Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
lúdbőrös lettem:-)espa11 írta:"Az egyik csapat jól játszott, a másik meg rosszul" - nyilatkozta a meccs után José Mourinho, de ez így, ebben a formában nem igaz, Mourinho leegyszerűsíti a látottakat, ennél sokkal nagyobb volt a különbség. Nem öt gól.
"Az egyik csapat futballozott, a másik meg nézte" - ez a megállapítás már találóbb. A Barcelona játékosai eldugták a labdát, lábról lábra járatták, lenyelték, jöttek a finom testcselek, a zseniális rögtönzések, mintha gondolkodásban (gondolkodásban is) egy lépéssel megelőzték volna az ellenfelet, a sok csiki-csuki meseszép mintázattá állt össze, az ornamentika művészete, passzok hálózata, remekmű. Ez a Barca.
December elején talán nem túlzás kijelenteni, hogy az év mérkőzését láttuk. S nem túlzás kijelenteni azt sem, hogy ami történt, az a lehető legjobb hír a futball jövője szempontjából. A Camp Nouban ugyanis kétféle klubépítési filozófia ütközött, s az nyert, amelyik az utánpótlásra, a lokális kötődés erősítésére helyezi a hangsúlyt (s nem az, amelyik a pénz korlátlan uralmára esküszik).
A mai futballvilágban valószerűtlenül hangzik, de a hétfői El Clásicón összesen tíz saját nevelésű játékos lépett pályára a Barca mezében (Valdés, Puyol, Piqué, Iniesta, Xavi, Busquets, Messi, Pedro, Bojan és Jeffren). Összehasonlításképpen: a Real Madrid a 2000/01 es szezontól kezdve több mint egy milliárd eurót (nem elírás: a német Transfermarkt kimutatásai szerint az utóbbi tíz évben egészen pontosan 1 milliárd 61 millió eurót) költött új játékosok vásárlására...
Ehhez képest hétfőn este a Barcelona 5:0-ra győzött, parádés futballal, mondhatnánk, de ez már nem is labdarúgás volt, hanem a költészet maga, kellem és báj, a gyorsaság igézete, Messi és Villa, kedves nézőink, önök a barcelonai filharmonikusokat látták, vezényelt Andrés Iniesta és Xavi Hernández, szájtátva közreműködött a Real Madrid.
(gazdag.józsef)
A cikk eredetileg a pozsonyi Új Szóban jelent meg.
Igazad van. Jó lenne, ha ezzel a hsz-el ez a találgatás véget is érne...ferninho írta:muszáj ezt emberek?? azért ne essetek már túlzásokba.... nyertetek, esélyünk se volt, de azért még szapuljuk egy kicsit CR-t... nem volt elég, adjatok neki.papek89 írta: Van benne valami.De azért nem érdekes, hogy rögtön sérülést jelentenek be?
mindjárt már ott tartunk, hogy hideg van és nem akart a szabadban edzeni...
vagy lehet csak nem akart holnap Zürichbe utazni, nemde?
muszáj ezt emberek?? azért ne essetek már túlzásokba.... nyertetek, esélyünk se volt, de azért még szapuljuk egy kicsit CR-t... nem volt elég, adjatok neki.papek89 írta: Van benne valami.De azért nem érdekes, hogy rögtön sérülést jelentenek be?
Van benne valami.Mikaos írta:CR már az első gólunk előtt sántikált.papek89 írta:CR megsérült a Valdes-es esetnél. Hát én nem tudom tényleg megsérült-e, vagy csak egy kifogást keresnek megint...(nem akarok ezzel senkit megsérteni, de amikor a tavalyi clasicón is elkezdett sántítani, mert nem ment neki a játék, elég gyanús, hogy most is hasonló van a dologban)
Vagy mindig így sétál?
