Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
daffy
Madridista

2011.04.05. 13:48:11

Krisztian91 írta:
daffy írta:ramos,carvalho,pepe,ronaldo és dimaría is egy sárgára van az eltiltástól. így hogy többen sérülten játszanak és a fél védelem hiányozni fog a visszavágón,nem lesz 1*ű :)
itthon 2 gólos előnyt kell szerezni,hogy ne kelljen nagyon izgulni az angliai kaland előtt.
Nagyon nehéz mérkőzés lesz főleg az odavágó. Nagyban eldöntheti a továbbjutás sorsát :?
képzeld el,ha pepe és ramos besárgul,ami bale és lennon ellen nem lehetetlen,illetve cr rásérül vagy sárgát kap. dm-ról nem is beszélve. érdekes lenne egy ilyen felállás a visszavágón:
casillas-arbeloa-garay-albiol-marcelo(ha nem sérül rá)-khedira-xabi-granero-özil-kaka-adebayor
ehhez kéne egy kis előny :?
de persze ez a legrosszabb lehetőség
Krisztian91
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2011.04.05. 13:43:12

daffy írta:ramos,carvalho,pepe,ronaldo és dimaría is egy sárgára van az eltiltástól. így hogy többen sérülten játszanak és a fél védelem hiányozni fog a visszavágón,nem lesz 1*ű :)
itthon 2 gólos előnyt kell szerezni,hogy ne kelljen nagyon izgulni az angliai kaland előtt.
Nagyon nehéz mérkőzés lesz főleg az odavágó. Nagyban eldöntheti a továbbjutás sorsát :?
daffy
Madridista

2011.04.05. 13:35:57

ramos,carvalho,pepe,ronaldo és dimaría is egy sárgára van az eltiltástól. így hogy többen sérülten játszanak és a fél védelem hiányozni fog a visszavágón,nem lesz 1*ű :)
csdewl
Capitá del Barça

2011.04.05. 13:26:29

"a Futball nyer, ha a Barca nyer"

"Köszönetet mondok a Barcelonának.Egy ilyen nagy klub ilyen nagy futballistái foglalkoztak velünk..." - Franklin Lobos, egy kimentett chilei bányász.
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.04.05. 12:44:28

Bob_Marley írta:
LM10 írta:Egy jó kis vidi a Clasicora :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=OCG7TGxIt2k
Már most promoznak, atyaég még van 2 hét :shock:
Addig Shaktar, Almería.....
már február másodikán kész volt a vidi!
Kép
mezenga
Jugador del Barça

2011.04.05. 12:24:12

Itt egy másik videó a klasszikusra hangolódva.

http://www.youtube.com/watch?v=Nud4wgx3al4
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.04.04. 18:35:56

LM10 írta:Egy jó kis vidi a Clasicora :wink:

Már most promoznak, atyaég még van 2 hét :shock:
Addig Shaktar, Almería.....
Kép
Kép
Kép
LM10
Director del Fútbol

2011.04.04. 18:29:45

Egy jó kis vidi a Clasicora :wink:

B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2011.04.04. 17:10:27

levproff írta:A mai napig nem tudom, hogy miért akart egy guroló labdát térd/deréktájba elrúgni. :D
Ne érts félre, én is jogosnak tartom :D de ettől függetlenül még vitatta a sajtó, márpedig amit a sajtó vitat, azt általában a nagy többség átveszi.
.
levproff
Director del Fútbol

2011.04.04. 16:54:04

Del Horno kiállítását eléggé vitatták
A mai napig nem tudom, hogy miért akart egy guroló labdát térd/deréktájba elrúgni. :D
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2011.04.04. 16:18:37

LG írta:Akkor a BL-t sztem simábban nyertük, mint 2009-ben, nem volt vitatható győzelmünk meg 95. percben szerzett gólunk.!
Del Horno kiállítását eléggé vitatták, plusz Seva meg nem adott gólját Barcelonában szintúgy. A Chelsea elleni, 2009-es azért lett felfújva ennyire, mert érezték ők is, hogy Drogba 3 kihagyott ziccerére azért mégsem panaszkodhatnak + Abidal jogtalan kiállítására.
.
d
Entrenador del Barça

2011.04.04. 15:52:45

Barcaman1993 írta:Olyan játékosok hiányoznak jelenleg a futballból (főként a brazilok), akik képesek a váratlanra. Ronaldinho, Ronaldo, Rivaldo, Roberto Carlos, Juninho vagy ha európai, akkor Zidane, Figo, Inzaghi, Pirlo, Del Piero, Henry és társaik. Kiszámíthatóvá vállt a futball. Ezért egy kicsit szárazabbak is a meccsek, bár én minden Barca meccset végigizgulok :D . De azt hiszem érthető, hogy mit akarok ezzel mondani.
Kevésbé látványosnak talán, de kiszámíthatóbbnak nem nevezném. Most ilyen irányban változott a foci képe, nem véletlen, hogy a hagyományosabb focit játszó dél-amerikaiak nem sok sót esznek meg manapság Európában, ha nem alkalmazkodnak nagy mértékben, márpedig legtöbbnek nem megy. És nem is lesznek addig új Ronaldok, Figok, Zidane-ok, amíg a taktikai fegyelem ezerszer fontosabb, mint bármi egyénieskedés.

A VB idén nagyon visszavetette azokat a sok válogatott játékost adó csapatokat, sőt, a sűrített menetrend még a VB-n nem részt vevő játékosokat is megviseli. Ráadásul a Barcelona most kiemelkedően erős, ezért tűnhet úgy, hogy mindenhol máshol hanyatlik a foci. Csak most kicsit kevésbé vagyunk betojva.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.04.04. 15:27:58

daffy írta:
LG írta:De idén eljöhet a reváns ideje, és remélem el is fog jönni!
igen,de talán te is érzed,hogy ez nem ugyan az. azért egy 2005ös real - barca sokkal nagyobb csata volt,mint a mostani. jelenleg a két csapat nincs egy súlycsoportban és olyankor,mikor kb egyenlőek az esélyek,sokkal nagyobb öröm van egy győzelemben,mint most. remélem a mostani fiatal generáció(brazil,francia,német,spanyol) beváltja a hozzájuk fűzött reményeket és egy kicsit dobnak a színvonalon.
Olyan játékosok hiányoznak jelenleg a futballból (főként a brazilok), akik képesek a váratlanra. Ronaldinho, Ronaldo, Rivaldo, Roberto Carlos, Juninho vagy ha európai, akkor Zidane, Figo, Inzaghi, Pirlo, Del Piero, Henry és társaik. Kiszámíthatóvá vállt a futball. Ezért egy kicsit szárazabbak is a meccsek, bár én minden Barca meccset végigizgulok :D . De azt hiszem érthető, hogy mit akarok ezzel mondani.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
daffy
Madridista

2011.04.04. 15:10:25

LG írta:De idén eljöhet a reváns ideje, és remélem el is fog jönni!
igen,de talán te is érzed,hogy ez nem ugyan az. azért egy 2005ös real - barca sokkal nagyobb csata volt,mint a mostani. jelenleg a két csapat nincs egy súlycsoportban és olyankor,mikor kb egyenlőek az esélyek,sokkal nagyobb öröm van egy győzelemben,mint most. remélem a mostani fiatal generáció(brazil,francia,német,spanyol) beváltja a hozzájuk fűzött reményeket és egy kicsit dobnak a színvonalon.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.04.04. 14:55:50

