mess2009 írta:az egy örök téma, hogy milyen jelentősége van egy gólpassznak!!
ha pl. Iniesta-Pedrot veszem vitán felül áll, hogy Iniesta zsenialitása a döntő, többször is megnézve, nemcsak az ahogy saját magát hozza helyzetbe, hanem ahogy kivárja, hogy Pedro megjátszható legyen!
az Ibra - Messi esetben éppen fordított a helyzet! a passz ugyan jó, de már a lekezeléséhez is zseni kellett! aztán, hogy milyen szorongatott helyzetből lőtte be az még csak hab a tortán! (mellesleg: a "focisors" is segített ezúttal, hiszen csak centik és tizedmásodpercek döntöttek, a kapus pl. bele ütött, ha ez kicsit hatékonyabb,....stb)
Ahogy én láttam, a passz lekezelése tényleg jó, ahhoz kellett valami, de a gólhoz kellett a szerencse is, mert a lekezelés utáni megoldás már nem volt tökéletes és, ha a kapus nem üt bele, valószínűleg a védő kivágja a labdát, de mivel a kapus beleütött, a labda lelassult, ezért túlcsúszott rajta és így lett jó! Úgy gondolom, Messi rövidet tolt a labdán és így kicsit alatta maradt, ezért született ez a "nem tökéletes" megoldás, de nem akadékoskodok, mert körzőt és vonalzót nem tud használni a rendelkezésre álló idő alatt.

" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano