Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Yokozuna
Entrenador del Barça

2025.10.02. 10:04:58

ocsike83 írta:
2025.10.02. 08:43:16
- Szerintem Flick elcserélte magát. Nem tudom mi volt pl a cél Bernallal egy ilyen meccsen? Akkor inkább Chris VKP-nak, Araujo hátra, behúzódni sünbe, aztán megvan az 1-1. Hova rohantuk megint a 90. percben? Kb. 5 játékosunk volt fent az ellenfél 16-osánál. Meg is kaptuk belőle a gólt. Kicsit Inter deja vu....
De ahogy a többség írta. Tanuljunk belőle, van mit. Májusban kell TOP szinten lenni.
Én sem láttam ezeket a cseréket tudatosnak és indokoltnak. Valahogy olyan érzésem volt, hogy itt az idő, cseréljünk. Se Olmót, se Rashfordot nem hoztam volna le, nem tűntek fáradtnak. Nem úgy Yamal, aki azért sérülésből tért vissza nemrég. De nagyobb hiba volt a védelem megbontása akkor, mikor nem voltunk hátrányban, nem volt támadási kényszer. Bejött Balde és bár nem szeretjük GM-et, de azért Martinnal stabilabb a védelem. Chris pedig jobboldali belső védőként nem találta a helyét és jelentős szerepet játszott a végén bekapott gólban.
vinszentvega
Capitá del Barça

2025.10.02. 09:51:31

csababarca írta:
2025.10.02. 08:08:16
Nem volt ez rossz, sajnos ennyivel jelenleg még így is jobb a PSG.
Adott a feladat, tavaszra feljavulni.

Az, hogy néhányan pl Olmo leveri a lécet, nem újdonság, vagy hogy a védők belehibáznak, az sem, nem a szűk elit egyik védőnk sem, pláne a tegnapi EG-Cubarsi volt nagyon necces.

De nekem ami szemet szűrt, hogy most erőnlétileg is kifingtunk a második félidőre kb, de a 60. perctől abszolút.
Yamal is levegőt nem tudott már venni, pl ilyenkor le kellene hozni (khm, másik topikok ugye) mert így teljesen hasztalan volt, labdába se ért jóformán.

Szóval erőnlétileg nem tudom hogy állunk, de tegnap kipucsult mindenki, nagy a kontraszt ahhoz képest, hogy tavasszal meg mindenkit ledaráltunk erőnlét miatt is. Reméljük ez most az alapozás hatása, és tavaszra ez rendben lesz, akkor nagy gond szerintem nincs, mert játékban-fociban nagyon kevés csapat képviseli azt a minőséget amit mi. Talán csak a PSG meg esetleg a City jobb napjain.

EGy X azért jó lett volna, de így sincs tragédia igazából.

Mondjuk az, hogy a védelmünk a B-támadósorukat nem bírta el, úgy hogy Vitinha is szemmel láthatólag nem volt 100%-os azért bosszantó.
Egyetértek.
Egyébként, az szemmel is jól látszott, hogy mind Ferranról, Pedriről, meg Eric Garcia-ról ömlött a víz. Mindhárom szétfutotta magát ,épp ezért nem értem, hogy miért nem kapta le Ferrant is a 60-70. környékén... ( szerencsétlen E.G, alig bírta magát levonszolni a pályáról is)Talán Rashfordban még maradt volna annyi kraft, hogy rendesebben megjátszhassa a hosszú labdákat( már amikor nem adtuk el 3 érintés után ugye).
Illetve, tavaly is, ha ilyen kemény ellenfelünk volt, akkor mindig ott volt Rapha, aki ha utolért egy labdát, letudta kezelni és előtte a hosszúba. Szerintem talán ez hiányzott most a leginkább.
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
ocsike83
Capitá del Barça

2025.10.02. 08:43:16

Tudjuk, hogy a fociban nincsenek HA-val kezdődő mondatok, de.
Ha az 50. percben 3-1, akkor a PSG nem szólhatott volna semmit. Zabarnyi, majd Hakimi is a gólvonal közeléből mentett, a kapus már verve volt.
Aztán onnan látványosan és nagyon gyorsan elfogytunk. A 80. percben éreztem, hogy nem fogjuk kibírni.

