Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.07.18. 12:07:17

Nem tudom volt-e már én most találtam :)
http://www.youtube.com/watch?v=L93sm48o ... eos_sports
Biztos emlékeznek azok, kaik nézték az Argentin-Uruguayt, hogy egyszer valaki berohant a pályára. Nos Jimmy Jump Kunra húzta rá a sapkát :D
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.07.18. 11:43:35

ab1daL írta:
Barcaman1993 írta:Srácok Estegarribia milyen poszton játszik? Sztem a Copa felfedezettje, de a pálya minden pontján feltűnik, ezért nem igazán tudtam eldönteni, hogy milyen poszton is játszik.
Balszélsőként tűnt fel legtöbbször. De számomra nagyon unszimpatikus figura, úgy dobálja magát, hogy azt nézni is rossz.
Hát nekem még mindig szimpatikusabb, mint a brazil "titánok"... Marha gyors és elég jól cselez a csávó. A játéka nekem egy kicsit olyan Marcelo és Dani Alves stílusú volt. Persze még nem olyan magas szinten, de jól bejátszotta a bal oldalt. Apropó Dani Alves miért nem játszott? Elhiszem, hogy az edző most épp Maicont preferálta, de egyedül többet ér, mint a Ganso-Ramires-Lucas középpálya együttesen. De úgy látszik ott sem egy hozzáértő edző van a padon. Bevallom az őszintét még David Luizt is megnéztem volna egy vkp pozícióban. Nem hinném, hogy bármelyiküknél rosszabb teljesítményt nyújtott volna.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
ab1daL
Director del Fútbol

2011.07.18. 11:30:45

Barcaman1993 írta:Srácok Estegarribia milyen poszton játszik? Sztem a Copa felfedezettje, de a pálya minden pontján feltűnik, ezért nem igazán tudtam eldönteni, hogy milyen poszton is játszik.
Balszélsőként tűnt fel legtöbbször. De számomra nagyon unszimpatikus figura, úgy dobálja magát, hogy azt nézni is rossz.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.07.18. 11:28:52

Srácok Estegarribia milyen poszton játszik? Sztem a Copa felfedezettje, de a pálya minden pontján feltűnik, ezért nem igazán tudtam eldönteni, hogy milyen poszton is játszik.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.07.18. 11:19:11

Innentől kezdve számomra is kissé érdektelenné vált a Copa. :roll: Bár az igazság az hogy eddig sem volt túl érdekes, még Argentínával, Brazíliával és Chilével sem.
A döntőt megnézem, ha Uruguay-Venezuela lesz. :)
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
ab1daL
Director del Fútbol

2011.07.18. 11:06:07

Sajnálom Chilét, ők voltak az utolsó mentsváram. Mostantól csak annyit remélek, hogy Peru-Paraguay döntő lesz. Sánchez meg vegye kézbe a dolgokat, ha sajnos így alakult a helyzet, és írjon alá még a héten! :twisted:
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
d
Entrenador del Barça

2011.07.18. 10:44:04

Igazat kell adnom most ebben AndrésGerardHernandeznek. Túl nagy lett a generációváltás. Egy nagy generáció (Rivaldo, Ronaldo, Roberto Carlos etc.) átadta a stafétabotot, amit az utódok (Ronaldinho, Adriano, Kaká etc.) elhagytak a dizsiben, vagy a San Siro öltözőjében. Lenne itt rutin és zsenialitás ezekkel a csávókkal és az "öregek" istápolásával egy-egy tehetség is jobban kibontakozhatna. A pálya felső harmadában a rutint egy agyatlan Robinho képezi, illetve csereként egy (kicsit sarkítva) nem válogatott szintű Fred. Ez így nem működőképes. Nem véletlen, hogy a Lúcio-Thiago Silva fémjelezte védelem volt a legjobb csapatrésze a braziloknak...
És akkor ehhez jönnek a további problémák, hogy gyakorlatilag nincs középpálya, Ganso agyig feltolva, Lucas és Ramires lassú, körülményes, kettészakad a pálya rendre és akárki akármit mond, de kell az európai nevelés ezeknek a brazil "csillagoknak". Minél tovább húzzák (lásd Neymar, Paolo Henrique), annál rosszabb lesz.
barca99
Llegenda del Barça

2011.07.18. 10:33:44

LG írta:Nem értem miért irtok ilyeneket, h szánalmas a Copa, meg vicc a Copa. Nem a víz a hülye, ha a kacsa nem tud úszni. Argentína, Brazília, meg Chile a szánalmas és a vicc.
De ha nem is látod Chilét, mire alapozod, hogy szánalmas vicc? :D Annyiban tudok igazat adni, hogy két beívelt labdából kaptak gólt, amire nem lehetnek túl büszkék.

