Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ja, de attól még ugyanúgy a pénz hajtja a Barcát is, ha van mezszponzor, ha nincs. Amit te akarsz belemagyarázni, az álszentség szvsz.jelwaz írta:Ezzel nem tudok egyetérteni. Szerintem hatalmas dolog, és a méltóság kifejeződése a mezszponzor nélküliség. Kifejezi, hogy a Barcát nem a pénz hajtja, nem csak vagy nem elsősorban (nézőpont kérdése) üzleti vállalkozás. Ez hatalmas dolog abban a világban, ahol azt mondjuk, hogy a futball pénz, üzlet etc.Andris írta:Az egyetlen kivetnivalót ott találom ezekben az elvi kisesszékben, hogy amiről beszéltek, a Több mint egy klub fogalom kb 1000 kisebb és nagyobb dologból tevődik össze, amiben egy kifejezetten kis részt foglalt el ez a mezszponzor dolog.
Hát úgy látszik már nincs a témára nagy igény. Mindegy. Zárásképpen hozzátenném, hogy az a véleményem, hogy az FC Barcelona történetének egyik legnagyobb szégyene lesz ez nem is olyan sokára, s a hithű Barca drukkerek akkor csúnyán fognak nézni ránk. De nekem tiszta lehet majd a lelkiismeretem. Nagy öröm lesz...Andris írta:ez legyen a legnagyobb gond, tényleg.
Ezzel nem tudok egyetérteni. Szerintem hatalmas dolog, és a méltóság kifejeződése a mezszponzor nélküliség. Kifejezi, hogy a Barcát nem a pénz hajtja, nem csak vagy nem elsősorban (nézőpont kérdése) üzleti vállalkozás. Ez hatalmas dolog abban a világban, ahol azt mondjuk, hogy a futball pénz, üzlet etc.Andris írta:Az egyetlen kivetnivalót ott találom ezekben az elvi kisesszékben, hogy amiről beszéltek, a Több mint egy klub fogalom kb 1000 kisebb és nagyobb dologból tevődik össze, amiben egy kifejezetten kis részt foglalt el ez a mezszponzor dolog.
Lehet. De a játék képe változhat. Lehet, hogy egyszer majd a Mandril, Chelsea, Arsenal, Mainz vagy a Debrecen lesz ugyanez. Nem is tudom pontosan megfogalmazni a kérdést, remélem, hogy majd sikerül a sorok között olvasni: azok véleményét tartjuk-e többre, azokéra adunk-e többet, akik jóban-rosszban kitartanak a klub mellett, vagy azokéra/azokét, akik adott esetben nem állnak ki a csapat mellet, átpártolnak vagy nem ugyanúgy tekintenek majd a csapatra eredményesség hiányában. Melyiket tekintjük markánsabbnak?Andris írta:A másik az, hogy bár nem közéjük tartozok, kicsit védenék egy szintén komoly szurkolói réteget: Attól, hogy valaki nem azonosul ezzel a klubot körülvevő érzéssel, a magasztos eszmékkel, és pusztán a játékukba szerelmes hosszú évek óta, még semmivel nem ér kevesebbet a véleménye, illetve nem kevésbé szurkoló.
De puffogtathatunk mi dolgokat, még ha igazak is, azt kifelé meg kell mutatni, fel kell vállalni. A mezszponzor nem léte szerintem komolyan kifejezi a Barca hozzáállását. Mondhatom én, hogy elítélem az anyagias világot, és nem érdekel a márka, de, ha én csupa márkás holmit hordok, ki fog hinni nekem. Az is lehet, hogy komolyan gondolom, de hiteltelenné válok.Andris írta:A magam részéről tökéletesen értem, hogy miért okoz komoly problémát sokaknak ez a változás, bár részemről ez elhanyagolható apróság a 'mes que un club' érzés végtelen összetevőinek területén. És meggyőződésem, hogy ha azt a sok összetevőt felsorakoztatjátok, átgondoljátok, mindegyikőtöknek rá kell jönnie, hogy bármelyiket is vennénk ki szinte, sokkal komolyabb változást és sokkal rosszabb érzéseket okozna nekünk, mint ez a mezszponzor dolog. Persze nem csodálkozom hogy nem az az első, hogy ezt átgondoljátok, mert hiába kevésbé fontos annál a sok dolognál, elsőre-másodikra egyszerűen szembetűnőbb, kézzelfoghatóbb.