Pár észrevétel, az előttem szólókhoz:
- PSG B / PSG C keret? Szeretnénk mi olyan B/C keretet, ahol a csere Barcola kezd, majd bejön a padról egy Lee, vagy Ramos, Hernandez. Ha ők B/C kerettel voltak, akkor mi mivel?
- Ez a védelem már az elején sem nézett ki jól. Ennek nem sok értelmét látom, hogy minden meccsen más kezd, nincsenek összeszokott párok. Cubarsit el kellene felejteni egy időre, nagyon visszaesett. Jöhetne az Araujo-Chris tengely. Kounde meg rejtély, hogy hova tűnt. Meccsek óta, mintha a pályán sem lenne. Feltehetően zavarja, hogy nincs állandó pár mellette.
- Pedrire tényleg vigyázni kell, mert ha kiesik, mehet a szezon a kukába. Inkább tényleg engedjünk el 1-2 meccset, minthogy valami hentes ledarálja. Tegnap is azért kapott rendesen.
- Olmo is teljesen érthetetlen. Nem emlékszem 5 meccsére, amin kiemelkedőt nyújtott volna. Remélem valamelyik fiatal robbant idén, aztán elköszönhetünk tőle Isten hírével.
- Szerintem Flick elcserélte magát. Nem tudom mi volt pl a cél Bernallal egy ilyen meccsen? Akkor inkább Chris VKP-nak, Araujo hátra, behúzódni sünbe, aztán megvan az 1-1. Hova rohantuk megint a 90. percben? Kb. 5 játékosunk volt fent az ellenfél 16-osánál. Meg is kaptuk belőle a gólt. Kicsit Inter deja vu....
De ahogy a többség írta. Tanuljunk belőle, van mit. Májusban kell TOP szinten lenni.
Més que un club :P
drobika
Entrenador del Barça

2025.10.02. 08:30:46

Azt azért Flick javára írom, hogy ha már nem ,, gála 11 ,, hívő ( spec. nekem az a rendszer jobban tetszik, ), hogy rotál rendesen.
Ugyanis ezt a játékstílust máshogy nem lehet játszani . Hihetetlen magas védekezés, rengeteg futás. Erőnlétileg ezt bírni sorozatban gála 11-el majdnem lehetetlen.
Minden csaparészben erős a rotáció, nem állunk ki kétszer ugyanazzal a csapattal. Ehhez azért erős összeszokottság kell. Hasonló képességű játékosokkal.
Ennek a hiánya azért látható, nem csak a tegnapi meccsen volt így. Az ellenfél pedig hiányzói mellett is komoly erőt képvisel. Tegnap jobbak voltak, és gólokat rúgtak, mert anélkül az keveset ért volna. Nekünk ebből a meccsből az első félidőt kell megtanulni, és 90 percen át tudni azt hozni.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.10.02. 08:08:16

Nem volt ez rossz, sajnos ennyivel jelenleg még így is jobb a PSG.
Adott a feladat, tavaszra feljavulni.

Az, hogy néhányan pl Olmo leveri a lécet, nem újdonság, vagy hogy a védők belehibáznak, az sem, nem a szűk elit egyik védőnk sem, pláne a tegnapi EG-Cubarsi volt nagyon necces.

De nekem ami szemet szűrt, hogy most erőnlétileg is kifingtunk a második félidőre kb, de a 60. perctől abszolút.
Yamal is levegőt nem tudott már venni, pl ilyenkor le kellene hozni (khm, másik topikok ugye) mert így teljesen hasztalan volt, labdába se ért jóformán.

Szóval erőnlétileg nem tudom hogy állunk, de tegnap kipucsult mindenki, nagy a kontraszt ahhoz képest, hogy tavasszal meg mindenkit ledaráltunk erőnlét miatt is. Reméljük ez most az alapozás hatása, és tavaszra ez rendben lesz, akkor nagy gond szerintem nincs, mert játékban-fociban nagyon kevés csapat képviseli azt a minőséget amit mi. Talán csak a PSG meg esetleg a City jobb napjain.

EGy X azért jó lett volna, de így sincs tragédia igazából.

Mondjuk az, hogy a védelmünk a B-támadósorukat nem bírta el, úgy hogy Vitinha is szemmel láthatólag nem volt 100%-os azért bosszantó.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.10.02. 08:06:35

recrea írta:
2025.10.01. 23:35:26
Saviola írta:
2025.10.01. 23:15:42
recrea kollega kérdezte korábban az Élőben, amikor jajjveszékeltem az elmúlt meccsek takony teljesítményét látván, hogy mi az a nem sok jó, amit ezek a meccsek előrevetítenek.
Semmi köze a két meccsnek egymáshoz és ló.aszt vetített előre az a bajnoki, nemhogy ezt a meccset.

Kikaptunk a világ legjobb csapatától, aki sokkal előrébb tart, mint mi…jó ég :shock:

A kupákat májusban osztják amúgy.
Ezt a világ legjobb csapata bullshitet engedjétek már el, 56. ember érvvel ezzel, amikor tegnap egy B keretes PSG volt a pályán, 80%-os hőfokon.

Jaja, lóf.szt, meg azt, hogy az utolsó noname spanyol csapattól is simán nyelünk gólokat, ha kell, ha nem, egy félidő foci meg oda is majdnem kevés volt és ez kis is jött tegnap szépen.

Osszák májusban, attól még meg lehet fogalmazni némi kritikát, hogy hazai pályán 30 perc értékelhető játékot tudtunk produkálni. De tudom, tudom, PSG a világ legjobb csapat ésatöbbi. A góljukat meg egy noname 19 éves gyerek rúgta, mert Cuba számolta a fűszálakat, Barcolanak meg levette GM a labdát aztán elkísérte a kapuig.

