Sandro Rosell

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Mikaos
Director del Fútbol

2010.12.10. 13:22:31

torrentkiller írta:Azt meg senki ne akarja nekem bemesélni, hogy csak a mezre lehet rátetetni a logót. Biztos meg lehetne oldani máshogyan is, hasonló anyagi nyereséggel.
Senki sem fogja ezt bemesélni neked...de csak azért, mert nincs köze a mesékhez.

Ha meg lehetne oldani máshogyan is...akkor máshogyan oldanák meg: nem véletlenül virít a mezeken a szponzorok jele, s nem véletlenül fizetnek ezért sokat. A szponzorok már csak tudják, hogy mi a jó nekik reklám szempontból, ezt nem érdemes kétségbe vonni. (Amúgy megfordítom a problémát: te mint szponzor hova tennéd először a céged jelét?.... valószínű, hogy a mezre, s nem mondjuk a WC-s néni ajtajára :) )

Amúgy szerintem nem kell túlságosan ragozni, hogy miért pont a mez a legjelentősebb... de egy kicsit ragozhatjuk, a teljesség igénye nélkül: TV-s közvetítések, mez eladások, reklámok mind ehhez kapcsolódnak, de a témában jártasak valszeg sokkal több dolgot is fel tudnak hozni.

Rosell-t nem kedvelem, de védelmében mondom, hogy az a 30millió euró igenis számít évente, és ilyen tekintetben támogatom az ötletet, számomra semmit sem sérül a "több, mint egy klub"-elve, mert én sosem ez alapján azonosítottam ezt a küldetést (ha nevezhetjük így).
kanty
Llegenda del Barça

2010.12.10. 13:21:24

Bányász írta: Engem a magam részéről nem érdekelnek a számok.Csak zavar,h egy 110 éves hagyományt felrúg a tisztelt elnök úr és a vezetőség.
Egyetértek. Ez is egyike volt azon dolgoknak amitől a Barca más, mint a többi. Értem én, h kell a pénz mert "olyan világot élünk", de azért nem mindig a pénz kellene legyen az elsődleges. Egy újabb érdekes húzás Roselltól. :roll:
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Enjoy
Capitá del Barça

2010.12.10. 13:20:17

Az előbb leírtam igaz, de most újra felteszem a kérdést:
Nyáron ez a szponzor dolog, miért nem zavart senkit? :roll:
Már akkor "eladtuk a mezünk"..
Kép
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.12.10. 13:15:34

A hír: no comment. Vannak elvi dolgok, vannak jelképek és van pénz. 110 év távlatából ez a kontrakt nagyjából azzal ér fel, mintha a címeren a senyera helyére került volna Katar lobogója. Édes mindegy...

Az itteni kommentárok: borzalom. Kezdve a Nunezes ostobaságoktól a pénzügyi "érveken" át az "ettől ugyan olyan jó marad a csapat" dilettantizmusokig.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.12.10. 13:14:55

Ahogy megláttam a hírt, rögtön tudtam hogy ömleni fognak ide a hsz-ek :D
Engem nem érdekel a mezszponzor mert a saját mezemen nem lesz rajta és csak az a fontos hogy jól játsszon a csapat és ne adósodjon el a klub.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2010.12.10. 13:10:05

jó kérdés, hogy mik azok a dolgok, amiket üzleti célból (lévén, hogy üzletember ül az elnöki székben) még meg lehet húzni de nem sértik a szellemiséget és hagyományokat.

amíg más dolgokkal ápolják a "més que un clubot"-ot (mert millió mással lehet), addig engem ez azért nem zavar, mert azért az nyilvánvaló volt eddig is, hogy a Barca egy vállalat is.

persze erre lehet rögtön kontrázni, hogy eddig is az volt, mégse volt támogató...erre azt tudom mondani, hogy nem látunk mögé, ki tudja, hogy a 80'-as évek óta (mert akkor jöttek ezek a mezszponzorok, nem 1899-ben) miért nem volt. egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy nem kerestek. amíg nem egy megszállott katalán ül legfelül, akinek a tökére is a címer van tetoválva, hanem öltönyös emberek, addig ne haragudjatok, de minden szónoklatukkal kapcsolatban a szellemiségről szkeptikus leszek. így azzal kapcsolatban is, hogy miért nem volt eddig szponzor. Rosell ezzel most kimondta nyíltan, hogy ő üzletember, akinek vannak érdekei, de a véleményem továbbra is az, hogy ez nem feltétlen baj, ha mással ápolja a hagyományokat is. (megjegyzem, szerintem ezzel a "mi fizetünk nekik" unicefes dologgal továbbra is egyedül leszünk)

lássuk be, nem mindig fogunk 2 millióért játékost találni. a pénzügyi helyzetre nincs hiteles látóterünk, de ha elhisszük amit most mondtak, akkor megint csak érthető az új támogató.

