Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.02.19. 10:30:04

Most jönnek a realosok a "savanyú a szőlő, azért bíróztok" szöveggel.
A mi bírózásunk azért más.

Ők anno színészkedéssel vádolták a Barcát. Igaz, volt egy-két ilyen, de elenyésző számban. És bizony régen sem fújtak valami jól a Barcának, csak akkor nem foglalkoztunk úgy vele, mert jöttek az eredmények. (persze Inter meg Chelsea meccseken azért előkerült).
Most nem jönnek az eredmények, főleg idegenben, és bizony sokszor meccset befolyásolóan fújtak ellenünk, illetve nem fújtak nekünk.
Azt senki nem vitatja, hogy amit befújnak a Realnak jogos-e vagy sem (általában jogos). Itt inkább azzal van a probléma, hogy amit a Realnak gondolkodás nélkül befújnak, és sárga, vagy piros lap, azt a Barcának nem.
Ősszel pl Messit ötször rúgták fel a 16-oson belűl, mire egyet befújtak. Init felrúgják, és ő kap sárgát színészkedésért. Aztán a 92. percben a kapuba tartó labdát kikezezik, az is mehet tovább. Ha az bemegy, győzünk, és nem X.
Szóval itt ezzel van az embereknek a problémája, bírói szempontból.

Az meg, hogy mennyire gyatrán játszanak mostanság, az meg megint egy más tészta. De az biztos, hogy ha hoznák a formájukat, és jönnének az eredmények, akkor nem jönne szóba ennyire a bíró.
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
Brian 20

2012.02.18. 22:47:46

Emberek és drukkelek!

A mostani FC Barcelonában Pique, Pedro nagyon gyenge és nincs megfelelő helyettes... ezért a hátrány
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.02.18. 22:43:14

Én ezzel a bajnoksággal kapcsolatban nem a Realt venném elő és mindent ami körülötte van. Ha akarna, még mindig a Barça vezetne. Egyszerűen mi töketlenkedtük el eddig a szezont, ha csak egy kicsit jobb képet festene magáról a csapatunk idegenben, nem lenne ekkora hátrány. Amikor összekapjuk magunkat, akkor simán tudunk gálázni idegenben is (Real 1-3, Málaga 1-4), de egyszerűen idén valamiért nem hajt a csapat. Talán elszállt az eddig fenntartott motiváció, az ellenfelek mindkét nagynál mindent beleadnak, még ha úgy is néz ki általában, hogy a Real ellen nem küzdenek, míg ellenünk felszívják magukat. Ez nonszensz. Fejben dől el a foci ilyen magas szinten, nem felejtenek el Messiék focizni. Egyszerűen nincs meg az a dinamika, az az akarat, az a hajtás, ami az eddigi években meghatározta a Barcelonát és a világ első számú klubjává emelte.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.02.18. 22:36:29

ab1daL írta:Félreértés van. Kutya nem beszélt itt a Madridról, meg hogy jogosak e piros lapok, meg a tizik. Nem is érdekelnek igazából. Az idei szezon bírói tévedései ellenünk a legtöbb esetben TÉNYEK, totál helytállóak, nem úgy mint az uefázás, meg unicefezés, amit ha valaki tényleg komolyan gondol, annak küldeném a beutalót a pszichiátriára.
Nem is feltétlenül neked címeztem, csak úgy veszem észre, csak úgy veszem észre, kezd itt egy olyan olyan eléggé általános vélemény kialakulni, h a Madridot tolják a bírok. Én ezt korántsem látom így.
Ami minket illet: Az tény, h voltak olyan ítéletek, amiket számon kérhetünk a játékvezetésen. De az már nem tény, ha vki ebbe összeesküvés elméleteket lát bele, mert az már ugyanolyan nagy hülyeség, mint az uefázás, vagy az unicefezés a másik oldalról.
Összevetve mindent, én egyáltalán nem érzem, h a Madrid a játékvezetés miatt vezetné ilyen fölényesen a bajnokságot. Talán többet tévedtek a bírók a mi kárunkra, de én erről nem gondolom, h tudatos dolog lenne a részükről, és azt sem, h ezek a tévedések döntően befolyásolják a bajnokságot.
ab1daL
Director del Fútbol