Azt aláírom, hogy valóban korai temetni a csapatot, bármilyen porondról is van szó, de számomra az nem kecsegetőt, hogy kiesés ellen küzdő spanyol brigádok ellen vért hugyozunk egy szűkös győzelemért, egy keretében a tegnapi meccsen messze nem extra, nullán pörgős PSG ellen meg van bruttó egy félidő jó játék, utána meg labda nélküli edzést tartanak nekünk hazai pályán.

De be is fejeztem, mert majd megírjátok, hogy igazából mindenki piszok jó volt és a PSG góljai szerencsések voltak, bezzeg mi rúghattunk volna hatot. :lol:
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.10.02. 07:58:34

A vereség sosem jó, de ha valamiből, akkor ebből lehet tanulni. A legjobb csapatot egy félidőig felülmúltuk, majd a 2. félidőben ők minket. A játék összképét tekintve talán igazságos eredmény született, persze azért csak sikerült az ellenfél első helyzetéből megint gólt kapni, ahogy két tiszta ziccert megint elhibáznunk (Ferran, Olmo). Nyilván ezekkel akár simább is lehetett volna, de úgy látszik ez már tendencia, aligha fogjuk elnőni. Messivel, Suárezzel nyilván más lenne a helyzet... Pedri szerintem mindenkit felülmúlt, hihetetlen ez a csávó mennyire érti ezt a játékot. Xavi-Iniesta magasságokban van. A védelmünk elég bizonytalan volt, az a csoda, hogy Cubarsi-Gerard Martin duó nem hozott össze több gólt. A meccset szerintem a cserék döntötték el, mert amíg mi folyamatosan visszafejlődtünk minden cserével, addig az ellenfél cseréi új lendületet hoztak a játékba. Baldé felüdülés volt, persze az ő oldaláról kaptuk a gólt. Bernal-Casado semmit nem tudtak hozzátenni, Lewa meg talán egy labdát nem kapott a beállása után. Yamal szemmel láthatóan egy félidőt bírt, ahogy Rashford lecserélést sem értettem. Végig jól játszott, veszélyt teremtett, fizikálisan úgy nézet ki, hogy bírja a tempót. Szóval fel van adva a lecke, hogy erre a szintre fel kell nőni (nem beszélve a 3 hiányzó támadójukról), ha a BL-ben szeretnénk valamit. Hasonló erőt talán a Bayern képvisel még. Kardunkba azért nem kell dőlni, jó meccs volt, a továbbjutást reméljük nem veszélyezteti.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
gránit
Director del Fútbol

2025.10.02. 07:38:01

drobika írta:
2025.10.02. 07:24:23
Megint meg van találva Lewy. 72.-percben áll be, de ez nem zavaró tény, mint ahogy az sem, hogy a legtöbb gólunkat lőtte a csapatban, amióta itt van.Az is tény, hogy egy csomó embert leköt, ezáltal másnak tiszta helyzetet teremt, mert esze is van a játékhoz.
Őt úgy kezelik, mintha középpályás lenne. Neki pontosan az a dolga, amit tesz. Mint a mEsSi sÉtÁl. Aztán szépen összesétált még egy világbajnoki címet (és még hány BL-győzelmet összesétált volna, ha építettünk volna csapatot köré).

Inkább aggaszt, hogy bár gyönyörű volt az első találatunk, mindössze három kaput eltaláló lövésünk volt, alig tudtunk lövésig eljutni. A Newcastle ellen sem volt sok helyzetünk, egy egyéni villanással nyertünk, de akkor is előfordult, hogy az ellenfél átvette a játék irányítását. Csak akkor Joan García megmentett minket. Christensent be lehetett volna rakni stabilizátornak, amikor látszott, hogy mezőnyben már nem tudjuk hozni azt a dominanciát, mint az első harminc percben.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.10.02. 07:31:01

Kikaptunk szűken otthon a regnáló bl győztestől,akikkel sem gazdaságilag,sem játékosanyagban nem vagyunk egy szinten. Mehetünk tovább.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
drobika
Entrenador del Barça

2025.10.02. 07:24:23

Kicsit off, de nem tudom megállni. Megint meg van találva Lewy. 72.-percben áll be, de ez nem zavaró tény, mint ahogy az sem, hogy a legtöbb gólunkat lőtte a csapatban, amióta itt van.Az is tény, hogy egy csomó embert leköt, ezáltal másnak tiszta helyzetet teremt, mert esze is van a játékhoz.
37 évesen, nem üveglábúként hozza, amit lehet. 9-es alternatíva meg nálunk jelenleg...Most már nem is állandó kezdő, mégis folyamat kapja a savat, mert ,, nem szeretem ,,
Nem lehetséges azt a mondatot leírni a tegnapi meccsel kapcsolatban, hogy az ellenfél ma a tárgynapon jobb volt?
Minden meccset nem lehet megnyerni. Egyik csapat sem lesz hibátlan ebben a sorozatban. Lehetnek és lesznek is meglepetések, kupasorozat, ahol minden is lehetséges.
Az első félidő jobban sikerült, a másodikban az ellenfél volt a jobb, és a végén betalált. Ezzel nyert. Ennyi.
gránit
Director del Fútbol

