Barca Igazolások 2009-2010

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Örülnél-e Robinho esetleges leigazolásának?

Igen, már a télen meg kéne szerezni
235
47%
Igen, de ráér nyárig
69
14%
Nem, elég mély a keret így is
39
8%
Nem, van nála jobb játékos is a piacon
159
32%

Szavazatok száma: 502
Barcaman1993
Director del Fútbol

2010.03.05. 13:39:03

LM10 írta:Felesleges minden nevet komolyan venni. Mesut Özil és társai biztos nem fognak ide igazolni. Én szerintem ezek a nevek esélyesek a nyárra: C.Bravo(ha megy Pinto),Azpilicueta,Fabregas,Di Maria,Villa.

Azpilicuetán és Fabregason kívül más nem lenne alkalmas erre a posztra nálunk, míg a balszélsőnél egyre jobban Villát és Di Mariát veszik elő.
Ribéry szvsz vagy marad a Bayernben, vagy távozik a Realhoz. Míg Silva,Mata, Suarez maradnak a helyükön.

Persze még bárki jöhet ezen nevek mellé, de jelenleg ezek közül kerülhetnek ki az esetleges nyári érkezők.
Na végre egy éppkézláb ember :D Na de most viccet félretéve én is vmi hasonlóra számítok, bár örülnék Villa elhozásának, de nem hiszem, hogy elhoznánk. Egyébként ez a Bravo gyerek hol véd?
LM10
Director del Fútbol

2010.03.05. 13:31:41

Felesleges minden nevet komolyan venni. Mesut Özil és társai biztos nem fognak ide igazolni. Én szerintem ezek a nevek esélyesek a nyárra: C.Bravo(ha megy Pinto),Azpilicueta,Fabregas,Di Maria,Villa.

Azpilicuetán és Fabregason kívül más nem lenne alkalmas erre a posztra nálunk, míg a balszélsőnél egyre jobban Villát és Di Mariát veszik elő.
Ribéry szvsz vagy marad a Bayernben, vagy távozik a Realhoz. Míg Silva,Mata, Suarez maradnak a helyükön.

Persze még bárki jöhet ezen nevek mellé, de jelenleg ezek közül kerülhetnek ki az esetleges nyári érkezők.
Capon
Llegenda del Barça

2010.03.05. 12:42:55

SuperMessi ha még sokáig egy olyan játékosról fogsz beszélni akinek a neve még a legvadabb álmaidban sem vetődött fel a Barcával kapcsolatosan azt fogod elérni, hogy bezárják megint ezt a topikot aztán mi lesz Balázsal?
Nem ellened beszélek megértem, hogy mit akarsz bizonyítani, de tényleg be fogják zárni ezt a szobát ha még sokáig ez megy.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
SuperMessi
Capitá del Barça

2010.03.05. 12:35:03

barca99 írta:
SuperMessi írta:Reméltem hogy legalább páran a tényeket fogjátok nézni amik kövertkezők:

- Balázs hajszálpontosan ad be
- 1:1ben kíváló és nem egyszer 1:2ben vagy akár 1:3ban is
- Jól lő, sok gólja olyan hogy nem igazán számítana hogy spanyol vagy holland emberek állnak a kapuban vagy a sorfalban
- Nekünk jobb lábas játékos kell? Miért is? Nem az a lényeg hogy megverje az emberét, és jól centerezzen ill. gólveszélyes lövései legyenek? Attól hogy Messi ballábasként a jobb oldalon játszik, még nem kell a másik oldalon ennek a tükörképe? R10 jobblábas volt?
- A holland bajnokság nem elég erős? A portugál erősebb(Di Maria)? Vagy a brazil(Robinho)?

Az egészet csak játéknak vetettem fel, és arra akartam rámutatni hogy nekünk most balszélső kell, és bizony pont most van egy elég jó szélsőnk aki elhozható. Egy játék az egész. Tudjuk hogy Balázs nem lesz Barcás, de az érényeit ne vegyük el tőle. Egyébként én is Silva párti vagyok mint itt sokan a legelső HSZ-omban is megemlítettem ezt.

