Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Andris
Adminisztrátor

2025.09.01. 08:53:17

bence0330 írta:
2025.08.31. 00:07:58
Andris írta:
2025.08.30. 23:46:02
Én ezt értem, mármint hogy nem mérlegelik a vétlenséget, a labda irányát, stb.
De eddig tudtommal az nem számított kéznek, ha test mellett volt, vagy testre szorítva a kéz.
A védekező játékosnál vannak enyhítő körülmények, test mellett, támaszkodó kéz maga alatt, vagy hasonló. A támadónál ezeket már több éve nem mérlegelik, ha kéz, visszafújandó, már persze ha gólhoz vezetett, és nem vették észre előtte. Nem nagyon régi ez a dolog, de annyira nem is friss. Talán 3-4 éve lehet ez az irány, de erre nem esküszöm meg. :)
Ezt megint csak értem, kivéve a test mellett részt. Ott mit mérlegelünk? Nem vághatják le a kezeiket a játékosok, nem figyelhetnek arra oda, hogy még el is húzzák a labda irányából a kezüket ha véletlen a testükre pattanna és ott a kezük...

Én valamiről lehet lemaradtam, de én még nem láttam ilyen lefújt helyzeteket, és arról se hallottam, hogy a 100%ban testre szorított kéz az bármilyen helyzetben, bármilyen szabály szerint lefújandó.

Más: teljesen feleslegesnek gondolom az augusztusi bemelegítés alapján bármiféle következtetéseket levonni arról, hogy milyen szoros lesz vagy kinek áll a bajnokság. A madrid is gyenge, mi is gyengék voltunk szerintem, egyébként mindkét oldalon van komoly minőség. Majd Október végére lehet látni, hogy ki milyen formában kezdte a szezont, kit mennyire súlytanak sérülések az első félévben, hol mennyire válnak be az újítások.
Nem mondom, hogy ne csináljátok, de ez egy tippjáték, érvelgetni szeritnem teljesen értelmetlen.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.08.31. 21:25:12

Tavalyi meszarlasok utan azert varhato lenne,h most szorosabb meccsek lesznek,de en tovabbra is tartom,h ellenunk nem megy nekik.Hot gyenge oviedo,mallorca ellen sem volt nagy henger.Vedelem pedig jobb lett naluk,de nyomas alatt egyszer sem voltak,ja de,Psg ellen.eloszezon is kuka volt..nekunk viszont el kene kerulni a tavalyi par meccses hullamvolgyet…
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.31. 17:47:22

Saviola írta:
2025.08.31. 16:07:45
Szerintem jók lesznek, hátul stabilizálódtak, előre pedig klasszisaik vannak, akik bármikor villanhatnak.

Nagyon szoros bajnokság lesz és egyáltalán nem érzem biztosnak, hogy nyerjük.
Nekem is eddig ez az általános képem, bár csak 100-120 percet láttam összesen tőlük. Ha Mbappé sérülés nélkül megússza a szezont, akkor szerintem ő túl nagy döntő faktor elöl, és túl sok semmilyen meg necces meccset fog megnyerni nekik. Én 52-48% körül tippelem őket, nagyon izgalmas bajnokságot várok én is. És sajna sokkal szorosabb klasszikókat, nyilván lehet belőle ettől még véletlenül mészárlás is, de nem szezon szinten, max egyik meccsen ha épp úgy jön ki.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.08.31. 16:07:45

Szerintem jók lesznek, hátul stabilizálódtak, előre pedig klasszisaik vannak, akik bármikor villanhatnak.

Nagyon szoros bajnokság lesz és egyáltalán nem érzem biztosnak, hogy nyerjük.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.31. 11:27:35

PR42 írta:
2025.08.31. 08:59:20
Tavaly a Liverpool kezdett így Slottal.
Bűngyengének tűntek, de minden meccset megnyertek küzdve, harapva, szenvedve.
Mindenki várta hogy majd nehezebb meccseken nem megy majd nekik.
Aztán eltelt pár hónap, és hirtelen már könnyen is tudtak meccset nyerni, akár nagy ellenféllel szemben is.
Végül a BL-ben is nyerték az alapszakaszt, csak a későbbi győztes ejtette ki őket tizikkel.

