Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.02.21. 23:23:17

na, most jutottam egy kis pénzhez, ma mentem venni egy mega daily one-t, és egy joint-x-et, holnap megyek az omega3-ért (mind szájtek ugye) illetve kapok a maradék két zacskó vaterás fehérjéért az eladótól cserébe egy doboz pro nutrition c-1000-t.
áprilisban (addig talán kitart a daffy féle protein) veszek egy 4kg-s power protein vödröt, meg egy 1 kg-s tejsavófehérjét...
ezen kívül szőlőcukrom mindig van, és kreatin kúrát kezdek.
a bcaa-ból még van kb 150 g, glutaminból is vagy 100g...talán most érzem úgy, hogy rendben lesznek a kiegészítők.

az étrendet és edzéstervet még mindig formálom, tökéletesítem...
ziipp
Capitá del Barça

2012.02.21. 18:20:40

A gyakorlatokat is érdemes váltogatni hónapról hónapra. Az is sokat segít.
daffy
Madridista

2012.02.21. 16:21:43

Sanama írta: változtass a hátedzéseden. csinálj több sorozatot, vagy magas ismétlésszámot, vagy a súlyokkal játssz.
monotonitáshoz hozzászokik
úgy van! 2-3 hónapig csináld 20 ismétlésekkel,meglásd,utána már menni fog
Sanama
Llegenda del Barça

2012.02.21. 16:10:10

MQuC írta:Pár éve már edzek. Jól ismegy minden, de vannak kisebb nagyobb megszakítások a mocskos anyagiak miatt :lol:

A problémám konkrétan az, hogy a hátam edzsénél nem igazán tudok átlépni egy bizonyos határt :oops: Szabályosan csinálom, és próbáltam azt is hogy ugye minden edzésnél emelek egyet az utolsó sorozatoknál, h nem megy szabályosan belesegitenek. De a hátam mégsem fejlődiik. Ez minden más izomcsoportnál működött eddig, a hátamnál mégsem.
Van ötlete valakinek, mit kéne kipróbálni?
változtass a hátedzéseden. csinálj több sorozatot, vagy magas ismétlésszámot, vagy a súlyokkal játssz.
monotonitáshoz hozzászokik
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.02.21. 15:56:06

MQuC írta:Pár éve már edzek. Jól ismegy minden, de vannak kisebb nagyobb megszakítások a mocskos anyagiak miatt :lol:

A problémám konkrétan az, hogy a hátam edzsénél nem igazán tudok átlépni egy bizonyos határt :oops: Szabályosan csinálom, és próbáltam azt is hogy ugye minden edzésnél emelek egyet az utolsó sorozatoknál, h nem megy szabályosan belesegitenek. De a hátam mégsem fejlődiik. Ez minden más izomcsoportnál működött eddig, a hátamnál mégsem.
Hát esetleg azzal tudnád jobban stimulálni, ha minden sorozatban emelsz a súlyon. Azaz nem feltétlen a maxal kezdd, hanem kicsit kevesebbel, aztán növeled.
Nálam egészen jónak tűnik ez, bár megmondom őszintén, hogy én hátra húzódzkodok, meg evezek, szóval abban meg nem annyira lehet növelni minden alkalomkor.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2012.02.21. 15:21:20

Pár éve már edzek. Jól ismegy minden, de vannak kisebb nagyobb megszakítások a mocskos anyagiak miatt :lol:

Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2012.02.21. 04:13:29

Sanama írta:Szerdán jó kis bölcsességfog-műtét vár rám, aztán következő szerdán lehet,hogy még egy. Ez sajna azt jelenti,hogy 3hétre edzés kilőve,mert varrat lesz a számban,meg minden...
Ami másik nagy probléma,hogy már 2 ilyen műtéten túl vagyok, és tudom,hogy enni napokig csak levest fogok tudni,vagy 1-2banánt.