én bízok a katalán öntudatban mint stop táblában, ami ha egy olyan úton akar elindulni a klub, mint a chelsea vagy a city, akkor azt mondja, hogy nem. ha ezt még eltűrik kint, akkor én sem hőbörgök.
barcalaci84
Jugador d'estrella

2010.12.10. 13:09:35

Ilúvatar írta:
barcalaci84 írta: Honnan van 150 millió eurója csak mezszponzorizációra egy oktatást , kutatást , fejlesztést támogató alapítványnak :?:
Kőolaj.
azt értem , hogy miből van tőkéjük, az nem világos , hogy mit vár egy ilyen alapítvány ettől a mezszponzorizációtól ?
Mi térül majd meg ebből nekik :?:
jelwaz
Entrenador del Barça

2010.12.10. 12:54:09

Nem, nem, nem!!! Ez szégyen és gyalázat! Egyáltalán az, hogy erről egyáltalán szó esik, és még valakik ezt meg is tudják érteni! Ezt nem lehet! Nincs ma senkinek létjogosultsága, hogy megkérdőjelezze az ősöket! Nagy próba lesz ez a Barcának. Itt a játékosoknak, edzőknek, socioknak és a világ minden culéjának fontos szerepe van. Ezt ki kell védekezni és eltávolítani Rosellt! A sikerekkel felhígult a család, ez is egy nehezítő körülmény. Annyi mindent túlélt már ez a klub, ezzel is meg kell bírkózni. Remélem a Boixosnak is lesz ehhez egy-két szava!
Ha nem lesz az általam várt ellenállás, akkor viszont el kell gondolkodnom azon, hogy mit is szerettem minden áron, hogy igaz volt-e az, amitől nekem a Barca a kedvenc csapatom lett... Kíváncsian és nem tétlenül várom az eseményeket, következményeket!
menczel
Entrenador del Barça

2010.12.10. 12:37:25

lui1698
Llegenda del Barça

2010.12.10. 12:32:18

Amúgy az nem lehet, hogy a socio-kat nem is annyira bántja ez a szponzor dolog?
Mert gondolom, ha annyira vérlázító, mocskos dolognak tartanák akkor csak csinálnának valamit, mondjuk ráborítják a székházat a csitaképűra vagy hasonló.
Ehhez képest kussolnak, mint a kígyó. Lehet, hogy innen kicsit nehezebb átlátni a dolgokat. 111 éves hagyomány ok, de a szükség az nagy úr.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
madmushroom
Capitá del Barça

2010.12.10. 12:28:46

szomorú vagyok :(
kurdt
Megmentő :)

2010.12.10. 12:28:23

Kép

A hírnek túlzottan nem örülök (intézek is magamnak egy idei mezt, amin még az unicef van), viszont ez a fa kb. menő... 8)
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.12.10. 12:27:55

Bányász írta:Azért engem meglep,h mennyien tisztában vannak a számokkal.Holott mind a két emberke mást kommunikált.Meg ha jól emlékszem két könyvvizsgáló cég is foglalkozott a Barca pénzügyeivel és valami 200 millió eurós eltérést jött ki a számaik között.

Innentől kezdve érdekel,hogy ki hogyan dönti el,h kinek van igaza?

Engem a magam részéről nem érdekelnek a számok.Csak zavar,h egy 110 éves hagyományt felrúg a tisztelt elnök úr és a vezetőség.
ez lett volna az utolsó gondolatom, köszönöm, h megspóroltad nekem a karaktereket Bazsa :D

szentül hiszek benne, h nem csak a Laporta-team machinált a számokkal, hanem a Rosell-team is! biztos vagyok benne, h az igazság a kettő között van, és mivel nem tudhatjuk meg soha a valódi adatokat, így egyszerű Barca-szeretőként a "kevésbé üzletember, sokkal inkább Barca-szerető" ex-elnök mellett teszem le a voksomat, akiben fel sem merült, h a hagyományt felrúgja...
menczel
Entrenador del Barça

2010.12.10. 12:27:38

http://barca.blog.nepsport.hu/archives/ ... urkolokat/

ez november elsejei post!
Kiemelek egy részt: "Tehát lesz itt nemulass: emelkedő socio díjak, szponzori szerződések és legkésőbb nyáron a szép UNICEF felirat helyett RosellCorp, vagy valami hasonló hirdetés."
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2010.12.10. 12:21:53

Azért engem meglep,h mennyien tisztában vannak a számokkal.Holott mind a két emberke mást kommunikált.Meg ha jól emlékszem két könyvvizsgáló cég is foglalkozott a Barca pénzügyeivel és valami 200 millió eurós eltérést jött ki a számaik között.

