http://www.nemzetisport.hu/olasz_labdar ... ir-2136943
Akkor maradjunk a MU-nál. Szted az Fergusson, és az aranygenerációja alapozta meg a mostani helyzetüket, sztem meg nem, hanem sokkal inkább a gazdag befektetők. Nézd meg az Ajax hány aranygenerációt nevelt már ki az évek során, még sincsenek sehol, de a Portot is említhetném. A különbség az, h mig a MU a jó anyagi helyzete végett meg tudja tartani a húzóembereit, sőt, még további klasszisokat képes igazolni, addig a Porto és az Ajax ezt nem tudja megtenni, mert nincs olyan jó anyagi helyzetük. Hiába nevelnek ki egy jó generációt, mikor befutnak a játékosaik már nem tudnak olyan fizetést biztosítani nekik, így a gazdagabb klubok lecsapnak rájuk mint keselyűk. Ezért vannak már évek óta ugyanazok az elitbe! Egyszer-egyszer odaérhet egy szerényebb költségvetéssel rendelkező csapat, de annak mi a vége? Elviszik a legjobbjaikat, és építkezhetnek újra a semmiből. Ha hosszútávon akar egy a csapat versengeni a nagyokkal, ezt csak úgy teheti meg, ahogy meg is teszik, sok-sok pénzel.Barcaman1993 írta: De menjünk át Angliába. Az emlegetett szamár MU. Nem volt olyan rossz csapat ez, de az áttörés minek volt köszönhető? Hogy SAF épített egy világklasszis csapatot és jött egy aranygeneráció, aminek köszönhetően megalapozták a mát. És a Chelsea, vagy a City mivel alapozta meg? A történelem során 1-1 felvillanás, de semmi több. Aztán jöttek "rövidnadrágosok" aztán pár száz millióval megsegítették gyerekkoruk óta imádott klubjukat.
LG, magyarázd már el, hogy a Barcelona, milyen külföldi cégek pénzét költi? Vannak szponzorok, de az tudtommal legális, a csapat bevétele. Nem igazán értettem, hogy azzal mire akarsz kilyukadni.
Gyerekek itt megy a hosszú vita. És megint hova lyukadunk ki? Oda, hogy 1-2 ember értett 1 mondatomat, a többiek nem. Más a játékosok igazolása és a folyamatosan csapatépítés, aztán az is más, amikor minden nyáron kicserélődik a keret. Abszolúte egyetértés van abban, hogy pénz kell és kész. Csak annak a mennyisége és forrása nem mindegy.
Ha én ferdítek, akkor te? Először is tisztázzunk vmit. Én a Citynek szurkoltam a PL-ben. De csak azért, mert szép focit játszottak és a MU (legalábbis sztem) gyengét. Ezért örültem a a győzelmüknek, de ahogy elérték attól undorodom. Ezt válasszuk el egymástól. Ezt meg hagyjuk, hogy csapatot kellett faragni. Van egy olyan érzésem, hogy könnyebb egy olyan csapatot összerakni, ahol Samir Nasri, Sergio Agüero, David Silva és Yaya Touré féle spílerek vannak, mint ilyen Barton félék... Azt vesznek meg akit akarnak és kész. Ha kell vki megy a gigászi ajánlat és meg van oldva a dolog. 50 fős világklasszis keret kicsit erősebb, mint a mások 25 fős kerete.kamaj írta: Csúnya ferdítések vannak a mondandódban, és ezt nem tudom szó nélkül hagyni. Tisztázzunk egy dolgot: A City idén a legjobb focit játszotta az Angol ligában, és igenis megdolgoztak érte, hogy bajnokok legyenek, nem vásárolt bajnoki cím volt ez. Attól, hogy megveszünk egy halom sztárt abból még nem lesz csapat, az igen komoly munka, és megfelelő igazolások sorozata kell hozzá. Azt mondjátok, hogy könnyű úgy, hogy van pénz jól igazolni; hát szét kell nézni csak spanyolban, és láthatjuk, hogy igenis komoly munka volt abban, hogy a Real nyert.
Savanyú nagyon sokaknak a szőlő, hogy most jönnek új csapatok, és sok pénz stb. És akkor mivan? Ha a Barca nyerni akar BL-t én nem bánom, hogy van pár új csapat, akik, kihívást nyújtanak. Legyen izgalmas a sorozat, és nyerjen az aki a legjobb.