Ötletek,hogy hogyan oldjam meg a minél kevesebb súlyveszteséget?
Turmix ivásra majd rákérdezek a dokinál,de nem tudom hogy rábólint-e :D

hát figyelj, ha leves meg banán belefér, akkor a turmix is.
kicsit költséges lesz, de átmenetileg muszáj sztem... ha napi 3 turmixot innál, 40-40 gramm fehérjével meg 50-50 gramm zabbal, az már nem lenne rossz.
az más kérdés, hogy szilárd táplálék nélkül lehet, hogy...na tudod, wc téma.

azt nem tudom, ha rizst jól szétfőzöd és szétnyomkodod (szerintem akkor már nem kéne megrágni) akkor lehetne e tolni.

mert azért ha 3 hétig nem tudsz edzeni, és napokig enni sem, akkor azt tényleg ki kellene bekkelni valahogy...esetleg ha bcaa-d vagy glutaminod, sima aminod van, azt is nyomjad befele, amennyit nem sajnálsz.

ja és majd elfelejtettem, lefekvés előtt túrót is valahogy mindenképpen, mert éjszaka normál étrendnél is rohadtul kell figyelni a katabolizmus elkerülésére, nem hogy ilyen extrém körülmények között.
ha megteheted anyagilag, amúgy beruházhatsz kazein tartalmú fehérjére (pl. a pro long) mert az sokat segítene, meg az alapjáraton is jó kiegészítő lehet éjszakára, más kérdés, hogy nem óccsó.

kitartást, én egy hetet hagytam ki a foci sérülésem miatt most, és esküszöm bűntudatom volt, pedig ez most önhibámon kívüli.
holnap nyitok a daffy féle kreatinnal egy kúrát, és az edzéseket is újra megkezdem, aztán hadd szóljon...
Rezi Torres
Jugador d'estrella

2012.02.21. 01:34:38

Szevasztok!
Látom itt elég sokan értik a dolgukat!!
Na velem a helyzet a következő...
Én egy vékony testalkatú gyerek vagyok, de nagyon elgondolkodtam hogy egy kicsit kéne pakolni magamra!nem akarok egy kitoszott állat lenni:)
Focizok is úgy hogy az is lényeges hogy a gyorsaságomból se akarok veszteni na szóval abba kéne segítség hogy otthon végezhető gyakorlatok kellenének meg hogy milyen étrend milyen rendszerességgel stb stb!!megköszönnék privátba 1-2 segítséget!!!
Barcelona:Egy város,egy csapat, egy szerelem egy ÉLET!!!
Sanama
Llegenda del Barça

2012.02.20. 23:59:21

Szerdán jó kis bölcsességfog-műtét vár rám, aztán következő szerdán lehet,hogy még egy. Ez sajna azt jelenti,hogy 3hétre edzés kilőve,mert varrat lesz a számban,meg minden...
Ami másik nagy probléma,hogy már 2 ilyen műtéten túl vagyok, és tudom,hogy enni napokig csak levest fogok tudni,vagy 1-2banánt.

Ötletek,hogy hogyan oldjam meg a minél kevesebb súlyveszteséget?
Turmix ivásra majd rákérdezek a dokinál,de nem tudom hogy rábólint-e :D
daffy
Madridista

2012.02.20. 18:20:17

Eazzy írta:Értem.
Egyébként jah, ez a crossfit eléggé jó. Én is tervezem. Pesti vagy ugye? Te hol űzöd? Vagy magadnak vettél cuccot és úgy?
pesti vagyok,csak a hits gym-ben van,de az 21000/hó. nekem arra nem futja,úgyhogy teremben csinálom magamtól,illetve ötleteket adnak ismerősök,akik otthon űzik. 3500 a terem,így belefér
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.02.20. 18:06:27

Értem.
Egyébként jah, ez a crossfit eléggé jó. Én is tervezem. Pesti vagy ugye? Te hol űzöd? Vagy magadnak vettél cuccot és úgy?
daffy
Madridista

