Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2011.04.05. 13:48:51

csdewl írta:http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/pr ... ot-2071719

Kár , hogy nem vasárnap :(
Ez érthető hiszen 4 nappal rá egy igazán parás döntő vár a két csapatra és ki kell pihenni egy kicsit a szombat esti fáradalmakat :)
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
daffy
Madridista

2011.04.05. 13:48:11

Krisztian91 írta:
daffy írta:ramos,carvalho,pepe,ronaldo és dimaría is egy sárgára van az eltiltástól. így hogy többen sérülten játszanak és a fél védelem hiányozni fog a visszavágón,nem lesz 1*ű :)
itthon 2 gólos előnyt kell szerezni,hogy ne kelljen nagyon izgulni az angliai kaland előtt.
Nagyon nehéz mérkőzés lesz főleg az odavágó. Nagyban eldöntheti a továbbjutás sorsát :?
képzeld el,ha pepe és ramos besárgul,ami bale és lennon ellen nem lehetetlen,illetve cr rásérül vagy sárgát kap. dm-ról nem is beszélve. érdekes lenne egy ilyen felállás a visszavágón:
casillas-arbeloa-garay-albiol-marcelo(ha nem sérül rá)-khedira-xabi-granero-özil-kaka-adebayor
ehhez kéne egy kis előny :?
de persze ez a legrosszabb lehetőség
Krisztian91
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2011.04.05. 13:43:12

daffy írta:ramos,carvalho,pepe,ronaldo és dimaría is egy sárgára van az eltiltástól. így hogy többen sérülten játszanak és a fél védelem hiányozni fog a visszavágón,nem lesz 1*ű :)
itthon 2 gólos előnyt kell szerezni,hogy ne kelljen nagyon izgulni az angliai kaland előtt.
Nagyon nehéz mérkőzés lesz főleg az odavágó. Nagyban eldöntheti a továbbjutás sorsát :?
daffy
Madridista

2011.04.05. 13:35:57

ramos,carvalho,pepe,ronaldo és dimaría is egy sárgára van az eltiltástól. így hogy többen sérülten játszanak és a fél védelem hiányozni fog a visszavágón,nem lesz 1*ű :)
csdewl
Capitá del Barça

2011.04.05. 13:26:29

"a Futball nyer, ha a Barca nyer"

"Köszönetet mondok a Barcelonának.Egy ilyen nagy klub ilyen nagy futballistái foglalkoztak velünk..." - Franklin Lobos, egy kimentett chilei bányász.
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.04.05. 12:44:28

Bob_Marley írta:
LM10 írta:Egy jó kis vidi a Clasicora :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=OCG7TGxIt2k
Már most promoznak, atyaég még van 2 hét :shock:
Addig Shaktar, Almería.....
már február másodikán kész volt a vidi!
Kép
mezenga
Jugador del Barça

2011.04.05. 12:24:12

Itt egy másik videó a klasszikusra hangolódva.

http://www.youtube.com/watch?v=Nud4wgx3al4
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.04.04. 18:35:56

LM10 írta:Egy jó kis vidi a Clasicora :wink:

Már most promoznak, atyaég még van 2 hét :shock:
Addig Shaktar, Almería.....
Kép
Kép
Kép
LM10
Director del Fútbol

2011.04.04. 18:29:45

Egy jó kis vidi a Clasicora :wink:

B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2011.04.04. 17:10:27

levproff írta:A mai napig nem tudom, hogy miért akart egy guroló labdát térd/deréktájba elrúgni. :D
Ne érts félre, én is jogosnak tartom :D de ettől függetlenül még vitatta a sajtó, márpedig amit a sajtó vitat, azt általában a nagy többség átveszi.
.
levproff
Director del Fútbol

2011.04.04. 16:54:04

Del Horno kiállítását eléggé vitatták
A mai napig nem tudom, hogy miért akart egy guroló labdát térd/deréktájba elrúgni. :D
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2011.04.04. 16:18:37

LG írta:Akkor a BL-t sztem simábban nyertük, mint 2009-ben, nem volt vitatható győzelmünk meg 95. percben szerzett gólunk.!
Del Horno kiállítását eléggé vitatták, plusz Seva meg nem adott gólját Barcelonában szintúgy. A Chelsea elleni, 2009-es azért lett felfújva ennyire, mert érezték ők is, hogy Drogba 3 kihagyott ziccerére azért mégsem panaszkodhatnak + Abidal jogtalan kiállítására.
.
d
Entrenador del Barça