Innentől kezdve érdekel,hogy ki hogyan dönti el,h kinek van igaza?

Engem a magam részéről nem érdekelnek a számok.Csak zavar,h egy 110 éves hagyományt felrúg a tisztelt elnök úr és a vezetőség.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
menczel
Entrenador del Barça

2010.12.10. 12:19:37

Akkor hogy tiszta legyen ez az adósság téma. Mindenki olvassa el aki szerint olyan komoly probléma van adósságügyileg, hogy emiatt el kellett adni a mezünket!!

http://barca.blog.nepsport.hu/archives/ ... _kerdesek/
menczel
Entrenador del Barça

2010.12.10. 12:11:21

daffy írta:
zola8787 írta:Az a bajotok, hogy hozott 1 olyan szponzort, ami rengeteg pénzt ad a Barelonának olyan feltétellel, hogy a mezükön legyen a szponzor neve? Ezért elítélitek Rosellt? Jójó értem én, hogy eddig nem volt (Unicefet nem számolom, mert az hatalmas pozitív húzás tőlünk), és akkor most milesz, hogy rálesz nyomtatva még 1 név? Belassulnak a játékosaink vagy mi? Végre nekünk is lesz ilyen téren is profitunk és nem csak deficitünk. Örülök neki, de akinek ez nem tetszik, akkor az se tetszen majd amikor idehozza ebből a pénzből Fabregast...
kicsit el vagy tévedve. tudod mi az a szó,hogy hagyomány? a barcánál ez egy kicsit felértékelődik,gondolom nekem,mint rivális szurkolónak nem kell elsorolnom,hogy mik ezek.
daffy jobban tudja miről szól a Barcelona név, mint a saját szurkolói...

(Cescnek meg egyébként se lesz helye jövőre, csak a padon Afellay, Keita, Thiago, Mascherano ülnek majd. Kezdőbe meg nyilván nem fér. De ezt a témát ne nyissuk meg)
Enjoy
Capitá del Barça

2010.12.10. 12:09:43

A nyári mezszponzor sem zavart senkit, akkor most mire fel ez a felháborodás?
A mes que an club nem fizikai, látható dolog, hanem belső érték.
Akkor lesz probléma, ha bizonygatni kell a külvilág számára ennek az összetartásnak a létezését.

Nekem nincs bajom ezzel a döntéssel.
Vagy ti inkább hitelt vettetek volna fel madridi bankoktól?

Vagy inkább adjunk el focistákat piti pénzekért?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Enjoy 2010.12.10. 12:13:47-kor.
Kép
Deus
Boixos Nois

2010.12.10. 12:09:17

barcalaci84 írta: Honnan van 150 millió eurója csak mezszponzorizációra egy oktatást , kutatást , fejlesztést támogató alapítványnak :?:
Kőolaj.
KépKép
menczel
Entrenador del Barça

2010.12.10. 12:08:18

Barcaforever írta:
ziipp írta: Ha jól tudom, nem tetszett a culéknak, amikor Laportáék beválasztották az elnökségbe, és lényegében csak a szurkolók kedvében akart járni ezzel Rosell.
A culék több, mint 60% nem tartotta jogosnak a holland címét.

Most akkor mi van ha lesz egy szponzor a mezünkön? :lol: Engem aztán csöppet sem érdekel....Vki remélem,h felfogja már egyszer, h a foci először pénz utána szórakozás.Azért azt ne feledjük, h a 6 kupás idény után, annyi kifizetés volt, h bőven mínuszban zártuk az évet....Ez csak az, amit Laporta bemert vállalni, akkor gondolhatjuk, mi lehet a valóság. :oops: Inkább legyen egy mezszponzor, aki rekordösszeget fizet, mint ez a mártírkodás az Unicefnek, akiknek még mi fizetünk.Hagy ne írjam le erről a véleményem....

Ha ez kell csinálja, van elég kiadásunk fizetésekre. :evil:
Úgy beszélsz mint egy madridista. Ha van klub amelyiknél nem elsősorban mindenáron a pénz számít az a Barca. Ezt jelképezi az Unicef, és a mezünk tisztasága.

