Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
csdewl
Capitá del Barça

2010.05.03. 16:50:28

Vicces Pep interjú katalán ujságíróval

http://www.youtube.com/watch?v=ZEA9au_4mWA&
"a Futball nyer, ha a Barca nyer"

"Köszönetet mondok a Barcelonának.Egy ilyen nagy klub ilyen nagy futballistái foglalkoztak velünk..." - Franklin Lobos, egy kimentett chilei bányász.
bucinho
Barça B

2010.05.03. 14:29:18

Én személy szerint örülnék neki, ha Pep lenne a csapat Fergusonja. Főleg akkor, ha annyit lehúzna a csapat kispadján, mint a skót a Manchester United kispadján. Kitudja, még lehet több trófeát nyerne, mint Fergie a MU-nál...
Mikaos
Director del Fútbol

2010.05.03. 14:04:50

Egyetlen hír, ami biztos ezzel kapcsolatban:
Sandro Rosell nyilatkozta még 4-5 hónapja, hogyha őt megválasztják, akkor Pep Guardiola lesz a Barcelona Alex Fergusonja / Arsené Wengerje, mert angliai mintára menedzserré fogja őt tenni.

Pep szerintem sosem nyilatkozott olyat, hogy a szerződéshosszabbításának az a feltétele, hogy teljhatalmat kapjon az igazolásoknál. Mindig az elnökválasztást hangsúlyozta.
Capon
Llegenda del Barça

2010.05.03. 13:49:15

Én is úgy emlékszem hogy Pep-et kérdezték a hosszabbításával kapcsolatban és akkor mondta, hogy csak akkor hosszabbít, ha több hatalmat kap, nagyobb lesz a jogköre kb. úgy mint Angliában. Valamint a b csapattal is voltak elképzelései ott is változtatni akar 1-2 dolgon.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
barca99
Llegenda del Barça

2010.05.03. 13:29:25

LG írta:Megint találtam egy gyöngyszemet az igazolások topicban, mely szerint Pep azzal a feltétellel hosszabbított, h teljhatalmat kap az igazolásoknál, ill. hasonló ügyeknél. Ennek van vmi valós alapja, vagy csak a szokásos fórumozó szülemény.
Még nem hosszabbított szerintem, csak valami gesztusféle van tőle, hogy ő nem akar lelépni, csak megvárja, mi az új elnöknek az elképzelése.
Az meg talán Rossel ötlete, hogy manager-ré teszi Pepet, így Txiki posztja feleslegessé válik.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2010.05.03. 12:49:51

LG írta:Megint találtam egy gyöngyszemet az igazolások topicban, mely szerint Pep azzal a feltétellel hosszabbított, h teljhatalmat kap az igazolásoknál, ill. hasonló ügyeknél. Ennek van vmi valós alapja, vagy csak a szokásos fórumozó szülemény.
Nem volt ilyen feltétele,. Csak volt szó róla, hogy úgy legyen, mint Angliában, hogy az eddző igazol - amiben azért van logika... Szóval ez egy lelkes fórumozó újságírói ambícióinak a tökéletes megnyilvánulása - sok kishírből 1 nagy hülyeséget összehozni. :lol:
madmushroom
Capitá del Barça

2010.05.03. 12:48:57

istyke6 írta:
madmushroom írta:
Én kizártnak tartom, hogy egy pelyhespöcsű edzőnek ekkora hatalmat adjanak a kezébe.
En azt hiszem egy pelyhespöcsű edzovel nyert mindent tavaly a Barcelona.
Ne legyél már ilyen savanyú. Nem sértésnek szántam ezt a pelyhespöcsű jelzőt, felér egy tejfelesszájú vagy egy zöldfülű jelzővel. Nála sokkal tapasztaltabb edzőknek sincs joga egyedül dönteni az igazolásokról nem, hogy neki, akinek valljuk be több rossz igazolása volt eddig mint jó.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára madmushroom 2010.05.03. 12:50:29-kor.
Twitter: https://twitter.com/KJuraszik" target="_blank
Blog: http://laguardia.blog.hu" target="_blank
Facebook: https://www.facebook.com/laguardiablog/" target="_blank
istyke6
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2010.05.03. 12:46:33

madmushroom írta:
Én kizártnak tartom, hogy egy pelyhespöcsű edzőnek ekkora hatalmat adjanak a kezébe.
En azt hiszem egy pelyhespöcsű edzovel nyert mindent tavaly a Barcelona.
I <3 FCB
madmushroom
Capitá del Barça