Üdv
Silva, és a ballábas balszélső pluszpont. :)

A tényekkel is egyetértek, bár sokat számít, hogy hol veri meg 1v1-ben az emberét. Egyedül a balos szabadrúgásai, amivel tényleg hozzá is tudna tenni a Barca játékához.

És hogy érzékeltessem a holland bajnokság erőssét (pont pár napja olvastam, gólátlagok a holland, majd az erősebb bajnokságokban):

RvN: 0,92 --> 0,64
Ronaldo: 0,91 --> 0,72
Romario: 0,90 --> 0,74
Huntelaar: 0,83 --> 0,39
Kluivert: 0,52 --> 0,45
Ibra: 0,52 --> 0,47
(és még Afonso Alves hiányzik is... aki jól cselezett, gólerős volt. Az Eredivisiében... most meg sehol semmi).
Tehét kezeljük csak fenntartásokkal bármint, ami a holland bajnokságban kiemelkedő. :)

A bajnokság erősségeihez még jó kiindulópont, a nemzetközi szereplés. Nézz utána, hogy hogyan nyomják a holland és a portugál csapatok a BL-ben. :) A hollandok a közelében sincsenenk. De még UEFA-kupa/EL viszonylatban sem igazán.

Na ezek a statisztikák érnek valamit. Köszi. Bizony ebből jól látszik hogy ott könnyebb lubickolni mint a 4 legerősebb bajnokságban, ugyanakkor A magyar és a holland bajnokság között is elég erős volt a kontraszt úgy vélem, és B. azt a feladatot is elég jól abszolválta, persze ez nem garancia semmire.

Üdv
SuperMessi
Capitá del Barça

2010.03.05. 12:26:29

Nem említettem egy szóval sem hogy R10 ballábas volt, rákérdeztem hogy jobblábas volt? Tudjuk hogy 2lábas...De az a mondatom se erről szólt, hanem arról hogy sehol sincs az megírva hogy jobb lábast keres Pep a balszélre(Ha igen és lenyilatkozta ezt, akkor sorry, de Balázs kérdése a posztra továbbra is csak egy játék).

A másik: Én pontokba szedtem Balázs gyengeségeit ill. erősségeit, ezek egyike se se volt eddig megtámadva vagy megerősítve, ilyenek jöttek egyik hogy:
- a játékinteligánicája kevés ( :D )
- Ő egy csíra míg Pedro egy világklasszis ( - B. kinőtte a magyar bajnokságot, majd a hollandot is, míg Pedronak ez az első jó szezonja 22 évesen)
- Hogy a holland bajnokság gyenge ( A holland bajnokság valóban gyengébb mint a spanyol, de B. ezt elég gyorsan kinőtte. Tegye fel a kezét az aki ezt előre látta akkor amikor a lokiból odaigazolt. Én személy szerint azt gondoltam hogy kemény munkával egy idő után talán kezdő lehet. Egyébként meg mind a real mind a barca soxor töltötte fel a játékosállományát hollandiából, bár az igaz hogy nem ezek voltak a legsikeresebb időszakaik.)
- Nagyképű (Ezzel egyet tudok érteni, de inkább azt mondanám hogy önző sok helyzetben, de abba a csapatban ahol most játszik ez működik is, és emelett is szállítja minden meccsen az 1-2 gólpasszt, ő is ugyanúgy megnevelhető lehetne ilyen téren Pep által mint bárkimás szerintem.)

