Andris írta:Az egyetlen kivetnivalót ott találom ezekben az elvi kisesszékben, hogy amiről beszéltek, a Több mint egy klub fogalom kb 1000 kisebb és nagyobb dologból tevődik össze, amiben egy kifejezetten kis részt foglalt el ez a mezszponzor dolog.
Ezzel nem tudok egyetérteni. Szerintem hatalmas dolog, és a méltóság kifejeződése a mezszponzor nélküliség. Kifejezi, hogy a Barcát nem a pénz hajtja, nem csak vagy nem elsősorban (nézőpont kérdése) üzleti vállalkozás. Ez hatalmas dolog abban a világban, ahol azt mondjuk, hogy a futball pénz, üzlet etc.
Andris írta:A másik az, hogy bár nem közéjük tartozok, kicsit védenék egy szintén komoly szurkolói réteget: Attól, hogy valaki nem azonosul ezzel a klubot körülvevő érzéssel, a magasztos eszmékkel, és pusztán a játékukba szerelmes hosszú évek óta, még semmivel nem ér kevesebbet a véleménye, illetve nem kevésbé szurkoló.
Lehet. De a játék képe változhat. Lehet, hogy egyszer majd a Mandril, Chelsea, Arsenal, Mainz vagy a Debrecen lesz ugyanez. Nem is tudom pontosan megfogalmazni a kérdést, remélem, hogy majd sikerül a sorok között olvasni: azok véleményét tartjuk-e többre, azokéra adunk-e többet, akik jóban-rosszban kitartanak a klub mellett, vagy azokéra/azokét, akik adott esetben nem állnak ki a csapat mellet, átpártolnak vagy nem ugyanúgy tekintenek majd a csapatra eredményesség hiányában. Melyiket tekintjük markánsabbnak?
Andris írta:A magam részéről tökéletesen értem, hogy miért okoz komoly problémát sokaknak ez a változás, bár részemről ez elhanyagolható apróság a 'mes que un club' érzés végtelen összetevőinek területén. És meggyőződésem, hogy ha azt a sok összetevőt felsorakoztatjátok, átgondoljátok, mindegyikőtöknek rá kell jönnie, hogy bármelyiket is vennénk ki szinte, sokkal komolyabb változást és sokkal rosszabb érzéseket okozna nekünk, mint ez a mezszponzor dolog. Persze nem csodálkozom hogy nem az az első, hogy ezt átgondoljátok, mert hiába kevésbé fontos annál a sok dolognál, elsőre-másodikra egyszerűen szembetűnőbb, kézzelfoghatóbb.
De puffogtathatunk mi dolgokat, még ha igazak is, azt kifelé meg kell mutatni, fel kell vállalni. A mezszponzor nem léte szerintem komolyan kifejezi a Barca hozzáállását. Mondhatom én, hogy elítélem az anyagias világot, és nem érdekel a márka, de, ha én csupa márkás holmit hordok, ki fog hinni nekem. Az is lehet, hogy komolyan gondolom, de hiteltelenné válok.
Andris írta:Egyszerűen nem hiszem el, hogy felnőtt emberek ezt a pár soromat ne tudnák átgondoltan elfogadni maradéktalanul.
Azért nem volt ez egy olyan Cicerói szónoklat
barcalaci84 írta:Kedves jelwaz!
Konkrétan érdekelne , hogy mi kivetni valód van az oktatás , kutatás stb . támogatásában!
Az ipod valóban nem egy kacat , sőt a 3D -s TV-k , autók , iphone-k sem , gyártsunk akkor ilyeneket is ,enni kell az embereknek úgyhogy hozzunk létre egy élelmiszerüzletláncot (én csak a BARCACO -ban fogok vásárolni , ahol az LCD-ken csak Barca meccsek mennének->az asszonyok pakolásszák a kosarat , addig mi nézzük a meccseket...)
Laci (ha hívhatlak így)!
Először is elnézést az idézéses dologért, csak a fáradtságból adódott, javítottam.
Nincs kivetni valóm a kutatás, oktatás támogatásában, csak az, hogy mi rekord összegű pénzért kirakjuk az alapítvány logoját a mezünkre, az nem támogatás. Az az lenne, ha adnánk rá pénzt, vagy olcsóbban tennék, vagy, amit az UNICEF szerződés jelent.
Másrészről nekem nem tiszta, hogy miért áldoz ennyit erre egy alapítvány, abból a pénzből rengeteget lehetne oktatni és kutatni és ha annyira akarják, még reklámra is, nem is akármilyenre.
A termékekre meg azt mondnám, hogy úgyis van a La Botigában mp3 lejátszó. Miért ne lehetne egy népszerű minőségi termék (iPod) által csináljuk azt, amit amúgy is. Az emberek ragasztgatják a matricát a telefonjukra, mp3-jukra stb-re. Miért ne lehetne mondjuk egy olyan iPod (szerintem sok Barca drukkernek van iPodja), aminek az érintő tárcsája Barca címer alakú. De ez csak egy példa arra, hogy a shopot is lehetne fejleszteni, nem azáltal, hogy többféle terméket dobunk piacra, hanem kereskedelmi szempontokat figyelembe véve!
Azokat meg, akik azt puffogtatják, hogy ,,ilyen anyagi helyzetben", ,,jelen pénzügyi helyzetben" és ehhez hasonlók, szeretném megkérni, hogy mutassák meg, írják le a Barca pénzügyi mérlegét, költségvetését, kalkulációját a várható szervezeten belüli pénzmozgásokkal, tőkeáramlásokkal és egyéb hozzá szükséges adatokkal, a pénzügyi modell elemzésével és hogy hogyan hat majd a mezszponzor erre. Mert az ellenzők részéről elhangzik az érvelés, erre csak üresen ellődözött fentebb említett ellenérvek jönnek többnyire (akinek nem inge kérem ne vegye magára). Ugye van a kérdés, hogy Laporta avagy Rosell mond-e igazat. Azt gondolom, hogy a mezszponzor "létjogosultságát" a támogatóinak kell megindokolniuk, mert a kérdés az, hogy valóban elengedhetetlen-e a mezszponzor...