VIII.Henrik írta: Valóban gyalázatos a 4.4 millió is, ahogy az is, hogy arról meg nem is igazán beszélnek, hogy a szovjet unió szintén "közkedvelt vezére" is ilyen mértékben száműzte a földi léttől távol saját állampolgárait. Nem tudom miért írom így kacifántosan, miközben minden bizonnyal kegyetlenül kivégeztette őket.

Ha Stalinra gondoltál, akkor nem olyan mértékbe...ő még Hitlernék is nagyobb gazember volt, 30 millió ember halála szárad a lelkén. Több kommunistát öletett meg Stalin, mint Hitler
az AKKORI németekről pedig annyit - amellett, h természetesen ott is voltak olyan hősök, akik nem futottak együtt a nácikkal (elég von stauffenbergre és a sok névtelenre gondolni) -, h hitlert anno az 1933 végén tartott szavazáskor a szavazók 92%a támogatta, pedig a húszas évek óta hozzáférhető volt már a mein kampf, amiben mindent leírt az a szr,és amúgy sem rejtette soha véka alá a véleményét mondjuk úgy általában a zsidókról, szal bőven tudhatták, h milyen állat kerül a hatalomba...
Jogos, de gondoljunk csak bele a németek akkori helyzetébe. Az I.VH után megalázóan megbüntették őket, aztán ehhez meg jött később a gazdasági válság. Majd jön egy ember, aki mindenre megoldást igér. Hitler remek szónok volt, maga mögé tudta a tömeget állitani. Az egyszerű emberek könnyen befolyásolhatók, ezt láthatjuk ma is...
Ráadásul Hitlerrel eleinte ugy tűnt, nem is választottak rosszul, kivezette az országot a válságból, újra világhatalommá tette a németeket, és visszavágott a franciáknak trianonért

Az volt a gond, nem tudta, mikor kell leállni...
A zsidókat meg sehol sem kedvelték igazán

Az antiszemitizmus a korai középkortól jelen van Európában. + a kisebbségek gyűlelete nagyon össze tudja kovácsolni a nemzetet...a rossz dolgokért keresnek egy bűnbakot, és nem a kormányra hárul a felelőség. Sok helyen ez jelen van ma is, bevált politikai húzás.
Ezt csak azért említem meg mert mivel nem a Németek nyerték a II. világháborút, a győztesek még rosszabnak állították be őket, mint amilyenek igazából voltak. És ebben a világban már semmit se hihetünk el amit hallunk, akárki is mondja, mert nem lehetünk biztosak benne, hogy valaki nem ferdítette-e el.
Ez 100%-ig igy van. Én nagyon szeretem a történelmet, de sajnos nehéz eldönteni, mi igaz, és mi nem, mert a történelmet a győztesek irják, és nem mindig ugy, ahogy vaéóban történt