2012.02.20. 16:39:55

Eazzy írta: Jah. Igazad van, csak én nem értettem sosem, hogy miért akar valaki olyan izomzatot? Hogy jól nézzen ki gondolom, csak engem tökre zavar, amikor valaki azt hiszi, hogy a jól kinézésen kívül még kikurt erős is. Pedig nem. Sőt a jól kinézés is nézőpont kérdése.
Mondom, egy idő után egyértelműen sokat segít a kondi, csak addig nem értem minek súlyokat emelgetni, és utána is csak módjával, tehát én pl nem akarok 100 kilóval fekve nyomni, mert minek? Mi haszna? ha hat bokszos belém köt akkor aligha fogok lefeküdni hátra, aztán emelgetni hármójukat. :D
Nya mindegy, a kondizás elkötelezett híveivel nem igen van értelme vitába bocsátkozni.
nézd,én 100 fölött nyomok fekve,mégsem vagyok kigyúrt állat. az izomnak jó elrettentő szerepe lehet,mert az átlag ember meglát egy izmos embert az utcán,akkor abba nem mer belekötni.
haszontalan? költözködéskor kifejezetten jól jön :D egyébként az egészségre gyakorolt jótékony hatása bizonyított a nagyobb izmoknak. én fél évig edzettem a kondi előtt itthon,kifejezetten a testemet felkészítendő a terhelésre. jót tett és újra így csinálnám. fejlődtem,épültem,szépültem. fél-egy év kondi után,10 kiló plusszal indultam neki újra a küzdősportoknak és most igyekszem funkcionálisan használható izomzatot építeni a teremben(amolyan alternatív crossfit edzések keretében). én ennek pl nagyon nagy hasznát látom és 2 év alatt vizuális orgazmust okozó testet lehet így felépíteni,amelyekre nők csorgatják mindenüket(fél év otthon edzés,egy év teremben,fél év crossfit+normális kaja).nem mondom,hogy az enyém ilyen,mert rettentő távol van attól,de pl facebookon ha valaki rákeres a "cave fitness" névre,akkor egy mosonmagyaróvári crossfit termet talál,ahol remek képek vannak az ilyen volt,ilyen lett crossfitesekről
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.02.20. 16:13:14

daffy írta:
Eazzy írta: Jah, és 5x "csúnyábbak", kötöttebbek, használhatatlanabb, lassabb izmokat kap....
mivel nem funkcionális edzésről volt szó,így ez eléggé egyértelmű. ha hasznos izmokat akar,akkor gépeket nem nagyon kellene venni
Jah. Igazad van, csak én nem értettem sosem, hogy miért akar valaki olyan izomzatot? Hogy jól nézzen ki gondolom, csak engem tökre zavar, amikor valaki azt hiszi, hogy a jól kinézésen kívül még kikurt erős is. Pedig nem. Sőt a jól kinézés is nézőpont kérdése.
Mondom, egy idő után egyértelműen sokat segít a kondi, csak addig nem értem minek súlyokat emelgetni, és utána is csak módjával, tehát én pl nem akarok 100 kilóval fekve nyomni, mert minek? Mi haszna? ha hat bokszos belém köt akkor aligha fogok lefeküdni hátra, aztán emelgetni hármójukat. :D
Nya mindegy, a kondizás elkötelezett híveivel nem igen van értelme vitába bocsátkozni.
gergo9
Director del Fútbol

2012.02.20. 16:07:30

Ha vki mondjuk küzdősportra akarja használni akkor mellé nem árt nyújtani ill gyorsító gyakorlatokat végezni. Anno mikor versenyeztem kondielőtt 80kg körül voltam , most 97kg és igazából nem lassultam semmit. De melette nyújtuk folyamatosan.
A csúnyaságot meg a genetika adja meg nem az edzés helye :D az otthoni edzésben aránytalan leszel ami természetesebbnek hat.
daffy
Madridista

2012.02.20. 16:01:55

Eazzy írta: Jah, és 5x "csúnyábbak", kötöttebbek, használhatatlanabb, lassabb izmokat kap....
mivel nem funkcionális edzésről volt szó,így ez eléggé egyértelmű. ha hasznos izmokat akar,akkor gépeket nem nagyon kellene venni
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.02.20. 15:43:40

gergo9 írta:
Eazzy írta:. Mikor még a saját testsúlyával sem tud mit kezdeni a legtöbb. A kondizásnak onnan van egyértelmű előnye az otthoni edzéshez képest, ha már a saját testsúly nem jelent komolyabb kihívást.
Jah csak ezt 5x hamarabb eléred egy normálisan felszerelt teremben mint otthon.
Jah, és 5x "csúnyábbak", kötöttebbek, használhatatlanabb, lassabb izmokat kap....
Sanama
Llegenda del Barça

2012.02.20. 15:05:26

ab1daL írta:Ti milyen gyakran edzetek combra, illetve vádlira? Úgyis kérdezhetném, mennyi idő kell a megfelelő regenerálódásukhoz?
comb heti1 vádli 2-3
daffy
Madridista