2010.05.03. 12:42:16

LG
Az Év fórumozója 2016

2010.05.03. 08:44:10

Megint találtam egy gyöngyszemet az igazolások topicban, mely szerint Pep azzal a feltétellel hosszabbított, h teljhatalmat kap az igazolásoknál, ill. hasonló ügyeknél. Ennek van vmi valós alapja, vagy csak a szokásos fórumozó szülemény.
ALEXDP
Capitá del Barça

2010.05.02. 00:39:26

ozsimiki írta:Ez teljesen Off téma lesz szinte, illetve remélem, hogy Pep lesz a Mi Sir Alex Fergusonunk 8)

de HA kellene valakit valamiért a helyére hozni,én egy bizonyos Felix Magath-nak örülnék a legjobban, szerintem legalább akkora edző mint Mourinho ( ha már megint őt divat Isteníteni),sőt...és emberileg is okés.
ha megvannak hozzá a játékosai nagyon szép focit nyomat (lásd tavalyi Wolfsburg), mind a mellett egyszerűen garanciát érzek ha meghallom a nevét:D jövőre bajnokot csinál a Schalkeból is.

de bármennyire is jó edzőnek tartom, remélem nem jön ide, mert az azt jelenti,hogy Pep marad hosszú évekig,és egyre csak jobb lesz Ő is.
Mondasz valamit Magath kapcsán!

Aszszem Ő volt az aki valamelyik bundesliga csapat (talán Schalke) edzőjeként,a [auto_cenzúra] eredmények miatt a vezetőségtől gyakorlatilag selyemzsinórt kapott,de le se szarta,nem vett róla tudomást,és valami igen jó tavaszt produkált....
Nem állt föl,ahogy sulykolták ,hanem csinálta!!!!!

Ez valami!!!!!!!!!!!!!

többek között bajnok a Stuttgarttal,Wolfsburg-al,Bayernel... ez nagy szó,főleg előbbi kettő, mivel köztudott,hogy németországban bárkit meg tud venni szinte,és általában meg is vesz a Bayern (főleg kulcsjátékosokat az adott klubbtól) Ozsi
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.05.02. 00:26:38

Ez teljesen Off téma lesz szinte, illetve remélem, hogy Pep lesz a Mi Sir Alex Fergusonunk 8)

de HA kellene valakit valamiért a helyére hozni,én egy bizonyos Felix Magath-nak örülnék a legjobban, szerintem legalább akkora edző mint Mourinho ( ha már megint őt divat Isteníteni),sőt...és emberileg is okés.
ha megvannak hozzá a játékosai nagyon szép focit nyomat (lásd tavalyi Wolfsburg), mind a mellett egyszerűen garanciát érzek ha meghallom a nevét:D jövőre bajnokot csinál a Schalkeból is.

de bármennyire is jó edzőnek tartom, remélem nem jön ide, mert az azt jelenti,hogy Pep marad hosszú évekig,és egyre csak jobb lesz Ő is.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.05.01. 14:38:04

madmushroom írta:A fejes gólok egyáltalán nem jellemzőek ránk, mióta itt van Ibra rá sem jellemző de nem egy fejes gólt láttam már tőle.
Komolyan mondom neked, hogy még Bojan vagy Messi is veszélyesebb fejjel, mint Ibrahimovics... Egyébként a beívelések nem a Barça sajátosságai, egyszerűen ezt hagyta meg nekünk az Inter. Mivel a gyors passzok, a háromszögelések, összjátékok kicsiben nem váltak be, így Alvésre és Maxwellre maradt a szerep, hogy beívelésekkel operáljon. Persze center nélkül ez nehéz, de komolyan mondom, hogy ezekből a labdákból (főleg amiket Alvés ad) nem sokra ment volna a svéd sem, nemhogy Bojan. Érdekes módon azonban az egyik ilyen labda megtalálta Bojant, amiből majdnem gól lett, ez még 0-0-nál volt, Piqué gólja előtt.
Kép
Kép
Kép
ALEXDP
Capitá del Barça

2010.04.30. 21:37:46

Azért is leszünk jövőre még jobbak,mert Pep még tapasztaltabb lett,mondhatni Mourinho-I.
Veszített...:-)
Ez szerintem pont annyi fejlődés,mint a tavalyi tarolás!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.04.30. 21:10:09