2011.04.04. 15:52:45

Barcaman1993 írta:Olyan játékosok hiányoznak jelenleg a futballból (főként a brazilok), akik képesek a váratlanra. Ronaldinho, Ronaldo, Rivaldo, Roberto Carlos, Juninho vagy ha európai, akkor Zidane, Figo, Inzaghi, Pirlo, Del Piero, Henry és társaik. Kiszámíthatóvá vállt a futball. Ezért egy kicsit szárazabbak is a meccsek, bár én minden Barca meccset végigizgulok :D . De azt hiszem érthető, hogy mit akarok ezzel mondani.
Kevésbé látványosnak talán, de kiszámíthatóbbnak nem nevezném. Most ilyen irányban változott a foci képe, nem véletlen, hogy a hagyományosabb focit játszó dél-amerikaiak nem sok sót esznek meg manapság Európában, ha nem alkalmazkodnak nagy mértékben, márpedig legtöbbnek nem megy. És nem is lesznek addig új Ronaldok, Figok, Zidane-ok, amíg a taktikai fegyelem ezerszer fontosabb, mint bármi egyénieskedés.

A VB idén nagyon visszavetette azokat a sok válogatott játékost adó csapatokat, sőt, a sűrített menetrend még a VB-n nem részt vevő játékosokat is megviseli. Ráadásul a Barcelona most kiemelkedően erős, ezért tűnhet úgy, hogy mindenhol máshol hanyatlik a foci. Csak most kicsit kevésbé vagyunk betojva.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.04.04. 15:27:58

daffy írta:
LG írta:De idén eljöhet a reváns ideje, és remélem el is fog jönni!
igen,de talán te is érzed,hogy ez nem ugyan az. azért egy 2005ös real - barca sokkal nagyobb csata volt,mint a mostani. jelenleg a két csapat nincs egy súlycsoportban és olyankor,mikor kb egyenlőek az esélyek,sokkal nagyobb öröm van egy győzelemben,mint most. remélem a mostani fiatal generáció(brazil,francia,német,spanyol) beváltja a hozzájuk fűzött reményeket és egy kicsit dobnak a színvonalon.
Olyan játékosok hiányoznak jelenleg a futballból (főként a brazilok), akik képesek a váratlanra. Ronaldinho, Ronaldo, Rivaldo, Roberto Carlos, Juninho vagy ha európai, akkor Zidane, Figo, Inzaghi, Pirlo, Del Piero, Henry és társaik. Kiszámíthatóvá vállt a futball. Ezért egy kicsit szárazabbak is a meccsek, bár én minden Barca meccset végigizgulok :D . De azt hiszem érthető, hogy mit akarok ezzel mondani.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
daffy
Madridista

2011.04.04. 15:10:25

LG írta:De idén eljöhet a reváns ideje, és remélem el is fog jönni!
igen,de talán te is érzed,hogy ez nem ugyan az. azért egy 2005ös real - barca sokkal nagyobb csata volt,mint a mostani. jelenleg a két csapat nincs egy súlycsoportban és olyankor,mikor kb egyenlőek az esélyek,sokkal nagyobb öröm van egy győzelemben,mint most. remélem a mostani fiatal generáció(brazil,francia,német,spanyol) beváltja a hozzájuk fűzött reményeket és egy kicsit dobnak a színvonalon.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.04.04. 14:55:50

daffy írta:én akkor verhetőnek gondoltam a barcát,most sokkal kevésbé. számomra az abszolút uralkodás a triplázós évben kezdődött. akkor láttam először,hogy hanyatlik a foci és ti pedig felemelkedtek. ez két olyan pont,ami miatt jelenleg nincs ellenfél. a 2005ös csapattól sokkal kevésbé tartottam,mint a mostanitól(ebben benne lehet az is,hogy a realnak jobb volt a kerete)
Ez így van. Mármint az, hogy esik a foci színvonal. Emlékszem a BL-ben egy félelmetes Chelsea-re, meg egy Manchesterre, vagy egy Milanra. Ezek mellé jött a Barca meg a Liverpool. 2004-es időszaktól kezdve mondjuk a Barca triplázásáig ezek közül bárki "simán" megnyerhette volna a sorozatot. Az angol csapatok és a Milan eltűnőben, míg a Barca emelkedőben. Idetartozik még talán a Bayern, a Real, meg az Inter, de ők is csak magukhoz képest emelkedőben. Hiába mondják az emberek, hogy a Barca milyen jó, eredményes és szép focit játszik (ami természetesen igaz is), viszont pl. 2008-2009-es Chelsea, vagy Manchester szintű csapatok jelenleg nincsenek a Bl-ben minket leszámítva. Nem mondom, hogy más nem nyerheti meg, mert ettől szép a futball, viszont ahogy a színvonal csökken (ami szemmel látható) az nagyon durva. Kicsit elkanyarodtam az eredeti témától :D
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
samy85
Capitá del Barça