2012.02.18. 22:23:42

Félreértés van. Kutya nem beszélt itt a Madridról, meg hogy jogosak e piros lapok, meg a tizik. Nem is érdekelnek igazából. Az idei szezon bírói tévedései ellenünk a legtöbb esetben TÉNYEK, totál helytállóak, nem úgy mint az uefázás, meg unicefezés, amit ha valaki tényleg komolyan gondol, annak küldeném a beutalót a pszichiátriára.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.02.18. 22:10:49

ab1daL írta:Csak különbség, hogy akkor sok esetben nem volt igazuk, most viszont az alább említett dolgok, TÉNYEK, 100%ban igazak. Nem mint, az Unicef, meg Uefa...
Milyen tények??? Az, h a Real jogos kiállításokat és 11-ket kap, illetve hogy egy kiváló csapat? Az első része valóban tény, a második csak a véleményem. De nem értelek benneteket, hisz nem arról van szó, h a Realt tolják a bírók. Sok 11-st rúgnak, meg van pár kiállítás is, de azért, mert olyan nyomás alatt tudják tartani az ellenfelüket, h azok szabálytalankodnak Rólunk ez mostanában nagyon nem mondható el, motiválatlan gyenge játék, ez jellemzi mostanában a Barcát. Ott volt a decemberi győztes klasszikus, meg a kupapárharc odavágója, amiken valóban nagyon jó teljesitményt nyújtottunk. De ezek mellett nem sok meccs volt a szezonban, mikor igazán jól játszottunk volna. A BL-ben megvertük a Leverkursent, de az sem volt vmi meggyőző teljesítmény. Abba bizok csak, h majd a nagy csapatok ellen felpörgünk, az még egyelőre megy.
Tudom, kicsit lejárt lemez lesz, de:
az El Mundo Deportivo-n egy érdekes cikk jelent meg a mai napon.
A bírói működést vizsgálták közelebbről.

Mindent összevetve a Barca 6 pontot vesztett a kulcsfontosságú helytelen bírói ítéletek miatt, míg a Real 7 pontot nyert ugyanígy.
Ezek meglehet, hogy túlzások, de azt aláírhatjuk, hogy a két csapat meccsein egyértelmű különbség figyelhető meg a bíráskodásban. A Real-nak nehéz helyzetben mindent befújnak, akár 2-3 tizit is simán (nem mondom, hogy jogtalanul), ezek pontokat érnek. A Barca-nak kemény helyzetben "nem jár" ilyen jellegű segítség. Sőt, láthattuk az Osasuna ellen is, hogy mi volt.

Ez igenis számítanak, sajnos. Jobb lenne, ha mondjuk csak 3 vagy 4 pont lenne a Real előnye a bajnokság jelenlegi szakaszában. Ha csak a Barca-s bíráskodásokat veszem, az is 6 pont mínusz lenne a különbség. És még nem beszéltem a Madridról egy szót sem.

Remélem, valahol visszafordul ez a folyamat is a szezon második felében.
Ezt több okból sem lehet komolyan venni. Először is a Mundo mint tudjuk elfogult. Lehet, ha a Marca csinál egy ilyen felmérést egészen más adatok jönnek ki. Másodszor nem biztos, h a birói ítéleteket mindig meg lehet állapítani, h tévedés volt-e, vagy sem. Nyilván a Mundo igyekszik a véleményes szituációkat a Madrid kárára, és a Barca javára írni. Harmadszor, egyáltalán nem lehet megállapítani biztosra, h az adott ítéleten ment el egy meccs. Hogy is lehetne??? :shock: Pl. egy 11-nél feltételezzük, h gól is lesz belőle? Mert ez egyáltalán nem biztos, Messi pl. a statisztikák szerint 3ból egyet kihagy. Vagy, ha feltételezzük, h gól, akkor mi a garancia, h az ellenfél nem egyenlített volna ki utána? Vagy akár fordíthatott volna is. Persze valószínűbb, h nem, de 100 százalékra nem lehet megállapítani. Ezért nincs értelme a fociban a HA-nak. Ennek tükrében, meg egyszerűen vicc, h vki pontokra megtudja állapítani, h mi lett volna ha. :lol: Viszont őszintén irigylem azokat az embereket, akik ezt az egészet megcsinálták, h ennyi szabadidejük van.
daffy
Madridista

2012.02.18. 22:03:17

ab1daL írta:Csak különbség, hogy akkor sok esetben nem volt igazuk, most viszont az alább említett dolgok, TÉNYEK, 100%ban igazak. Nem mint, az Unicef, meg Uefa...
...meg a fele,amit nem látsz,mert nem fáj.
én itt kiszálltam a focis témákból,mert semmivel sem vagytok különbek,mint azok,akiket évekig fikáztatok és ami ellen felszólaltatok,így forumozni nem lehet,mert csak az egyik oldallal és csak az őket hátráltató ítéletekkel nem lehet egy forumon beszélgetni. vissza lehet olvasni,értelmes eszmecsere hónapok óta nem volt,csak a köpködés. akit érdekel a véleményem az elkövetkezendő témákban(ami only bíró lesz),az olvasson vissza vagy kiírom ismét:
- nem érdekelnek az ítéletek
- mindenkinek csak a saját csapatát hátráltató ítéletek rosszak és csak azok maradnak meg
- videóbíró kell
- a focit is a pénz mozgatja

legjobbakat!

(ha valaki hozzászólna,azt privátban,mert itt nem fogom elolvasni)
ab1daL
Director del Fútbol

2012.02.18. 21:53:53

Csak különbség, hogy akkor sok esetben nem volt igazuk, most viszont az alább említett dolgok, TÉNYEK, 100%ban igazak. Nem mint, az Unicef, meg Uefa...
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
socio66

2012.02.18. 21:41:12

daffy írta: und nem fikáztátok érte az ellentábort?
esetleg ez elég indok arra,hogy ti is elkezdjétek(bár attól már messze vagyunk)?
mindenki tudja hogy nagyrészt a csapat sara,hogy ott állunk,ahol.
de a bírói tévedések tények,persze pontokban nem lehet számolni,de egyértelmű hogy nem lenne ekkora a különbség optimális körülmények között.
csak annyit várnánk hogy legalább ezt elismerjétek az utóbbi évek (helyenként jogos)mocskolódása után.
daffy
Madridista

2012.02.18. 21:30:22

Chino írta: Csak tudod, amikor fordítva volt jött az unicef, platini, allah stb.
und nem fikáztátok érte az ellentábort?
esetleg ez elég indok arra,hogy ti is elkezdjétek(bár attól már messze vagyunk)?
most nem ugyan az van,csak fordítva?
JanPieterzoon
Jugador del Barça

2012.02.18. 21:26:30

Barcaman1993 írta:Már nem is tudom hányadik bajnokijuk ez zsinórban, amikor a Bernabeuban 1-gyel kevesebb emberrel fejezi be ellenük az ellenfél a játékot.
Megnéztem, ez zsinórban a második meccsük... Annyira szerintem ez nem vészes...

Légyszi hagyjuk már egyébként ezt a bírózást. Titeket nem zavart anno, amikor a klasszikusok után mindig elővették a bírót a madridiak? Engem igen, most, hogy fordult a helyzet ne csináljuk már ugyanezt. Főleg úgy, hogy az ítéletek nagy része teljesen jogos.

Például elnézve ezt a meccset szerintetek nem teljesen mindegy, hogy kiállították volna az a játékost, vagy sem?

Egyébként meg a spanyol bírók úgy általánosságban gyengébbek az utóbbi időben, ami nem is csoda ilyen gyors játékosok mellett, mint Messi meg C.Ronaldo. Gyakran 3-4szer is vissza kell nézni a TV-ben az adott esetet, és még akkor sem lehet egyértelműen megítélni.
Egyszer ide tévednek többet, egyszer oda, ebben a szezonban mi járunk ezzel rosszabbul, de tegyük a szívünkre a kezünket, és lássuk be, hogy nem csak a bírókon múlik a jelenlegi bajnoki állás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára JanPieterzoon 2012.02.18. 21:31:35-kor.
Chino
Llegenda del Barça

2012.02.18. 21:17:12

Nazario írta:Rossz, hogy elég gyakran kiállítanak valakit az ellenféltől, illetve tizit kap az éllovas? 3-4 éven keresztül nem panaszkodtatok ennyire. :wink:

Az effektív játéka miatt sokat szabálytalankodnak a Real ellen.
A tiki-tekézés túlzásba vitele megcsappantotta a Barca elleni vétségeket.
Csak tudod, amikor fordítva volt jött az unicef, platini, allah stb.
Forca Barca!!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.02.18. 21:12:32

Mikaos írta:Tudom, kicsit lejárt lemez lesz, de:

Mindent összevetve a Barca 6 pontot vesztett a kulcsfontosságú helytelen bírói ítéletek miatt, míg a Real 7 pontot nyert ugyanígy.
Ezek meglehet, hogy túlzások, de azt aláírhatjuk, hogy a két csapat meccsein egyértelmű különbség figyelhető meg a bíráskodásban. A Real-nak nehéz helyzetben mindent befújnak, akár 2-3 tizit is simán (nem mondom, hogy jogtalanul), ezek pontokat érnek. A Barca-nak kemény helyzetben "nem jár" ilyen jellegű segítség. Sőt, láthattuk az Osasuna ellen is, hogy mi volt.

Ez igenis számítanak, sajnos. Jobb lenne, ha mondjuk csak 3 vagy 4 pont lenne a Real előnye a bajnokság jelenlegi szakaszában. Ha csak a Barca-s bíráskodásokat veszem, az is 6 pont mínusz lenne a különbség. És még nem beszéltem a Madridról egy szót sem.