2012.02.20. 15:04:39

ab1daL írta:Ti milyen gyakran edzetek combra, illetve vádlira? Úgyis kérdezhetném, mennyi idő kell a megfelelő regenerálódásukhoz?
heti 1 comb és 2 vádli kb
ab1daL
Director del Fútbol

2012.02.20. 14:46:04

Ti milyen gyakran edzetek combra, illetve vádlira? Úgyis kérdezhetném, mennyi idő kell a megfelelő regenerálódásukhoz?
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
gergo9
Director del Fútbol

2012.02.20. 14:22:03

Eazzy írta:. Mikor még a saját testsúlyával sem tud mit kezdeni a legtöbb. A kondizásnak onnan van egyértelmű előnye az otthoni edzéshez képest, ha már a saját testsúly nem jelent komolyabb kihívást.
Jah csak ezt 5x hamarabb eléred egy normálisan felszerelt teremben mint otthon.
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.02.20. 14:12:54

Nincs itt baj a terembe járással, csak azzal van baj, amikor valaki azt hiszi, hogy attól, hogy terembe jár, lesz nagydarab. Mikor még a saját testsúlyával sem tud mit kezdeni a legtöbb. A kondizásnak onnan van egyértelmű előnye az otthoni edzéshez képest, ha már a saját testsúly nem jelent komolyabb kihívást.
Emellett pedig az étkezés kb tízszer fontosabb.
daffy
Madridista

2012.02.20. 14:04:26

Victor_Valdes írta:Ma mellezek és bicepszezek. Előbb bicepszezzek szerintetek, hogy kifáradjon, vagy először mell?
előbb mell
Valaki tud nekem vmi infót adni a Volumass 35-ről? Esetleg tapasztalat?
jó termék,de én inkább híve vagyok a fehérje+szőlőcukor kombónak edzés utánra,mert egyrészt sokkal gazdaságosabb,másrészt lehet az arányokkal játszani
neobarca
Director del Fútbol

2012.02.20. 14:02:36

Valaki tud nekem vmi infót adni a Volumass 35-ről? Esetleg tapasztalat? 8)
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.02.20. 13:59:27

Ma mellezek és bicepszezek. Előbb bicepszezzek szerintetek, hogy kifáradjon, vagy először mell?
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
daffy
Madridista

2012.02.20. 12:57:22

Slither írta:Én amellett vagyok hogy otthon is hasonlóan lehet fejlődni, ha ugyanúgy állsz hozzá a dolgokhoz.
Meg eleve nem szükséges mindenféle gépet használni, a súlyzókkal is el lehet érni ugyanazokat az eredményeket, csak jól kell kiválasztani a gyakorlatokat.

A gyors fejlődéshez úgy érzem a táplálkozás a legfontosabb szempont, ha jó az étrended, akkor egy rosszabb edzéstervvel is szépen lehet fejlődni (egy bizonyos szintig).
én a következő gyakorlatokat használom(persze nem egy edzés során): fekvenyomás egyenes és ferde padon,fekvenyomás kézisúlyzóval,tolódzkodás,tárogatás gépen és szabad súllyal,evezés csigán,evezés francia rúddal,evezés kézisúlyzóval,mellhez húzás csigán,húzódzkodás,hyperhajlítás,felhúzás,bicepsz francia rúddal,bicepsz scott padon,koncentrált bicepsz,bicepsz csigán,csigás letolás,lórúgás,tricepsz fej fölött francia rúddal,hát mögötti tolódzkodás,előre emelés,oldalemelés,döntött oldalemelés,vállgép,mellről nyomás,vállvonogatás,törzsdöntés,guggolás,lábtoló,combhajlító,lábnyújtó,szamárvádli

ezekhez nem kevés eszköz szükséges,melyek megvételi költségéből évekig lehet teremben edzeni. ha nem edz változatosan,akkor nem fog megfelelő ütemben fejlődni. ami nekem kéne ezek szerint: egyenes rúd,francia rúd,multi pad,csigás gép, tolódzkodó-húzódzkodó állvány,kézi súlyok,egy teljes lábgép,tárogatógép,evező és vállgép. a többi megoldható. illetve ezekhez tárcsák: 2x1.25,2x2.5,2x5,2x10,10x20kg. a tárcsák piaci ára jobb esetben 6-700ft/kg.
az én fejlődésem pl úgy alakult,hogy 5 hónap után a 80kg súly+rúd már kevés lett volna. így ez nagyon drága
Válasz küldése