Ja és azért én úgy le..sztam volna a játékosokat az öltözőben, hogy ne olyan hozzáállással menjenek ki a 2. félidőre, mint az elsőre. Ötlettelen és töketlen volt a játékunk.
Ez igaz, de sztem nem a hozzáálláson múlott. Akartak a fiúk, csak nem ment. Nagyon jó volt az ellenfél.
Aki tud még egy olyan csapatot, amelyik elköltött cirka 150 millió eurót és nem hogy erősödött volna, hanem még gyengült is kérem írja meg....lehet ez is egy rekord amit pep állított fel...
Ugyan már...
Hova lehetett volna még onnan erősödni? Megnyertünk mindent, és Guardiola vérfrissítéssel próbálta szinten tartani a csapatot, amely elég jól sikerült is sztem. Legalábbis jobban, mint anno Rijkaardnak.
Még egy fontos dolog, ami miatt nem megy úgy mint tavaly: Iniesta folyamatos sérülései. Évek óta meglehet figyelni, mennyivel jobb a játékunk vele, mint nélküle.
Léfe
Entrenador del Barça

2010.04.30. 18:55:51

Pep bomba választás volt, mert ilyen eredmények után nem is lehet mást mondani. Bár annak idején féltem tőle. De ne feledjük / nem hiba, hanem tény/ hogy csak sikerhez szokott. Nagy hullávölgyek nem érték a csapatot /még/ ahhoz is tapasztalat kell, kezelni. Mint ahogy a hátralévő négy döntő meccset, mert nem hinném, hogy a Reál hibázni fog, bár lehet.
remélem minden stimmelni fog.
Fecó
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.04.30. 18:51:43

kabekabe!

el akartam üldözni Pep-et?
csak leírtam a hibáit, amit többen is megtettek és hozzátettem egy szubjektív véleményt, ennyi ;)
a végét is olvasd el rendesen ;)
Sanama
Llegenda del Barça

2010.04.30. 18:42:42

kabekabe írta:Gyorsan kijelentem, hogy abszolút Pep híve vagyok, a hibáival együtt.

Hihetetlen. Itt tartunk. zsulter és fecooo hozzászólásai után... Az az ember, akit fél éve mindenki istenített, ő most egy senki, üldözzük el, nem tud igazolni, nem tud cserélni, csak Rijkard munkássága érett be.

Az igazolásainak egy része nem jött be, de ide sorolni Keitát abszurd. Szükségünk van rá, ezt majd ha kell leírom az ő topikjában. Keirrisonból még bármi lehet, Martinból is, ez igaz Csigára is. Ibrát sem szabad még temetni, szerintem is botrányosan játszik, de jövőre be fog érni, legalábbis az esélye meg van rá. Henrique vszleg elúszott, ő nem barca szint, meg Hleb. Ők ketten. Dani sikertörténet, pedig mostanában nem olyan jó, és Maxwell is.

Tavaly sem tudott cserélni, sem igazolni, akkor jóval halkabbak voltak ezek a hangok... Rijkard munkássága? Ezt eddig mért nem mondta senki?

Pep egy tehetséges edző, aki mindent tud a futballról, idővel meg fog tanulni cserélni, remélhetőleg igazolni is. Viszont így is remek játékot játszik a csapat (többnyire), tavaly a motiváció is megvolt, idén is a csapat nagy részén. És nagy taktikus, ez van, h bejön, van, h nem(Classico, Inter)
Fejlődnie kell neki is,40alatt van még, Maldini akkor még játszott, nem hogy 6kupát nyert volna edzőként. :)

Amiben sokat kell fejlődnie a a meccs köözbeni tennivalók. Cserélés és a játék képének megváltoztatása,vagy 1-2 taktikai húzással,vagy cserével,vagy átszervezéssel.

A tavalyi évben is ugyanilyen makacs volt(ebben se ártana lejjebb adni), de akkor a csapat megállíthatatlan volt. Ezzel azt akarom mondani,hogy volt egy csúcsformában lévő :
Alves,Iniesta,Xavi,Toure,Messi,Eto'o, és év végén Henry is.
5-6-7ember folyamatosan toppon volt!

Idén pedig Messi és Xavi 2en viszik a csapatot, Iniesta sérült, Zlatan más dimenzióban sétálgat,néha gólt vág,de ez kevés.

Ezzel nem Pep erényeit akarom lejjebb venni,csak egyszerűen nincs annyi jó formában lévő játékos jelenleg a csapatban, és a kispad meg szűk. Igaz,hogy megemlítettem,hogy tudni kéne belenyúlni a játékba,de kivel? Kit tudna felhozni a padról,aki eldönthet 1 meccset?
Bojan, és kész. Középpályára senkit nem tud...

Ezért azt mondom, a nyáron jól kell igazolni, a padra egy középpályás muszáj, a többi Pep feladata.
Mentálisan gatyába rázza a brigádot,abban tuti biztos vagyok,a többiben meg fejlődni fog,ebben is biztos vagyok.