Azért nem volt ez egy olyan Cicerói szónoklatAndris írta:Egyszerűen nem hiszem el, hogy felnőtt emberek ezt a pár soromat ne tudnák átgondoltan elfogadni maradéktalanul.
Laci (ha hívhatlak így)!barcalaci84 írta:Kedves jelwaz!
Konkrétan érdekelne , hogy mi kivetni valód van az oktatás , kutatás stb . támogatásában!
Az ipod valóban nem egy kacat , sőt a 3D -s TV-k , autók , iphone-k sem , gyártsunk akkor ilyeneket is ,enni kell az embereknek úgyhogy hozzunk létre egy élelmiszerüzletláncot (én csak a BARCACO -ban fogok vásárolni , ahol az LCD-ken csak Barca meccsek mennének->az asszonyok pakolásszák a kosarat , addig mi nézzük a meccseket...)
Ide is kellenének a maastrichti kritériumok, mint az euró bevezetéséhezkatka írta:ebben valószínűleg igazad van, és szerintem sem lesz ez ennyire szó szerint értelmezve, de azért valószínűleg egyetérthetünk, hogy a százakárhány milliós adósság nem túl egészséges.sjd írta:Csak Platini előbb-utóbb bele fog gondolni abba, hogy pénzügyileg nagyon nem jár jól az UEFA azzal, hogy a BL egy Arsenal-Lyon-Porto-Ajax négyes döntővé degradálódik és hamar el fogja felejteni ezt az egész ötletetkatka írta:nem is beszélve arról, hogy platini 2012/13-ra tervezi bevezetni azt a törvényt, hogy veszteséges klub nem indulhat nemzetközi sorozatokban.
ebben valószínűleg igazad van, és szerintem sem lesz ez ennyire szó szerint értelmezve, de azért valószínűleg egyetérthetünk abban, hogy a százakárhány milliós adósság nem túl egészséges.sjd írta:Csak Platini előbb-utóbb bele fog gondolni abba, hogy pénzügyileg nagyon nem jár jól az UEFA azzal, hogy a BL egy Arsenal-Lyon-Porto-Ajax négyes döntővé degradálódik és hamar el fogja felejteni ezt az egész ötletetkatka írta:nem is beszélve arról, hogy platini 2012/13-ra tervezi bevezetni azt a törvényt, hogy veszteséges klub nem indulhat nemzetközi sorozatokban.
Csak Platini előbb-utóbb bele fog gondolni abba, hogy pénzügyileg nagyon nem jár jól az UEFA azzal, hogy a BL egy Arsenal-Lyon-Porto-Ajax négyes döntővé degradálódik és hamar el fogja felejteni ezt az egész ötletetkatka írta:nem is beszélve arról, hogy platini 2012/13-ra tervezi bevezetni azt a törvényt, hogy veszteséges klub nem indulhat nemzetközi sorozatokban.
Mindenütt vannak hülyék, most pont Magyarországon a jó példa. Volt zászlóégetés? Nem. Akkor meg nem kell parádézni.Tivornya írta:Mit képzelnek magukról azok a büdös orrnehéz illetők?
Érdekes, de hihetetlen, hogy még mindig itt tartunk, igaz ez offtopikba kellene, s politikai is, de elégetni azért egy csapat címerét, mert egy arab ország alapítványa támogatja, hát had ne minősítsem ezt a gondolkodást....
Mit képzelnek magukról azok a büdös orrnehéz illetők?
Igazából itt van a kutya elásva és csak csatlakozni tudok Szakacshoz: van aki szerint nagyon is, hangsúlyosan benne van a fogalomban az, hogy a világon egyetlen profi csapatként a Barcának nem volt eddig "eladva" a meze. Engem legalábbis, mint aki nem tudja átérezni a "Barca Katalónia zászlóshajója, a szimbóluma, a hely ahol régen felszólalhattak a polgárháborús elnyomás ellen" dolgot, óriási büszkeséggel töltött el mindig, hogy ebben teljesen egyedüálló a klub. Nem kap a mezéért pénzt. Sőt, az UNICEF óta a klub fizet érte.Andris írta:Az egyetlen kivetnivalót ott találom ezekben az elvi kisesszékben, hogy amiről beszéltek, a Több mint egy klub fogalom kb 1000 kisebb és nagyobb dologból tevődik össze, amiben egy kifejezetten kis részt foglalt el ez a mezszponzor dolog.