daffy írta:én akkor verhetőnek gondoltam a barcát,most sokkal kevésbé. számomra az abszolút uralkodás a triplázós évben kezdődött. akkor láttam először,hogy hanyatlik a foci és ti pedig felemelkedtek. ez két olyan pont,ami miatt jelenleg nincs ellenfél. a 2005ös csapattól sokkal kevésbé tartottam,mint a mostanitól(ebben benne lehet az is,hogy a realnak jobb volt a kerete)
Ez így van. Mármint az, hogy esik a foci színvonal. Emlékszem a BL-ben egy félelmetes Chelsea-re, meg egy Manchesterre, vagy egy Milanra. Ezek mellé jött a Barca meg a Liverpool. 2004-es időszaktól kezdve mondjuk a Barca triplázásáig ezek közül bárki "simán" megnyerhette volna a sorozatot. Az angol csapatok és a Milan eltűnőben, míg a Barca emelkedőben. Idetartozik még talán a Bayern, a Real, meg az Inter, de ők is csak magukhoz képest emelkedőben. Hiába mondják az emberek, hogy a Barca milyen jó, eredményes és szép focit játszik (ami természetesen igaz is), viszont pl. 2008-2009-es Chelsea, vagy Manchester szintű csapatok jelenleg nincsenek a Bl-ben minket leszámítva. Nem mondom, hogy más nem nyerheti meg, mert ettől szép a futball, viszont ahogy a színvonal csökken (ami szemmel látható) az nagyon durva. Kicsit elkanyarodtam az eredeti témától :D
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
samy85
Capitá del Barça

2011.04.04. 11:41:29

lg erre én is emlékszem. Ami a Real Barca bl párharcát illeti... Mcmanaman góljánál éreztem ez nem lessz meg...
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.04.04. 11:31:31

daffy írta:
ozsimiki írta: Azért igaz,h előtte volt egy nagyon gyenge évünk (3.hely a bajnokságban még Frankkel) azelőtt pedig egy közepes, amit sikerült elbukatnunk (de szép szó) magunkkal :D Nah de előtte ismét volt két pazar szezonunk ám, igazából 2004 második felétől 2006 végéig nem lehetett sok panaszunk.

Szóval kisebb kihagyással, mondhatni, hogy 7éve ismét tart a Barca-Real versenyfutás,és többnyire előbbi a meghatározó.

Emlékszem 2004 előtt minden évben, eme versenyfutást szerették volna mindenhol, mindig beharangozták, aztán nem lett belőle sok minden. Azóta viszont alap.
én akkor verhetőnek gondoltam a barcát,most sokkal kevésbé. számomra az abszolút uralkodás a triplázós évben kezdődött. akkor láttam először,hogy hanyatlik a foci és ti pedig felemelkedtek. ez két olyan pont,ami miatt jelenleg nincs ellenfél. a 2005ös csapattól sokkal kevésbé tartottam,mint a mostanitól(ebben benne lehet az is,hogy a realnak jobb volt a kerete)
Hát sztem a 2005-2006-s Barca is nagyon komoly volt. Akkor a BL-t sztem simábban nyertük, mint 2009-ben, nem volt vitatható győzelmünk meg 95. percben szerzett gólunk. És nem is könnyű águnk volt, Európa legjobb csapatait, többek közt a Chelsea-t és a Milant, és az akkor még nagyon erős Arsenalt vertük végig. A bajnokságban akkor is idegenben nagyon csúnyán, egy 3-al intéztünk el benneteket, otthon mondjuk becsúszott egy x, de én azt a BL-ra koncentrálásnak tudtam be. A védekezésünk akkoriban gyengébb volt, de a támadójátékunk talán még a mostaninál is erősebb. Azért egy Deco, Etoo, R10 nem mindennap jön össze egy csapatban, és már a mostaniak közül ugye Xavi akkor is meghatározó volt, és Iniesta és Messi is már javában épültek befele. Aztán jött két év, ami abszolút csalódás volt számomra, még mindig ott volt a hatalmas potenciál a csapatban, de nem jött ki. :( Aztán Guardiola az előző csapat maradékából kiegészülve pár új emberrel ismét trónra vezette a csapatot. Én is úgy látom, ahogy Miki, a 2000-s évek második fele a Barcáról szólt, 2 szezon kivételével, és ez pl. számomra elégtétel volt a sok szenvedésért, amit az előző 5 évben kellett átélnem. Emlékszem pl. mikor utoljára összekerült a két csapat a BL-be, és ti mentetek tovább. Nagyon nehezen emésztettem meg, mert rengeteg helyzetet puskáztunk el, és többet érdemeltünk volna. De idén eljöhet a reváns ideje, és remélem el is fog jönni!
daffy
Madridista