Ő egy(első évében) évben megnyerte mindazt,ami olyanoknak mint Wenger stb. talán darabokban sem sikerült....
kabekabe
Entrenador del Barça

2010.04.30. 18:37:05

Gyorsan kijelentem, hogy abszolút Pep híve vagyok, a hibáival együtt.

Hihetetlen. Itt tartunk. zsulter és fecooo hozzászólásai után... Az az ember, akit fél éve mindenki istenített, ő most egy senki, üldözzük el, nem tud igazolni, nem tud cserélni, csak Rijkard munkássága érett be.

Az igazolásainak egy része nem jött be, de ide sorolni Keitát abszurd. Szükségünk van rá, ezt majd ha kell leírom az ő topikjában. Keirrisonból még bármi lehet, Martinból is, ez igaz Csigára is. Ibrát sem szabad még temetni, szerintem is botrányosan játszik, de jövőre be fog érni, legalábbis az esélye meg van rá. Henrique vszleg elúszott, ő nem barca szint, meg Hleb. Ők ketten. Dani sikertörténet, pedig mostanában nem olyan jó, és Maxwell is.

Tavaly sem tudott cserélni, sem igazolni, akkor jóval halkabbak voltak ezek a hangok... Rijkard munkássága? Ezt eddig mért nem mondta senki?

Pep egy tehetséges edző, aki mindent tud a futballról, idővel meg fog tanulni cserélni, remélhetőleg igazolni is. Viszont így is remek játékot játszik a csapat (többnyire), tavaly a motiváció is megvolt, idén is a csapat nagy részén. És nagy taktikus, ez van, h bejön, van, h nem(Classico, Inter)
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.04.30. 15:59:34

Egyrészt el kell ismerni hogy voltak nagyon jó húzásai. Úgyis mint Touré-Piqué kettős középre. Őszintén megmondom, nem gondoltam rá, és a kp-ről sajnáltam vna kihagyni Keitát és Busquetst is. Milito ellenben akármilyen jó formában van, Piqué és Touré is jobb középső védő és jobb labdakihozatalban, támadójátékban.
Én bizony sem a buzkecet, sem a kejtát nem sajnáltam volna kihagyni Touré kárára a kp-ról. Meddő volt a kp-nk, talán Yaya segithetett volna ezen. Ő remekül tud inditani, és a megindulásaival is veszélyeztethetett volna. Ill. én Ibrát a pályán hagytam volna. Gondolom nem kell megindokolnom, h miért.
Henryvel is be lehetett volna próbálkozni. Nem tudom, h mit kezdett volna a lehetőséggel, de rosszabbak nem nagyon lehettünk volna vele.
BarcasKrisz
Jugador d'estrella

2010.04.29. 17:37:38

Igaza van, annak, aki azt mondja, hogy "kell" ez a kudarc a csapatnak. Jövőre éhesebbek leszünk megint.

Azért hiányzott volna egy címvédés...(kinek nem).

Az átlövéseket hiányolom a Barca eszköztárából, azzal szerintem még tehettünk volna valamit... de félek, az sem sokat segített volna.
" A hazád nélkül, senki sem vagy
Nincs már helyed, nincs életed,
Jöttment lett a bélyeged..."

/Ismerős Arcok/
http://www.ismerosarcok.hu
Vito
Llegenda del Barça

2010.04.29. 12:25:50

Andris írta:...
alapvetően igazad van, de én megpróbálom egy másik aspektusból megközelíteni. az ember egy ilyen szezon, egy ilyen barca láttán képes azt hinni, hogy a csapata legyőzhetetlen, ha mégis legyőzi valaki, akkor mindenképpen keresi a hibát valakiben. vannak törvényszerűségek a futballban (is), amiken egyszerűen nem lehet átlépni. ez a csapat másfél évig oktatta a világot. a szó szoros értelmében és nem úgy mint most az inter, hogy A4-es cikkekben kell megmagyarázni a negyérdeműnek, hogy miért is kellene tapsolni Mourinhonak, hogy miért is az inter most az olasz foci csúcsa, hanem élvezhető, gólgazdag játékkal. mindent megnyertek és ezt senki sem veheti el tőlük, ahogy Peptől sem.
jogos kérdés, hogy Xavi és Messi miért nem hozta azt a szintet, amit tud.
ugyanazért, amiért Pep rossz döntéseket hozott: elfáradtak fejben, hiányzott az az extra motiváció, ami tavaly megvolt a csapatnál és ez ugyanúgy igaz az edzőre, mint a játékosokra. ahogy nálam törvényszerű a visszaesés egy játékosnál egy hatkupás szezon után, ugyanúgy törvényszerű az edző megroggyanása is.
madmushroom
Capitá del Barça

