Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Hivatalosan 2011-re írták ki az Espai Barca projektet, de akkor Rossel visszakozott, majd 2014-ben lett volna esedékes, viszont akkor csak a stadiont akarták, de akkor sem indították el. Egy gyepszőnyeg csere valósult meg.Barcaman1993 írta: ↑2025.08.27. 16:06:49Nem akarok én itt senkit védeni, mert undorító, ami a stadion körül forog, de azért a jó öreg Bartomeut se felejtsük el. Most pontos számokat nem fogok tudni mondani, de 5 éven keresztül biztos téma volt, hogy a felújítást el kell végezni és többször is megszavaztatták a tagokkal a költségeket, majd nem történt semmi. A Real Madridnál érdekes módon amint beköszöntött a covid, már mentek is a munkagépek dolgozni, és jóformán az üres stadionos időszak alatt a munka lényegi részét letudták. Ezzel nem is estek el 1,5-2 évnyi normális bevételtől. Ezt mi is nyugodtan megtehettük volna, de nem tettük számomra teljesen érthetetlen módon. Ez a hercehurca most nem menne a stadion körül, ha akkor a józan paraszti eszüket használva belevágtak volna.
Nem nagyon akarok belefolyni ebbe a témába.Deluigi írta: ↑2025.08.27. 16:16:58https://www.reddit.com/r/Barca/comments ... _camp_nou/
Erdekes olvasnivalo...
Nem akarok én itt senkit védeni, mert undorító, ami a stadion körül forog, de azért a jó öreg Bartomeut se felejtsük el. Most pontos számokat nem fogok tudni mondani, de 5 éven keresztül biztos téma volt, hogy a felújítást el kell végezni és többször is megszavaztatták a tagokkal a költségeket, majd nem történt semmi. A Real Madridnál érdekes módon amint beköszöntött a covid, már mentek is a munkagépek dolgozni, és jóformán az üres stadionos időszak alatt a munka lényegi részét letudták. Ezzel nem is estek el 1,5-2 évnyi normális bevételtől. Ezt mi is nyugodtan megtehettük volna, de nem tettük számomra teljesen érthetetlen módon. Ez a hercehurca most nem menne a stadion körül, ha akkor a józan paraszti eszüket használva belevágtak volna.
Én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy megfelelő szerződést kötöttünk a Limak megfelelő kötbérezéséhez....FCBsteve írta: ↑2025.08.27. 13:24:50A Limak kötbérezése kapcsán azt ne felejtsük el, hogy vannak (lehetnek) olyan tényezők is, amik a projekt csúszását okozzák (okozhatják), de nem feltétlenül a Limak hibája.
Pl engedélyek beszerzése (emlékeim szerint ebben volt csúszás az elején), terv módosítások, munka közben kiderülő tényezők hatásai, egyéb beszállítók kiválasztása és azok esetleges késedelmei, illetve, az időjárás (esőzések) okozta késedelemről is írtak.
Ezeket a felek egyeztetik és a határidők módosul(hat)nak...
A Limak kötbérezése kapcsán azt ne felejtsük el, hogy vannak (lehetnek) olyan tényezők is, amik a projekt csúszását okozzák (okozhatják), de nem feltétlenül a Limak hibája.
A Bl-re szerintem abból a szempontból sem volt kivitelezhető, mert a bajnoki mérkőzesekkel ellentétben olyan követelmények is voltak, amik alapból a második szakaszra vannak ütemezve. Fedett páholy részek, egyéb közvetítési részek. Amikor ezt leközölték én szinte biztos voltam, hogy az nem jön össze, nem is igazán értem ezt az első körös idegenbeli engedményt miért akarták igényelni.Andris írta: ↑2025.08.22. 08:48:08Nem megalapozottak kellően az információim, de szerintem több okból is a Camp Nouba való visszatérés a cél, akár csökkentett létszám mellett is:
a.) valamivel biztos lehet jobb pénzt kérni a jegyekért, de ez nem jelentős
b.) igenis a meccsnapi bevételek a botiga megastoreban sokkal jelentősebbek, ez is jelent jópár százezer eurót szerintem meccsenként
c.) a VIP páholyok itt tuti jó pénzt hoznának, de ha x évre értékesítjük Y millióért, az amúgy szerintem nem jelent Y millió beszámítható bevételt erre az évre, csak az arányosan erre a szezonra eső részét számolhatjuk be legtöbb szinten, sőt lehet hogy amúgy is időszakos a kifizetése (ha egyáltalán kifizetik, mert láttunk már nem egy, nem két olyan ügyet, ahol Laportáék nagy bizniszét végül egyszerűen csak nem utalták át és kész)
d.) politikai arcvesztés mostmár eléggé a sok csúszás, ennek nyilván van egy árcédulája Laporta fejében...
