.
Egy klubnál a hosszú távú tervezés nem 1-2-3 évre szól...
Ha minden nyárnak úgy kéne nekimenni, hogy a játékosok harmada, fele lehet távozik - úgy nehéz hosszú távú szakmai munkát produkálni...

A Barca magja 2030-ig rendelkezésre áll, erre lehet építeni - ezért is hosszabbítgatunk ebbe az irányba.

Mind a játékos, mind a klubok szempontjából (nagy átlagban) azért lehet az 5 év az ideális, mert ez alakult ki hosszútávon, ebben tudtak kiegyezni a felek (kivételektől tekintsünk el).
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.06. 14:11:04

Szerintem pár dologról érdemes tudni.
Fernando Polo szerint elmondták neki, hogy igazolni fognak kapust
Ferran Correas szerint egy év kifizetését és szerződésbontást ajánlottak.
ESPN 2023-as cikke szerint széthúzták a fizetését a szerződés éveire, Capology-n már 16 millió/év szerepel. Akkor mennyit adtak neki annó Bartóék?
(Nem hiszem, hogy úgy kötötték, hogy duplájára emelkedik, inkább a Capology tévedett megint)
https://www.marca.com/en/football/barce ... b45d0.html
Ebből valószínűleg regisztráltak pár saját nevelést, akinek értéke jócskán növekedett, így nyertünk is az új szerződésén
Nincs olyan, hogy kiregisztráció
Nem úgy igazolnak, hogy valaki csak lesérül, és a helyére regisztrálják, ez a legdirektebb módja
Nem a vezetőség utasította, hogy műtesse meg magát, utóbbi években többször
Szerk: hozzátenném ezt a kiskapu kifejezést amiről tegnap is írtam. Ha a szerződés hosszabbítás/ amortizáció elosztás kiskapu, akkor kb. az átigazolás is az, játszanak helyiekkel. Kb. ugyanakkora ökörség.
Csakúgy, mint a La Liga regisztrációs mizériájából kiindulva a kifejezés, ami minden egyéb szurkolónál elterjedt, hogy a Barca egy csöves klub, mert regisztrálni sem tud.
gránit
Director del Fútbol

MessiNeymarSuarez írta:
Plusz szép is lenne a csapatmenedzsment ha minden évben a jól teljesítőket dupla akkor fizuval csábítanának el és félnénk hogy Raphinha-Yamal-Pedriért bejelentkeznek dupla fizuért és emiatt vagy lelépnek vagy nekünk is ezt kell követni, olyanok lennének a kilátások csapatösszetartásban mint ahonnan minden évben elviszik a legjobb játékosokat.
Ez az, amitől nem kell tartani. Szinte mindenki a Barcelonában akar maradni a csúcson is. Neymarral 2016-ban hosszabbítottunk, nem egy százéves szerződésnek köszönhetően kaptunk érte pénzt. Dembélé-ért szintén, 2 évre hosszabbítottunk vele 2022-ben, nem egy soha véget nem érő szerződés miatt tudtuk eladni, hanem mert hosszabbítottunk vele két évre.

https://www.beinsports.com/en-mena/foot ... contract-1

Pontosan abban a korban, amikor mi ter Stegennel legutoljára hosszabbítottunk, 31 évesen, Neymarral már nem öt-hat évre szerződött az Al-Hilal, hanem két évre. Gondolj bele, ha öt évre szerződnek vele, mint mi ter Stegennel, hogy bebukták volna. Így is bebukták, játszott ott hét meccset, évi 150 millió euróért. Még három évig szívathatta volna őket, ha az Al-Hilal is azt csinálja, mint mi.
Peter írta:
Enyhe túlzással így kezdődnek a búcsúk, persze mikor kisebb, mikor nagyobb felhajtással.

Ha ez a gyakorlat változni fog, akkor majd változni fognak a búcsúk milyenségei is.