Az mondjuk nem világos Valdivia miért nem kezdett, eddig is mindig szenvedtek nélküle, most is ez volt. Bejött, egyből felpörgette a meccset - immár harmadjára a Copán.

Egyébként számámra azért vicc a Copa, mert olyan nincs, hogy négyből négyszer az esélytelenebb csapat jusson tovább, úgy, hogy helyzetek alapján a másik csapat is legalább annyira, ha nem jobban megérdemelte volna a továbbjutást.

Talán a Kolumbia - Peru meccs volt a legkiegyenlítettebb, de ott is ott van Falcao kihagyott büntetője, ha azt sikerül értésesíteniük, aligha kapnak azért gólt, mert túlságosan kitámadnak. :) A brazil és argentin meccsről alég annyit tudni, hogy mind a kétszer az ellenfél kapusa lett a meccs embere. Kb. mint tavaly előtt Almunia a hazai meccsükön, hiába jönnek futószalagon a nagyobbnál nagyobb ziccerek, mindent kivéd. Venezuela meg nyert két felívelt labdából, mondjuk ebben Borgi is benne volt azzal, hogy kreatív középpályás nélkül kezdett, és adott nekik egy félidőnyi előnyt. Illetve a gólvonalról kifejelt labda, vagy a két kapufa sem elhanyagolható. :)

Becsúszhatnak ilyen meccsek, ezért érdekes az a játék, de hogy mind a négy ilyen legyen, az túlzás. Ezekért a meccsekért már tuti nem kelek hajnalban.
AndrésGerardHernandez
Jugador del Barça

2011.07.18. 10:23:48

Nem úszott el? A Ronaldo-ék annyi idősen, mint most Dinho-ék még küzdöttek, hajtottak, példát mutattak a csíráknak, MIND egytől-egyig.
Most hol vannak a világsztárok? Tele zsebbel lötyögnek, menőznek, Bl sikerre élvezkednek, holott a VB a csúcs, legalább is nemrég még így volt. Beckham is mit meg nem tett, hogy beválogassák. Addig nem kedveltem, nyálgép, bájgúnárkodása miatt, de azóta le a kalappal! Itt komoly felfogásbeli különbségek vannak és az angol sem éppen a csóróbbikból való. Kaká-éknak még ott kellene lenniük, ők a világsztárok. Mert azért azt sem árt észben tartani, hogy ők sem 20 évesen lettek meghatározó karakterek. A válogatottban meg ez számít, nem az hogy most épp kiért hány csilliárdot ajánlanak az arabok. Szerintem.
Sanama
Llegenda del Barça

2011.07.18. 10:07:23

AndrésGerardHernandez írta:Azért Brazília helyzete kicsit összetettebb, minthogy nem jött össze. Ennyiből kis túlzással nekem több összejött volna. Ez itt a higgadtság és tapasztalat hiánya. Sajnos náluk elúszott egy teljes "generáció", Ronaldo, Rivaldo, Robi Carlos, Gilberto Silva, stb., őket kellett volna hogy felváltsa, Ronaldinho, Kaká, Robinho, Adriano stb. de közülük már csak Robinho van itt ő meg ennél többre nem igazán képes. A következő csapatnak még csak most kéne körvonalazódnia, nem már most vezetni a válogatottat. De persze lehet, hogy majd rám cáfolnak, csak én úgy gondolom megszakadt a lánc, így már nem lehetnek azok az elvárások velük szemben, mint elődeiknél. Bár hozzáteszem NAGYON örülnék, ha olyan focit láthatnék, mint a nagyok idején, de ezzel kapcsolatban pesszimista vagyok.
Brazíliával szemben ez mindig elvárás lesz. Olyan mint a Barca,MU mostanára minden évben BL-esélyesként indul, és elvárás is ,hogy döntő közelébe jussanak.
Szerintem nem úszott el egy generáció,egyszerűen olasz effektus 2. Nincsen több Totti/Ronaldo, Inzaghi/Rivaldo Maldini/Roberto Carlos....
AndrésGerardHernandez
Jugador del Barça

2011.07.18. 10:04:34

Azért Brazília helyzete kicsit összetettebb, minthogy nem jött össze. Ennyiből kis túlzással nekem több összejött volna. Ez itt a higgadtság és tapasztalat hiánya. Sajnos náluk elúszott egy teljes "generáció", Ronaldo, Rivaldo, Robi Carlos, Gilberto Silva, stb., őket kellett volna hogy felváltsa, Ronaldinho, Kaká, Robinho, Adriano stb. de közülük már csak Robinho van itt ő meg ennél többre nem igazán képes. A következő csapatnak még csak most kéne körvonalazódnia, nem már most vezetni a válogatottat. De persze lehet, hogy majd rám cáfolnak, csak én úgy gondolom megszakadt a lánc, így már nem lehetnek azok az elvárások velük szemben, mint elődeiknél. Bár hozzáteszem NAGYON örülnék, ha olyan focit láthatnék, mint a nagyok idején, de ezzel kapcsolatban pesszimista vagyok.
messideco
Presidente del Barça