Egy szó mint száz: B. sokunkat meglepte, én magam is kishitű voltam vele kapcsolatban, de sztem mára már kiérdemelte hogy komolyabban vegyük.
Azt írjátok sokan hogy a magyar mentalítása miatt nem való ide. Nos szerintem Balázsnak igenis is győztes mentalitása van, és a 3 pontért a pályán meg is tesz mindent( a válogatottnál sztem túl sok a védekező feladata), inkább a mi mentalításunkkal van baj hogy rögtön azt hihetjük hogy ő biztosan kevés ide. Most egészen komolyan. Miért kevés? Értelmes cáfolat eddig még nem jött. Mind ezek mellett ha nem ez lenne a helyzet hogy a Barca balszélsőt keres, és pont ebben az időszakban lehet váltás előtt egy igen tehetséges magyar balszélső aki tényleg jól cselez, lő és ad be, nekem se jutott volna eszembe ez a transzfer. És én is inkább azon a véleményen vagyok hogy menjen egy Atletico, Valencia szerű csapatba de könyörgöm lerendezni azzal a kérdést hogy ő egy csíra, meg hogy kevés a játékintellienciája, meg hogy ne beszéljek hülyeségeket, ezek nem állják meg a helyüket azt gondolom.

Most pedig nézzük meg ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=47bM_9fdB0U
Ezek közül vajon melyiket fogta volna Cassillas vagy akármelyik spanyol kapus? Bizony ilyenekre képes B.

Üdv
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SuperMessi 2010.03.05. 12:37:12-kor.
barca99
Llegenda del Barça

2010.03.05. 12:17:51

SuperMessi írta:Reméltem hogy legalább páran a tényeket fogjátok nézni amik kövertkezők:

- Jól lő, sok gólja olyan hogy nem igazán számítana hogy spanyol vagy holland emberek állnak a kapuban vagy a sorfalban
- Nekünk jobb lábas játékos kell? Miért is? Nem az a lényeg hogy megverje az emberét, és jól centerezzen ill. gólveszélyes lövései legyenek? Attól hogy Messi ballábasként a jobb oldalon játszik, még nem kell a másik oldalon ennek a tükörképe? R10 jobblábas volt?
- A holland bajnokság nem elég erős? A portugál erősebb(Di Maria)? Vagy a brazil(Robinho)?

Az egészet csak játéknak vetettem fel, és arra akartam rámutatni hogy nekünk most balszélső kell, és bizony pont most van egy elég jó szélsőnk aki elhozható. Egy játék az egész. Tudjuk hogy Balázs nem lesz Barcás, de az érényeit ne vegyük el tőle. Egyébként én is Silva párti vagyok mint itt sokan a legelső HSZ-omban is megemlítettem ezt.

Üdv
Silva, és a ballábas balszélső pluszpont. :)

A tényekkel is egyetértek, bár sokat számít, hogy hol veri meg 1v1-ben az emberét. Egyedül a balos szabadrúgásai, amivel tényleg hozzá is tudna tenni a Barca játékához.

És hogy érzékeltessem a holland bajnokság erőssét (pont pár napja olvastam, gólátlagok a holland, majd az erősebb bajnokságokban):

RvN: 0,92 --> 0,64
Ronaldo: 0,91 --> 0,72
Romario: 0,90 --> 0,74
Huntelaar: 0,83 --> 0,39
Kluivert: 0,52 --> 0,45
Ibra: 0,52 --> 0,47
(és még Afonso Alves hiányzik is... aki jól cselezett, gólerős volt. Az Eredivisiében... most meg sehol semmi).
Tehét kezeljük csak fenntartásokkal bármint, ami a holland bajnokságban kiemelkedő. :)

A bajnokság erősségeihez még jó kiindulópont, a nemzetközi szereplés. Nézz utána, hogy hogyan nyomják a holland és a portugál csapatok a BL-ben. :) A hollandok a közelében sincsenenk. De még UEFA-kupa/EL viszonylatban sem igazán.
fcb4ever
Jugador d'estrella

2010.03.05. 11:06:53

espa11 írta:Dzsudzsákbol igenis remek labdarúgó lehet még egy top bajnokságban is. Váltania kell minél előbb. Én személy szerint örülnék ha nálunk játszana,igaz nem most,még tényleg kevés. De ha 2-3 évet fejlődik mondjuk a spanyol bajnokságban,elkerülik a sérülések,meglátjátok remek játékos lesz.Ehhez persze munka,munka,munka. Ebben az esztendőben kinőtte a PSV-t. Azt a vak is látja.
Ugyan kinőtte a PSV-t, de jelenleg még egy Valenciába vagy Sevillába még kevésnek érzem, tartaléknak (jobb estetben padra) meg minek menjen?
(Bár már fölvetettem én is itt a fórumon a nevét :lol:)
Kik vannak előtte? Én ki merem jelenteni: Mata, Silva, Vicente, ill. Diego Capel, Adriano, Perotti egyelőre mind-mind jobb játékosok.

