Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
lui1698
Llegenda del Barça

2010.01.28. 14:58:43

van Bommel írta:
Barcaforever írta:Nincs itt véletlenül vki, aki penge Marketingből?10 igaz-hamisra kéne nekem válaszolni, ami a holnapi vizsgámba lesz benne.

Előre is köszönöm!
Lődd be koma, én tanultam, hátha tudok segíteni :wink:
Én is tanultam. :^o
Elvileg tudnom kéne ezt-azt. :)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2010.01.28. 14:56:54

Fernando írta:Énis tanulom, de én már látom, hogy nem én leszek a megváltód. :D
Hívjad Torouk maktou-t!!!
K.
Blaugrana palocista maximalista!
lopakodo
Capitá del Barça

2010.01.28. 14:36:09

Na kiderült hány pontot írtam.83 lett,43 a magyar,39 a matek.Most ök happy vok,99%,h fel fognak venni.

Vedd kisebbre az aláírásképedet!
Fernando
Llegenda del Barça

2010.01.26. 12:46:17

Énis tanulom, de én már látom, hogy nem én leszek a megváltód. :D
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
van Bommel
Capitá del Barça

2010.01.26. 11:19:28

Barcaforever írta:Nincs itt véletlenül vki, aki penge Marketingből?10 igaz-hamisra kéne nekem válaszolni, ami a holnapi vizsgámba lesz benne.

Előre is köszönöm!
Lődd be koma, én tanultam, hátha tudok segíteni :wink:
Láb a lábé, kar a karé, láb a karé, KARALÁBÉ
Hajrá CSABACSÜD!!!
Adamik-Varga,Kis,Gombár,Viszkok-Virág,Szilágyi,Steigler,Borgulya-Gulyás,Gazsó
www.csabacsudse.gportal.hu
Puyol05
Entrenador del Barça

2010.01.26. 11:05:20

Előre is köszönöm!
linkeld be a kérdéseket, és hátha tud valaki segíteni :wink:

szerk.: amúgy én is tanulok marketinget, hátha tudok egy kettőre válaszolni
Üdv: Laci
I can't do this all on my own. I know, I'm no Superman!!
Koorpiklaani - Tequila
Barcaforever
Director del Fútbol

2010.01.26. 10:54:34

Nincs itt véletlenül vki, aki penge Marketingből?10 igaz-hamisra kéne nekem válaszolni, ami a holnapi vizsgámba lesz benne.

Előre is köszönöm!
Kép
kamaj
Capitá del Barça

2010.01.25. 17:19:13

lluisllach89 írta:
Sajnos mint kiderült a DE teljesen máshogy működik legalábbis az Infó Karja tuti. Sikerült baráti alapon elérni a rektorát a karnak és elmondta, hogy csak a tanár tud változtatni az egészen mivel itt nem szólnak bele egymás munkájába. Mint megtudtam például az Agrár karon már teljesen máshogy van, de ez már részletkérdés én kifogtam a legrosszabbat. Írtam is a tanárnak egy kérvényszerűséget emailben, és azt írta, hogy nem kell felvennem a következő vizsgát, de menjek be, írjam meg és ha sikerül akkor megadja a jegyet és kijavítja az egyesemet. Rendes volt most már "csak" meg kéne csinálni :D. Drukkoljatok! :)
Köszönöm még egyszer mindenkinek a segítséget nagyon jól esett, hogy ennyien reagáltatok a problémámra!!!! Köszönöm! :wink:
Blaugrana ha többet akarsz tudni a Barca múltjáról.
Fear of the Bear!!! MEMPHIS!!!!
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.01.23. 14:21:02

Ronaldinho&Barca írta:Én most készülök egyetemre, remélem sikerül is felvételt nyerjek, de valaki leírná mit jelent a tantárgyfelvétel? :?
az egészet azzal kezdeném, h alapképzésben (ez ha, minden igaz érvényes mindenhova) teljesítened kell 180 kreditet. minden tantárgynak megvan a maga kreditértéke, ami nehezebb, azért értelemszerűen több kredit jár általában. de nem ilyen egyszerű a dolog. ugyanis vannak ún. modulok, amelyeken belül mondjuk megvan adva 6féle tantárgy, mindegyik ér mondjuk 2 kreditet, de neked meg van adva, h összesen 10 kreditet kell teljesítened ebből a modulból, ergo kiválaszthatod, melyik tárgyakat teljesíted. a tárgyfelvétel azt jelenti, h te választhatod ki, milyen órákra akarsz járni, persze különféle megkötésekkel(vannak kötelező tárgyak=>muszáj felvenned, választható tárgyak stb...).
nem tudom, h a tárgyfelvétel ott, ahova készülsz h fog zajlani(annyi biztos, h neten keresztül) , de nekünk az SZTE-n az ETR (egységes tanulmányi rendszer) keseríti meg az életünket :D
a lényeg, h kapni fogsz egy listát a felvehető tárgyakról, és te fogod összeállítani az órarendedet ;)

egy példa a kurzuslistára gazdálkodás-menedzsment szakon (ahova én járok)
http://www.eco.u-szeged.hu/kepzesi_prog ... anterv.pdf
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.01.23. 14:10:30

