Bajnoki Mérkőzések 09-10

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Bajnok lesz idén a Barcelona?

Igen, simán
126
20%
Igen, de nehezebben mint tavaly
448
72%
Nem, le fog csúszni a "trónról"
46
7%

Szavazatok száma: 620
PCsabi
aka Game90

2010.04.10. 23:53:52

Megvan 8)

Jól játszottunk, Xavi 2 gólpassz, Valdes is jól védett, Messi is szerzett 1 gólt, de kihagyott 2 helyzetet.

Másik oldalról csak Casillast tudnám kiemelni.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.04.10. 22:57:48

a gondot abban látom, h konkrétan nincs középpályás játékunk, a madrid minden kontránál (hazai pályán is kontráznak szinte végig, khm...) átrohan az egész pályán, így ez nem tudom meddig tartható...
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2010.04.10. 22:55:43

A játék nagyon akadozó, sok a szabálytalanság. A mi kzp jó védekezik, de Xavin kívül senki sem segít igazán támadásoknál. Elől Messi nagyon egyedül van, Pedro sajnos még nem nőtt fel a feladathoz, Dani meg nem támadó... Kb. Xavi és Messi páros jelenti ma a támadó játékunkat, mindenki vízhordónak van.

Az eredmény jó, felőlem maradhat is akár ez, de kicsit változtatni kellene. Ha ilyen kontraszerű játékot nyomunk akkor Titi mindenképpen jobb választás lenne. Ini se jönne rosszul hogy kicsit jobban meg tudjuk tartani a labdát.

A bíró ma egész jó, nem hibázott még nagyot, és sok apró szabálytalanságot befúj nekünk. Meg az is szerencsés számunkra, hogy CR kicsit biceg, a többiek meg nagyon pontatlanok

Hajrá a második félidőben is, és ne aludjunk el a félidő elején!
Mikaos
Director del Fútbol

2010.04.10. 22:54:08

Mi vagyunk eddig a jobbak, mi akarunk támadni, mi akarunk focizni.
Ahogy számítani lehetett rá, a galaktikus, pompás Madrid a Stoke City játékát űzi minden tekintetben (favágás és kontratámadások).
A bíró elég gyatra teljesítmény nyújt, nekünk mindenért ad sárgalapot, míg a Madridnál pl. Ronaldo 3 színészi teljesítményét egyszer sem jutalmazta. És én úgy érzem, hogy elég gyanús volt, amikor felvágták Messit a 16-oson belül...

Nálunk Pedro kicsit kilóg a csapatból, mintha be lenne tojva egy kicsit, nagyon idegesen játszik, kapkod feleslegesen. Alves-en pedig látszik, hogy nem igazán találja még a helyét.
A többiek szerintem egész jól játszanak. Ha bejön a második félidőben Iniesta valamikor, akkor a Madrid még kevesebbet fog találkozni a labdával.
Jelenleg asszem 40-60% a labdabirtoklás aránya.
ab1daL
Director del Fútbol

2010.04.10. 22:51:26

ronaldinho89 írta:Én tudom hogy Alves jo játékos de miért kell pont most ezt a kezdő variálást. Ha INIESTA egészséges, felépült akkor mit kell még itt vigyázkodni. Aki egészséges az legyen kezdő mivel az egyik legfontosabb meccs az évben. Örülök hogy vezetünk de abszolut nem vagyok megnyugodva. Még jó hogy Messi megcsinálta, mert helyzeteink se nagyon nincsenek. Nincs támadójátékunk. Henry Iniesta kell!
Init már lerúgták volna már az 5. percben. Nem kell megint hogy 2 hónapra kiessen, majd beáll a 2.félidőre, jöhetne Touré is.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
ronaldinho89
Capitá del Barça

2010.04.10. 22:49:55

Én tudom hogy Alves jo játékos de miért kell pont most ezt a kezdő variálást. Ha INIESTA egészséges, felépült akkor mit kell még itt vigyázkodni. Aki egészséges az legyen kezdő mivel az egyik legfontosabb meccs az évben. Örülök hogy vezetünk de abszolut nem vagyok megnyugodva. Még jó hogy Messi megcsinálta, mert helyzeteink se nagyon nincsenek. Nincs támadójátékunk. Henry Iniesta kell!
Kép
II.Eurobarca sigverseny 2.helyzettje
http://filmorigo.blogspot.hu/ - blogom.
barca99
Llegenda del Barça

2010.04.10. 21:55:51

Ebből a 11 emberből ki lehet sakkozni egy 4-4-2-t, amit soha nem játszottunk, és amiben Messi is szenved (lásd: válogatott), vagy egy 4-2-3-1-et, amit nem először játszunk, és amiben Messi is jólérzi magát (lásd: gólok és interjú).