2011.07.18. 10:02:16

Lucast én legalább annyira, vagy többre tartom, mint Gansot vagy Neymart. Szerintem belőle lesz nagy játékos, és nincs is agyonsztárolva. Én szurkolok neki :)
Kép
"And my heart will leave you never."
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2011.07.18. 09:53:05

Tegnapi brazil meccs egyetlen pozitív meglepetése számomra a 18 éves Lucas Silva volt. Bejött 20 percre és meggyőzőbb produkciót mutatott be, mint néhány társa az egész Copán. Hozzáállásban mindenképpen.
Szerintem érdemes lehet odafigyelni erre a srácra is.
daffy
Madridista

2011.07.18. 09:41:35

argentína úgy volt rossz,ahogy volt. higuain,gago,dm,tevez,védelem 0. agueronak pillanatai voltak. a taktika szhar volt.
brazília: teljesen megérdemelt kiesés. aki nem tud 3-4-5 ziccerből legalább 1et belőni,az semmilyen tornán ne jusson tovább. ezt nem lehet a fiatalságra fogni,aki brazil válogatott,az rúgja be a lehetőségeit. az összeszokottságuk 0,nem kell 2 védekező kp egy copára. neymart lapáttal vágtam volna pofon.
uruk: brusztolós,agresszív focit toltak,helyenként brutalitással karöltve. sajnos manapság ez vezet eredményre.
a többi csapatról nem ejtenék szót.
AndrésGerardHernandez
Jugador del Barça

2011.07.18. 09:35:13

Mármost nem akarok nagyképűnek tűnni, de már láttam egy-két copát és ezek nekem mindig csalódások voltak. Tetszik vagy nem ez a torna nem mérvadó, szinte teljesen rájuk van hagyva, csinálják oszt kész.

Általában nem írnék le meggondolatlanságnak tűnő véleményt, de nekem annyira átlátszó, hogy Argentína kiesése elő lett segítve. Nem néztem végig minden meccsüket, de voltak kísértetiesen hasonló momentumok. Gondolok itt a játékvezetésre egészen pontosan. Messi nem is tudom kapott é szabadrúgást, az biztos, hogy csomaggal tele a padlás. Madrid deja-vou-m volt. A másik oldalon, még ráadásul ugyanebből a szabálytalanul megszerzett labdából, Mascerano Európában szépségdíjas szerelése ott sárga lap. Érdekes. Persze láttam Gago húsfeldolgozó-ipari tevékenységét is, ez arra természetesen nem vonatkozik, de őt bezzeg nem állították ki.

Lényeg a lényeg, egy olyan kontinensen és országban, ahol mindennapos az emberrablás, lövöldözés, drogbárók háborúja, azt remélni, hogy tiszta küzdelmet láthatunk és a pályán dől el minden, hát az önámítás és az a vége, hogy értetlenül állunk, mint az a bizonyos nemi szerv a lakodalomban. Arra ott van a VB, bár ott meg másfajta bűnözés megy.
Egy kicsit olyan érzés ez a copa, mint ha az EB-t, mondjuk Ukrajna nyerné (kis túlzással).

A brazilok pedig szerintem hibát követtek el, hogy legalább Kaká-t nem vitték magukkal. Hiányzott egy nagy sikereket is átélt határozott játékos irányító szerepe. Bár ő pont enyhén szólva nincs formában, de a VB-n sem volt egy Zidane, mégis én plusznak éreztem a pályán. A mai társaságuk eléggé szeleburdinak tűnik, inkább futnak, mint gondolkoznak, futásban pedig szinte az összes ottani csapat jó.

Suárez-ben pedig hatalmasat csalódtam. Ez a felesleges színészkedés undorító. Pedig egy remek játékos, de így elvágja magát egyeseknél, nálam legalább is. Vagy csak keveset láttam és eddig is ilyen volt, de így a bőrdzsekis macskaevőknél :wink: a helye. Kár érte.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.18. 09:18:53

Nem értem miért irtok ilyeneket, h szánalmas a Copa, meg vicc a Copa. Nem a víz a hülye, ha a kacsa nem tud úszni. Argentína, Brazília, meg Chile a szánalmas és a vicc.

