Mármost nem akarok nagyképűnek tűnni, de már láttam egy-két copát és ezek nekem mindig csalódások voltak. Tetszik vagy nem ez a torna nem mérvadó, szinte teljesen rájuk van hagyva, csinálják oszt kész.
Általában nem írnék le meggondolatlanságnak tűnő véleményt, de nekem annyira átlátszó, hogy Argentína kiesése elő lett segítve. Nem néztem végig minden meccsüket, de voltak kísértetiesen hasonló momentumok. Gondolok itt a játékvezetésre egészen pontosan. Messi nem is tudom kapott é szabadrúgást, az biztos, hogy csomaggal tele a padlás. Madrid deja-vou-m volt. A másik oldalon, még ráadásul ugyanebből a szabálytalanul megszerzett labdából, Mascerano Európában szépségdíjas szerelése ott sárga lap. Érdekes. Persze láttam Gago húsfeldolgozó-ipari tevékenységét is, ez arra természetesen nem vonatkozik, de őt bezzeg nem állították ki.
Lényeg a lényeg, egy olyan kontinensen és országban, ahol mindennapos az emberrablás, lövöldözés, drogbárók háborúja, azt remélni, hogy tiszta küzdelmet láthatunk és a pályán dől el minden, hát az önámítás és az a vége, hogy értetlenül állunk, mint az a bizonyos nemi szerv a lakodalomban. Arra ott van a VB, bár ott meg másfajta bűnözés megy.
Egy kicsit olyan érzés ez a copa, mint ha az EB-t, mondjuk Ukrajna nyerné (kis túlzással).
A brazilok pedig szerintem hibát követtek el, hogy legalább Kaká-t nem vitték magukkal. Hiányzott egy nagy sikereket is átélt határozott játékos irányító szerepe. Bár ő pont enyhén szólva nincs formában, de a VB-n sem volt egy Zidane, mégis én plusznak éreztem a pályán. A mai társaságuk eléggé szeleburdinak tűnik, inkább futnak, mint gondolkoznak, futásban pedig szinte az összes ottani csapat jó.
Suárez-ben pedig hatalmasat csalódtam. Ez a felesleges színészkedés undorító. Pedig egy remek játékos, de így elvágja magát egyeseknél, nálam legalább is. Vagy csak keveset láttam és eddig is ilyen volt, de így a bőrdzsekis macskaevőknél

a helye. Kár érte.