dohányzás. leszokás. van esetleg valakinek tapasztalata e szó összekapcsolásáról?
eljutottam arra a pontra, hogy már nem tudok felszabadultan cigizni de a függőséggel nem olyan könnyű mit kezdeni. viszont már nagyon zavar ez a függőség. az anyagi vonzatán túl egyre racionálisabban megjelenik előttem a lehetséges szomorú jövőkép is és elég erős szorongás is van bennem emiatt. az ideges dohányos meg még gyakrabban gyújt rá. ördögi kör...
nem bírok már egyszerűen legyinteni, és egyszeri esetekből általánosítással áltatni magam, mondván xy is dohányzott, mégis meddig élt. fasság.
viszont gusztustalan egy helyzet ez. biztos vagyok benne, hogy nem a nikotin hiányzik elsősorban, hanem azokkal az élethelyzetekkel nagyon nehéz mit kezdeni, amik már összekapcsolódtak a cigivel. pl. tanulok. szünetet tartok. mit csináljak. rágyújtok...előadások közti szünet..mit csináljunk? mennyünk ki rágyújtani...dugtunk egy jót, gyújtsunk rá

stb...komolyan szinte az ember identitásához tud kötődni idővel ez a baromság, legalábbis én magamnál ilyesmit tapasztalok, az identitásból meg kicseszett nehéz valamit kiszakítani.
no mind1. szóval kinek van tapasztalat, javaslat? neten csak gyógyítsd magad könyveket vagy "hihetetlenül akciós árú" leszoktató világmegváltó terápiákat találtam, amikhez nincs sok kedvem, sőt, semmit kedvem. nem tudom, hogy a napi adag csökkentés elvezetne e a teljes letételhez. van bennem egy erős hajlam a szélsőségek felé, ezért ebben a középutas megoldásban hajlamos vagyok nem hinni a cigi esetében. ha már egy nap rágyújtottál egyszer, könnyebben gyújtod meg a kövit, az az egy már úgy se számít...ez meg nem vezetett sehova legalábbis nálam.
elektromos cigiben szintén nem nagyon hiszek, nem vagyok a félmegoldások híve...