2025.10.02. 07:15:04

Az első félóra teljesen a miénk volt, aztán nem tudom, mi történt. A gólunk szenzációs volt, végre visszatértek az egyérintős cikk-cakkpasszok. Ezekkel a gyors, kiszámíthatatlan, egyérintős adogatásokkal lehet leginkább szétzilálni a védelmeket. Igazi tiki-taka gól volt. Miénk volt a pálya, a PSG szinte labdához sem ért. Aztán leeresztettünk. Sajnos beigazolódott a félelmem, hogy a Cubarsí-Eric Garcia-Szczesny belső alakulat nem lesz atombiztos, és Szczesny most még nem is volt annyira off, mint szokott. Én Christenent hiányoltam nagyon Joan García mellett.

Az első 30-35 perc bíztató volt. Képesek vagyunk ilyen játékra a PSG ellen is, a 2000-es éveket és a 2010-es évek elejét idézte. Dolgozni kell azon, hogy ezt 90 percen át fenn tudjuk tartani.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.10.02. 07:27:40-kor.
gy
Jugador del Barça

2025.10.02. 06:52:39

Peter írta:
2025.10.02. 00:53:40

Flick Mester előtt komoly a kihívás, hogy ezzel a jelenlegi kerettel mit lesz képes kihúzni abból a bizonyos cilinderből.

Szerintem senki nem meccselt le senkit, ez a psg ma egyénileg és csapatszinten is jobb volt nálunk.
Ok, mindegy hogy nézzük. De eléggé feltűnő volt hogy a letámadásban ugyanazokat a mozgásokat csináltuk meg. Pl csatár kezd a kapus/védő közé első passznál, bal szélső fellép második passzra, ekkor kiteszik a szélső védőnek a sarokhoz. A balhátvéd fellép, kissé szorulnak, egy középpályásuk sprintben jön hátra/jobbra kicsit, neki felpasszolja és a jobbhátvéd sprintben indul is felfelé. Az a középpályás vagy egy rövid passzal a jobb oldali KPs forgatja is ki a felfelé sprintelő jobbhátvédnek akit ekkor már nem ér utol sem az őt letámadó szélső hátvédünk sem senki a KPról. Persze ez a passz sokszor pontatlan és nem lett baj (pl túl hosszú és Garcia keresztet vagy kimegy taccsra), viszont kellően sokszor teljesen kiszolgáltatta a maradék védekezést. Mert sprintben egy Mendes vagy Hakimi az kampó nekünk. Aztán bepassz a tizenhatoson és kb ott is a ziccer.

Ez a panel annyiszor lement hogy a mi mozgásunk teljesen biztos hogy a tudatos 'letamadasunk', taktika volt. Szóval ezt nagyon benézte az edző is és ez ellen tanulni kell valami értelmes csapatmozgást. Ilyen értelemben tökéletes volt tanuló pénznek (ha tudunk fejlődni ebben).

Így értettem, hogy a megszervezett press tekintetében lemeccselték LE a Flicket. Ez homály volt, és nem azért mert szét csúszott a letámadás.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.10.02. 02:03:04

sansz írta:
2025.10.02. 01:39:21
Elfogult vagyok Lewa ellen, ez tény, de az is tény, hogy ha kell a gól és be kell valakit küldeni, akkor ebben nagyon kevesek vagyunk. Én sose szerettem Lewát és azt, amit képviselt. De mostanra lehet jönni a szuper statokkal, de 95%ban akkor lő gólt, ha a többiek kihagyhatatlan helyzetbe hozzák.
...
Felőlem Ferran maradhat középen, megbarátkoztam már vele nagyjából, de a posztra cserének nem Lewa kellene. Én lehet Rashforddal próbálkoznék inkább középen házon belül.
A többivel egyetértek amúgy nagyon. Bár Koundé szerintem lehet, hogy egyszerűen rossz passzban van. Tavaly is sok izom volt rajta, és sokkal-sokkal jobb volt, mint idén eddig. Oké, extrém robbanékony akkor sem volt, de mellette beton tudott lenni. De Araujo kihagyása nekem is nagyon fura. Elöl is a legveszélyesebbünk (na jó, Garcia felnőtt hozzá :D ), hátul meg meccsek óta megint egy fal. De nem csak emiatt. Rapha hiányzik, Gavi hiányzik, Fermín hiányzik, Araujo az egyetlen vérmesebb játékosunk jelenleg, aki bevetető. Amikor elkezdett süllyedni a hajó a második félidőben, akkor nagyon hiányzott egy ilyen forma szerintem a pályáról. Ara nem az az igazi full vezér, de jelenleg ő áll hozzá a legközelebb. Bár Eric most hozott amúgy egy Ara szintű meccset, hihetetlen mentései voltak.