Az érveléseid teljesen rendbe vannak...azzal az egy résszel nem értek eggyet hogy "sokkal rosszab dolgok is történhetnének" effektive nem tudnak...hacsak atombombát nem dobnak a CampNou-ra....Andris írta:Az egyetlen kivetnivalót ott találom ezekben az elvi kisesszékben, hogy amiről beszéltek, a Több mint egy klub fogalom kb 1000 kisebb és nagyobb dologból tevődik össze, amiben egy kifejezetten kis részt foglalt el ez a mezszponzor dolog.
Nagyon jól összefoglaltad,köszönöm!Enrique írta:Pedig pontosan ez a lényeg, pont ettől IS különleges. A Barca attól több, mint egy klub, hogy mindenki mással ellentétben nem adja el pénzért mezét, mert ez jelenti a múlt és a hagyományok tiszteletét. Ebbe az UNICEF teljesen belefért, mert bár ott virít egy logo a mezen, de azért nemhogy pénzt nem kap a klub, de még ő fizet érte. Aztán persze lehet még sorolni, azért több, Katalónia számára többet jelent, mint egy klub, meg mert nagyon nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásra és megbecsülik a saját neveléseket, saját modellje, stílusa van, stb... Az elv a lényeg, nem az, hogy van-e valami a mezen.Mikaos írta:A Barca nem attól különleges csapat, mert nincs szponzor a mezén.
Eddig a Barca volt AZ EGYETLEN a sok közül, most csak szimplán egy lesz a sok közül. Számomra legalábbis objektíven nézve alig lesz valami, ami megkülönbözteti a csapatot másoktól, ami miatt tényleg több lesz. (Nyilván most kicsit túlzok.)
Mert a játék az változik, ahogy az eredményesség is, és pl. 2002-ben a mezőny második felében állva is maximálisan érvényes volt a csapatra a többmintegyklub jelmondat: ugyanaz a modell, ugyanaz a stílus, csak eredmények nélkül, és ugyanúgy nem volt mezszponzor, ahogy idén decemberig. Az, hogy lefocizzuk a világot 2-3 éve, az nem jelent semmit. Persze, nagyon is örömteli, de 3 év múlva meg lehet, hogy a Real teszi majd ugyanezt. Attól viszont még rájuk soha nem lesz igaz a mondat.
Én egyértelműen azok mellett vagyok, akik szerint nem kellett volna ezt meglépni, teljesen egyetértek pl. Cruyff szavaival.
És itt most szerintem maximálisan elég az ELVEKRŐL vitázni, mert a pénzügyekre nincs rálátásunk és soha nem is lesz. Lehet, hogy nem volt más választása Rosellnek, mert ennyi pénz kell neki, a klubnak, de lehet, hogy - csatlakozva egy előttem szólóhoz - elég lett volna csak 10 vagy 5 M is évente. Ezért én teljesen feleslegesnek érzem az azon való rugózást, hogy "honnan lehetne akkor előteremteni 30 millát".
Laci, ne haragudj, h ezt mondom, de túlságosan is jóhiszemű vagy, ami egyfelől becsülendő, másfelől vmilyen szinten naivitást feltételez...(nem sértésnek szánom!)barcalaci84 írta:Kedves jelwaz!
Konkrétan érdekelne , hogy mi kivetni valód van az oktatás , kutatás stb . támogatásában!
Az ipod valóban nem egy kacat , sőt a 3D -s TV-k , autók , iphone-k sem , gyártsunk akkor ilyeneket is ,enni kell az embereknek úgyhogy hozzunk létre egy élelmiszerüzletláncot (én csak a BARCACO -ban fogok vásárolni , ahol az LCD-ken csak Barca meccsek mennének->az asszonyok pakolásszák a kosarat , addig mi nézzük a meccseket...)
ui: ha már idézel , akkor az én nevem alá ne más hsz-t szúrd (bár nagyrészt egybecseng az én véleményemmel)