Üzenetek mindenkinek - archív

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Demonhunter
Capitá del Barça

2009.04.18. 10:25:28

LG írta:Igen, az Interneten van minden, csak meg kell vállogani, h mely források hitelesek.
Én speciel könyvekből tudok sok mindent Hitkerről, ill. a Viasat Histrory-ról :lol:
Amugy az tudjátok, h Hitler anno valószinűleg nem halt meg, legalább is nem ott, és nem ugy, ahogy a közhiedelem hiszi. Nagyon valószinű, h Hitler és Eva Braun vmelyik hassomása holttesteit találták meg. Persze erről is többet lehetne tudni, csak hát a szovjettek nem szoktak túl sok, és túl hiteles információkat szolgáltatni.
Semmilyen holttestet nem találtak mert Hitler parancsa az volt hogy égessék el a hullájukat :lol:
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.04.18. 09:59:27

Igen, az Interneten van minden, csak meg kell vállogani, h mely források hitelesek.
Én speciel könyvekből tudok sok mindent Hitkerről, ill. a Viasat Histrory-ról :lol:
Amugy az tudjátok, h Hitler anno valószinűleg nem halt meg, legalább is nem ott, és nem ugy, ahogy a közhiedelem hiszi. Nagyon valószinű, h Hitler és Eva Braun vmelyik hassomása holttesteit találták meg. Persze erről is többet lehetne tudni, csak hát a szovjettek nem szoktak túl sok, és túl hiteles információkat szolgáltatni.
Andris
Adminisztrátor

2009.04.18. 09:07:39

chonggy írta:bocsi,de ezeket az információkat hitlerről,meg a II világháborúról honnan szereztétek??mert nem hiszem,hogy iskolából... :( nekem meg kellenének,7 oldalas dolgozatot kell megcsináljak,és a wikipédia nem elég.... :cry: :cry:
Egyrészt azt tudom mondani, hogy a google a barátod, és ennek tetejébe még kifejezetten okos állat is. :P

Másrészt tudom ajánlani neked a fórum történelem-mesterét, Varga Tamást, biztos tud segíteni privát üzenetben egy-két homályos részben, illetve tud forrásokat ajánlani! :)
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
chonggy
Capitá del Barça

2009.04.18. 08:51:42

bocsi,de ezeket az információkat hitlerről,meg a II világháborúról honnan szereztétek??mert nem hiszem,hogy iskolából... :( nekem meg kellenének,7 oldalas dolgozatot kell megcsináljak,és a wikipédia nem elég.... :cry: :cry:
Kép

„Madrid, cabron, salude al campeón”-Samuel Eto`o
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2009.04.18. 00:20:43

Akkor én most Nagyon Boldog Névnapot Kívánok Antiimperialista
koma drága asszonykájának!
K.
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.04.17. 17:19:37

Varga Tamás írta: A zsidóság elleni atrocitások, pogromok, deportálások pedig jóval korábbra, az ókorba nyúlnak vissza. Az Újasszír Birodalom idején, a Kr. e. VII. században Szin-ahhé-eriba és Assur-ban-apli uralkodása alatt voltak ilyenek. Vagy gondoljunk az egyiptomi, majd a babyloni fogságra.
Abban viszont teljesen igazad van, hogy ha bajok vannak, akkor a zsidóságot, ill. a kisebbségeket veszik elő. Szomorú...
Igaz, de én azt irtam, h Európában! :wink:
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.04.17. 17:15:24

LG!

Igen, amiket leírtál nagy mértékben helytállóak.

Örök vitatéma, hogy melyik -izmus követelt több emberáldozatot. Már egy ember halála is ilyen okból elfogadhatatlan dolog. Sztálinnak volt ama híres/hírhedt mondása, hogy: "Egy ember halála tragédia, millióé statisztikai adat". :twisted: Ez mindkét szélsőséges -izmus embertelenségét jól mutatja.

Az, hogy Hitler hatalomra tudott jutni, az több tényező szerencsétlen összejöttének köszönhető:
1. a politikai baloldal összefogásának hiányára
2. a gazdasági válság társadalmi-gazdasági hatásainak
3. egy öregedő, gyenge Hindenburgnak stb.

Viszont az, hogy Németország kikecmergett a gazdasági válságból, és talpra állt, nem Hitlernek köszönhető, túl sok köze nem volt hozzá. A német gazdaság helyreállítása egyetlen embernek köszönhető, akire csupán a rend helyreálltáig volt szükség, majd leváltották, deportálták, végül koncentrációs táborba zárták. Úgy hívták, hogy Hjalmar Schacht, a Nemzeti Bank elnöke volt amúgy.