2011.04.04. 10:39:52

ozsimiki írta: Azért igaz,h előtte volt egy nagyon gyenge évünk (3.hely a bajnokságban még Frankkel) azelőtt pedig egy közepes, amit sikerült elbukatnunk (de szép szó) magunkkal :D Nah de előtte ismét volt két pazar szezonunk ám, igazából 2004 második felétől 2006 végéig nem lehetett sok panaszunk.

Szóval kisebb kihagyással, mondhatni, hogy 7éve ismét tart a Barca-Real versenyfutás,és többnyire előbbi a meghatározó.

Emlékszem 2004 előtt minden évben, eme versenyfutást szerették volna mindenhol, mindig beharangozták, aztán nem lett belőle sok minden. Azóta viszont alap.
én akkor verhetőnek gondoltam a barcát,most sokkal kevésbé. számomra az abszolút uralkodás a triplázós évben kezdődött. akkor láttam először,hogy hanyatlik a foci és ti pedig felemelkedtek. ez két olyan pont,ami miatt jelenleg nincs ellenfél. a 2005ös csapattól sokkal kevésbé tartottam,mint a mostanitól(ebben benne lehet az is,hogy a realnak jobb volt a kerete)
samy85
Capitá del Barça

2011.04.04. 10:33:25

S.Doyle írta:Azt vidit azért tettem be hogy a Madridisták lássák hogy a bírok nem a Barcát segítik. A Bírok dolga hogy a meccset levezzesék és amit ugy itélnek azt lefujják amit nem azt nem. Muringyó meg nem akkora fej, naon jó taktikus de nézzük:
Porto: az szép volt nincs mese
Chelsea: bajnokságban a leépülő Arsenal a leépülő és most javuló Pool és egy közepes Man U mellet nem volt akkora dolog mint mondjuk tavaly a Chelsea cime vagy még a MU-é amikor a Poolall küzdött, BL-ből meg szépen kiverték
Inter: 2 OLASZ bajonki cim ami hát, na olasz ami egyszerüen gyenge nincs egy jó csapat csak kis szarosok meg nyugdijasok az akkori Bl-ről meg nem is beszélek mert a Barca volt a jobb csapat ő is tudta azért ment el milánoból mert tudta még egyszer nem lesz szerencséje és a csucsra könnyü feljutni de......
Real: még korai véleményt mondani de egyszerüen gyenge
Aki nagy edző és minden elismerést megérdemel az nem murinho hanem Ferguson. Nem tom mou orra mire van ugy fenn .
érdekes dolgok ezek...és azt se feledjük, hogy ahova ment anyagilag jól megtámogatták az elképzeléseit....Cfc-nél: mondta a nevet már nyilott is az orosz pénztárca és jött a játékos...Internél szintúgy volt... Most a reálnál megint.... így azért pellgrini is képes lett volna ezt elérni...és hát most értékelődik fel a munkája Manuel-nek...
Kép
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.04.04. 10:28:24

daffy írta: a kupadöntőben lehet sansz. 1 meccs és az x is jó.
ne feledd Pinto véd a kupadöntőn ! :mrgreen:
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.04.04. 10:22:48

