MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.10.01. 12:21:47
bence0330 írta: ↑2025.10.01. 11:27:49
Így, hogy a középpályásak mégis játszani tudnak, mondjuk egy 40-45% körüli esélyt adnék magunknak.
Viszont ha Flick sajtótájékoztatóját jól értelmezem, akkor Yamal kezdeni fog, mert a Ferrán/Lewy kérdésnél azt válaszolta, hogy majd ma eldönti, melyik kezd. Mivel gondolom Roony nem kezd egy ilyen kaliberű meccsen, Yamal távollétében maradna a Ferrán-Lewy-Rashford hármas, és mivel dönteni fog, marad az, hogy Yamal kezdeni tud, ez azért jó hír, már ha így van.
Igen, Yamal szerintem is kezdeni fog, ami muszáj is ha már tényleg formában van, plusz akkor nem lesz elég ráállniuk Rashfordra hogy elhárítsák a támadópotenciálunk kb 70%-át a kapu előtt.
A hírek szerint FT simán lehet hogy meglepetésként kezd, és Flick inkább a meglepetésszerű, vele komolyabb presszinggel akarja megkínálni a PSG-t az első félidőben.
A rossz hír hogy inkább több hír van GM kezdetése mint EG meglepetésszerepléséről BHV-ként.
Ami érdekesség hogy jelenleg 1.7 vs 4.1 az odds a győzelemre ami erősen meglepő, valamiért furcsa mód ennyire minket favorizálnak, miközben nagyon botrányos a hazai mérlegünk a PSG ellen mivel utoljára.... ..figyelem........: A 6-1-es legendás meccsen sikerült ellenük nyernünk hazai pályán, az utána lévő utolsó 2 eredmény pedig mindkét esetben 1:4 a PSG lavára.
GM-el még egy Porto ellen sem adnék magunknak 1.7-et
Az ilyen statisztikát én nem igazán venném alapul. Legutóbb is idegenben vertük őket, otthon ids jobban játszottunk, sőt vezettünk is 11-11 ellen. Ráadásul az utolsó gólt is úgy kaptuk, hogy minden mindegy alapon kitámadtunk, még MAtS is félpálya körül mászkált, mert vesztenivalónk nem volt. Ezt a meccset is simán keresztülhúzhatjapl. egy kiállítás bármely oldalon.
Ez a stat kb. olyan, hogy a Real emberemlékezet óta nem nyert az Atletico otthonában, de hogy mindig esélyesebbként lépnek pályára az szerintem nem kérdés. Vagy, nekünk milyen gyenge a statisztikánk kb. öt évre visszamenőleg a Rayo ellen, most is pontot veszítettünk, de mindig kötelező győzelemnek számít. Az Inter ellen is mi szoktunk inkább a favoritok lenni, aztán valahogy mindig szívunk ellenük. De nagyon sok ilyen példát lehetne felhozni számos klubnál.
Ráadásul mindkét csapat teljesen átalakult, sokkal erősebb is, mint a legutóbbi meccseken, hatalmas kérdés az is, hogy a hiányzókat ki érzi meg jobban. Lehet, hogy Barcolát egy az egyben lekapja Koundé, akkor pedig elég necces lesz elől. De a helyzetkihasználáson is rengeteg múlik majd.
A középpálya is érdekes lesz. A jelenlegi De Jong-Pedri duó szerintem kérdés nélkül felveszi minőségben a versenyt egy Vitinha-Joao Nevessel (aki az se biztos hogy 100%-os), inkább a Ruiz-Olmo "párharc" az érdekeseebb. Nem tudjuk milyen Dani lesz majd a pályán. Nagyon hullámzó a teljesítménye. Ha jó meccset fog ki, klasszis teljesítményre képes, simán eldöntheti a meccset, ha gyengébbet teljesen beleszürkül a mezőnybe és vagy láthatatlan vagy rengeteg hibával játszik. Emiatt lenne létszükséglet Fermin, aki tudná váltani és javíthatna a játék képén. Sajnos a Dr/Toni Fernandes duó sem fizikailag sem mentálisan nincs még felkészülve egy ilyen meccsre, ráadásul Raphinha is kiesett, aki még tudná helyettesíteni. Úgyhogy reménykedjünk a jó formájában és hogy ne sérüljön le.
Baldéban remélem lesz egy félidő-30 perc, Koeman vagy Xavi esetében nem kételkednék, hogy kezdőként számol vele, Flicknél viszont, ha 1% esély van arra, hogy rásérül, akkor jegelni fogja, még egy ilyen meccsen is. Tekkel már akkor is elégedett lennék, ha nem kapunk róla gólt és magabiztos lesz a tisztázásoknál,szögleteknél.
Ha sikerülni valahogy nyelri, akár szenvedve egy góllal, tizenegyesekkel nagyon jó helyzetben lennénk. Gyakorlatilag a stamford bridgei látogatás lenne az egyetlen igazán komoly megmérettetés, a tavalyi pontmennyiséget bőven lehetne hozni, ami a többi csapat sorsolását tekintve egy top3-ra könnyen elég lehet.
Én úgy vagyok vele, hogy a döntő faktor az lesz, hogy kinek jön ki jobban a lépés, melyik csapatnak fog jobban ülni a taktikája. Nem hiszem, hogy egy adok-kapok lenne ebből, mindkét edző óvatosabb lesz. Azért ez a Flick-Lucho összecsapás is elég pikáns lesz.