Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
RM tv?! Simán legyen 6 pont levonás, mint a bírók hivatalos módon nyílt befolyásolásáért, lejáratásáért.Chino írta: ↑2025.09.18. 14:35:29A Miamiban rendezendő négycsapatos női szuperkupát is bojkottálják.. A Barcán kívül az ATMA és Bilbao menne, de köszönhetően a Realnak nem lesz megrendezve.
Perezék beadtak a FIFA-nak egy hivatalos dokumentumot arról, hogy a spanyol játékvezetők mennyire ellenük vannak. Csatoltak több videofelvételt is. Az idei évet tekintve Huijsen piros lapja ellen vannak felháborodva, hogy tavaly az egyik meccsen Inigo csinált hasonlót és akkor csak sárgát kapott illetve, szerintük jogtalanul fújták vissza Arda kezezését és ami a legszebb sok gólt vesznek el tőlük, még a leseket (!) is vitatják. (Rüdiger is sok eltiltást kapott a dobálásért)
Egy plusz adalék, hogy fe l vannak háborodva, hogy a részünkről sokkal kevesebb játékost állítanak ki, részrehajlóak a bírók és a jelenlegi játékvezetői testületben sok olyan játékvezető van, aki érdekelt a Negreia-ügyben.
Ez már nem paranoia, és nem is vicces, egyszerűen szánalmas.
Laportáék helyében összeszedném azokat az eseteket, amikor minket sújtottak jogtalan/kérdéses ítéletekkel vagy őket segítették és odatenném melléjük. Idén is volt már néhány érdekes dolog. Az Osasuna elleni büntető, amiből a győztes gól lett, vagy amikor úgy találtak be, hogy Tchouameni páros lábbal beleszállt az ellenfélbe és hasonlók. Vagy a kupadöntőn tavaly megúsztak 3 tizenegyest, 14 büntetőt ítéltek meg számukra a 38 bajnokin, mi vagyunk a másodikak 8-al. A Real TV is megér egy misét, és fel lehetne hozni részükről még kismillió olyan dolgot, amikor őket segítették.
1. Végtelenül önelégültek.brazilfan írta: ↑2025.09.18. 19:57:55Nyilván nem látok bele Perez és a tanácsadói fejébe, és nem értem a motivációjukat, hogy miért éri meg nekik hülyét csinálniuk magukból. De a világ egyik legnagyobb, legsikeresebb és legtöbb nézőt vonzó klubjának nem lenne szabad így viselkednie. A mostani kampányuk ugyanarról a tőről fakad, mint a Vinicius tavaly elmaradt aranylabdája körüli hiszti, mindkettő az egyenlő bánásmódon alapuló sportszerűség semmibe vétele.
Remélem, hogy a madridi játékosok is cikinek érzik ezt az agresszív PR-cirkuszolást.
Ja, én ezekkel egyetértek, undorító nyomásgyakorlás, ami egyelőre révbe is ér (amúgy talán még ez is megfordulhat, ha a bíráknak elegük lesz, de egyelőre ezzel valóban nyernek ezen az oldalon. A kontraproduktivitást én a csapat berkein belül értem, én tavaly is így láttam, és idén is látok erre esélyt. Ebbe bele lehet spirálozni, Alonsót is simán leránthatják a szintjükre. Amikor azt hiszik, minden meccsen csalnak ellenük, akkor abban szépen el lehet szállni (halkan teszem hozzá, hogy a csapatnak sok szerepe nincs abban az undormányban, amit a reál művel egy éve, felső vezetés, meg a Madrid tv, stb hibásak, a játékosok nem, ott Vini elég visszatetsző még hazai körökben is, de ennyi).FcBarcelona1 írta: ↑2025.09.18. 18:04:35Bence: nagyon nem így látom, ahogy Chino is írta neked a héten, a győztes büntetőjük a BL-ben nem volt jogos, mert rápattant (rebound kifejezést olvastam minden komoly elemzésben)
Szerintem a határt ott lépték át, amikor hivatalos levelet küldtek a La Ligának RFEF-nek a "csalásokról". Addig lehetett mentegetni a Real TV-t Aranylabda, Szuperkupa mellőzése semmi ehhez képest.
Most a FIFA-nak küldenek hivatalos levelet. És ezt mindenki hagyja.
Ez egy komoly nyomásgyakorlás a bírókra és a szervezetekre (esetleg a bíróságra a futó Negreira perben)
Nem tudom elképzelni, hogy ezt más klubnak szankció nélkül hagynák.
Ennyit hagyok benne.
Hát az úriemberek azok ilyenek, az a helyzet.Chino írta: ↑2025.09.18. 14:35:29Perezék beadtak a FIFA-nak egy hivatalos dokumentumot arról, hogy a spanyol játékvezetők mennyire ellenük vannak. Csatoltak több videofelvételt is. Az idei évet tekintve Huijsen piros lapja ellen vannak felháborodva, hogy tavaly az egyik meccsen Inigo csinált hasonlót és akkor csak sárgát kapott illetve, szerintük jogtalanul fújták vissza Arda kezezését és ami a legszebb sok gólt vesznek el tőlük, még a leseket (!) is vitatják. (Rüdiger is sok eltiltást kapott a dobálásért)
Egy plusz adalék, hogy fe l vannak háborodva, hogy a részünkről sokkal kevesebb játékost állítanak ki, részrehajlóak a bírók és a jelenlegi játékvezetői testületben sok olyan játékvezető van, aki érdekelt a Negreia-ügyben.
Ez már nem paranoia, és nem is vicces, egyszerűen szánalmas.
