2025.10.02. 01:39:21
Nem idézgetek, mert többen is vannak, akik most nagy letargiában vannak... Egyáltalán nem volt ez rossz. Nagyon fáj, hogy nem volt meg az 1 pont. Az első félidőben lemostuk őket a pályáról, elképesztő űrfocit játszottunk. A másodikra viszont elfogytunk és fordult a kocka, de azért ehhez az kellett, hogy még az első félidőben lesérült Pedri. Innentől kezdve a sérülésből visszatért, nem teljesen fitt Yamalnak kellett volna megbontania a védelmet egyedül, hát nyilván ő is elfogyott. De az első félidőben Koundé helyett nagyokat sprintelt védekezni is, nem érzem igazságosnak a kritikákat.
És így is mind a két góljuk jó nagy mák volt.. a pontokat bánhatjuk, szerintem a játékot nem. Ezzel nem azt mondom, hogy nincsenek problémák, mert vannak. Pedri és FDJ együtt elképesztő nagyot mennek, de ha kiesik az egyik, az nagyon meglátszik.
Koundét tudom sokan védik-szeretik, értem is..mindig amikor már nagyon akarom szidni, akkor fejel egy gólt, vagy ad egy gólpasszt, de őszintén szólva nagyon unom a lomhaságát (Sevillában anno egy energiabomba volt, akit nem lehetett feltartani. ) Most elől mindenre rászimulál, esik-repül, ha hátul van pedig közepes. Vannak tagadhatatlanul jó szerelései, de amúgy nagyon sokszor viszik el könnyen mellette el a labdát.
Félelmetes, hogy azt a Mendest mennyire nem tudtuk tartani (Koundé is ilyen volt a Barca előtt).
Én azt látom rajta, mintha kigyúrtabb lenne, mint régen, a kezdő sebességéből egyértelmen sokat vesztett. Nem azt mondom, hogy vasbottal el kell kergetni, de kapjuk róla a gólokat és nem túl előremutató, amit csinál.
Flicket annyiban tudnám "bántani", hogy Araujot jegeli. Én tényleg nem értem... Már kimertem mondani, hogy AZ Araujo visszatért.. hibát se látok tőle már, amikor játszik, ellenben nagy mentései, gólja,gólpassza van... Nagyon ott van, azt gondolnám, hogy na akkor innentől kezdő...aztán fenéket. Szerintem ez hatalmas hiba. Amikor jó, akkor toronymagasan a legjobb védőnk, a szűk elit tagja. Sajnálom, hogy el akarjuk üldözni, ha rossz formában van, akkor nem sajnálnám, de így nem értem.
Viszont elől is nagy a gond és szerintem ezt sokan nem is akarják látni. Elfogult vagyok Lewa ellen, ez tény, de az is tény, hogy ha kell a gól és be kell valakit küldeni, akkor ebben nagyon kevesek vagyunk. Én sose szerettem Lewát és azt, amit képviselt. De mostanra lehet jönni a szuper statokkal, de 95%ban akkor lő gólt, ha a többiek kihagyhatatlan helyzetbe hozzák. Akkor se mindig. Amikor elfárad az ellenfél, nem busz áll, nem védekeznek olyan szorosan, kap egy pontos labdát a fejére, úgy, hogy egy méteres körzetében senki, akkor gól.
De ez már egy speciális eset és amikor ott van egy Yamal, aki elvonja folyamatosan három ember figyelmét és megbont akármilyen védelmet, vagy ott van Raphinha, aki felborítja a pályát, vagy Pedri, aki olyan labdát ad, hogy még a Fifába se tudsz olyat, akkor persze, hogy lesznek bőven olyan lehetőségeink, amikor elég csak egy ember középre, de az egy madárijesztő is lehetne egyébként.
És most nem is Lewa ellenesként mondom, de nekünk szükségünk lenne egy olyan centerre, aki technikailag felnő a szinthez és nem csak arra van, hogy a végtelenül kijátszott helyzetre pontot tegyen. Hanem pont amikor fáradt a Yamal, amikor lesérül Pedri, amikor nincs Raphinha, akkor legyen ott középen is valaki, aki vissza tud lépni kicsit és saját akciógólt is tud lőni. Nyilván nem azt mondom, hogy azonnal hozzanak egy Messit, aki az egész pályát végigcselezi, de azért Lewa és Messi közt vannak mások is a piacon. Mert amúgy tényleg jó a csapat, jó az edző, a legtöbb meccsen kiemelkedően sok kihagyhatatlannak tűnő helyzetet tudunk összehozni. De pont a végső győzelmekhez kellene ez a plusz csatár fronton, ami most nagyon nagy hiány. Jelenleg így a statisztikánk, meg Lewáé is nagyon szép, de valójában lehetne 10 góllal kevesebbje a középső csatárunknak, ha amúgy önmaga is gólveszélyes.
Ha fegyelmezett és aktívan védekezik az ellenfél, vagy ha egyenesen betolják a buszt és Yamalék nem varázsolnak, akkor Lewa emberhátrány. És más nagyobb csapatoknál sem mBappé ül a cserepadon, de azért bőven ülnek olyanok, akik, ha nem is nagy sztárok, de simán önmagukban is gólveszélyesek és nekünk ez a profil kéne nagyon, ha az ilyen meccsekből is akarunk nyeregetni néha, nem csak akkor, ha szétdomináljuk az egész meccset a pálya közepén. Felőlem Ferran maradhat középen, megbarátkoztam már vele nagyjából, de a posztra cserének nem Lewa kellene. Én lehet Rashforddal próbálkoznék inkább középen házon belül.