2011.04.04. 11:41:29

lg erre én is emlékszem. Ami a Real Barca bl párharcát illeti... Mcmanaman góljánál éreztem ez nem lessz meg...
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.04.04. 11:31:31

daffy írta:
ozsimiki írta: Azért igaz,h előtte volt egy nagyon gyenge évünk (3.hely a bajnokságban még Frankkel) azelőtt pedig egy közepes, amit sikerült elbukatnunk (de szép szó) magunkkal :D Nah de előtte ismét volt két pazar szezonunk ám, igazából 2004 második felétől 2006 végéig nem lehetett sok panaszunk.

Szóval kisebb kihagyással, mondhatni, hogy 7éve ismét tart a Barca-Real versenyfutás,és többnyire előbbi a meghatározó.

Emlékszem 2004 előtt minden évben, eme versenyfutást szerették volna mindenhol, mindig beharangozták, aztán nem lett belőle sok minden. Azóta viszont alap.
én akkor verhetőnek gondoltam a barcát,most sokkal kevésbé. számomra az abszolút uralkodás a triplázós évben kezdődött. akkor láttam először,hogy hanyatlik a foci és ti pedig felemelkedtek. ez két olyan pont,ami miatt jelenleg nincs ellenfél. a 2005ös csapattól sokkal kevésbé tartottam,mint a mostanitól(ebben benne lehet az is,hogy a realnak jobb volt a kerete)
Hát sztem a 2005-2006-s Barca is nagyon komoly volt. Akkor a BL-t sztem simábban nyertük, mint 2009-ben, nem volt vitatható győzelmünk meg 95. percben szerzett gólunk. És nem is könnyű águnk volt, Európa legjobb csapatait, többek közt a Chelsea-t és a Milant, és az akkor még nagyon erős Arsenalt vertük végig. A bajnokságban akkor is idegenben nagyon csúnyán, egy 3-al intéztünk el benneteket, otthon mondjuk becsúszott egy x, de én azt a BL-ra koncentrálásnak tudtam be. A védekezésünk akkoriban gyengébb volt, de a támadójátékunk talán még a mostaninál is erősebb. Azért egy Deco, Etoo, R10 nem mindennap jön össze egy csapatban, és már a mostaniak közül ugye Xavi akkor is meghatározó volt, és Iniesta és Messi is már javában épültek befele. Aztán jött két év, ami abszolút csalódás volt számomra, még mindig ott volt a hatalmas potenciál a csapatban, de nem jött ki. :( Aztán Guardiola az előző csapat maradékából kiegészülve pár új emberrel ismét trónra vezette a csapatot. Én is úgy látom, ahogy Miki, a 2000-s évek második fele a Barcáról szólt, 2 szezon kivételével, és ez pl. számomra elégtétel volt a sok szenvedésért, amit az előző 5 évben kellett átélnem. Emlékszem pl. mikor utoljára összekerült a két csapat a BL-be, és ti mentetek tovább. Nagyon nehezen emésztettem meg, mert rengeteg helyzetet puskáztunk el, és többet érdemeltünk volna. De idén eljöhet a reváns ideje, és remélem el is fog jönni!
daffy
Madridista

2011.04.04. 10:39:52

ozsimiki írta: Azért igaz,h előtte volt egy nagyon gyenge évünk (3.hely a bajnokságban még Frankkel) azelőtt pedig egy közepes, amit sikerült elbukatnunk (de szép szó) magunkkal :D Nah de előtte ismét volt két pazar szezonunk ám, igazából 2004 második felétől 2006 végéig nem lehetett sok panaszunk.

Szóval kisebb kihagyással, mondhatni, hogy 7éve ismét tart a Barca-Real versenyfutás,és többnyire előbbi a meghatározó.

Emlékszem 2004 előtt minden évben, eme versenyfutást szerették volna mindenhol, mindig beharangozták, aztán nem lett belőle sok minden. Azóta viszont alap.
én akkor verhetőnek gondoltam a barcát,most sokkal kevésbé. számomra az abszolút uralkodás a triplázós évben kezdődött. akkor láttam először,hogy hanyatlik a foci és ti pedig felemelkedtek. ez két olyan pont,ami miatt jelenleg nincs ellenfél. a 2005ös csapattól sokkal kevésbé tartottam,mint a mostanitól(ebben benne lehet az is,hogy a realnak jobb volt a kerete)
samy85
Capitá del Barça

