Slither írta:Én amellett vagyok hogy otthon is hasonlóan lehet fejlődni, ha ugyanúgy állsz hozzá a dolgokhoz.
Meg eleve nem szükséges mindenféle gépet használni, a súlyzókkal is el lehet érni ugyanazokat az eredményeket, csak jól kell kiválasztani a gyakorlatokat.
A gyors fejlődéshez úgy érzem a táplálkozás a legfontosabb szempont, ha jó az étrended, akkor egy rosszabb edzéstervvel is szépen lehet fejlődni (egy bizonyos szintig).
én a következő gyakorlatokat használom(persze nem egy edzés során): fekvenyomás egyenes és ferde padon,fekvenyomás kézisúlyzóval,tolódzkodás,tárogatás gépen és szabad súllyal,evezés csigán,evezés francia rúddal,evezés kézisúlyzóval,mellhez húzás csigán,húzódzkodás,hyperhajlítás,felhúzás,bicepsz francia rúddal,bicepsz scott padon,koncentrált bicepsz,bicepsz csigán,csigás letolás,lórúgás,tricepsz fej fölött francia rúddal,hát mögötti tolódzkodás,előre emelés,oldalemelés,döntött oldalemelés,vállgép,mellről nyomás,vállvonogatás,törzsdöntés,guggolás,lábtoló,combhajlító,lábnyújtó,szamárvádli
ezekhez nem kevés eszköz szükséges,melyek megvételi költségéből évekig lehet teremben edzeni. ha nem edz változatosan,akkor nem fog megfelelő ütemben fejlődni. ami nekem kéne ezek szerint: egyenes rúd,francia rúd,multi pad,csigás gép, tolódzkodó-húzódzkodó állvány,kézi súlyok,egy teljes lábgép,tárogatógép,evező és vállgép. a többi megoldható. illetve ezekhez tárcsák: 2x1.25,2x2.5,2x5,2x10,10x20kg. a tárcsák piaci ára jobb esetben 6-700ft/kg.
az én fejlődésem pl úgy alakult,hogy 5 hónap után a 80kg súly+rúd már kevés lett volna. így ez nagyon drága