Szerintem az igencsak komoly probléma hogy ezeket a meccseket megnyerik most madridék. Előszezonjuk rövid volt, hulla fáradtak a klub VB miatt, és vannak a sérültjeik is, köztük az egyik legjobbjuk Bellingham. Ha most nem hullajtanak pontokat, akkor mikor?

Ettől már csak erősebbek lesznek ahogy szokják egymást Alonsoval.

Idén a bajnoknak kelleni fog a 90+ pont.

Abban bízhatunk hogy az erőnlétük valahol elszáll november körül, de azért a korábbi mardidok arról voltak híresek hogy kiváló erőnléttel fordítják a meccseket az utolsó percben is sprintelve szóval erre nem tennék nagy pénzt, hogy kipukkadnak.

Állórajtot kellett volna venniük hogy nyugodt legyek, de azt kedvességet csak az Atleti adta meg nekünk.
Az, hogy ezeket a meccseket behúzzák szerintem nem meglepetés, sőt nagy pénzt nem tettem volna rá, hogy akár egy X bejön. Egy Osasuna, Mallorca, Ovideo triónak akármilyen Real ellen hatalmas bravúr akár egy pontot is összekaparni. Ráadásul előbbi kettőt otthon játszották és egyik sem volt sima. Az első meccsüket egy több mint véleményes tizivel húzták be, tegnap is benne volt bőven egy döntetlen (az Ovideo ellen pedig a 83. percig 1:0 ezek az egygólos vezetések, pedig mindig nagyon veszélyesek, még kiscsapatok ellen is). Az ilyeneket viszont tavaly is megnyerték, nem ezeken csúsztak el.
Sok változás nincs a tavalyihoz képest. A támadósor ugyanannyira ad hoc, de ott is inkább Mbappé az akire lehet számítani. A jobb oldaluk ugyanúgy lyukas, sőt így hogy Rodrygot kivette onnan Alonso még szürkébbek.
Hátul egyértelműen javultak, de ott egy Mendyt pótoltak Carrerassal és Asenciot Huijsennel, tehát már vakon is biztos lehetett előrelépéssel számolni. Viszont ha Militaot erőltetik az nagyon necces lesz, folyamatosan benne van egy gól. A középpályályuk tavalyhoz képest sokat gyengült Bellingham ide vagy oda (bár a klub VB-n sem látszott előrelépés). Modric hiába 40 éves már, még mindig sokat tudna dobni rajtuk, akár csak 20-25 percre beállva. Vele szerintem rengeteget vesztettek, borzasztóan kellene egy ilyen stílusú ember, ezt pedig az angollal sem tudják pótolni.
Az összeszokásról pedig annyit, hogy azért 10 meccsen már túl vannak, annyira takarózni már nem lehet azzal, hogy az elején vannak, majd jó lesz minden. Mert eddig hiába az erősítések és az elköltött vagyon játékban sem léptek előre.
Az Atleticonál már az első meccsnél jöttek a durva kritikák, pedig a kezdőben alig maradt valaki a tavalyi évből, de még a 12.-15. játéksok között vannak újak.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.31. 11:16:56

Nekem ez az új argentín kölyök egy talány, mert rohangál ugyan, mint a mérgezett egér, de túl sok hasznuk nincs belőle, én miatta biztos nem selejtezném le Rodrygot, marketing okokon túl (Ő az ellenYamal) semmi nem indokolja, hogy ne Rodrygo legyen az alapkezdő és Mastantuono a csere.
gránit
Director del Fútbol

2025.08.31. 10:33:46

Számomra az volt a furcsa, hogy a Madrid egyáltalán nem támadott le, simán hagyták, hogy a Mallorca az orruk előtt passzolgasson. Mbappé klasszis, de a kiugratásokat továbbra sem érzi, gyakran lesre fut. Güler az, aki idén ott szintet léphet, a középpályán tőle várják, hogy motor legyen, a támadásokban is ott van. Túl sok tudatosság nincs a támadójátékukban, egyéni villanásokból élnek.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.08.31. 10:04:46

Majd,ha olyan ellenfel ellen is nyomjak,akik esetleg tamadni is akarnak/tudnak…tovabbra sem mukodik a vini,mbappe paros,hatul erosodtek,de varjuk meg valami ertelmesebb csapat ellen.Eronlet tegnap kb 60percig tartott,cserek semmit nem tudtak hozza tenni.En egyaltalan nem tartok toluk
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.08.31. 10:04:27

Eddig nem volt melto ellenfeluk, plusz ket meccsen is biroi segedlettel lett meg a 3 pont.