2010.04.29. 11:56:30

Az igazán nagy hibának én azt érzem, hogy Messi nem a jobb szélen játszott. Illett volna kipróbálni legalább. A törpét nem tudták volna ott körbevenni négyen. Persze, hogy 16-os előtt meg volt halva 10 inter védő gyűrűjében. Hiába etetett meg két embert, a harmadik vagy a negyedik játékos már leszerelte. A bal szélen 1 embert megetetve máris a védelem mögé kerülhetett volna onnan meg tudjuk, hogy máris mennyivel könnyebb a helyzet.
abreu
Jugador d'estrella

2010.04.29. 11:50:41

Fecooo írta:tudjátok mi várható nyáron egyébként?
remélem emlékeztek, h Pep mindenható szeretne lenni az igazolásoknál, kb teljhatalmat akar, ha jól emlékszem...(~menedzser) sztem ez hiba lenne az új elnökségtől, azonban mi van, ha ettől besértődik és lemond... (ugyanis a makacssága miatt tartunk ott, ahol...)
Én nem pont így emlékszek erre. :shock:
Pep nem akart tejhatalmat senkitől, hanem valamelyik elnök mondta ezt, h Pep-et ilyen menedzserré kéne tenni (mint ahogy angliában).
És még azt is mondták, h ő lehetne a Barca "Ferguson"-ja jó sok évig.
Arra nem emlékszem, h ő mondta volna valaha is ezt. :?
Andris
Adminisztrátor

2010.04.29. 11:30:31

No talán egy keveset, már lehiggadt a többség.

Egyrészt el kell ismerni hogy voltak nagyon jó húzásai. Úgyis mint Touré-Piqué kettős középre. Őszintén megmondom, nem gondoltam rá, és a kp-ről sajnáltam vna kihagyni Keitát és Busquetst is. Milito ellenben akármilyen jó formában van, Piqué és Touré is jobb középső védő és jobb labdakihozatalban, támadójátékban.

Remek volt emellett szerintem, sokak véleményével ellentétben, hogy Ibrahimovicot lecserélte. Rengetegszer meglehetett figyelni idén hogy egy sokkal élénkebb támadójátékra váltunk amint nem ő, a statikus kapunak csak háttal és főleg lesen ácsorgó szabálytalnságokat halmozó oszlop a középcsatár. És én sem Henryt, Bojant küldtem volna be.
Más kérdés hogy eleve így kellett volna kezdeni.

Kiváncsi vagyok hogy jön ki majd az eurobarca ebből, mert ha nem jelentettünk meg 20 cikket Guardiola istenzseni edzőfenomén taktikai csúcsfogásairól és 36 éves kora ellenére tartott mesterkurzusairól, akkor egyet se. 6 kupa után kevesen voltunk akik ezt erős túlzásnak éreztük, úgyemlékszem.
Node, egy kísérleti kezdő amit nagyjából találomra meghúz, bejöhetett egy olyan madrid ellen akit csak a spanyol liga nullszínvonala tesz naggyá, de utána rögtön ugyanaz befuccsolt, és most is.
Militot balbekként játszatni például valami bitangjó ötlet volt, még Guardiola is érezte hogy olymértékben baromság, hogy rá egyáltalán nem jellemzően félidőben kicserélte egy balbekkre.

Ibra játékáról már írtunk. Bár ott énis játszattam volna talán, annyira fogadkozott a srác, itt azt mondom hogy abszolút kettőjük hibája a dolog.

A kulcskérdés viszont Messi játéka, akire most nem lehet mondani h nem próbálkozott, node hogy ő legyen az aki a középső védőktől gyűjti be a labdát, és 30 méternél közelebb sem léphet a kapuhoz...
Én nemtudom hogy mit vár tőle Pep, de szélről sokkal inkább képes feltörni egy védelmet ami így áll fel. De még árnyékéket sem jtászott, bár annak gyakorlatilag nincs értelme igy felállt védelem ellen. Gyakorlatilag Keita és Busquets is előrébb játszott mint ő.

Utólag könnyű okosnak lenni, de úgyérzem a mesternek óriási felelőssége van az egész dologban, még akkor is, ha elhagyjuk a motiváció kérdését. Mert ti állítjátok hogy a motiválás is edzői feladat.
Jobbak vagyunk ugyanis sokkal ennél az internél, és ha annyira motiválatlan a csapat mint amilyennek látjuk minden bajnokin, és láttuk a san siroban, akkor is illene megverni ezt a csapatot.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Válasz küldése