Lehet, hogy azért van így, mert kicsit X-lábú. (Nem viccből írom)
CR már az első gólunk előtt sántikált.papek89 írta:CR megsérült a Valdes-es esetnél. Hát én nem tudom tényleg megsérült-e, vagy csak egy kifogást keresnek megint...(nem akarok ezzel senkit megsérteni, de amikor a tavalyi clasicón is elkezdett sántítani, mert nem ment neki a játék, elég gyanús, hogy most is hasonló van a dologban)
El kell különíteni a csapatot és a szurkolókat. A szurkolók többsége egyáltalán nem volt nagyképű vagy ígérgetett győzelmet. Ahányan igen, annyian itt is voltak akik nem voltak biztosak a Barca sikerben - ergo ez nem nagyképűség vagy Real-szemüveg, hanem a vélemények megoszlása. A csapat és az edző meg mit mondjon? Azt hogy ki fogunk kapni? Most visszanéztem a mérkőzés előtti Real-nyilatkozatokat, és mindenki arról beszélt hogy a Barcelona nagyon jó csapat, de remélik hogy sikerül jó eredményt elérni. Szóval szerintem nem volt itt semmiféle nagy arc (max. nagy pofáraesés), utána kifogások meg aztán pláne nem. Mindkettőre igaz, hogy főleg nem a szurkolóknál, szóval nemtudom hogy miért kell a madridistákat elővenniA madridstáknak és a madridi játékosoknak a nagy arcukból kellene visszavenni mostmár, és alázatosan állni a többi csapathoz, főleg a Barcelonához! Minden évben jönnek az ígérgetések, hogy most így nyerünk úgy nyerünk, aztán keresgetik a kifogásokat a zakók után.
Nekem PÜ-benRonaldinhoX írta:Sziasztok!
Van egy pár fotóm amit a meccsen készítettem,plusz videó!
Moderatorokat kérdezem hol lehet publikálni?
Szegény, ez már több mint balszerencse. Ja. Most nézem, már egy ideje a porckorongjával van valami baj. nálatok azt írják hogy abból a 2 hónapból 3 hónap is lehet.És úgy néz ki, hogy Higu se 1-2 hónapig Sad Ránk jár a rúd rendesen...
És úgy néz ki, hogy Higu se 1-2 hónapigMr. Master írta:És nem játszik se Carvalho, se Ramos, se PepeBob_Marley írta:Gyerekek 8szoros odds van a Valencián, és ezt a KO-t lehet nem heverték még ki a fővárosban, s lehet pontot rabolnak a denevérek!Nagyon érdekes meccsre van kilátás, mindenesetre 1-2 ezerrel megteszem a Valenciát, ha már az 1:1 nem jött be mostMost a hétvégére ez a meglepetés érzésem!Espanyolt is megéreztem az Atletico ellen, ezt is érzem
![]()
Ne mondd, hétvégére törlik a sárgájukat, és adnak egy plusz gól előnyt a Madridnak, mert Ramos lelki sérülést szenvedett.Mr. Master írta:És nem játszik se Carvalho, se Ramos, se PepeBob_Marley írta:Gyerekek 8szoros odds van a Valencián, és ezt a KO-t lehet nem heverték még ki a fővárosban, s lehet pontot rabolnak a denevérek!Nagyon érdekes meccsre van kilátás, mindenesetre 1-2 ezerrel megteszem a Valenciát, ha már az 1:1 nem jött be mostMost a hétvégére ez a meglepetés érzésem!Espanyolt is megéreztem az Atletico ellen, ezt is érzem
![]()
Fog kapni a Real egy nyolcast, nyugi. Csak két meccsen.Léfe írta:CR. azt mondta az Almeria elleni 8-0 után, hogy megnézné, hogy a Reál is egy nyolcast kapna. Majdnem meglátta, sajnálom is, mert még 10 is lehetett volna. Persze utolag irom, mert a meccs elött tartottam tőlük.
Nagy öröm volt az este. Ahogy előzöleg is josoltam a középpályás letámadásunk nagyon hatékony volt.