Nos, ha már a bajnoki mérkőzések topic zárva van, és korlátozzák a legalapvetőbb szabadságjogok egyikét, a szólásszabadságot, akkor ide irom le a véleményemet. Amúgy zárójelben jegyzem meg, a 21. században, a demokratikus Mo-on ez eléggé diktatórikus módszer, eléggé lehangoló és undorító. Ennyi erővel az egész fórumot be kellene zárni, mert ide is le tudom írni, mit gondolok a tegnapi botrányról.
1. FRANKNEK TAKARODNIA KELL! - minél hamarabb megteszi ezt, annál kevesebb bajt okoz nekünk. Teljes mértékben alkalmatlan: szakmailag, emberileg, taktikailag, morálisan. Normális ember ilyet nem mond a tegnapi gyalázat után, amit ma délután volt szerencsém megtekinteni (még ha csak a második félidőt is, ennyi épp elég volt). Hát, mondhatom: vérlázító, elfogadhatatlan, alávaló teljesítmény. Nekem lehet ugrani, le lehet kiabálni a fejemet, hülyének lehet titulálni, de akkoris ez a véleményem. A tegnapi teljesítményünk még a Segunda División szintjét sem érte el - ez van, ezen nincs mit szépíteni. A Santandernek köszönetet mondhatunk, hogy sikerült egy pontot szereznünk.
2. Ennek a szakmai analfabétának a nyilatkozata - újfent - kiábrandító. Egy bocsánatkérést minimum elvártam volna tőle. Aztán mélyreható magyarázatot vártam volna Oli kezdőemberként való játszatásáról, ill. a Zambi

Rafa cseréről. Ennek értelme nem volt, hacsak az nem, hogy a jobbszélen való támadások támogatását még jobban legyengítsem. Másodsorban, magyarázatot vártam volna Messi lecserélésére. A 2. félidő alapján a támadószekció legagilisabb tagja volt - a körülményekhez képest.
3. A mentális hozzáállása a csapatnak egy nagy nulla volt, mintha a Bayern elleni meccs köszönt volna vissza. Csak annak semmi értelme és jelentősége nem volt, ez pedig egy bajnoki meccs volt, amelyen a győzelem kötelező lett volna. Mert tegnap, igenis csak a győzelem volt az elfogadható eredmény, minden más: tragédia, gyalázat, aljas támadás ellenünk.
4. R10 pedig elgondolkodhatna: ígérgetések szintjén kíván javulni, vagy a pályán is. Ha az előbbi: akkor nincs maradása.
5. Frank és Joan nem ezt ígérték: rendet, tisztességet, a régi-Barca visszatérését ígérték. Ebből tegnap semmit sem láttunk. Az akarás szikrája sem volt fellelhető, a hajtás csíráját sem láthattuk.
6. Lehet itt mentegetőzni, hogy csak az első meccs, stb. De, felesleges, és önámítás lenne. Tavaly eljátszottuk, katasztrófa lett a vége. ?Még egyszer ugyanezt nem dughatják le a torkunkon. Ha megteszik, Laportának nem kell kitöltenie 2010-ig szóló megbízatását, Ferran Sorianónak pedig nem kell elnöki ambíciókat dédelgetnie. Akkor jöhet Rossell - aki amúgy is alkalmasabb a vezetésre.
Röviden, ennyi.
CATALUNYA, TRIOMFANT!