A klub már saját magáról is elhiszi, hogy egy lúzer, miközben elképesztő ütőkártyák vannak a kezében. Ezt a klubot a legritkább esetben akarja bárki elhagyni. Az egyik legvonzóbb célpont, rengeteg gyermek, későbbi szupersztár álma, akik mindent megadnának és mindenről lemondanának, csak hogy a Barcelonában játszhassanak. Erről azért a klub nem árt, ha tud. Egy olyan oroszlán vagyunk, amely a tárgyalóasztalnál gyakran kisegérré húzza össze magát. Aztán meg játszanak vele, mint macska az egérrel. Hány játékos alázott meg már minket ezzel a lehúzással. Most éppen ter Stegen kezében vagyunk. Tudja, hogy a pályafutása érdemi részének vége, máshol meg nem kap 6 milliót. Kíváncsi vagyok, meddig húzza majd, ha akarja, akár 2028-ig is megteheti.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.08.06. 14:12:29-kor.
Peter
Director del Fútbol

MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

gránit írta:
2025.08.06. 12:01:13

Őszintén, pályafutása csúcsán mikor akart a Barcelonából bárki távozni? Tud erre példát valaki? Nem akar innen távozni pályafutása csúcsán a világon senki. Annak a félelemnek nincs alapja, hogy 2 éves szerződések esetén majd ránk licitálnak. Inkább az ellekező véglet a jellemző, hogy sorra ragadnak a nyakunkon olyan koloncok, akiktől a klub már szabadulna, de nem tud. De ők mégis benne vannak a tutiban, a hosszú távú szerződések miatt, ami a játékosoknak kedvez.
nekem rémlik egy Neymar-nevű fickó, akiért a 3+ éves szerződés hiányában fix hogy nem kapunk akkora összeget hanem a PSG röhögve megvárta volna azt az 1-2 évet míg kifut és ingyen viszi, vagy Perez aki mindig is fente rá a fogát.

Amúgy sokszor leírták már, az amortizációban is segíti a klubot, nem mindegy hogy egy 60 milliós igazolást 1-2 évre vagy 5-6 évre kell elosztani. Plusz szép is lenne a csapatmenedzsment ha minden évben a jól teljesítőket dupla akkor fizuval csábítanának el és félnénk hogy Raphinha-Yamal-Pedriért bejelentkeznek dupla fizuért és emiatt vagy lelépnek vagy nekünk is ezt kell követni, olyanok lennének a kilátások csapatösszetartásban mint ahonnan minden évben elviszik a legjobb játékosokat.

2023-ban mikor hosszabbított épp élete szezonját nyomta le és vastagon benne volt a sok 1 góllal nyerős meccsünkbe, ha akkor egy számára nevetséges ajánlattal bombázzuk és ő meg inkább lelép egy Bayernbe akkor meg jönnek a Font-féle megmondóemberek tüntetni hogy "a jövő aranykesztyűs kapusát elpazarolták".

Andris: Már hetek óta megműtötték, továbbra sincs hivatalos álláspont, ha Stegen együttműködne és (az amúgy sokszor bolondságot író) sajtó játszaná a dolgot akkor már rég meglenne a hivatalos dátum, és megint olyanon megy az ügy amire még sosem volt példa.
Ha Stegen szerinti 3 hónap(amit szintén Ő jelentett be, nem a sajtó) az igazság akkor neki miért lenne érdekében nem együttműködni? ! Akkor odaadná a papírokat és viszlát.

Alap esetben természetes hogy egy sérülés után a játékos-klub közösen lejelenti a dolgot, de jelen esetben nem ez az első negatív reakció ami magától Stegentől jött, azt meg kétlem hogy a sajtó a pincébe zárta és ezért nem veszi fel a telefont és működik együtt. :lol:
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.08.06. 12:55:55

Szánalmas ez a vergődés, mindkét részről.

"A több, mint egy klub." maszlagot meg régen le lehet húzni a slozin.

Rossell és Barto ámokfutásai óta romokban hever az egész klub, őket zárnám pincébe 100 évre első körön.

Az, hogy egy Barcelona szintű klub ott tart, hogy nem, hogy igazolni nem tud normálisan, hanem még regisztrálni sem, a világ szégyene.