2011.04.04. 10:33:25

S.Doyle írta:Azt vidit azért tettem be hogy a Madridisták lássák hogy a bírok nem a Barcát segítik. A Bírok dolga hogy a meccset levezzesék és amit ugy itélnek azt lefujják amit nem azt nem. Muringyó meg nem akkora fej, naon jó taktikus de nézzük:
Porto: az szép volt nincs mese
Chelsea: bajnokságban a leépülő Arsenal a leépülő és most javuló Pool és egy közepes Man U mellet nem volt akkora dolog mint mondjuk tavaly a Chelsea cime vagy még a MU-é amikor a Poolall küzdött, BL-ből meg szépen kiverték
Inter: 2 OLASZ bajonki cim ami hát, na olasz ami egyszerüen gyenge nincs egy jó csapat csak kis szarosok meg nyugdijasok az akkori Bl-ről meg nem is beszélek mert a Barca volt a jobb csapat ő is tudta azért ment el milánoból mert tudta még egyszer nem lesz szerencséje és a csucsra könnyü feljutni de......
Real: még korai véleményt mondani de egyszerüen gyenge
Aki nagy edző és minden elismerést megérdemel az nem murinho hanem Ferguson. Nem tom mou orra mire van ugy fenn .
érdekes dolgok ezek...és azt se feledjük, hogy ahova ment anyagilag jól megtámogatták az elképzeléseit....Cfc-nél: mondta a nevet már nyilott is az orosz pénztárca és jött a játékos...Internél szintúgy volt... Most a reálnál megint.... így azért pellgrini is képes lett volna ezt elérni...és hát most értékelődik fel a munkája Manuel-nek...
Kép
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.04.04. 10:28:24

daffy írta: a kupadöntőben lehet sansz. 1 meccs és az x is jó.
ne feledd Pinto véd a kupadöntőn ! :mrgreen:
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.04.04. 10:22:48

daffy írta:
samy85 írta: És nem kell visszamenni sokat az időben, mert az atletico ellen is hogy nyertek??? az Atletico jött támadott, ők meg rugtak két mákot...mondjuk özilé szép volt,....de nem volt benne a meccsben.....egyáltalán nem...
amugy régóta ez van ha ők nem tudnak nyerni akkor "utolsó szalmaszál" gyanánt jön a Barca segítése a játékvezetőktől....
olyan régóta nem lehet,mert 3 éve vagytok ilyen jók :)
Azért igaz,h előtte volt egy nagyon gyenge évünk (3.hely a bajnokságban még Frankkel) azelőtt pedig egy közepes, amit sikerült elbukatnunk (de szép szó) magunkkal :D Nah de előtte ismét volt két pazar szezonunk ám, igazából 2004 második felétől 2006 végéig nem lehetett sok panaszunk.

Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
daffy
Madridista

2011.04.04. 10:04:54

samy85 írta: És nem kell visszamenni sokat az időben, mert az atletico ellen is hogy nyertek??? az Atletico jött támadott, ők meg rugtak két mákot...mondjuk özilé szép volt,....de nem volt benne a meccsben.....egyáltalán nem...
amugy régóta ez van ha ők nem tudnak nyerni akkor "utolsó szalmaszál" gyanánt jön a Barca segítése a játékvezetőktől....
olyan régóta nem lehet,mert 3 éve vagytok ilyen jók :)
Shocked mi ez a pesszimizmus? 60%? ennyit az őszi klasszikus után adtam kb.

Most 95%.
ez már tutira eldőlt,nincs kérdés 100%. már a klasszikus után tudni lehetett,hogy ha nem dől ki a teljes kezdőtök,akkor mi nem nyerhetünk. a bl-ben is egy esetleges dupla clásicón 75-25%ban a barcát tippelem tovább. a kupadöntőben lehet sansz. 1 meccs és az x is jó.
samy85
Capitá del Barça

2011.04.04. 09:56:53

Barcaman1993 írta: Bár a focit még mindig gólra játszák. Bár tudnék 1-2 mázlista meccset mondani a Realosoknak, amik elég makkerok voltak (Real-Villareal, Real-Sevilla, Real-Valencia, Sociedad-Real, Real-Mallorca).
És nem kell visszamenni sokat az időben, mert az atletico ellen is hogy nyertek??? az Atletico jött támadott, ők meg rugtak két mákot...mondjuk özilé szép volt,....de nem volt benne a meccsben.....egyáltalán nem...
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.04.04. 09:46:42

Barcaforever írta:(Én a bajnokságot olyan 60%ban megnyertnek tekintem.)
:shock: mi ez a pesszimizmus? 60%? ennyit az őszi klasszikus után adtam kb.

Most 95%.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Válasz küldése