e.) a Montjuicban 100 székre szerintem sokkal kevesebb bérletes esik, mint a részleges Camp Nouban esne, és bár ez fajlagosan olcsóbb mint a sima jegyek, de biztos, lekönyvelhető bevétel előre a szezon egészére
A Montjuicért nem tudom mennyit fizetünk, nem hiszem hogy túl sokat, kivéve ha nem a klub intézi saját hatáskörben a karbantartást és a rezsit.
A hírek persze össze-vissza jönnek, de kiindulva az eddigiekből, Februárig aligha lesz meccsünk otthon.
Ami a Limak szerződést illeti, én nyakamat teszem rá, hogy a kötbérezést nem megfelelően foglalták bele, vagy akár egyáltalán nem. VAgy valójában egy sokkal bővebb elkészülési határidő volt-van, csak a vezetőség hazudik már zsinórban huszadszor arról, hogy mikorra van "tervezve" a megnyitás.
Szerk: Cruyffista blogról, ott fotó is van:Albert Batlle, Barcelona alpolgármestere ma a RAC1 rádióadónak nyilatkozott a klub Camp Nou-ba történő visszatérése kapcsán. Mint mondja, a csapat mérkőzései egyelőre nem térnek vissza azonnal a Camp Nou-ba, és a Montjuïc egy ideig még a csapat otthonaként kell szolgáljon.
„Valószínűleg még néhány hónapig használni kell majd” - mondta.
Batlle úgy vélte, hogy „elemi óvatosság”, hogy a Barça rendelkezzen egy „B tervvel”, és megállapodást kössön a városi BSM vállalattal annak érdekében, hogy februárig számolhasson a Montjuïc stadionnal, amikor is véget ér a Bajnokok Ligája alapszakasza.
Látod, működik.
https://www.facebook.com/photo?fbid=110 ... 9070019796Albert Batlle, Barcelona alpolgármestere ma a RAC1 rádióadónak nyilatkozott a klub Camp Nou-ba történő visszatérése kapcsán. Mint mondja, a csapat mérkőzései egyelőre nem térnek vissza azonnal a Camp Nou-ba, és a Montjuïc egy ideig még a csapat otthonaként kell szolgáljon.
„Valószínűleg még néhány hónapig használni kell majd” - mondta.
Batlle úgy vélte, hogy „elemi óvatosság”, hogy a Barça rendelkezzen egy „B tervvel”, és megállapodást kössön a városi BSM vállalattal annak érdekében, hogy februárig számolhasson a Montjuïc stadionnal, amikor is véget ér a Bajnokok Ligája alapszakasza.
„Jó és bölcs dolog elkezdeni alternatívákban gondolkodni, többek között azért is, mert nem kell sietni, szerencsére Barcelonában van más opció is, mégpedig az Olimpiai Stadion” - emlékeztetett.
Batlle emellett megjegyezte, hogy a klub eleddig nem nyújtotta be a munkálatok befejezését igazoló tanúsítványt, és rámutatott, hogy a mai napig nem mutatták be azokat a feltételeket sem, amelyek szükségesek lennének az első megnyitási engedély kérvényezéséhez. Ezzel kapcsolatban az alpolgármester arra kért mindenkit, hogy ne siessenek.
„Ne gyakoroljunk nyomást a határidők miatt, az első és legfontosabb dolog most, hogy a megnyitás feltételei teljesüljenek, ami a lehető legnagyobb biztonság elérésével kell, hogy megtörténjen” - hangsúlyozta.
Az önkormányzati képviselő 1988-ra utalt vissza, amikor felidézte a felújított Olimpiai Stadion megnyitása körüli problémákat, amelyet akkor beázások árnyékoltak be, négy évvel az 1992-es olimpiai játékok előtt.
Jelenleg tehát a labda a Barcelona térfelén pattog, mely - mint ma korábban már írtam - a hírek szerint megállapodott az Olimpiai Stadion februárig történő használatáról, bár Joan Laporta néhány héttel ezelőtt még teljesen elvetette ennek a lehetőségét.
A kép egyébként nemrég készült a stadionnál, ahol a heves esőzések miatt komolyan elázott a stadion belseje a befelé hömpölygő víz miatt.