A zsidóság elleni atrocitások, pogromok, deportálások pedig jóval korábbra, az ókorba nyúlnak vissza. Az Újasszír Birodalom idején, a Kr. e. VII. században Szin-ahhé-eriba és Assur-ban-apli uralkodása alatt voltak ilyenek. Vagy gondoljunk az egyiptomi, majd a babyloni fogságra.
Abban viszont teljesen igazad van, hogy ha bajok vannak, akkor a zsidóságot, ill. a kisebbségeket veszik elő. Szomorú...
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.04.17. 16:50:07

VIII.Henrik írta: Valóban gyalázatos a 4.4 millió is, ahogy az is, hogy arról meg nem is igazán beszélnek, hogy a szovjet unió szintén "közkedvelt vezére" is ilyen mértékben száműzte a földi léttől távol saját állampolgárait. Nem tudom miért írom így kacifántosan, miközben minden bizonnyal kegyetlenül kivégeztette őket. :cry:
Ha Stalinra gondoltál, akkor nem olyan mértékbe...ő még Hitlernék is nagyobb gazember volt, 30 millió ember halála szárad a lelkén. Több kommunistát öletett meg Stalin, mint Hitler :roll:
az AKKORI németekről pedig annyit - amellett, h természetesen ott is voltak olyan hősök, akik nem futottak együtt a nácikkal (elég von stauffenbergre és a sok névtelenre gondolni) -, h hitlert anno az 1933 végén tartott szavazáskor a szavazók 92%a támogatta, pedig a húszas évek óta hozzáférhető volt már a mein kampf, amiben mindent leírt az a szr,és amúgy sem rejtette soha véka alá a véleményét mondjuk úgy általában a zsidókról, szal bőven tudhatták, h milyen állat kerül a hatalomba...
Jogos, de gondoljunk csak bele a németek akkori helyzetébe. Az I.VH után megalázóan megbüntették őket, aztán ehhez meg jött később a gazdasági válság. Majd jön egy ember, aki mindenre megoldást igér. Hitler remek szónok volt, maga mögé tudta a tömeget állitani. Az egyszerű emberek könnyen befolyásolhatók, ezt láthatjuk ma is...
Ráadásul Hitlerrel eleinte ugy tűnt, nem is választottak rosszul, kivezette az országot a válságból, újra világhatalommá tette a németeket, és visszavágott a franciáknak trianonért :!: Az volt a gond, nem tudta, mikor kell leállni...
A zsidókat meg sehol sem kedvelték igazán :roll: Az antiszemitizmus a korai középkortól jelen van Európában. + a kisebbségek gyűlelete nagyon össze tudja kovácsolni a nemzetet...a rossz dolgokért keresnek egy bűnbakot, és nem a kormányra hárul a felelőség. Sok helyen ez jelen van ma is, bevált politikai húzás.
Ezt csak azért említem meg mert mivel nem a Németek nyerték a II. világháborút, a győztesek még rosszabnak állították be őket, mint amilyenek igazából voltak. És ebben a világban már semmit se hihetünk el amit hallunk, akárki is mondja, mert nem lehetünk biztosak benne, hogy valaki nem ferdítette-e el.
Ez 100%-ig igy van. Én nagyon szeretem a történelmet, de sajnos nehéz eldönteni, mi igaz, és mi nem, mert a történelmet a győztesek irják, és nem mindig ugy, ahogy vaéóban történt :?
Demonhunter
Capitá del Barça

2009.04.17. 16:07:38

Stelios írta:
Boixos írta:(elég von stauffenbergre és a sok névtelenre gondolni
Így van! A Valkűr c. film nagyon jól bemutatja Stauffenberget.

És persze nem szabad megfeledkezni Erwin Rommelről sem, a nagyszerű hadvezérről, aki soha nem lépett be az NSDAP (náci párt) -ba. Igaz csodálta Hitlert, de nagyon nagyot hibázott ekkor. Tény viszont, hogy a világ egyik legnagyobb hadvezére máig is! :)
Stelios
Jugador del Barça

2009.04.16. 21:23:24

Boixos írta:(elég von stauffenbergre és a sok névtelenre gondolni
Így van! A Valkűr c. film nagyon jól bemutatja Stauffenberget.
Shark
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2009.04.16. 21:00:04

Boldogat Csongor :!: :)
Boixos
Llegenda del Barça

2009.04.16. 20:52:52

egy ember is sok, ha azért nyírják ki, mert annyi a "bűne", h olyannak született, ami más embereknek nem tetszik. a több millió pedig egyszerűen botrány, még akkor is, ha nem 6, hanem """""""csak""""""" (csak... még leírnom is szégyen!) 4 milliót tüzeltek el.

az AKKORI németekről pedig annyit - amellett, h természetesen ott is voltak olyan hősök, akik nem futottak együtt a nácikkal (elég von stauffenbergre és a sok névtelenre gondolni) -, h hitlert anno az 1933 végén tartott szavazáskor a szavazók 92%a támogatta, pedig a húszas évek óta hozzáférhető volt már a mein kampf, amiben mindent leírt az a szr,és amúgy sem rejtette soha véka alá a véleményét mondjuk úgy általában a zsidókról, szal bőven tudhatták, h milyen állat kerül a hatalomba...