Ennek fényébe a tavalyi tripla egész elképesztő eredmény.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
gránit
Director del Fútbol

2025.08.06. 12:51:35

sanika01 írta:
gránit írta:
Akkor miért is védi a klubunk érdekeit a hosszútávú szerződés? Egyáltalán nem védi.
Ezt most nem teljesen értem. Az én szememben, a Barcelona kap átigazolási összeget vs. ingyen elmegy a játékos lehetőségekből, szerintem egyértelműen a kap átigazolási összeget a klub érdeke.
Egy kisebb klubnak nyilván az az érdeke, hogy hosszasan magához láncolja a tehetségesebb játékosokat, hogy drágán el tudja adni őket a nagyobb halaknak. Egy nagyobb klub viszont nem eladni akarja a tehetséges játékosait. A legtöbb nagyágyú marad Barcelonában, amíg a csúcson van. Mi mikor adtunk el valakit nagy pénzért Neymar kivételével? Az sem érdeke, hogy ne tudjon szabadulni a játékosoktól, ha akar. Ter Stegen 5 éves, évi 6 milliós szerződése csak neki kedvez.
sanika01 írta:
A közeli múltban értelemszerűen nem nagyon tudok ilyet, ha csak Dembelét ide nem vesszük.
Dembelé-vel sem száz évre hosszabbítottunk 2022-ben, hanem kettőre, 2024-ig. Az tökéletesen elég is volt. Ő egy jó példa arra, hogy nem kell nagyon hosszú távra szerződni. Vele pont két évre hosszabbítottunk, ha már a két éves szerződésektől féltünk. Amúgy igazad van, egy példa arra is, hogy volt, aki pályafutása csúcsán távozni akart innen, a két éves kontraktus meg elég is volt ahhoz, hogy pénzt lássunk belőle, és ne is ragadjon a nyakunkon ellenkező esetben.

https://www.fcbarcelona.com/en/football ... until-2024
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.08.06. 12:58:19-kor.
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.06. 12:31:14

Andris írta:
2025.08.06. 11:08:03
Lentebb már leírtam hosszan a véleményem, de némileg kiegészítve: ahogy visszanéztem az eseményeket, egyértelműen elkezdődött a lejáratása a sajtóban és a közösségimédiában már tavasszal. Sztem nagyon naivnak kell lenni ennyi hasonló eset után, hogy ne a vezetőséget hibáztassuk egy ilyen szituért.

Az, hogy esetleg most nem akarja kiadni az orvosi leleteit, vagy nem veszi fel a telefont, megint csak: egyreszt ki tudja, mikor melyik info hiteles abbol, ami Laporta házi sajtójában megjelenik, másrészt meg ha minden igaz is, akkor is ezek már egy rég, minden valoszinuseg szerint a klub miatt elmérgesedett kapcsolat távoli következményei, nem pedig a klubnak való gátlástalan betartás.

5-6 éves szerződéseket kötünk, csilliardos kivásárlási záradékokkal, és a fizukat is sok függő résszel… és ez a klub érdekeit védi mind egytol egyig, masszivan. Ez a játékosok mozgásterét nagyon szűkíti, nagyon nagy áldozatokat jelent a részükről a piaci viszonyokat illetően. Szerintem az a minimum, hogy a klub cserében tiszteletben tartja ezeket a szerződéseket. Nem trükközgetnek amikor egy meccsen múlna a bónusz függő rész, nem akarják elküldeni a játékost egyoldalúan, ha az explicit kimondja hogy maradni akar az élő szerződésé el, és nem akarják kiregisztrálni hosszabb időre, mint amennyi alatt visszatérhetne a pályára.
És végképp nem indítanak sajtó hadjáratot, de ha ezt valaki nem feltételezi, akkor is alap hogy egy ilyen esetén full mellszélességgel nyilvánosan kiállnak mellette… ja és mindezeket a felsorolt dolgokat különösen nem abban a naptári évben csináljuk, amikor sérülések sújtják a csapatkapitányt, akinek mellesleg felbecsülhetetlen érdemei vannak a klub sikereiben.

Még valami: neharagudjatok, de erre a szitura baromira nem ervenyes, hogy a klub mindenek felett. Igen a vezetoseg a klub erdekeit kepviseli, es igen egy jatekosnak se kell alarendelni a klub jovojet (pl csillagaszati fizuert idehozni 1-2 sztárt ), DE amikor egy meglévő, kétoldalú szerződés van, akkor mindkét fél jogai és kötelezettségei egyforma súlyúak, és egyetlen jatekos érdeke sem alárendelendő vagy alárendelhető a klubénak.

Főleg nem jogi és/vagy morális szürkezónás módszerek mentén, mert az igazából még a klubnak is nagyon sulyosan árt. Annyi borzalmas sztori van az elmult évek játékosai és a vezetőség közt, hogy ha én játékos lennék, önszántamból tuti nem akarnék a Barcába jönni manapság, legalábbis olyan szerződés nélkül tuti nem, ami sokkal durvábban felém billen biztosítékokban… és ez sztem nem az én szélsőségesen sajátos benyomásom, és nagyon kártékony a klubra nézve.
Ez a dolog nem a házisajtóban jelent meg, ez tény kategória. Hogy ekkora nagy port kavar bőven közrejátszik, hogy ilyet még egyetlen játékos sem tett a La Liga történelmében. Azzal pedig; hogy ezt megjátssza inkább a csapatnak árt, mint Laportának. Jelenleg ott tartunk, hogy sem Garciát, sem Tek-et nem tudjuk beregisztrálni, ami még valahol érthető is lenne ter Stegen szempontjából, ha legalább két dolog teljesülne.

-Továbbra is ő számítana az első számú kapusnak, nem harmadikként számítanának rá a lengyel és jG mögött.

- Ha nem lenne ilyen komoly sérülése, amiből ki tudja mikor és hogyan térhet vissza. Azzal, hogy nem nyújtja be a leleteit egyértelmű, hogy nem egy 3 hónapos kihagyás várható, így alapból november-decemberre lenne tehető a felépülése és onnan méég ki tudja mikor lesz 100%-os. Ez a probléma egy visszatérő gond nála, amivel már korábban is műtötték, ilyen idősen pedig pláne kérdésesebb. Az öszi szezonjának szerintem gyakorlatilag annyi, míg teljes értékűen visszatér nem két hónap. És még azt is hozzávehetjük, hogy tavasszal nem játszott sérülés miatt, a felkészülésben alig két hétig vett részt, de akkor is egyedül a teremben, mert fájdalmai voltak. Most újabb műtét szintén jön 4-5 hónap. Nagyon kérdésesnek tartom, hogy 33 évesen ebből még magas szintű játékos legyen.
Ilyen elmérgesedett helyzet után pláne nagyon kétlem, hogy akár egyszer is a Barca kapujában állhatna. Szerintem a vége az lesz, hogy marad Pena, mint első számú kapus, mögötte Kochennel.

Ami az 5 éves szerződéseket illeti nem véletlenül csinálja minden csapat így, minden játékossal. Igazából csak az idősebb játékosok szoktak rövidebb távút kapni. Ahogy Lewandowski is opciósat kapott vagy Inigo is rövidet. Másrészt ezt nem csak úgy kigondolja a klub, a játékosoknak ez legalább olyan fontos aspektus, mint a fizetésük. Nem fognak Fiatalon/jó korban 2-3 évre sehová szerződni, a kluboknak pedig szintén hátrányosak ezek. Értékesíteni már csak lejáró szerződésű játékost is féláron lehet, utána pedig ingyen. Rengeteg ilyen eset van. Most így járt a Pool is TAA-val, és Konatéval. Egyik sem akart hosszabbítani, így előbbi elment ingyen, utóbbi pedig vagy most féláron vagy jövőre ingyen és szintén 5 éves szerzősést kaptak. És ott az amortizáció kérdése is

Az pedig, hogy a német mennyit adott a klubnak elég kétirányú. Idejött nagyon komoly fiezetéssel, egy olyan csapatba, ami évekig top1-3 esélyes volt minden sorozatra, kirakták mellőle az addig parádézó Bravot stabil helyet biztosítva ezzel hosszú távra. Ezt nem tudom, hogy hol kaphatta volna meg.