Engem is pontosan ez zavar. Mindig bedobnak valami hurráoptimista "hírt", beígérnek valami nagy durranást pár napon belül, aztán eltelik a pár nap, és semmi. Miközben nem tudjuk, hogy hogyan is állunk.
Az ajándékbolt egész idő alatt nyitva van, 2 szinten, ahogy a múzeum is. Csak hát ezek a Camp Nou-nál vannak, így a csak a meccsre érkező szurkolók nem találkoznak velük a Montjuic-n. De kétlem, hogy ez olyan nagy különbséget okoz a bevételekben.
Ezen én is gondolkoztam már. Szerintem egyetlen egy oka van: a VIP-páholyok.Barcaman1993 írta: ↑2025.08.21. 09:01:54Én azt nem értem, hogy 27.000 fővel minek akarunk kinyitni? A Montjuicra kimegy 40.000 ember, az akárhogy nézem nagyobb bevételnek tűnik, közben a stadion meg készülhetne. 62.000 fővel már látnám értelmét a kinyitásnak.
Bár még semmi nem biztos, de egy hét kellett úgy fest, hogy kiderüljön.Andris írta: ↑2025.08.13. 12:28:21Ma is felkerült egy nagy adag új kép arról, hogy milyen szép már a fű meg a székek.Ha jól számolom, ez a nyolcadik ilyen kampányszerű dolog ami végigfut a katalán fősodorban, és a klub hivatalos csatornán is.
Mit gondoltok, ez hány hónapnyi újabb csúszást jelent (amiért valaki más lesz a hibás)?
Vagy most valami más gondról tereljük a figyelmet, pl hogy Rashford fixen nem, Joan Garcia pedig csak machinálással vagy még úgy sem lesz szezonkezdésre regisztrálva?
Perzse lehet hogy tényleg minden szuper és 4 hét múlva már ott játszunk majd, Garciával és Rashforddal a kezdőben, azért ilyen szép pirosak a székek. Erre is fizetek azért hússzoros pénzt.![]()
Én úgy tudom van bérleti díj, a jegyárat meg függetrlen, hogy ki határozza meg, a frissen kinyitott, modernebb lelátós Nou Campba nem tudom elképzelni, hogy ugyanannyi lenne.Troym írta: ↑2025.08.21. 11:18:37Szerintem az ajándékbolt ugyanúgy nem lesz nyitva, azok az épületek sehogy nem állnak, a jegyárakat meg a rendezvényt szervező, azaz az egyesület határozza meg mindkét helyszínen, a Monjuic esetén egy jutalékot kap a tulajdonos (Önkormányzat)Chino írta: ↑2025.08.21. 10:33:42Alapból van különbség jegyárakban a Lluís Companys és a (főleg az új) Nou Camp között. Ráadásul a bérleti díj (és talán részesedés is) is lemegy a bevételből és akkor még ott van az ajándékbolt stb.
Arról nem is beszélve, hogy ha csak a 45 ezres fázisban nyitnák meg, ami barátok közt is tavasszal lehetne már a Bl ugrana.
A közvetítési díj pontosan nem tudom, hogy van. Lehet, hogy annak a bevétele sem a 100 %- a klubhoz van kötve.
Minden összevetve komoly különbség biztos nincs egyik irányba se és azért nem mindegy, hogy jó idő után végre otthon játszhatna a csapat.
A közvetítési szerződések meg tudtommal az egyesületek, szövetségek és TV társaságok között vannak.
Egy Stones koncerten sem szólnak bele sem jegyárba, sem abba hova közvetítik és hogyan, csak pénzt kérnek.
BL esetén talán regisztrálni kell a stadion csoportkörre és egyenes kiesésre, én ott csoportkörre az olimpiai stadiont jelölném, ha így van.
Szerintem két oka van a nyitásnak:Troym írta: ↑2025.08.21. 11:18:37Szerintem az ajándékbolt ugyanúgy nem lesz nyitva, azok az épületek sehogy nem állnak, a jegyárakat meg a rendezvényt szervező, azaz az egyesület határozza meg mindkét helyszínen, a Monjuic esetén egy jutalékot kap a tulajdonos (Önkormányzat)
A közvetítési szerződések meg tudtommal az egyesületek, szövetségek és TV társaságok között vannak.
Egy Stones koncerten sem szólnak bele sem jegyárba, sem abba hova közvetítik és hogyan, csak pénzt kérnek.
BL esetén talán regisztrálni kell a stadion csoportkörre és egyenes kiesésre, én ott csoportkörre az olimpiai stadiont jelölném, ha így van.