Én most készülök egyetemre, remélem sikerül is felvételt nyerjek, de valaki leírná mit jelent a tantárgyfelvétel? :?
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.01.23. 13:43:08

levproff írta:De Ibra érkezése nem a legjobb, mert nem lettünk vele eggyel többen, mert közbe elmentek sokan. :lol: :lol:
Ez igaz! :D De szerintem mind1 nekik, hogy van e alapja a történetnek, csakhogy, hogy tud e az ember fogalmazni, erre kíváncsi gondolom.... :)

szerk.: am ha érdekel valakit:
http://193.225.13.210/kfelveteli2010/fe ... am_oh.html
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
levproff
Director del Fútbol

2010.01.23. 13:33:44

Ja, a magyar része igen könnyű volt. :)
Viszont a matek :arrow: 0
De ahogy elnéztem mindenkinek azt lett, mindenki kétségbe volt esve meg minden, hogy milyen nehéz volt. :?
De Ibra érkezése nem a legjobb, mert nem lettünk vele eggyel többen, mert közbe elmentek sokan. :lol: :lol:
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.01.23. 13:27:04

Na, ezen is túl vagyunk. :) Hogy érzitek, hogy sikerült :?:

Nyelvtan elég könnyű volt. Főleg a fogalmáz része. Ibrahimovic érkezéséről írtam... 8) :P. Matek viszont már neccesebb volt..... de reméljük a legjobbakat.
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
La Pulga
Atomico
Kapcsolat:

2010.01.22. 18:05:39

Én még most is parázok, amikor a felvételire gondolok :D
messideco
Presidente del Barça

2010.01.22. 17:41:47

Sok sikert a felvételikhez, srácok! :wink:
Szorítok nektek :idea:
Kép
"And my heart will leave you never."
lopakodo
Capitá del Barça

2010.01.22. 17:28:33

Én is holnap fogok felvételizni.
Para csak kicsit van, mert ahova szeretnék menni(révai gimi,győr)250 pont a szerezhető.Ebből 100 vihető,abból meglett a 98.75-80 meg vhogy csak összeírok.(hatodikba 80-at írtam,és nem vettek fel...)

Sok sikert az érintetteknek!
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.01.22. 16:42:35

kamaj írta:
lluisllach89 írta: Nem tudom segít-e még ez a hsz de ilyenkor jön a dékáni méltányossági kérelem.
A Tvsz szerint nincs olyan kérés-persze jogos, tartalmas- amit ne méltányolhatna a dékán.

És a dékánit ha jól tudom az index összesítésig, sőt, még a hallgatói jogviszony megszűnését követő 15 napon belül is be lehet adni, és 1 jár mindenkinek, szal több mint valószínű hogy plusz 1 féléven keresztül felveheted és megpróbálhatod az összes vizsgaidőpontot ami meghirdetésre kerül. Szal no para, nem vagy elkésve, minden rendben lesz! :idea:
Köszönöm a segítséget Neked is, de nekünk nem lehet ezzel "élnünk" csak ha a régi képzésben vennénk részt :?. Ezt mondták a TO-n illetve azt még, hogy semmi esélyem sincs arra, hogy elkerüljem a költségtérítésest, de én még bízok a nemhivatalos lehetőségekben (ilyenkor jön jól az ismerős, de nem örülök, hogy idáig fajult a helyzet). Sajnos úgy tűnik a DE sokban különbözik a többi Egyetemtől :evil:
Keress rá akkor az egyetemed Tvsz-ére.
Olyan nincs hogy nem lehet kérni, ez egyetemtől és kezdési időponttól független. Ebben szinte biztos vagyok.

A költségtérítéses dolog meg attól függ legalább is PTE-n hogy 1 évben teljesítesz-e 30 kreditet.

De ilyen esetekben is tegyél plusz köröket To-n meg mondom, olvasd el az erre vonatkozó részt a tanulmányi- és vizsgaszabályzatban.
Az utóbbi felülírja az előbbit, mert néha olyan fogalmatlanok ülnek ott akik felesleges parát keltenek.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
kamaj
Capitá del Barça

2010.01.22. 16:28:48

lluisllach89 írta: Nem tudom segít-e még ez a hsz de ilyenkor jön a dékáni méltányossági kérelem.
A Tvsz szerint nincs olyan kérés-persze jogos, tartalmas- amit ne méltányolhatna a dékán.

