2012.04.16. 14:40:25
A Bayern-Real meccsel kapcsolatban:
Nekem elég fásultnak tűnik mind a két csapat, de pont most jöhet elő a mentális oldala a felkészültségnek, konkrétan az, hogy a németek meg a Real is iszonyatosan ki van éhezve a sikerre a BL-ben, egyszerűen vért fognak izzadni a döntőért. Én nem is merek tippelni, hogy ki jut tovább, szerintem megjósolhatatlan.
A taktikával kapcsolatban kérdezem elsősorban a madridistáktól, hogy inkább Arbeloa vagy a Carvalho/Varane kettős valamelyike lenne megnyugtatóbb a számotokra a kezdőben?
Azért hozom ezt fel, mert úgy gondolom, hogy ez a párharc a széleken dőlhet el. A Bayern rengeteg akciót vezet a széleken vagy a szélekről befelé, nyilván azért mert van két klasszis szélsőjük, a Ribéry-Robben duó. Ha itt sikerülne megállítani a németeket, akkor szerintem a csapat méregfogát húzná ki a Madrid, hiszen Gomez góljainak a nagy része is szélről jövő labdákból születik, és a középső akciókat nem is szokták erőltetni.
Szóval a bal oldal az számomra egyértelmű, hogy Coentrao-é, egyszerűen azért mert Marcelo nagyon gyenge védekezésben, és Robben sokszor átfutna rajta. De a jobb oldal az érdekesebb, hiszen egyrészt Ribéry formában van, másrészt ott mostanában a sztenderd kezdő Arbeloa, aki félelmetesen lassú, és néha könnyelmű is, a franciának csemege kategória. Viszont középen mostanában megszokott a Ramos-Pepe tengely, és nem biztos, hogy Mou ezt meg fogja bontani. Ugye Ramos kimehetne jobb bekknek, középre a helyére pedig mehetne Carvalho/Varane, így valamivel jobban fedve van a széle, de a közepe gyengül.
Szóval az a lényeg, hogy inkább egy gyenge jobb oldal, vkp rásegítéssel és Arbeloa-val vagy inkább Ramos a jobboson, és középen a nagyobb kockázat?