Viszont Lewy... azért helyzetbe kerülni is tudni kell. Ebben meg Lewy top 3 játékos. Azért az nem úgy megy, hogy arra bandukol véletlenül, és eltalálják. Függetlenül attól, hogy a kiszolgáló apparátus csapat és egyéni szinten is alighanem a legjobb a világon, mindenkivel több gólt rúgatnának, mint máshol. De azért az elmúlt meccseken is klasszis gólokat szerzett. Csereként. És szerintem pont ezért remek csere. Mert a 16-oson belül még mindig ő van ott a legjobb helyen, kaput is top szinten érzi. Ha friss, jó állapotban van. De nem csak ezért, szerintem eleve jó, ha van egy ilyen stílusú támadó talonban. Egy Alvarezt ritkábban lehetne vészhelyzetben kereső labdákkal megtalálni, akármennyire zseni amúgy. Madridnak is nagyon jó volt, és BL-t nyertek, mikor volt ott egy Lewynél gyengébb képességű, de hasonló profilú Joselu, és az ügyesebb hamis kilences mögött ő volt a csere. Nekik szerintem konkrétan ez hiányzott/hiányzik tavaly és idén is. Haaland az egyetlen ember a piacon, aki egyszerre ilyen erőcsatár, egyszerre kiugratható, szélvészgyors, és még egész ügyes is, még ha nem is egy Alvarez. Ha lesz 250 milliónk hogy kivásároljuk a 2034-ig érvényes szerződéséből, akkor mehet, addig szerintem jó, ha két profil van, és az egyik ilyen. Sok meccsen jön jól.

Az más kérdés, hogy egy ilyen meccsen, mikor minden erőnkre szükség van a jó letámadáshoz, és ezen (is) múlik az a billegő egyensúly, hogy mi szegezzüke-e oda az ellent, vagy ők minket, vagy amikor kontrázunk, akkor kb semmi értelme, hogy ott van, 1-1 megtartott labda a legjobb, ami ilyenkor összejöhet neki. De ez elég ritka eset. A csapatok többsége ellen csereként szerintem kb garantált a gólja.

Rashford lehet lesz néha ott, ha mindenki egészséges (vagy nyilván ha az egyik center lesérül), de amúgy két szélsőnk van rajta kívül, akik közül Rapha biztos, hogy párszor 10-es is lesz, szerintem az angol kelleni fog legtöbb esetben a szélen, és azért Ferrán/Lewy együtt elég jól lefedik a posztot, amíg egészségesek.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
sansz
Entrenador del Barça

2025.10.02. 01:39:21

Nem idézgetek, mert többen is vannak, akik most nagy letargiában vannak... Egyáltalán nem volt ez rossz. Nagyon fáj, hogy nem volt meg az 1 pont. Az első félidőben lemostuk őket a pályáról, elképesztő űrfocit játszottunk. A másodikra viszont elfogytunk és fordult a kocka, de azért ehhez az kellett, hogy még az első félidőben lesérült Pedri. Innentől kezdve a sérülésből visszatért, nem teljesen fitt Yamalnak kellett volna megbontania a védelmet egyedül, hát nyilván ő is elfogyott. De az első félidőben Koundé helyett nagyokat sprintelt védekezni is, nem érzem igazságosnak a kritikákat.

És így is mind a két góljuk jó nagy mák volt.. a pontokat bánhatjuk, szerintem a játékot nem. Ezzel nem azt mondom, hogy nincsenek problémák, mert vannak. Pedri és FDJ együtt elképesztő nagyot mennek, de ha kiesik az egyik, az nagyon meglátszik.
Koundét tudom sokan védik-szeretik, értem is..mindig amikor már nagyon akarom szidni, akkor fejel egy gólt, vagy ad egy gólpasszt, de őszintén szólva nagyon unom a lomhaságát (Sevillában anno egy energiabomba volt, akit nem lehetett feltartani. ) Most elől mindenre rászimulál, esik-repül, ha hátul van pedig közepes. Vannak tagadhatatlanul jó szerelései, de amúgy nagyon sokszor viszik el könnyen mellette el a labdát.
Félelmetes, hogy azt a Mendest mennyire nem tudtuk tartani (Koundé is ilyen volt a Barca előtt).
Én azt látom rajta, mintha kigyúrtabb lenne, mint régen, a kezdő sebességéből egyértelmen sokat vesztett. Nem azt mondom, hogy vasbottal el kell kergetni, de kapjuk róla a gólokat és nem túl előremutató, amit csinál.

Flicket annyiban tudnám "bántani", hogy Araujot jegeli. Én tényleg nem értem... Már kimertem mondani, hogy AZ Araujo visszatért.. hibát se látok tőle már, amikor játszik, ellenben nagy mentései, gólja,gólpassza van... Nagyon ott van, azt gondolnám, hogy na akkor innentől kezdő...aztán fenéket. Szerintem ez hatalmas hiba. Amikor jó, akkor toronymagasan a legjobb védőnk, a szűk elit tagja. Sajnálom, hogy el akarjuk üldözni, ha rossz formában van, akkor nem sajnálnám, de így nem értem.

