bence0330 írta: ↑2025.09.21. 23:00:00
A válogatott szünet óta szárnyalunk. Érdekes, mennyire ugyanúgy kezdtük a két szezont, 3 nyögvenyelős meccs, aztán elkezdődtek a mészárlások. Raphinha, Ferrán, Pedri, Rashford kiemelkedtek szerintem, de mindenki jó volt.
A stadion hangulata szerintem simán túlszárnyalt sok Nou Camposat is, kevesen voltak, de aki kiment, az beleadott apait anyait.
Érdekesség: Az elmúlt 3 meccsen 5 játékosunk duplázott.
Viszont Fermín a földön feküdt fájdalmas arccal, sok csapattársa aggódó tekintetével, mielőtt elkapcsolták. Remélem semmi komoly...
Szerintem egyedül a Rayo elleni volt nyögvenyelős. Ha a Levante meccsnek a végeredményét vesszük alapul tűnhet úgy, hogy szenvedős volt, de a játék alapján az kb. olyan volt, mint a tegnapi. A Mallorca ellen a kiállításig is hatalmas fölényben játszottunk, sőt vezettünk is, nem hiszem, hogy bármilyen probléma is lett volna.
Ferran szórja a gólokat, de nem vagyok vele 100%-ig elégedett. Tegnap is simán lemehetett volna egy mesterhármassal, a Valencia ellen minimum két, de inkább három tiszta ziccert hagyott kihasználatlanul. Már simán 6-7 gólos lehetne a bajnokságban. Persze ez legyen a legnagyobb gond, amíg ilyen eredményeket hozunk, de a BL-ben vagy egy komoly rangadón sokkal jobban kell koncentrálnia. Az a poén, hogy a gól/perc átlaga egy az egyben annyi mint Mbappénak, de Raphinha is csak 16-al van lemaradva, sőt ha ő lövi a büntetőt ebben a statban durván veri a franciát
Mondjuk tegnap én Olmonak adtam volna az MVP címet, hatalmasat játszott, az a gólpassza pedig egyszerűen zseniális. Nagyon remélem, hogy ugyanitt folytatja, ráadásul a gól+assist sem néz ki rosszul. Előzetesen elkönyveltem, hogy egy játékosunk ki fog esni, a lefújáskor meg is könnyebbültem, aztán jött a fekete leves, nem gondoltam, hogy így fog lesérülni valkaki. Ez a 3 hét még nagyon is kedvező (bár Flicknél inkább négy lesz az), szinte sírva ment az öltözőbe Nem akarok bírózni, főleg egy sima meccs után, de el nem tudom képzelni, hogyan lehetett ennyire asszisztálni a Getafe "játékához". Főleg, hogy tudvalevő milyen csontzene van a meccseiken. A Koundé elleni szabálytalanságokat már 7 után nem is számoltam, nem tudom miből van az az ember, hogy ezt túlélte. Elég sokatmondó volt, hogy Bordalas zsinórban kapkodta le a sárgás embereit, tudta, hogy kötélen táncolnak.
Azon viszont csodálkoztam, hogy Flick megint a vonal mellé küldte Raphinhát. A Valencia ellen ugyanott játszott, ahol a másik oldalon szokott, beljebb, közelebb a kapuhoz és ficánkolt is. Adott szép labdákat, de azért látványosan szenvedett.
A bajnokságban szerencsére a következő bő egy hónap még nyugis lesz, a BL-ben is csak a PSG, ami igazán húzós, de legalább arra is lehet majd pihentetni. Nem gondolom, hogy az Oviedo vagy a Soci akkora nehézséget jelentene. Viszont Balde és Yamal mihamarabb kelleni fog. A franciák ellen szükség lesz a lehető legjobb tizenegyre, nekik élet-halál lesz a meccs, minden pontra szükségük van mert nagyon kellemetlen a sorsolásuk, egy Kvara-Gerard Martin párharctól az ég óvjon minket.