Főleg a brazilok! Aki ennyi helyzetet kihagy, az csak vereséget érdemelhet. Amit a 11-nél csináltak, arra nincsenek szavak... Vagy nagyon nagy bunda volt a meccs, vagy ennyire idióták és szánalmasok a brazilok, de sztem tegnap üres kapuba sem rúgtak volna gólt. Mondjuk érdemes elgondolkodni, ha egy ilyen ellenfél ellen, ekkora és ennyi helyzettel ki tudtak kapni, akkor mi lesz egy igazán jó, és szervezett európai csapat ellen, akik kicsit jobban védekeznek, szóval sem ekkora, sem ennyi helyzetünk nem lesz a braziloknak, de az ő védelmük egy csöppet jobban próbára lesz téve? :roll: 180 fokos fordulat kell, ha ezek a brazilok meg akarják nyerni a hazai VB-t.

Chile meccsét már nem láttam, de barcás szempontból talán nem jött olyan rosszul. :wink: Sőt, a brazilok, és argentinok kiesése sem, pihenjék csak ki magukat, aztán készüljenek csak a következő idényre. Az a lények, h nálunk jól tolják, h a válogatottba mit csinálnak, engem annyira nem érdekel.
Tdavid
Entrenador del Barça

2011.07.18. 08:25:35

Na én csak az első félidőt láttam.Ott elég rendesen mentek a pontatlan labdák majd egy csíra kis szabadrúgás után gólt kapott Chile.A félidőben aztán meg elaludtam.:D
Most nézem, a vége csak az lett hogy Chile búcsúzott.Számomra favoritok voltak, de egy ilyen minőségű Copán már nem lepődök meg semmin.

Az egyetlen pozitív dolog, hogy most már Sánchez mehet sírni egy kicsit Udinébe majd jöhet Barcelonába. :D
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.07.18. 08:25:20

Hullanak a nagy ágyúk :lol: Venezuel teljesen megérdemelten jutott tovább, az első félidőben fantasztikusan játszottak, a másodikban kellett egy kis szerencse, de nagyon jó látni, hogy Dél Amerikában is vannak szervezett csapatok, s nem csak az ösztönből lesz valami felfogás....
Innentől Uruguay a legesélyesebb, bár ki tudja! :lol:

Brazilokat sajnálom, de aki 120+11esből nem tud gólt lőni az no comment
Kép
Kép
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.18. 07:39:59

Hát ez már tényleg vicc :D Kiesett Argentína, Brazília és Chile is. Fantasztikus lesz a Peru-Venezuela-Paraguay-Uruguay 4es :D Asszem ez egy kissé blama :D Brazilok meg saját magukat okolhatják, rendes játékidőben be kellett volna verni a ziccereket és 3-0-val továbbmenni. Ehelyett [auto_cenzúra] magukat...
Barca_10
Entrenador del Barça

2011.07.18. 02:33:27

Sarokkal sztem így kell tizenegyest rúgni: http://www.youtube.com/watch?v=mLrxVPlZLMg

:lol: :D
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
PCsabi
aka Game90

2011.07.18. 02:28:58

http://www.youtube.com/watch?v=LnKW-yVTSrM
Kommenteknél :D :
Brazil national team should learn taking penalty kicks from this guy.

Amúgy vicc ez a Copa...
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
sneco7
Capitá del Barça

2011.07.18. 02:23:11

Azért számomra kicsit bosszantó, hogy 4-ből 3 negyeddöntőben az esett ki,aki relatíve jobban játszott és próbált is tenni valamit a győzelemért. De hát sajnos ilyen a foci. Nagyon a görögök EB győzelmére emlékeztet ez engem és már az sem tetszett. Ok,h küzdöttek,meg hősiesen védekeztek és meg isérdemeleték a továbbjutást egytől-egyig,csak engem bosszant,hogy ilyen irányba halad a foci. Na de innentől kezdve hajrá Peru :D
Cumbee
Entrenador del Barça

2011.07.18. 02:19:07

A 2. kör után meggyőződésem volt, hogy Chile nyeri a Copát. Hát úgy tűnik tévedtem...
szajko
Director del Fútbol

2011.07.18. 02:13:22

Nah, Sanchez jöhet aláírni holnapután :mrgreen:
Barcaforever
Director del Fútbol

2011.07.18. 02:08:55

messibingyo írta:http://www.youtube.com/watch?v=H3q-gL9HN84 ezek hova lettek
Pont erre akartam kitérni.Az argentínoknál, legalább lehet mihez nyúlni vannak játékosok, csak elég érdekes taktika.

Dehát a brazil keret unblock egy nagy 0, már boccs.
Kép
Válasz küldése