Lesz ez meg rosszabb is...
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.08.31. 09:45:51

Troym írta:
2025.08.31. 08:34:44
Mi az optimizmusra okot adó dolog a Madridnál?

Ótvar meccseket is behúznak, 9/9 pont, 3 meccsen 1 kapott gól, átlag 2 rúgott, szerintem elég stabilak lesznek, még a játékuk is tuti javul.

Nagyon szoros lehet a bajnokság.
Új edzővel jo kezdés a 3/3, még akkor is, ha akadozik egyelőre a gépezet. A tavalyi szezon hosszú volt és nehéz, nem csoda, hogy most szezon elején egy top csapat sincs még igazán formában.
PR42
Jugador del Barça

2025.08.31. 08:59:20

Tavaly a Liverpool kezdett így Slottal.
Bűngyengének tűntek, de minden meccset megnyertek küzdve, harapva, szenvedve.
Mindenki várta hogy majd nehezebb meccseken nem megy majd nekik.
Aztán eltelt pár hónap, és hirtelen már könnyen is tudtak meccset nyerni, akár nagy ellenféllel szemben is.
Végül a BL-ben is nyerték az alapszakaszt, csak a későbbi győztes ejtette ki őket tizikkel.

Szerintem az igencsak komoly probléma hogy ezeket a meccseket megnyerik most madridék. Előszezonjuk rövid volt, hulla fáradtak a klub VB miatt, és vannak a sérültjeik is, köztük az egyik legjobbjuk Bellingham. Ha most nem hullajtanak pontokat, akkor mikor?

Ettől már csak erősebbek lesznek ahogy szokják egymást Alonsoval.

Idén a bajnoknak kelleni fog a 90+ pont.

Abban bízhatunk hogy az erőnlétük valahol elszáll november körül, de azért a korábbi mardidok arról voltak híresek hogy kiváló erőnléttel fordítják a meccseket az utolsó percben is sprintelve szóval erre nem tennék nagy pénzt, hogy kipukkadnak.

Állórajtot kellett volna venniük hogy nyugodt legyek, de azt kedvességet csak az Atleti adta meg nekünk.
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.31. 08:34:44

Mi az optimizmusra okot adó dolog a Madridnál?

Ótvar meccseket is behúznak, 9/9 pont, 3 meccsen 1 kapott gól, átlag 2 rúgott, szerintem elég stabilak lesznek, még a játékuk is tuti javul.

Nagyon szoros lehet a bajnokság.
bence0330

2025.08.31. 00:07:58

Andris írta:
De eddig tudtommal az nem számított kéznek, ha test mellett volt, vagy testre szorítva a kéz.
A védekező játékosnál vannak enyhítő körülmények, test mellett, támaszkodó kéz maga alatt, vagy hasonló. A támadónál ezeket már több éve nem mérlegelik, ha kéz, visszafújandó, már persze ha gólhoz vezetett, és nem vették észre előtte. Nem nagyon régi ez a dolog, de annyira nem is friss. Talán 3-4 éve lehet ez az irány, de erre nem esküszöm meg. :)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Andris
Adminisztrátor

Deluigi írta:
2025.08.30. 23:08:13
Barmilyen kezzel erintes a tamado reszerol a gol elott anulalja az elert pontot.

Teljesen mindegy, hogy felpattan, megpattan.

Tolunk is vettek mar el ilyet, nem is egyszer.
Ha meg nem kéz, akkor tökmindegy hogy pattant, volt-e szándék, stb..