Inkább most kb. Villareal szinten tart, és büszkék is lehetünk rá emiatt, hiszen rég láttunk magyar játékost ilyen magas szinten futballozni.
Egyébként is, ha vennénk egy Pedronál gyengébb/vele egyszintű játékost, se a csapat, se Bojan nem járna jól :?

A nyáron bizonyosan távozni fog Eindhovenből, Afellayal együtt.
Szvsz a spanyol foci jobban feküdne Balázsnak, mint pl. az angol erőnlétre épülő, esetleg az olasz foggal-körömmel védekező csapatok, ahol nem tudna kibontakozni. Ahol jól érezné magát még az egy francia v. portugál nagycsapat :) Sok sikert Balázs!
Més que un club.
barca2010
Jugador d'estrella

2010.03.05. 10:32:20

Üdv
Hát barátom, erre csak annyit tudok mondani, hogy ha nálad Dinho bal lábas, akkor nincs több kérdésem, és ezzel el is árultad, hogy mennyire értesz hozzá. Dzsudzsák Balázsról meg csak annyit, hogy elismerem a képességeit, ami a Holland bajnokságban elég, de azért álljunk meg egy pillanatra. A Holland bajnokság kb. a 8. helyen van a világban, és ez igencsak nem nevezhető az elitnek. Amúgy meg a válogatottban nyújtott teljesítménye???
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
espa11
Jugador del Barça

2010.03.05. 08:04:08

Dzsudzsákbol igenis remek labdarúgó lehet még egy top bajnokságban is. Váltania kell minél előbb. Én személy szerint örülnék ha nálunk játszana,igaz nem most,még tényleg kevés. De ha 2-3 évet fejlődik mondjuk a spanyol bajnokságban,elkerülik a sérülések,meglátjátok remek játékos lesz.Ehhez persze munka,munka,munka. Ebben az esztendőben kinőtte a PSV-t. Azt a vak is látja.
elbandi
Capitá del Barça

2010.03.05. 01:27:31

SuperMessi írta:R10 jobblábas volt?
Igen,jobb lábas :wink:
A holland bajnokság egy ló****,már bocs a kifejezésért :roll:
Én még a portugál bajnokságot is jobbnak tartom mint a hollandot.
Brazil bajnokságot nem követem ezért nem is alkotok róla véleményt,de
Robinho legalább már játszott a két legerősebb bajnokságba ahol elfogadható
teljesítményt nyújtott,még ha nem is emelkedett ki nagyon :roll:

Felesleges ilyen igazolásokat felhozni mint pl Balázst.
Attól még hogy valaki szeretne egy-két játékost a csapatba
nem kéne tele írkálni baromsággal a fórumot :roll:
Hattrick:Manchester.City.
Barcelona és City mindörökre...:)
SuperMessi
Capitá del Barça

2010.03.05. 00:54:54

Reméltem hogy legalább páran a tényeket fogjátok nézni amik kövertkezők:

Üdv
Sanama
Llegenda del Barça

2010.03.04. 21:40:58

barca99 írta:
szbalint88 írta:1. nekünk jobb lábas ember kéne
2. Dzsudzsák játékintelligenciája ide messze nem elég
3.szubjektív: ki nem állhatom a gyereket, akkora arca van, hogy az vmi hihetetlen ( Ibrának is pl., de neki van mire) Ha magyar ha nem, nekem az ilyesmi nem tetszik
Elég gyenge érvek, de a lényege jó. :) Nem kell ide Dzsudzsák, szerintem egy komoly bajnokság középcsapata az ő szintje. Ne tévesszen meg senkit az Eredivisie színvonala. Nem csoda, hogy már az EL-ben sem tudnak maradandót alkotni a holland csapatok.
Egyetértek. Szerintem Balázsnak a csúcs, egy Sevilla-Valencia-Vilarreal körül lehetne maxium. De itt Spanyolországban az a baj,hogy a Sevillanak és a Valencianak is rengeteg fiatal játékosa van.De hogy a Barcába beférjen, eléggé szép álom.
fcb4ever
Jugador d'estrella

2010.03.04. 21:28:48

csababarca írta:
bali 15 írta:
Arrogáns azt mondod? Hát én nem tudom nem ismerem....:S lehet.
Miért az hogy a legtöbb magyar játékos alaptalan okok miatt ennyire arrogáns? Van egy haverom aki személyesen ismeri pl. Német Kriszt-t.
Állítólag ő is nagyon....Meghát én is ismerek ilyet nem is keveset.
Nem hiszem hogy Pepet érdekli Dzsudzsák,és nem is kell ide,itt van Pedro.Egy kezdő klasszis szélső kell,jobb lábas lehetőleg.

off.: az arrogancia,nagyképűség már az alacsonyabb osztályokban is megfigyelhetők,már az utánpótlásnál is.14-15-16 éves kölykök felhajtott gallérral lépnek pályára,ők a menő srácok...Már innen gyökeredzik ez az egész.
Ez így van. Nagyon nagy a pofájuk már 15-16 éves srácként is, büszkék rá, ha egyeneset tudnak rúgni a labdába. Ezért nem jó ha ilyen korban (de még 17-18-19 évesen sem!) sok lehetőséget kapnak és túl vannak sztárolva. Az egész a tehetség rovására megy.
Més que un club.
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.03.04. 20:41:11

ne hasonlítgassuk össze már Pedrót Balázssal..Pedró világklasszis, emellett Balázs "csíra", és az eredvisie messze elmarad a La Ligától ..úgyhogy szvsz
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.03.04. 16:11:25

bali 15 írta:
Miért az hogy a legtöbb magyar játékos alaptalan okok miatt ennyire arrogáns? Van egy haverom aki személyesen ismeri pl. Német Kriszt-t.
Nem hiszem hogy Pepet érdekli Dzsudzsák,és nem is kell ide,itt van Pedro.Egy kezdő klasszis szélső kell,jobb lábas lehetőleg.

off.: az arrogancia,nagyképűség már az alacsonyabb osztályokban is megfigyelhetők,már az utánpótlásnál is.14-15-16 éves kölykök felhajtott gallérral lépnek pályára,ők a menő srácok...Már innen gyökeredzik ez az egész.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Capon
Llegenda del Barça

2010.03.04. 16:11:07

Én őszintén megmondva nem látnék szívesen magyar játékost a Barcaban. Úgy egyébként is megvan a véleményem magunkról de a játékosainkról meg aztán végkép. Nem szeretném látni a csapatban ezt a mentalitást, nagyon nem.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
bali 15
Director del Fútbol

2010.03.04. 16:06:18

barca99 írta:
3.szubjektív: ki nem állhatom a gyereket, akkora arca van, hogy az vmi hihetetlen ( Ibrának is pl., de neki van mire) Ha magyar ha nem, nekem az ilyesmi nem tetszik
barca99
Llegenda del Barça

2010.03.04. 15:37:55

Elég gyenge érvek, de a lényege jó. :) Nem kell ide Dzsudzsák, szerintem egy komoly bajnokság középcsapata az ő szintje. Ne tévesszen meg senkit az Eredivisie színvonala. Nem csoda, hogy már az EL-ben sem tudnak maradandót alkotni a holland csapatok.
szbalint88
Jugador del Barça