Szerintem az ajándékbolt ugyanúgy nem lesz nyitva, azok az épületek sehogy nem állnak, a jegyárakat meg a rendezvényt szervező, azaz az egyesület határozza meg mindkét helyszínen, a Monjuic esetén egy jutalékot kap a tulajdonos (Önkormányzat)Chino írta: ↑2025.08.21. 10:33:42Alapból van különbség jegyárakban a Lluís Companys és a (főleg az új) Nou Camp között. Ráadásul a bérleti díj (és talán részesedés is) is lemegy a bevételből és akkor még ott van az ajándékbolt stb.
Arról nem is beszélve, hogy ha csak a 45 ezres fázisban nyitnák meg, ami barátok közt is tavasszal lehetne már a Bl ugrana.
A közvetítési díj pontosan nem tudom, hogy van. Lehet, hogy annak a bevétele sem a 100 %- a klubhoz van kötve.
Minden összevetve komoly különbség biztos nincs egyik irányba se és azért nem mindegy, hogy jó idő után végre otthon játszhatna a csapat.
Alapból van különbség jegyárakban a Lluís Companys és a (főleg az új) Nou Camp között. Ráadásul a bérleti díj (és talán részesedés is) is lemegy a bevételből és akkor még ott van az ajándékbolt stb.Barcaman1993 írta: ↑2025.08.21. 09:01:54Én azt nem értem, hogy 27.000 fővel minek akarunk kinyitni? A Montjuicra kimegy 40.000 ember, az akárhogy nézem nagyobb bevételnek tűnik, közben a stadion meg készülhetne. 62.000 fővel már látnám értelmét a kinyitásnak.Troym írta: ↑2025.08.21. 08:38:28itt tart a stadion:
At this point, hosting the Valencia match at the Camp Nou requires a miracle.
Barcelona have started negotiations to host the Valencia match at Girona's stadium.
Minden témában a ködösítés, mellébeszélés, baráti újságírókkal a tüzek csitítása legyen az valami szponzori szerződés, stadionépítés, üzletrész eladás.
Másik oldalon meg megy a hergelés a saját játékosok ellen, ha merészelnek ellent mondani és nem lelépni fütyürészve 10 milliókat hátrahagyva. Már elkezdték a baráti média emberei Casadot kikezdeni, hogy úgyse lép pályára és nem akar távozni.
Én azt nem értem, hogy 27.000 fővel minek akarunk kinyitni? A Montjuicra kimegy 40.000 ember, az akárhogy nézem nagyobb bevételnek tűnik, közben a stadion meg készülhetne. 62.000 fővel már látnám értelmét a kinyitásnak.Troym írta: ↑2025.08.21. 08:38:28itt tart a stadion:
At this point, hosting the Valencia match at the Camp Nou requires a miracle.
Barcelona have started negotiations to host the Valencia match at Girona's stadium.
Minden témában a ködösítés, mellébeszélés, baráti újságírókkal a tüzek csitítása legyen az valami szponzori szerződés, stadionépítés, üzletrész eladás.
Másik oldalon meg megy a hergelés a saját játékosok ellen, ha merészelnek ellent mondani és nem lelépni fütyürészve 10 milliókat hátrahagyva. Már elkezdték a baráti média emberei Casadot kikezdeni, hogy úgyse lép pályára és nem akar távozni.
itt tart a stadion:gránit írta: ↑2025.08.21. 08:22:51Ezzel a kamuval is hogy átverték a szurkolókat.
Népszerűség szempontjából nagyon hatékony, hogy mindig bedobnak valami kapaszkodót a szurkolóknak, valami reményt, hitegetést, de én inkább annak örülnék, ha a vezetőség őszintén kommunikálna, és tudnánk, hogy hogy tartunk, bármilyen témában. Biztos népszerűbb az, hogy minden héten bedobják, hogy most ebben vagy abban pár napra vagyunk a céltól, de én inkább azt szeretném tudni, hogy valóban hogy állunk, például a stadionátadásban.
Ezzel a kamuval is hogy átverték a szurkolókat.
Ez így van, minden normális észjárás alapján, igen.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.18. 10:45:31Szerintem etikailag is felróható a munkáltatónak, ha a saját szabályain változtat egy (vagy több)csapat hátrányára, különösen ha visszamenő érvénnyel teszi azt. Szerintem nem elítélhető, ha a klub a saját érdekeit védve szembemegy ezekkel a döntésekkel, akár peres úton.