daffy írta:
samy85 írta: És nem kell visszamenni sokat az időben, mert az atletico ellen is hogy nyertek??? az Atletico jött támadott, ők meg rugtak két mákot...mondjuk özilé szép volt,....de nem volt benne a meccsben.....egyáltalán nem...
amugy régóta ez van ha ők nem tudnak nyerni akkor "utolsó szalmaszál" gyanánt jön a Barca segítése a játékvezetőktől....
olyan régóta nem lehet,mert 3 éve vagytok ilyen jók :)
Azért igaz,h előtte volt egy nagyon gyenge évünk (3.hely a bajnokságban még Frankkel) azelőtt pedig egy közepes, amit sikerült elbukatnunk (de szép szó) magunkkal :D Nah de előtte ismét volt két pazar szezonunk ám, igazából 2004 második felétől 2006 végéig nem lehetett sok panaszunk.

Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
daffy
Madridista

2011.04.04. 10:04:54

samy85 írta: És nem kell visszamenni sokat az időben, mert az atletico ellen is hogy nyertek??? az Atletico jött támadott, ők meg rugtak két mákot...mondjuk özilé szép volt,....de nem volt benne a meccsben.....egyáltalán nem...
amugy régóta ez van ha ők nem tudnak nyerni akkor "utolsó szalmaszál" gyanánt jön a Barca segítése a játékvezetőktől....
olyan régóta nem lehet,mert 3 éve vagytok ilyen jók :)
Shocked mi ez a pesszimizmus? 60%? ennyit az őszi klasszikus után adtam kb.

Most 95%.
ez már tutira eldőlt,nincs kérdés 100%. már a klasszikus után tudni lehetett,hogy ha nem dől ki a teljes kezdőtök,akkor mi nem nyerhetünk. a bl-ben is egy esetleges dupla clásicón 75-25%ban a barcát tippelem tovább. a kupadöntőben lehet sansz. 1 meccs és az x is jó.
samy85
Capitá del Barça

2011.04.04. 09:56:53

Barcaman1993 írta: Bár a focit még mindig gólra játszák. Bár tudnék 1-2 mázlista meccset mondani a Realosoknak, amik elég makkerok voltak (Real-Villareal, Real-Sevilla, Real-Valencia, Sociedad-Real, Real-Mallorca).
És nem kell visszamenni sokat az időben, mert az atletico ellen is hogy nyertek??? az Atletico jött támadott, ők meg rugtak két mákot...mondjuk özilé szép volt,....de nem volt benne a meccsben.....egyáltalán nem...
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.04.04. 09:46:42

Barcaforever írta:(Én a bajnokságot olyan 60%ban megnyertnek tekintem.)
:shock: mi ez a pesszimizmus? 60%? ennyit az őszi klasszikus után adtam kb.

Most 95%.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Barcaforever
Director del Fútbol

2011.04.04. 08:39:47

ElBartimaeus írta:Szeretem a Barcaforever-höz hasonló kollégákat... :D

Én csak felvetettem valamit, ami épp a te általad megnevezett érvek miatt még jobban alá van támasztva. 5 pont hátárny, ha netán még nyerni is tudnak, akkor is 2 lesz, amit simán meg tud tartani ez a csapat. Nem is tudom most így hirtelen, hogy lesz-e egyáltalán nagyobb meccsünk még.

Én is max egy nagyon kicsi esélyt látnék erre. De lehet rá normálisan is, mint ahogy Rewolution5, válaszolni...

Akkor már csak az érdekel, hogy miért játszott ilyen sok kétballábas ott? Sérültek, vagy csak simán pihentetett a portugál?
Szélsőséges vagyok az tény. :wink:

Sérültek és a Hotspur ellen is kérdéses a játétkuk.Roni sztem nem lesz 100%-os de játszani fogják, és egy olyan kemény angol csapat ellen sztem bármikor benne van, h rásérül, aztán végképp minden esélyük elszállna a kupában és a Bl-ben is.(Én a bajnokságot olyan 60%ban megnyertnek tekintem.)
Kép
Válasz küldése