Nem igazán nyugtalanít a bírói döntés, semmi problémám vele, de a gól miért befolyásolja a bírói döntés súlyát? (piros avagy sárga) Valaki meg tudná magyarázni -lehetőleg logikusan- ?
Én úgy tartom, hogy a helyes döntés eredetileg piros lap + tizenegyes lett volna. DE!!! Mivel a Sociedad-nál maradt a labda, a tizenegyes helyett jogosan az előnyszabály lép érvénybe. Persze így utólag, mivel gól lett az akció vége, sokan írják, hogy nem jár a kezezésért piros, node a gól vonalon, tökutolsó emberként hogy a fenébe ne? Az előnyszabály lényege, hogy a támadó csapat némi kedvezményt kapjon, a pontrúgás helyett (jelen esetben tizenegyes) ha a játék folytatása kedvezőbb rájuk nézve. De ez nem annulálja az elkövetett szabálytalanságért játó büntetést. Azaz a jogos döntés egyértelműen a piros lap + előnyszabály lett volna. Ebből csak az utóbbi érvényesült, ezért hibás döntésnek tartom. Az, hogy gól lett az akció vége, a szabálytalanság büntetése szempontjából nem számít, ez az előnyszabály esetleges velejárója.
Tehát, röviden, a helyes döntés ilyen esetben (szerintem):
piros lap + tizenegyes, adott esetben piros lap + előnyszabály. Tegnap egyik sem lépett événybe (csak részben, ugye az előnyszabály), nem is tudom, hogy egyáltalán sárgalap lett-e, ugaynis nem láttam a mérkőzés jegyzőkönyvében, igaz, cak egy netes portálon néztem... de ha valaki megcáfolná a gondolatmenetem, azt szívesen venném, mivel saját gondolataimat írom, nem tényeket. De, ha valaki cáfol, legyen szíves észérvekkel tegye, ne engem hülyézzen le, mert ellendrukker vagyok...