Nem értem mi a probléma, a Real nagyon jól kontrázik, Pep meg erre lépett, kicsit biztosabb csapatott küldött fel, így (elméletileg) nehezebb lesz lekontrázni minket.

Szerintem egyáltalán nem gáz a taktika, sőt... Persze ebbe is bele lehet bukni, de a csapat és Pep megtanított rá, hogy kifezetődő bízni bennük. :wink:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.04.10. 21:52:50

Mikaos írta:
csababarca írta:Most két támadóval állunk fel,ez kevés lehet,de remélem elég lesz.
Messit kéretik két támadónak venni. Szóval három támadónk lesz ;)
Mondjuk jogos :)
Húú már csak 7 perc.

VISCA EL BARCAAAAAA!
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Mikaos
Director del Fútbol

2010.04.10. 21:48:31

csababarca írta:Most két támadóval állunk fel,ez kevés lehet,de remélem elég lesz.
Messit kéretik két támadónak venni. Szóval három támadónk lesz ;)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.04.10. 21:43:49

barca99 írta:
currahee írta:mi a f*szom ez a kezdő???
pont ilyenkor kell felállást váltani?!
érthetetlen h egy jól bevált formációt bontunk meg egy ilyen fontos
Mit váltunk?? Nem először megy idén a 4-2-3-1...

Persze,ebben igazad van,de azért nem mindegy hogy az 3-1 ott elől úgy volt meg hogy Iniesta,Messi,Pedro-Ibra.
Most két támadóval állunk fel,ez kevés lehet,de remélem elég lesz.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
currahee
Jugador d'estrella

2010.04.10. 21:37:51

barca99 írta:Mit váltunk?? Nem először megy idén a 4-2-3-1...
vagy inkább 4-4-2 lesz... de én amugy sem emléxem olyanra amit te írsz max annyi a hasonlóság h messi visszább lépett általában de az más volt azért... ott inkább messi volt elengedve a pályán.
barca99
Llegenda del Barça

2010.04.10. 21:34:14

currahee írta:mi a f*szom ez a kezdő???
érthetetlen h egy jól bevált formációt bontunk meg egy ilyen fontos
Mit váltunk?? Nem először megy idén a 4-2-3-1...
cica73
Barça C

2010.04.10. 21:33:21

Nincs Iniesta a kezdőben?!És Titi sem?!Szarvashiba basszus!
currahee
Jugador d'estrella

2010.04.10. 21:23:28

mi a f*szom ez a kezdő???
érthetetlen h egy jól bevált formációt bontunk meg egy ilyen fontos meccsen...
ráadásul se Ini se Titi nem kezd az előzetes hírek szerint. ellenben ott van Busquets Yaya kárára...

ez sztem nem lesz jó így....
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.04.10. 21:19:25

Egy kis becezető Mejuto-ba: Manuel Enrique Mejuto González lesz a Real Madrid - Barcelona mérkőzés játékvezetője. A nemzetközileg is elismert bíró eddigi pályafutása során sokkal inkább volt jó jel a madridiaknak, mint a Barcelonának.

Amikor a Realnak fújt a sípot 18 győzelem mellett mindössze kétszer szenvedtek vereséget (Celta 1-0, Espanyol 3-1), legutóbb a Balaídosban 1999. november 28-án. 2 és fél éve vezetett már meccset a kté csapatnak, akkor - 2007 december 23-án - a Real Baptista góljával távozott győztesen a Nou Campból.

A Barcelona eddig 26 alkalommal kapta Gonzálezt, ebből 12 volt győzelem, 7 döntetlen és 8 vereség (idegenben ez az arány 5, 2, 7), tehát semmiképpen nem jó ajánlólevél ez a választás, de talán pont az elmúlt hónapok játékvezetői mizériája miatt kellett egy tapasztalt embert küldeni erre a kimondottan feszlüt légkörű találkozóra.

Még egy érdekességet előbányászott a Sport, mégpedig, hogy a Realnak 7 tizenegyest ítélt González, 2 ellenében, míg a Barcának szintén 7-et, ellene viszont 4-et.