egyébként maguk a németek eléggé helyén kezelik ezt az egész témát, tanulhatnánk tőlük.
PUYOL-XAVI-INIESTA
VIII.Henrik
Entrenador del Barça

2009.04.16. 20:50:08

[quote="Demonhunter"][/quote] Valóban gyalázatos a 4.4 millió is, ahogy az is, hogy arról meg nem is igazán beszélnek, hogy a szovjet unió szintén "közkedvelt vezére" is ilyen mértékben száműzte a földi léttől távol saját állampolgárait. Nem tudom miért írom így kacifántosan, miközben minden bizonnyal kegyetlenül kivégeztette őket. :cry:
Én nem a munkámmal akarom a halhatatlanságot elérni. Azzal akarok halhatatlan lenni, hogy nem halok meg.
http://www.flickr.com/photos/8109059@N03/
Carte D'or: Rákóczi túrós, a világ 3. legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta. :)
Kép
VIII.Henrik
Entrenador del Barça

2009.04.16. 20:38:47

Béke poraikra! És még hány milliónyian vannak, akiket az ázsiai, afrikai, dél-amerikai diktatúrák ítéltek kegyetlen, hiábavaló halálra! Csak egy szólás jut eszembe: Nagy az Isten állatkertje! Ott pedig ezek az nácik gazemberek a csúcsragadozók között vannak.
Én nem a munkámmal akarom a halhatatlanságot elérni. Azzal akarok halhatatlan lenni, hogy nem halok meg.
Carte D'or: Rákóczi túrós, a világ 3. legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta. :)
Kép
Demonhunter
Capitá del Barça

2009.04.16. 20:36:35

Varga Tamás írta:Április 16. van.
Amikor emlékezünk, és magunkban sírunk.
Amikor próbálunk felejteni, de nem megy.
Amikor remélünk. Reméljük Isten megbocsátó kegyelmét.
Amikor hiszünk. Hisszük, hogy Santayana szavai mindenikhez elérnek: "Akik nem emlékeznek a múltat, arra ítéltetnek, hogy újra átéljék azt!"
Amikor fejet hajtunk a holokauszt közel 6 millió áldozatának emléke előtt!

Béke poraikra! :cry:

http://www.holokausztmagyarorszagon.hu/ ... ter=13_3_1

ui: remélem, maradhat...

Nyugodjanak békében! Bocsánat hogy belekötök, de ma már tudjuk hogy nem 6 millió volt. Maguk a zsidó források is 4, 4 és fél millió halottról beszélnek. Ennek ellenére ez még mindig sok! És hihetetlen bűnt követtek el ezzel a FASISZTÁK, és nem a németek, mert nem minden német volt fasiszta, és biztos nem 100%-uk gondolta hogy ki kell írtani a zsidókat! Ezt csak azért említem meg mert mivel nem a Németek nyerték a II. világháborút, a győztesek még rosszabnak állították be őket, mint amilyenek igazából voltak. És ebben a világban már semmit se hihetünk el amit hallunk, akárki is mondja, mert nem lehetünk biztosak benne, hogy valaki nem ferdítette-e el. Bocsánat hogy elkeveredtem a fő témától, és bocs az offért! Csak sajnos ilyen világban élünk...
Boixos
Llegenda del Barça

2009.04.16. 20:31:36

éjjen Csongor! 8)
PUYOL-XAVI-INIESTA
Vito
Llegenda del Barça

2009.04.16. 20:23:41

boldog névnapot Csongor! :D
House
Entrenador del Barça

2009.04.16. 20:11:33

Boldog névnapot Csongor! :)
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.04.16. 20:10:17

Boldogat Csongor :!: :) .
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.04.16. 20:09:09

Boldog névnapot Csongor :)
VIII.Henrik
Entrenador del Barça

2009.04.16. 20:08:11

Boldog névnapot kívánok én is Csongor!
Kép
House
Entrenador del Barça

2009.04.16. 19:51:03

Varga Tamás írta:Április 16. van.
Amikor emlékezünk, és magunkban sírunk.
Amikor próbálunk felejteni, de nem megy.
Amikor remélünk. Reméljük Isten megbocsátó kegyelmét.
Amikor hiszünk. Hisszük, hogy Santayana szavai mindenikhez elérnek: "Akik nem emlékeznek a múltat, arra ítéltetnek, hogy újra átéljék azt!"
Amikor fejet hajtunk a holokauszt közel 6 millió áldozatának emléke előtt!

Béke poraikra! :cry:

http://www.holokausztmagyarorszagon.hu/ ... ter=13_3_1

ui: remélem, maradhat...
Béke nekik!! :cry: :cry:
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
Lezárt