Viszont elől is nagy a gond és szerintem ezt sokan nem is akarják látni. Elfogult vagyok Lewa ellen, ez tény, de az is tény, hogy ha kell a gól és be kell valakit küldeni, akkor ebben nagyon kevesek vagyunk. Én sose szerettem Lewát és azt, amit képviselt. De mostanra lehet jönni a szuper statokkal, de 95%ban akkor lő gólt, ha a többiek kihagyhatatlan helyzetbe hozzák. Akkor se mindig. Amikor elfárad az ellenfél, nem busz áll, nem védekeznek olyan szorosan, kap egy pontos labdát a fejére, úgy, hogy egy méteres körzetében senki, akkor gól.
De ez már egy speciális eset és amikor ott van egy Yamal, aki elvonja folyamatosan három ember figyelmét és megbont akármilyen védelmet, vagy ott van Raphinha, aki felborítja a pályát, vagy Pedri, aki olyan labdát ad, hogy még a Fifába se tudsz olyat, akkor persze, hogy lesznek bőven olyan lehetőségeink, amikor elég csak egy ember középre, de az egy madárijesztő is lehetne egyébként.
És most nem is Lewa ellenesként mondom, de nekünk szükségünk lenne egy olyan centerre, aki technikailag felnő a szinthez és nem csak arra van, hogy a végtelenül kijátszott helyzetre pontot tegyen. Hanem pont amikor fáradt a Yamal, amikor lesérül Pedri, amikor nincs Raphinha, akkor legyen ott középen is valaki, aki vissza tud lépni kicsit és saját akciógólt is tud lőni. Nyilván nem azt mondom, hogy azonnal hozzanak egy Messit, aki az egész pályát végigcselezi, de azért Lewa és Messi közt vannak mások is a piacon. Mert amúgy tényleg jó a csapat, jó az edző, a legtöbb meccsen kiemelkedően sok kihagyhatatlannak tűnő helyzetet tudunk összehozni. De pont a végső győzelmekhez kellene ez a plusz csatár fronton, ami most nagyon nagy hiány. Jelenleg így a statisztikánk, meg Lewáé is nagyon szép, de valójában lehetne 10 góllal kevesebbje a középső csatárunknak, ha amúgy önmaga is gólveszélyes.
Ha fegyelmezett és aktívan védekezik az ellenfél, vagy ha egyenesen betolják a buszt és Yamalék nem varázsolnak, akkor Lewa emberhátrány. És más nagyobb csapatoknál sem mBappé ül a cserepadon, de azért bőven ülnek olyanok, akik, ha nem is nagy sztárok, de simán önmagukban is gólveszélyesek és nekünk ez a profil kéne nagyon, ha az ilyen meccsekből is akarunk nyeregetni néha, nem csak akkor, ha szétdomináljuk az egész meccset a pálya közepén. Felőlem Ferran maradhat középen, megbarátkoztam már vele nagyjából, de a posztra cserének nem Lewa kellene. Én lehet Rashforddal próbálkoznék inkább középen házon belül.
Peter
Director del Fútbol

2025.10.02. 00:53:40

Jobb csapattól kikapni semmi esetre sem szégyen.
Egyáltalán nem biztos, hogy nekünk jelenleg a psg legyőzése a legfontosabb feladat.

Szerintem nagyon tanulságos meccs volt.
Ugyanakkor az már a jovő kérdése, hogyan és milyen módon lehet fejlődni, de letámadásban, összjátékban, hatékony labdabirtoklás melletti dominanciában, gyorsaságban, intenzitásban ráférne a csapatra a fejlődés.

Flick Mester előtt komoly a kihívás, hogy ezzel a jelenlegi kerettel mit lesz képes kihúzni abból a bizonyos cilinderből.

Szerintem senki nem meccselt le senkit, ez a psg ma egyénileg és csapatszinten is jobb volt nálunk.
baas11 írta:
2025.10.02. 00:06:48
Engem csak az bosszant h előnyből kaptunk ki otthon ez biztos nem tesz jót …
Sajnos bennük volt, hogy amit csinálunk, arra van megfelelő válaszuk.
baas11
Entrenador del Barça

2025.10.02. 00:06:48

Egyreszt ez a PSG Minden poszton brutálisan jo technikailag es mindezt magas tempónál is hozzak + kondival is igen jol állnak … mi kell még ???
( mondjuk utóbbiban azert szvsz benne a hétvégi francia liga is )

Ebből fakadóan ez egy nagyon jo iránymutató meccs volt a megfelelő időben h merre fele kell fejlődnie a csapatnak , igy igen hasznos is tud lenni ha a legjobbbal találkozól komolyabb nyomás következmény nélkül.