A madridnak ez volt az első valamire való meccse, de láttuk már mi is hogy milyen erős ez a Mallorca... messzire menő következtetéseket nem vonnék le, 3 meccs alapján az összkép eddig elég örömteli, számunkra.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.30. 23:45:02

bence0330 írta:
2025.08.30. 23:14:40
Nem láttam, most kapcsolódom be, de ha támadónál volt, akkor ja, full mindegy, hogyan tartotta a kezét, meg merre állt, szándékos volt-e, zéró tolerancia van. Tavaly ugye még úgy is elvettek egyet tőlünk szezon végén (Fermíntől?), hogy felpattant a kezére, az ellenfélhez került a labda, visszaszerezte, gólt lőtt, szóval új játékszituáció indult közben. :D Na az durva volt.

Milyen a Madrid? A statokból azt látom, hogy valamennyivel többet lőttek kapura, meg 1-2%-al többet birtokolják a lasztit, ez alapján nem meggyőzőek. Szemre milyenek? Ez a Xabi projekt nagyon fekete ló nekem, annyira más stílus az elmúlt 10 év Madridjához képest, rettentő jól is elsülhet, meg úgy is, hogy testidegen lesz.

Na, Virgili épp beállt, hajrá minden szempontból. :)
Én csak a második félidőt láttam, de az alapján inkább a Mallorcának ált a zászló. Komoly helyzete nem is volt a Realnak (vagy csak én maradtam le róla). A másik kapunál pedig egyszer TAA mentett egyet hatalmas helyzetben, egy másik szituációban pedig hatalmas bravúrral épp a gólvonalról sikerült valahgy kirúgnia Carrearasnak.
Nekem az tűnt feel, hogy amikor próbálkoztak a feltolt védekezéssel a Mallorca rendszeresen ki tudta hozni a labdát, nem is erőltették már annyira a letámadást.
Összességében ettől a Realtól ma sem voltam elájulva, bár csak a második félidőt láttam, ez később változhat, de komolyabb csapatok ellen ez egyelőre nagyon kevés lesz nekik.
Forca Barca!!!!
recrea
Llegenda del Barça

2025.08.30. 23:40:55

bence0330 írta:
Milyen a Madrid? A statokból azt látom, hogy valamennyivel többet lőttek kapura, meg 1-2%-al többet birtokolják a lasztit, ez alapján nem meggyőzőek. Szemre milyenek? Ez a Xabi projekt nagyon fekete ló nekem, annyira más stílus az elmúlt 10 év Madridjához képest, rettentő jól is elsülhet, meg úgy is, hogy testidegen lesz.
Én nézegetem a meccseket, hátul sokkal stabilabbak, a labdatartásuk is rengeteget javult, a spanyol kölyök hátulról jól osztogat, nagyon látja a pályát. Sokkal gyorsabban és hatékonyabban támadnak vissza, ezáltal több labdát is szereznek, nem szaladnak át rajtuk. Összeségében látszik, hogy a hátsó hiányposztok nagyon jól be lettek tömve.

Elöl továbbra is adhoc megoldások, kontrák ugyanolyan jól ülnek, és túl sok elöl a klasszis, h ne jöjjenek a gólok. Nagy csapatok ellen ez kevés lesz, de az csak 2 van a bajnokságban rajtuk kívül. Kis csapatok ellen kevesebb pontot fognak szerintem bukni, szóval szorosnak érzem a végét…így 3 forduló után :D
bence0330

Nem láttam, most kapcsolódom be, de ha támadónál volt, akkor ja, full mindegy, hogyan tartotta a kezét, meg merre állt, szándékos volt-e, zéró tolerancia van. Tavaly ugye még úgy is elvettek egyet tőlünk szezon végén (Fermíntől?), hogy felpattant a kezére, az ellenfélhez került a labda, visszaszerezte, gólt lőtt, szóval új játékszituáció indult közben. :D Na az durva volt.

Na, Virgili épp beállt, hajrá minden szempontból. :)
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.08.30. 23:08:13

Barmilyen kezzel erintes a tamado reszerol a gol elott anulalja az elert pontot.

Teljesen mindegy, hogy felpattan, megpattan.

Tolunk is vettek mar el ilyet, nem is egyszer.
Andris
Adminisztrátor

2025.08.30. 22:56:32

Nem tudom mi lesz a hivatalos indoklása ennek, de ha egy ilyen gólt vennének el tőlünk, mint most Gülertől, én tuti savat köpnék.