2010.03.04. 14:25:34

SuperMessi írta:
Rewolution5 írta:
SuperMessi írta:Szerintem abszolút nem az. Nekünk szükségünk van egy balszélsőre aki mértani pontossággal ad be, jó egy az egyben, és jól játszik össze. Balázs maximum az utóbbi játékelemben hagy maga után némi kívánnivalót. Kinek mi a véleménye? Persze ez csak játék de ha Pep látná őt játszani biztos vagyok benne hogy látna benne rációt. Hm?
de azért azt hagyjuk meg, hogyha egy Barcelona kaliberű csapatban szeretne játszani, akkor oda rengeteget kellene fejlődnie.Szeretem Dzsudzsit, de a stílusa nem a Barcához illik.
Amikor azt mondod hogy rengeteget kéne fejlődnie, akkor sztem fejtsd ki hogy véleményed szerint miben. Az enyém ugye az hogy az összjátékban mindenképp, ugyanakkor a többi elemben szerintem igenis megüti a mércét. Sőt a távoli lövéseknél ill. a szabadrúgásoknál is újabb alternatíva lehetne, és hát azt kell hogy mondjuk hogy 1:1ben magasan veri a mostani Titit, ezenkívűl olcsó..
1. nekünk jobb lábas ember kéne
Barcaman1993
Director del Fútbol

2010.03.04. 14:14:07

SuperMessi írta:Szerintem abszolút nem az. Nekünk szükségünk van egy balszélsőre aki mértani pontossággal ad be, jó egy az egyben, és jól játszik össze. Balázs maximum az utóbbi játékelemben hagy maga után némi kívánnivalót. Kinek mi a véleménye? Persze ez csak játék de ha Pep látná őt játszani biztos vagyok benne hogy látna benne rációt. Hm?
Balázs ballábas míg a Barca az utóbbi években csak jobblábast alkalmazott balszélső poszton. Bár Silva is ballábas sztem nem kérdés, hogy 2-jük közül kit választanék. Másrészt Silva bizonyított már a Spanyol bajnokságban és a válogatottban is, míg azért a holland bajnokságban nincsenek olyan kemény csapatok és jó játékosok, mint a spanyolban (Madridiak, Barcelonaiak, Valenciaiak, Sevillaiak)...
dmar
Barça B

2010.03.04. 14:14:04

Én meg nevetségesnek tartom, még h felmerült is...
De ez az Én véleményem, nem kell kifikázni végette, de hozzá teszem NAGY NÉV igazolását sem preferálom.
SuperMessi
Capitá del Barça

2010.03.04. 13:47:14

Rewolution5 írta:
de azért azt hagyjuk meg, hogyha egy Barcelona kaliberű csapatban szeretne játszani, akkor oda rengeteget kellene fejlődnie.Szeretem Dzsudzsit, de a stílusa nem a Barcához illik.
Amikor azt mondod hogy rengeteget kéne fejlődnie, akkor sztem fejtsd ki hogy véleményed szerint miben. Az enyém ugye az hogy az összjátékban mindenképp, ugyanakkor a többi elemben szerintem igenis megüti a mércét. Sőt a távoli lövéseknél ill. a szabadrúgásoknál is újabb alternatíva lehetne, és hát azt kell hogy mondjuk hogy 1:1ben magasan veri a mostani Titit, ezenkívűl olcsó..
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.03.04. 13:30:01

Kép
SuperMessi
Capitá del Barça

2010.03.04. 13:14:32

Szerintem abszolút nem az. Nekünk szükségünk van egy balszélsőre aki mértani pontossággal ad be, jó egy az egyben, és jól játszik össze. Balázs maximum az utóbbi játékelemben hagy maga után némi kívánnivalót. Kinek mi a véleménye? Persze ez csak játék de ha Pep látná őt játszani biztos vagyok benne hogy látna benne rációt. Hm?
palmiki
Barça B

2010.03.04. 11:11:40

dzsudzsák tényleg nem hülyeség
én minden héten megnézem a meccsét és komolyan mondom élvezem a játékát és nem azért mert magyar
messi, henry, eto'o
ennyi a lényeg
Lezárt