Engem csak az bosszant h előnyből kaptunk ki otthon ez biztos nem tesz jót …

Ami sokat mondó a tanulságokbol pl. az higy Pedri kb 70 perc utan már több kint 11 futott kilométernél tart az probléma …
a De Jong Pedri páros magas minőség de ez mind elvesz ha közben rengeteget kell futniuk labda nélkül labda utan ez látványosan magyarázza is mezőnyjáték képét főleg a második félidőben !!!
A ligában nem de a BL ben van lesz ilyen ellenfél ahol szinten nagyon jo spilerek tömege van a pályán erre mindenképp kell megoldás !
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
gy
Jugador del Barça

2025.10.01. 23:49:31

bence0330 írta:
2025.10.01. 23:00:49
A világ két legjobb csapata találkozott, mindkettő tele sérültekkel, így se volt rossz meccs, de kicsit lehetett érezni a roncsderbi-hatást néha. Az egyik szorosan legyőzte a másikat, kb ennyi történt, nincs szerintem semmi gond. Fermín, Rapha, Garcia együtt sok volt talán. Pedrire kezdjen el jobban figyelni Flick. Lehet a két jobbik belső védőnkkel nem kaptunk volna ki, de nem biztos, Garcia pl. hatalmasat meccselt, Cuba is csak egyszer hibázott.

A Rashford cserét sem értettem, a második félidőben ő volt az egyedüli veszély, Yamal hamar eltűnt, őt is hamarabb le lehetett volna cserélni, persze ott meg benne van a villanás úgy is. Lewyt ebbe a dinamikába lehet, hogy full felesleges volt behozni, még jobban elvesztettük úgy az irányítást, ez nem neki való meccs volt.

Volt egy kiváló félidőnk, meg nekik is volt egy. Az övék kicsit jobb volt. Ennél többet nem vonnék le ebből a meccsből, kár, hogy ilyen körülmények közt kellett lejátszani.

Olmó tragédia volt ma is, így Fermín nagyon-nagyon hiányzik. :( Vagy Rapha, ő is lehetne 10-es. Lehet jelenleg Dróval előrébb lennénk.
Én tényleg nem értem miért nem lehet így nézni az egészet, reálisan. Már mindenki adná el a fél csapatot, minden rotty, méghogy BL-re hajt a csapat (mert ők mondják...).

Egyrészt. Ha az előző szezonban elődöntő volt, szoros, mit mondjanak, hátha meglesz a top24?? Nyilván a győzelem a cél.

Szerintem Raphi középen és meg lehetett volna ez, szóval nem csak náluk voltak hiányzók. Így is toltunk egy teljesen jó félidőt, meg ők is, de sajna ez a pressing amit a másodikban játszottunk, ez nem fog menni ebből tanulni kell. Amikor a szélső védőnk fellép presselni, egy bepassz egy középen vissza sprintelő embernek és az forgatja is a szélső védőnk helyére. Ehhez nem elég gyors a csapat.

Ha csak a mi és az ő második félidőben mutatott pressingjét kielemzik és tanulnak belőle akkor rendben leszünk. Kicsit ilyen szinten Flicket most lemeccselték. De még egyszer nincsen tragédia, sajna a top formánktól messze vagyunk, ez a legnagyobb baj. De nem is most kell a legjobbnak lenni, ezek tavaly majdnem kipotyogtak a csoportkörben aztán hova feljöttek.

Fel a fejekkel, tanulni a hibákból és kidolgozni végre egy jobb biztosítást a szélekre amikor letámadunk, ennyi

:roll:

Szerk: na amíg írtam telefonon, befutott még pár kevésbé világvége vélemény... :)
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.10.01. 23:47:45

sztem se kell túldrámázni meg hosszútávú következtetéseket levonni, de attól még az megjegyzendő, hogy nagyon rosszul nézett ki a második félidő, és ez nem az a meccskép ill. PSG összeállítás volt, ahol jogos lenne ennyivel elintézni, hogy kikaptunk a világ legjobb csapatától, hát na bumm. bőven nem menthetetlen a helyzet, de biztos vagyok benne, hogy a második félidő láttán Flick is agyvérzést kap éppen, és jól is teszi.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.10.01. 23:47:35

Saviola írta:

- Olmo -1 ember, nem, hogy jó megoldásai nincsenek, inkább csak rosszak
...
Lehet itt érvelni, hogy nálunk is voltak hiányzók, de Garcia sem fogta volna meg a mai gólt eredményező helyzetek egyikét sem, Raphina meg meg sem közelíti idén a tavalyik formáját. Gavi szerencsétlen meg eddig sem tudott érdemben annyit hozzátenni, hogy a hiányával lehessen magyarázni bármit.
A felsorolásból kimaradt Fermín, és akkor mindjárt látszik, mennyire fontos az a sor hiányzó, hisz eleve részletezted, milyen gyenge a helyettese, Olmó (szerintem is az), nem is ő kezdett volna, az szintet tuti. Lehet, hogy Garcia ma nem számított volna sokat, ezt aláírom (bár védett ő már ilyen lövésekből is idén), de Fermín, Rapha? Utóbbi lehet hogy fél fokkal gyengébb, mint tavaly, de azért sorra hozza a gólpontokat így is, és gyakorlatilag minden meccsen ő alakítja ki a legtöbb helyzetet a csapatunkból, ne mondjuk már, hogy ez nem hiányzott kicsit se. Emelett azért letámadásnál is erősen hiányzik, ma nem volt motorunk a pályán. Fermín meg jobban védekezik, és veszélyesebb előrefelé is, mint Olmo. Nagy hiányzók ők. És akkor Baldéról még szó sem esett.