Az Osasuna ellen egy szabályos gólt nem adtak meg nekünk, míg az ellenfélnek igen. a Getafe ellen nem kaptuk meg egy tizit és érvénytelenítettek egy szabályos gólt. Az Espanyol ellen szintén nem kaptunk büntető. Nálam ez már bőven 6 pont fölött van. És csak 3 meccset írtam le.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.02.18. 21:07:29

Nem nagyon akarok összeesküvés elméleteket gyártani, de miért van az, hogy minden 2. Real meccsen 11-es van és legalább ugyanilyen arányban piros lap is. Már nem is tudom hányadik bajnokijuk ez zsinórban, amikor a Bernabeuban 1-gyel kevesebb emberrel fejezi be ellenük az ellenfél a játékot. Nekünk meg ugye állandóan az egyértelmű szitukban elfelejtenek tizit fújni, vagy épp egy szabályos gólt nem adnak meg. Erről miért nem ír a sajtó sosem? Bezzeg a klasszikus után megint ócsárolta a fél világ a bírókat, mert 3 olyan esetekben nem adott a Madridnak büntetőt, ami nem is volt az. Gyerekek, akkor hogy is van ez? De jól tudjuk a választ, mert a Barca megvette az Unicef által a Spanyol szövetséget, meg Platini és társai behódoltak nekünk...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Nazario
Jugador del Barça

2012.02.18. 21:04:22

Rossz, hogy elég gyakran kiállítanak valakit az ellenféltől, illetve tizit kap az éllovas? 3-4 éven keresztül nem panaszkodtatok ennyire. :wink:

Az effektív játéka miatt sokat szabálytalankodnak a Real ellen.
A tiki-tekézés túlzásba vitele megcsappantotta a Barca elleni vétségeket.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.02.18. 20:43:34

ab1daL írta:10 ember ellen nem is lesz nehéz mesterhármast rúgni. :wink:
Jah látom, majd nemsokára jön hozzá egy tizi is,úgy az igazi egy real meccs.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ab1daL
Director del Fútbol

2012.02.18. 20:42:02

10 ember ellen nem is lesz nehéz mesterhármast rúgni. :wink:

csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.02.18. 20:18:05

Eszméletlen mennyi gólt rúg Ronaldo. ma is mesterhármasig meg sem áll szerintem. 50 gólt simán meglőheti a bajnokságban,de hogy a 40et túlszárnyalja,az 100%.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.02.18. 20:09:03

Hát....
Gyorsan hagyták a Realt gólt rúgni....
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
Mikaos
Director del Fútbol

2012.02.18. 15:49:15

Tudom, kicsit lejárt lemez lesz, de:

daffy
Madridista

2012.02.18. 15:47:38

albicelesteX írta:Az NST-n megjelent egy cikk ami bennem is felmerült már,Hová lett Nuri Sahin??? :shock:
hová lett volna. egy játékost vettünk áprilisban,amikor 6 hétre jósolták a sérülését. ehhez képest kihagyta a nyári felkészülést és az ősz nagy részét is. most sem volt még teljesen rendben,amikor játszogatott. így azért nem könnyű kitűnni. az a baj a médiával,hogy valamivel fel kell kelteni az érdeklődést,különben lehúzhatják a rolót.
ugyanakkor nem támogattam sahin megvételét,de nagy bukta nem lehet vele az alacsony ára miatt.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.02.18. 15:45:44

sjd írta:
Firefox írta:Szerintetek 5-tel vagy 6-tal fog nyerni a Real este? És mindkét tizenegyesük jogos lesz? Várom a válaszokat :roll:
Csak abban vagyok biztos, hogy a Racing fogja megszerezni a vezetést :D
és rögtön utána ki is állítják az egyikuket :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.02.18. 15:31:42

Firefox írta:Szerintetek 5-tel vagy 6-tal fog nyerni a Real este? És mindkét tizenegyesük jogos lesz? Várom a válaszokat :roll:
Csak abban vagyok biztos, hogy a Racing fogja megszerezni a vezetést :D
Firefox
Capitá del Barça

2012.02.18. 15:24:43

Szerintetek 5-tel vagy 6-tal fog nyerni a Real este? És mindkét tizenegyesük jogos lesz? Várom a válaszokat :roll:
Gracias Pep Guardiola! Visca el Barcaaaaa!!!
Fuc*k off Madrid!
albicelesteX
A Vadász

2012.02.18. 11:02:14

Az NST-n megjelent egy cikk ami bennem is felmerült már,Hová lett Nuri Sahin??? :shock:
Kép
Válasz küldése