Legalábbis nem tudok róla, hogy megváltoztatták a szabályokat, és ennél egyértelműbb test melletti kezet el sem tudok képzelni, anatómiailag lehetetlen. Más kérdés, hogy ez a meccs baromira nem úgy fest, mint ahol számítani fog, lehet hogy pont azért csinálták.. de akkor sem tudom, hogy lehet majd ezt megmagyarázni.

szerk: mondjuk most a semmiből kicsit megtáltosodott a mallorca.
- József Attila
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.08.25. 11:16:09

Hatul erosodtek az fix,de elol,kpn ugyanaz az otlettelen semmi.Mbappe nelkul nem nyertek volna.
Ha holnap jatszanank veluk,talan szoros lenne,de sztem ahogy uzemi hofokra kerulunk ujra veguk lesz.
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.25. 10:49:33

Rdinho10 írta:
2025.08.25. 00:29:45
Nem nagy eresztes ez a madrid iden se..vini remelem ezzel a gollal hosszabitott :mrgreen:
Én sem érzem eddig olyan elsöprőnek őket. Sem taktikailag sem mentálisan, hiába az elvert közel 200 millió.
Nyilván erősödnek tavalyhoz képest, mert bizonyos posztokon erősödtek, de inkább a korábbi falábú játékosaik lecserélése miatt (LV, Mendy). Persze szezon eleje, új edző blablabla, de már 9 meccset lejátszottak, 3 hónapja itt az új edző, nem tartanak már annyira a startnál.
Egyik bajnokijuk sem volt túl meggyőző, a tegnapi végeredménye sem igazán tükrözi a pályán mutatott különbséget, bár lrehet azért érzem így mert az utolsó fél órában már bealudtam, olyan magas szintű volt a meccs. Azt gondoltam ekkorra már több változás/előrelépés lesz.

Valószínűleg javulnak még és a kicsiket magabiztosabban verik majd, de a betömörülő védelmek ellen látványosan nincs meg az ellenszer, talán még kevésbé mint tavaly. Amíg ezt játszotta az Oviedo és az Osasuna nagyon szenvedtek és a gól sem volt a levegőben.
Nem lenézve őket, de szerintem mi legalább annyit fogunk erősödni a jelenlegi szintünkről, mint ők, úgyhogy valamennyivel esélyesebbnek tartom magunkat, de azért nagyon komoly riválisok lesznek idén is, ebben biztos vagyok.
Forca Barca!!!!
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.08.25. 00:29:45

Nem nagy eresztes ez a madrid iden se..vini remelem ezzel a gollal hosszabitott :mrgreen:
bence0330

2025.08.24. 23:16:28

Gusztustalan, ahogy a Madrd kezdett. Egy Mbappé sárgás szabálytalanságra tizit kapni 1-0-s meccse, most meg ez. Az első meccsen minket is segítettek, szó se róla, de akkor már előnyben voltunk, második meccsünkön meg már inkább ellenünk fújtak, szóval kiegyenlítődött a dolog. Itt egyelőre inkább ként 2 vagy 4 ponttal állniuk, ha minden korrekt módon történik a VAR szobában.

A City-Tham meccsen láttam női játékvezetőt ott. Lehet ez általános amúgy, én még nem nagyon láttam. Na annak örülnék, ha hasonló lenne itt is, sokkal jobban bízom az integritásukban őszintén szólva, jó lenne őket bedobni a mixbe.

De remélem, hogy ez csak kiugró két meccs volt és 38 meccs alatt kiegyenlített lesz a dolog. Legalább a Barca-Reál szintjén, a kicsik mindig szenvedni fognak ilyen téren a nagyokkal szemben.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.08.24. 22:49:38

Gyerekek, a tizenegyespont nem nektek van felfestve 9 meterre.
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.24. 22:32:43

Az ismétlések alapján ez sima sárga és szabadrúgás az Oviedonak.

Ha 10 ismétlés alapján sem látszik egyértelműen, hogy a labdát elérné Csuameni, akkor kizárt, hogy a VAR szobában 11 másodperc alatt látták, hogy szabályos, meg sem nézték.
Válasz küldése