Kb hasonló volt a hiányzók sora fontosságban és minőségben, csak nekik igazából egy komplett csapatrész volt ez, a többi kb érintetlen, nálunk meg 4 csapatrészből hiányzott a kezdő játékosunk. Nem tudom, melyik a rosszabb.

És alig kaptunk ki a nem is tudom hány kupát nyerő csapattól. Mi is eldönthettük volna akár az első félidőben, ők meg el is döntötték. Ennyi volt a különbség, ez kb annyi, hogy egy másik nap lehetett volna akár fordítva is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2025.10.01. 23:45:09

Jokor jott a pofon.

Reg lattam ennyire enervaltnak a brigadot.
Remelem Flick tanul ezekbol. Pedrire nagyon vigyazni kell. Papirforma bajnokikon pihentetni/felidoket jatszatni. Olmoval is surgosen kezdeni kene valamit, ill. nem artana kijelolni egy kezdo vedelmet, mert nekem ez igy eleg katyvasz. Bizok az eddzobaba, hogy minden ki lesz javitva.

Pozitivum: Rashford egyre jobban tetszik, plusz jok voltak a fiuk az elso felidobe. Kar, hogy 90 perc egy meccs.

Hajra, nem most kell villogni, hanem majd tavasszal.:)
grgly50
Capitá del Barça

2025.10.01. 23:41:38

Én nem marasztalom el sem a játékosokat, sem Flicket. A második félidőben elég furcsa módon gödörbe zuhant a csapat. Egyszerűen egy nagyfokú fáradság jelent meg náluk. Először azt lehetett észrevenni, hogy a passzok hajszálnyival rövidebbek lettek. A franciák, akik feltűnően gyorsabbak voltak már az elején is, rendre megelőzték a mieinket. - Talán ez a sok gyors futás hatványozottan terhelte meg a fiúkat.
Kérdés, hogy a cserék miért voltak fáradtak? Ott már nagyon kijött a tudásbeli különbség is.
Egyedül Kunde talány számomra. Lehet, hogy csak nekem tünt fel, hogy már meccsek óta előfordul, hogy viszi-viszi a labdát, s egyszer csak megáll. Értelmetlenül.
Szerintem Flick ma is a legjobbat hozta ki a csapatból. Ennyi volt benne.
Lesz jobb.
Martin3570
Barça B

2025.10.01. 23:40:23

Azért ma szerintem bőven fogható lett volna ez a tartalékos PSG, még akkor is ha nem nekünk kedveztek az esélyek előzetesen.

Ők sem voltak a helyzet magaslatán és hajtották ki a belüket. Ha egy nagy intenzitású meccsen ahol megszorongatjuk őket sokkal elfogadhatóbb lett volna a vereség mint ebben a formában, de ez van. Túl kell lépni rajta és remélhetőleg tanul a csapat belőle.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.10.01. 23:40:04

Az a baj,h olyan eleg ritkan van egy csapatnal,h mindenki egeszseges(foleg nalunk) ilyen nem lesz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rdinho10 2025.10.01. 23:40:23-kor.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.10.01. 23:36:32

Nem temetném a srácokat a mai után, az első félidő miénk volt, a második pedig a PSG-é.

Tavaly a Monaco ellen szívtunk ki csont nélkül, utána jött a darálás, most egy BL győztes PSG-től kikapni, tele hiányzókkal úgy hogy az első félidőben simán vezethettünk volna 3-1-re is az elfogadható eredmény.
Most nagyon kijött hogy nincs itt egy Raphinha-Fermin cserének, Baldé meg hidegen jött vissza.

Ha Olmo helyett a múltkori Fermin van, akkor fix hogy legalább az egyik helyzetből gól nekünk mint ló a lónak, és akkor 2-0-ról indul a móka.

Ettől függetlenül tanulság hogy a BL-ben csak akkor van reális esélyünk ha:
1. Minden fontos ember bevethető
2. Csúcsformában van, nem szétjáratva, vagy esetleg a kórházból ideérkezve.

Tele vagyunk hiányzókkal, és úgy hogy a beugrók messze nem azon a szinten vannak mint a PSG-nél, sajnos ez van.
recrea
Llegenda del Barça

2025.10.01. 23:35:26

Saviola írta:
recrea kollega kérdezte korábban az Élőben, amikor jajjveszékeltem az elmúlt meccsek takony teljesítményét látván, hogy mi az a nem sok jó, amit ezek a meccsek előrevetítenek.
Semmi köze a két meccsnek egymáshoz és ló.aszt vetített előre az a bajnoki, nemhogy ezt a meccset.

Kikaptunk a világ legjobb csapatától, aki sokkal előrébb tart, mint mi…jó ég :shock:

A kupákat májusban osztják amúgy.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára recrea 2025.10.01. 23:36:39-kor.
Válasz küldése