2007.11.22. 17:49:43
A mérkőzéssel nagyon nem kívánok foglalkozni. Az egy közepesen sétálgatós valami volt, harmatos teljesítménnyel, igazságosabb döntetlennel. A vége vereség lett, 6. hely, BiH és Moldova előttünk, az első három helyezett ellen 0 pont és 2-16-os gólkülönbség - önmagáért beszél.
Ami viszont qummára felidegesített, az Várhidi nyilatkozata. Reggel, a 6 órás hírekben azt mondta: hogy a mérkőzés csodálatos - ismétlem: csodálatos! - volt, a fiúkkal elégedett vagyok, jó meccset játszottunk; az eredmény és a helyezés pedig mellékes, nem számít, mert a jövő csapatát építjük, majd 3-4 év múlva nagyon jók leszünk; a fiúkkal nagyon elégedett vagyok. Na, ez kibaxta nálam a biztosítékot. Mi az, hogy az eredmény nem számít. Ilyen az égvilágon sehol nincs. Ez olyan, mintha Lippi a VB-döntő előtt azt mondta volna Zambiéknak, hogy menjetek ki, focizgassatok, lesz, a mi lesz, az eredmény nem érdekes. Az ilyen edző menjen a víz alá rákászni, nem való a posztjára, nem tudja motiválni a játékosokat. Hiszen Tőzsér azt gondolja magában: Peti bácsi elégedett velünk, nem kell nyerni, az eredmény lényegtelen, akkor elácsingózok, elténfergek a pályán, mint ahogy ezt is tette. Én is úgy gondolom, hogy Petikének még adni kéne egy esélyt, egy kétéves szerződést. Egyrészt, mindegy hogy ki ül a padon, másrészt vigyen végig - vagy legalábbis kezdjen el - egy teljes időszakot. Azaz: miattam maradhat, de eredmények kellenek.