Nem valami bíztató... :?
Szabella
Jugador del Barça

2010.04.10. 21:10:15

Szédületes ami itt van.....ott voltam a reptéren is az érkezéskor...lehet hogy túlzok de ez a meccs tényleg az évszázad meccse legalábbis itt a spanyolok szerint...100 méterre vagyok a stadiontól ....indulok is be....irok majd utánna is....
Tippem 2-2 de lehet hogy nem .....
Barcelona mellett élő magyar család fociutakat ,nyaralásokat szervez Spanyolországba.BÉRLETES RÉVÉN ÁLLANDÓ MECCSBELÉPŐK.Részletek: szabella67@gmail.com vagy Skype: szabellaek ill+34972875773 vagy +34693430301 illetve a szabella.hu weboldal
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.04.10. 19:41:32

Charlie írta:Most olvastam, hogy Mejuto Gonzales vezeti a meccset és álítólag 1999 óta nem vesztett vele a madrid meccset.
C.

Amúgy is utálom azt az embert.Remélem nem fújja el a meccset,bár szerintem egy tizit kapni fog a madrid a biztonság kedvéért,vagy valakit tőlünk kiküld.Ez a megérzésem.
De ettől függetlenül 2-3 vagy 2-2 a tippem.
Charlie
Öreg Harcos

2010.04.10. 19:30:09

Most olvastam, hogy Mejuto Gonzales vezeti a meccset és álítólag 1999 óta nem vesztett vele a madrid meccset.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
Léfe
Entrenador del Barça

2010.04.10. 10:20:38

Bár álltalában optimista vagyok, de az lehet a gond, hogy a Reálban Higuain és CR. egyaránt szórják a gólokat nálunk csak Messi. Jó lenne nyerni,de az X most 2 pontot jelentene. Középen kellene őket megfogni mint az Arsenált az első meccs elején. Nehéz lesz.
Fecó
Barcaman14
Director del Fútbol

2010.04.10. 10:06:03

Off: Több mint 2 hét után ismét a fórumon :lol: ([auto_cenzúra] volt a netem :D )

A ma estével kapcsolatban:

Ahogy olvasom a cikkeket és egyre közeledik a meccs egyszerűen kiráz a hideg :o Óriási meccs lesz! :twisted: A tavalyinál sokkal szorosabb lesz ez biztos. Apró dolgok dönthetnek majd.
egyre jobb formában vagyunk és ezzel együtt egyre jobbak vagyunk mentálisan is.( bár ilyen téren sosem volt gond, szerencsére.)
A lényeg hogy úgy játszunk ahogy szoktunk és akkor nem tudom elképzelni, hogy ez a Madrid legyőzzön. Ha esetleg vezetést szereznek fontos, hogy nem omoljunk össze!

Mára: Valdés-Alves-Pique-Puyol-Maxvell-Touré-Xavi-Ini-Messi-Henry(Bojan)-Pedro

A védelem szerintem így lenne a legjobb. Középen én mindenképpen Yayat játszatnám, de úgyis Busi fog pályára lépni :) Init és Xavit hiba lenne kihagyni, tavaly sem tudtak velük mit kezdeni. És nagyon kell majd idén is a labdabiztonság. Elől Messi mellett nekem édes mindegy hogy Titi vagy Bojan fog játszani. Előbbi ugy mindig felpörög az ilyen meccsekre, utóbbi pedig megérdemelné hogy játsszon. Pedro nálam alap ma este.

Visca el Barca :!: :twisted:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
messi70
Jugador del Barça

2010.04.10. 09:35:51

en nem banom ki kezd csak a jo istent arra kerem hogy ha nagy kuzdes aran is valahogy nyerjuk meg a meccset es jatszanak nyugodtan szepen ahogy tolluk megszokhattok hajra Brcelona nagyon szoritok''''''''''''
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.04.09. 23:21:13

matyi02 írta:
ElBartimaeus írta:Készítettem egy képet arról, hogy szerintem hogy is lenne érdemes felállni:
---
Bocs, hogy hosszabbra sikeredett, azért remélem valaki végigolvassa és kommenteli, mert érdekel, hogy mit gondoltok erről. :)

Tessék végig olvasni nem vicc! :wink:

Ugye Ibra rész kiesik de annyi kell Bojantól is ő meg is csinálja.
Busi rész én YAyat kezdetném ahogy előbb le is írtam biztos a Madrid rámenne Busira és hibára kényszerítenék, DE az elefántcsontpartival nem hiszem, hogy lehetne!, valamint Yaya kemény előre töréseivel sokat segíthet :wink:
Az hogy balra húzni a dolgokat, hát nemtudom... :? rizikós nekem mert akkor az egész csapat ugyebár a bal oldalon van és PL: Alves felfut bead kifejelik azonnal jobb oldal totál üres lenne., valamint labda az nállunk lesz valszeg és akkor ki kell húzni hogy több terünk legyen a passzokra Margitosok pedig keresgéljék a bőrt :wink:
Az hogy Jeffren a kezdőbe gyorsasága miatt, Ini tudja őt indítani hát... :)
Én nagy Jeffren fan vagyok de nem érzem arra még elég jónak hogy egy Ramost megegyen DE hogy a második félidőbe beállna és úgy lefutna mindenkit abban tudok hinni :)

És ElBartimaeus grat hozzá jó meglátások :wink:
Véletlen nem vagy edző ? :lol:
Na, te vagy az első olyan ember, aki komolyabb érveket (Sanama nekem nem volt elég meggyőző :twisted: ) sorakoztatott fel ellene.

A Sergi-Touré kérdésnél azért választottam a katalánt, mert sokkal többet passzol pontosan, illetve nem ütközésekkel szerez labdát, hanem inkább passzokat csíp el. A Reál támadói elég gyorsak ahhoz, hogy viszonylag kevés ütközésre kerüljön sor, ezért inkább a passzokat érné meg elcsípni. Építkezésben meg jobb Busquets, legalábbis a jelenlegi forma alapján biztos.
A csapat balra tolása nem azt jelenti, hogy a jobb oldal mindenképpen tök üres lenne, Sergi-t és Piquét a támadásoknál kicsit kijjebb is tolnám arra az oldalra épp az általad említett ok miatt, de alapvetően letámadással szerezhetnénk labdát, akkor meg gyors támadást igazából nem nagyon tudnának emberfölényben vezetni, hacsak nem adják fel elég nagy mértékben a védekezést, de akkor tuti nincs esélyük, tehát nem ez a valószínűbb.
Jeffren-t inkább a mostanában megkapott bizalom alapján tettem be Henry kárára, de igazából inkább egyet kell értenem azokkal, akik a franciát preferálnák ott, aki a mozgásával tuti le tudja fogni a bal oldalt, indítani is lehet és persze a Madrid ellen mindig él. :)

Amúgy nem vagyok edző, csak valahogy választ keresek erre a magas színvonalú játékra, amit ismét képviselünk, meg arra, hogy egy-egy meccsen miért mindig egy bizonyos ember termeli a gólok nagy százalékát, vagy éppen az összeset és az ilyesmi dolgokra, amikhez az "apró", finom mozgásokban látom a kulcsot. De csak próbálkozok, ezért is örülök pl a Te hozzászólásodnak, mert több szem többet lát, ha az agy gondolkodni is akar. :) És így tudom korrigálni, avagy pontosítani a gondolataimat. :)
geridoss
Director del Fútbol

2010.04.09. 23:15:42

MichaaBee írta:-------------------Valdés-------------------
---Alvés----Puyol----Piqué----Maxwell---
-------------Touré----Keita----------------
----Messi---------Xavi----------Iniesta---
------------------Henry--------------------

Nálam más kezdő szóba se jöhet., hiszen ez a legerősebb és szvsz a leghatékonyabb is.
Ini nem nagyon produkálja magát a bal szélen, oda beraknám Bojant (Pedro lesz ott), és Init pedig Toure mellett játszatnám. De Pep dönt, és sajnos úgy érzem, Bojan megint nem kezd...
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
tiborpapp
Barça B

2010.04.09. 23:13:26

Szevasztok, most beszéltem Peppel és azt mondja, hogy Henry nem kezd!
Szerintem a következő felálás lesz:
V.V.
Alves Piqve Puyol Maxvell
Xavi Yaya T. Keita
Pedro MESSI Iniesta
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2010.04.09. 17:18:21

barcafan0911 írta:Szerintem a legeredményesebb támadósorunk a Messi - Bojan - Henry csatárhármas lenne, utóbbi kettő elég jól érzi egymást a pályán. Csak sajnálatos módon Pep "szerelmes" Pedróba és biztos kezdetni foglya, szvsz Bojan pados lesz. Úgy meg nehezebb lesz.
Ami pedig Init illeti, ő csak maradjon középen, hasznosabb lesz ő ott.
Csak úgy mint Busquetsbe. Belé is bele van zúgva. :x És most egy Real ellen játszunk. Bármikor letámadhatnak. Sergio meg olyan passzokat szokott adni az ellenfélnek :roll: Nem szívesen kezdetném. De Pep úgy is fogja :evil:
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
Lezárt