És nagyon tévedsz a futball nem elsősorban pénz. A klub a socioké, osztalék pedig nyereséges év után sincs, tehát egyáltalán nem lényeges, h profitot termeljen a klub.
Laci7
Barça B

2010.12.10. 12:07:47

Attól, hogy lett egy mezszponzorunk, nem lett gyengébb a csapat, és nem is lettünk egy általános, labdarúgó csapat. A világ legjobb csapata vagyunk és azok is maradunk, függetlenül attól, hogy van egy kis kép, vagy név a mezünkön. Engem nem zavar, sőt örülök neki...! Az alap elvhez meg semmi köze, a "több mint egy klub" szerintem nem a pénzre utal, hanem a szurkolók és a csapat közötti együttműködésre, a családra, aki nem így gondolja, az meg egy hozzá nem értő ... ; )
Bob_Marley
Presidente del Barça

2010.12.10. 12:06:41

Fecooo írta:
2. tartom a véleményem: Laporta akármennyire is adósságot csinál(hatot)t, rajta ízig-vérig láttam, h Culé, azaz a pénzügyeket is beáldozta a klubért, ami egyfelől hatalmas hiba, másfelől iszonyatosan nagy klubszeretetről árulkodik... nem tudom elítélni azért, mert a hagyományok megőrzése mellett a világ legjobb csapata lettünk, mégha az anyagi helyzetünk nem olyan stabil, amilyennek lennie kéne...
Érthető hsz, így is lehet látni!Majmozásra, annyi, hogy ha van Roselles hír, neked nem a kedvenced a Presidente...ennyi!Sajnos amit írtál az meg teljes mértékben igaz!Ezért nem volt jó elnök Laporta!Nekem alapból nem tetszett, hogy mindenhol ott vigyorgott, s ahol lehetett egy kicsit szerepelni ő ott volt!Lehet, hogy erős csapatot állított össze, de milyen áron!Első évei nem is volt gond sztem, mert olcsón jöttek játékosok, s mentek el a drágák!De talán a 2006os BL győzelem után, teljesen megfordult minden!Irdatlan mennyiségű pénzek szerződés hosszabbításokra, drágán vett játékosok!Na itt teljesen lerombolt minden addigi tevékenységet!Nunez ezért volt sokkal jobb elnök, s a mindenkori etalon!Ő elengedte Figot, mert megmondta, barátom annyi pénzt amennyit te akarsz itt nem kapsz, elment a Realba....csak egy összehasonlítás!
De őszintén kérdem tegyük fel 200 millió az adósság, mit csinálsz, hogy csökkentsd????
Jegyeket nem tudod emelni, mert így sincs teltház minden meccsen, csökkenteni, s nagyobb tömeget a stadionba csábítani, valószínűleg minimális bevételt hozna, mivel a kisebb csapatok ellen vannak "csupán" 70 ezren!Eladni játékosokat????Felnyársalna a nép Ibra eladását is alig tudták véghez vinni, pedig gazdasági szempontból jogos volt!Szval ki mit tudna csinálni?????????????Mezszponzor:hát 166 millió euró rengeteg pénz...........
Atlantis
Capitá del Barça

2010.12.10. 12:06:05

Azért azt se felejtsük, hogy miközben a csapat eddig a hagyományokat a pénz elé helyezte, a játékosok fizetése és megvásárlása terén teljes mértékben alkalmazkodott a többi "nagy" csapathoz.

A fizetéseket egyre csak növelik és növelik, a megvásárolt játékosok is gyakran irreálisan nagy összegekért jöttek, közben pedig a bevételeket ugyebár nem lehet hasonló mértékben növelni, hogy az egyensúly megmaradjon.

Nekem sem tetszik túlságosan a helyzet, de először azért várjuk meg hivatalos tájékoztatót vagy miszöszt, hogy pontosan miröl is van szó.
barcalaci84
Jugador d'estrella

2010.12.10. 12:01:06

én sem örülök , hogy végeszakad egy szép hagyománynak , de sajnos nem szabad engedni , hogy a világ elszaladjon mellettünk...

úgy is adósságban van a klub , hogy sikert sikerre halmoz és egy kivételes garnitúra a csapat magja ....(saját nevelések ,akik kvázi ingyen kerültek hozzánk)

annak azért örülök , hogy nem egy fogadóiroda vagy más multinacionális cég lesz a szponzor...

Honnan van 150 millió eurója csak mezszponzorizációra egy oktatást , kutatást , fejlesztést támogató alapítványnak :?:
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.12.10. 11:51:10

1. először majmoztam le fél év után ilyen hír után(kicsit túl hevesen reagáltam ez tény, bocsánat...)
összehasonlítani ezt egy 100%-ig csak EGY embert fikázóval? hmm... :roll:

2. tartom a véleményem: Laporta akármennyire is adósságot csinál(hatot)t, rajta láttam, h ízig-vérig Culé, azaz a pénzügyeket is beáldozta a klubért, ami egyfelől hatalmas hiba, másfelől iszonyatosan nagy klubszeretetről árulkodik... nem tudom elítélni azért, mert a hagyományok megőrzése mellett a világ legjobb csapata lettünk, mégha az anyagi helyzetünk nem olyan stabil, amilyennek lennie kéne...

szerk: hoppá Shandor, erre nem is gondoltam...
Lezárt