A Miamiban rendezendő négycsapatos női szuperkupát is bojkottálják.. A Barcán kívül az ATMA és Bilbao menne, de köszönhetően a Realnak nem lesz megrendezve.
Ja, az első körben meg kaptak egy tizit arra, hogy Mbappé ráugrott a védő lábára, és ezzel nyerték meg a meccset. Még csak kétes sem volt.
Változtatok a véleményemen, mert rám is hatással volt a Real érzékenyítésbence0330 írta: ↑2025.09.13. 20:33:39Nem nagyon értem a komolyabb vita tárgyát, nyilvánvaló gólhelyzetet akadályozott meg a Reál játékosa. Én értem, hogy hangyányit lehet azon agyalni, hogy TALÁN a középen érkező védő utolérhette volna, arre volt éppen esély, de ilyenkor a benefit of a doubt a támadó felé szokott billenni, szerintem teljes joggal, több szempontból is.
Egy biztos, a VAR ezt soha az életben nem bírálhatta volna felül. Nem mondom, hogy ez a 100%-os iskolapéldája volt a szabálynak de szerintem abszolút korrekt ítélet született, rossznak semmiképp nem lehet mondani, a legnagyobb madrid irányú jóindulattal azt mondanám rá, hogy nem teljesen egyértelmű az eset, és 10 bíróból csak kb 7-8 adott volna pirosat. Szerintem azért volt olyan arányú a jogossága, hogy ha nem ad egyből pirosat, akkor viszont a VAR javasolta volna a visszanézését.
komoly csapat lehet a soci, 1 félidő emberelőny nem volt elég egy x-re, ellenünk meg majd megint mindeki nagyonügyes leszAndris írta: ↑2025.09.13. 16:51:41A legutóbbi meccsen is, és most is azt gondolom, hogy egyértelműen VARozható, és a szabályokkal egyértelműen szembemenő ítélet születik a madrid kárára.
Alapvetően nem vagyok a taktikai faltok híve, utálom hogy hozzátartozhat a játékhoz amit annyira szeretek, és ha rajtam múlna, mindig mindenkit ki kéne állítani aki egyértelműen leránt valakit a labda megjátszásának esélye nélkül.
De a szabályok nem így szólnak, és szerintem bőven túl távol voltunk a kaputól, és bőven egyvonalban ÉS belül/'belső íven'(!!) volt a másik védő ahhoz, hogy ez a lerántás piroslapot, másként szólva a mérkőzés lefolyásának egyértelmű átalakítását eredményezze.
Ha jól emlékszem, a múltkor a szerintem jogtalanul elvett góljuk ellenére viszonylag simán nyertek, kiváncsi vagyok most mi lesz. Nem játszanak jól amúgy, de rosszul se, figyelembe véve hogy idegenben és egy jó csapat ellen mennek. Mbappé sebessége a régi, Vinicius meg egy rakás szerencsétlenség. Barca szemszögből ez rosszabb szvsz, de amúgy az általános értékrendem alapján sokkal jobban örülök ennek, mint ha fordítva lenne.
A Barcelona hibája, hogy Mbappé állandóan lesre fut? Nagyon ritkán nézem a Madrid meccseit, de az előző szezonban így is vagy 10 lesgólt láttam tőle. Mondom ezt úgy, hogy nagyon nagy klasszisnak tartom. De ezekbe a kiugratásokba gyakran belehibázik.
Szerintem érdemesebb lenne ezt valami Real Madrid szurkolói oldalon fejtegetned, senki nem veszi be az "álcádat"superman írta: ↑2025.09.06. 09:19:57
Mindeközben a túloldalon elvettek 3 gólt egy nappal korábban. Gyönyörű... nem igaz, hogy állandóan ránk vetül a gyanu árnyéka, baromi unalmas már. És akkor csoda, hogy nem kopnak ki a negreirázások..
FC Barcelona's propoganda is exposed. La Liga confirms that the VAR was working properly at the Vallecas stadium. It was the fault in Mediapro's (VAR provider) services.
MediaPro has been in a controversy about helping Barca for years.
Most La Liga goals disallowed by VAR:
Real Madrid 37
Villarreal 20
Sevilla 19
Atletico 18
Celta 17
Sociedad 16
Barcelona 14
Espanyol 14
Valencia 14
![]()
![]()
Ezt megint csak értem, kivéve a test mellett részt. Ott mit mérlegelünk? Nem vághatják le a kezeiket a játékosok, nem figyelhetnek arra oda, hogy még el is húzzák a labda irányából a kezüket ha véletlen a testükre pattanna és ott a kezük...bence0330 írta: ↑2025.08.31. 00:07:58A védekező játékosnál vannak enyhítő körülmények, test mellett, támaszkodó kéz maga alatt, vagy hasonló. A támadónál ezeket már több éve nem mérlegelik, ha kéz, visszafújandó, már persze ha gólhoz vezetett, és nem vették észre előtte. Nem nagyon régi ez a dolog, de annyira nem is friss. Talán 3-4 éve lehet ez az irány, de erre nem esküszöm meg.![]()
Nekem is eddig ez az általános képem, bár csak 100-120 percet láttam összesen tőlük. Ha Mbappé sérülés nélkül megússza a szezont, akkor szerintem ő túl nagy döntő faktor elöl, és túl sok semmilyen meg necces meccset fog megnyerni nekik. Én 52-48% körül tippelem őket, nagyon izgalmas bajnokságot várok én is. És sajna sokkal szorosabb klasszikókat, nyilván lehet belőle ettől még véletlenül mészárlás is, de nem szezon szinten, max egyik meccsen ha épp úgy jön ki.