Azzal amúgy senkinek nem volt baja, amikor Dembélé lelátóra került, sőt sokan De Jongot is oda száműzzék, nyomást gyakorolva rá.

Talán egy olyan kompromisszumos megolás születhetett volna, hogy a német marad, csökkenti a fizetését annyira, hogy Garcia regisztrálható legyen és a fent maradó részt távozásakor megkapja. Ehelyett most menni fog a pereskedés mindkét oldalról. Több jogi precedens van, amire a klub hivatkozhat (pl.. a munkavállaló jövőbeni munkaképességének felmérése stb.) de ha ezt helyben is hagyják, akkor minden bizonnyal a játékos nyújt be keresetet és újabb szappanopera veszi kezdetét.
Forca Barca!!!!
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.08.06. 12:25:40

jclayton írta:
2025.08.06. 09:39:52
Mégis hogy küzdhetne a helyéért, ha ki akarják regisztrálni? :D
Mégis hogy küzdhetne a helyéért, ha zsinórban ez lesz a 3. szezon, amikor nem lehet rá stabilan számítani? 23/24-es szezonban kihagyott közel 4 hónapot, a tavalyi szezon az teljes egészében ment a kukába, az idei szezon meg úgy indul, hogy a fele minimum megint megy a kukába. A klub maximálisan jól döntött, amikor úgy döntött, hogy igazol egy kapust helyette. Ez élsport, annak is a csúcsa.

Egyébként az, hogy a sérülése miatt a klub kiregisztrálná, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy ne kapná meg a neki járó, szerződésben rögzített, egyébként a teljesítményéhez képest indokolatlanul magas fizetését. Itt semmiféle szerződésszegés nem történne, szóval még mielőtt itt valaki krokodilkönnyeket hullajtana szegény Marc-Andréért, abba azért gondoljon bele, hogy zsinórban a harmadik szezonban fogja felmarkolni az évi 16 milliós bruttó fizetését, cserébe a közel semmiért. Persze tudom, ezért is Laporta a hibás, minek kellett neki ennyi pénzt adni ennyi évre. Win-win, igazából mindig van miért szidni. :)
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
sanika01
Jugador del Barça

gránit írta:
Akkor miért is védi a klubunk érdekeit a hosszútávú szerződés? Egyáltalán nem védi.
gránit írta:
Őszintén, pályafutása csúcsán mikor akart a Barcelonából bárki távozni? Tud erre példát valaki? Nem akar innen távozni pályafutása csúcsán a világon senki. Annak a félelemnek nincs alapja, hogy 2 éves szerződések esetén majd ránk licitálnak. Inkább az ellekező véglet a jellemző, hogy sorra ragadnak a nyakunkon olyan koloncok, akiktől a klub már szabadulna, de nem tud. De ők mégis benne vannak a tutiban, a hosszú távú szerződések miatt, ami a játékosoknak kedvez.
A közeli múltban értelemszerűen nem nagyon tudok ilyet, ha csak Dembelét ide nem vesszük. Lehet rosszul emlékszem, de ha nem hosszabbítanak vele, lejárt volna a szerződése nem? Akkor akár ez a 25 millió is nyereség ahhoz képest, hogy ingyen ment volna. De legyünk öszinték, az utóbbi időszak nem a fényességről szólt. De ha picit visszafele tekintünk, akkor pl. Neymar a csillagászati kivásárlási ár aktiválásával ment el. Ha nincs hosszabb szerződés, s el akar menni, akkor kövi évben lehet ingyen ment volna. Ennél visszább nem akartam menni, de abban megegyezhetünk szerintem, hogy előfodul. S rövid szerződésekkel szinte biztosan még több lenne.

Arra kitérve, hogy miért nem tudunk szabadulni tőlük, annak okát sokkal inkább látom a fizetések mértékében, mint a szerződések hosszában. Ha valakinek ésszerű fizetést adunk, amit más is meg tud és meg akar adni, akkor lehetne szabadulni az emberektől. Még akár ésszerű átigazolási összeg mellett is. Így viszont nehezebb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sanika01 2025.08.06. 12:27:43-kor.
"Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win." - Gary Lineker
Válasz küldése