És a dékánit ha jól tudom az index összesítésig, sőt, még a hallgatói jogviszony megszűnését követő 15 napon belül is be lehet adni, és 1 jár mindenkinek, szal több mint valószínű hogy plusz 1 féléven keresztül felveheted és megpróbálhatod az összes vizsgaidőpontot ami meghirdetésre kerül. Szal no para, nem vagy elkésve, minden rendben lesz! :idea:
Köszönöm a segítséget Neked is, de nekünk nem lehet ezzel "élnünk" csak ha a régi képzésben vennénk részt :?. Ezt mondták a TO-n illetve azt még, hogy semmi esélyem sincs arra, hogy elkerüljem a költségtérítésest, de én még bízok a nemhivatalos lehetőségekben (ilyenkor jön jól az ismerős, de nem örülök, hogy idáig fajult a helyzet). Sajnos úgy tűnik a DE sokban különbözik a többi Egyetemtől :evil:
Kép
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.01.22. 16:09:16

Na,hát én közgazdasági vonalon lépek középsuliba most már végleges. Attól nem parázok, hogy felvesznek-e :D .

Viszont egyéb "jó" hír, hogy konfirmáláson félévi vizsgán sikeresen megbuktam :D:D Fszért megyek én bele az ilyen hülyeségekbe :roll:

:D
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
levproff
Director del Fútbol

2010.01.22. 15:27:03

VictorValdes19 írta:
levproff írta:Amúgy a magyarnál miket fognak kérdezni? :roll:
Iskolába, ezen gyakoroltunk:
http://ementor.hu/?q=node/135
Köszi, átnézegetem. :)
Kép
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.01.22. 15:23:17

van Bommel írta:
kamaj írta:Nagy problémával fordulok hozzátok, remélem valaki tud segíteni!

Sajnos most kaptam meg egy vizsgaeredményt ami 1 lett az Egyetemen. Ez még összességében nem lenne akkora katasztrófa csak ez volt a 6. vizsgám (és amúgy a 3. tantárgyfelvételem) :? . Szóval a kérdésem: ilyenkor mit lehet tenni vagy már elkönyvelhetem, hogy költségtérítéses lettem? Teljesen tanácstalan vagyok!
Köszönöm előre is a segítséget!

Szerk.: A Debreceni Egyetem Gazdaságinformatikus szakára járok. Elvileg kell egy kreditszám (nem tudom mennyi), hogy átrakjanak államira, és ha az megvan akkor rangsorolják és a legjobb költségtérítéseseket a kreditindex alapján átsorolják államira. Elvileg, de még nem tudom, de lehet meg kell ezzel barátkoznom :?
Szóval. Elméletileg a dékánnak írhatsz egy kérvény, hogyha harmadjára vetted fel. De ha te se tudod, menj be inkább a TO-ra ott megtudják mondani(jó esetben). Sok sikert!
Nem tudom segít-e még ez a hsz de ilyenkor jön a dékáni méltányossági kérelem.

Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.01.22. 15:08:17

levproff írta:De ez is akkora szemétség, mert olyan suliba jelentkeztem, ami még soha az életbe nem hírdetet központi írásbelit, erre amikor én jelentkezek, akkor meg meg igen. :evil:
Nálam is ugyanez a helyzet.. :?
levproff írta:Amúgy a magyarnál miket fognak kérdezni? :roll:
Iskolába, ezen gyakoroltunk:
http://ementor.hu/?q=node/135
PUNK'S NOT DEAD!
levproff
Director del Fútbol

2010.01.22. 15:04:35

VictorValdes19 írta:Ki ír holnap felvételit :?
Én. :D
De ez is akkora szemétség, mert olyan suliba jelentkeztem, ami még soha az életbe nem hírdetet központi írásbelit, erre amikor én jelentkezek, akkor meg meg igen. :evil:
Amúgy nekem is jóra sikeredett a félévim.Dettó csak a nyelvtan lett 4-es. :?
Sok sikert mindenkinek! :wink:

Amúgy a magyarnál miket fognak kérdezni? :roll:
Kép
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.01.22. 14:55:04

Ki ír holnap felvételit :?:
Osztálytársaim már hét eleje óta jajveszékelnek, hogy "húú felvételi...". Én nem parázok tőle, az csak rontaná a helyzetet :) .

Valaki jár/felvételezik, a Bolyai János fővárosi infó/elektronikai szakközépbe, vagy a Bethlen Gábor közlekedési/infó/közgáz suliba :?:

Félévim egész jóra sikerült, nyelvtanból lettem 4es, többi fontosabb tantárgy mind ötös.

Mindenkinek sok sikert holnapra :!: :wink:
PUNK'S NOT DEAD!
kamaj
Capitá del Barça

2010.01.19. 13:29:42

Köszönöm ezt a rengeteg segítséget mindenféleképpen holnap bemegyek a TO-ra (meg talán a tanárhoz is). Lenne még egy kérdésem: most hallottam egy ilyen alternatíváról, hogy lehet tantárgyat törölni elvileg. Úgy mondták, hogy kell a tanártól kérni egy ilyen kérvényszerűséget és azt beadni a TO-ra ahol törlik az adott tárgyat és így mind a tantárgyfelvételt visszakapnám mind az utolsó vizsgalehetőséget is. Erről hallottatok már vagy szerintetek létezik ilyen?
Mégegyszer köszönöm ezt a rengeteg segítséget!!!!
Kép
Lezárt