Sokaknak nem tetszik az a módszer, hogy most kisebb csapatok kerülhetnek a tűzhez hamarabb, mert van pénz, de könyörgöm a Barca nem vett fel nem is oly régen jó nagy hitelt? Az kinek a pénze? Teljesen mindegy, hogy egy sejk, "cukrosbácsi", az állam, vagy a bankok adják, az nem a klub pénze, és igen mi sem vagyunk makulátlanok, és a Real sem, ahogy a MU sem.
Nagyon nehéz manapság egy sikeres jól működő csapatot fenntartani, még ilyen szinten is, ezért jöhettek a gazdag emberek, mert a klubbok nem tudták önmagukat fenntartani.
Az meg teljesen frusztrál, hogy csak a múlt miatt legyenek csapatok sikeresek, mert ha megnézitek, csak olyan csapatok nyerik a bajnokságokat, akik régebb óta ott vannak a ligában, és a tradíciók miatt lettek sikeresek. De mondok egyet: A City ősét 1880-ban alapították, tehát ott is van tradíciók, de valamiért régebben nem tudott annyira sikeres lenni, mint a MU. Ezt a mai napig és örökké cipelje magával, csak azért mert régen nem volt sikeres, mivel, ha megnézitek, nincs olyan csapat, aki képes lett volna a nagyokkal hosszabb távon versenybe lépni. Én úgy látom kell a frissülés, az meg éppen nem érdekel hogyan, csak legyen jó játék.
Akkor most miért nincsenek olyan jó pozícióba olyan csapatok, mint Ajax, Benfica, Steua, Liverpool, vagy a Marseille? Ők is a 80-s, 90-s évek meghatározó csapatai voltak, BL győztesek. Ők nem érdemelték ki?Azért azt gondoljuk már egyszer legalább végig, hogy ezek a csapatok miért lettek ilyen gazdagok. Azért mert sok szponzori és TV-s bevételük lett a 80-as évek vége, 90-es évek eleje felé. Miért? Azért mert sokan voltak kíváncsiak rájuk, élőben és a TV keresztül is. Miért? Mert ők játszották a legjobb, legszebb futballt.
KIÉRDEMELTÉK azt, hogy ebbe a pozícióba jussanak. Most már valóban nem jogos egy-két csapat részvétele a világ elitjében, de nekem nem is azzal a van a problémám, hogy ez a Barcával vagy a Uniteddel szemben unfair, hanem a Newcastle-lel meg az Arsenallal szemben.
Ugyanis a Barcát vagy a Manchestert meg lehet előzni úgy, hogy jobb sportszakmai munkát végeznek náluk. Viszont egy sejk erre csak annyit reagálna, hogy még több világsztárt pakol a csapatába, amíg elég jó nem lesz.
Egy másik fórumozó kolléga már válaszolt, de kifejtem én is.bence-barca írta:Igen, tudom, de a végeredményben az elnök/ tulaj pénzét költik el, nem?MichaaBee írta: Nagyon sokban.Nem akarok a vitában most állást foglalni, de tisztázzuk gyorsan a különbséget pl Abramovic és Rosell között.
Abramovic a Chelsea TULAJDONOSA.
Rosell a Barcelona ELNÖKE. A Barcelona tulajdonosai papíron a sociók.
Teljesen más berendezkedés van a két országban. Ami pénzzel a Barcelona gazdálkodik, annak semmi köze nincs Rosell magánvállalkozásaihoz. Ellenben a City abból a pénzből vásárol, amit a sejk pumpál bele.
Szóval egy sejk és Rosell/Pérez között nem lehet párhuzamot vonni.Az, h hol minek hívják a legfőbb manust az már nem számít.
Ha nem így van, akkor viszont légy szíves írd, le h egy Barca/ Real kinek v minek a pénzét költi, mert akkor nem vágom:-k
Azért azt gondoljuk már egyszer legalább végig, hogy ezek a csapatok miért lettek ilyen gazdagok. Azért mert sok szponzori és TV-s bevételük lett a 80-as évek vége, 90-es évek eleje felé. Miért? Azért mert sokan voltak kíváncsiak rájuk, élőben és a TV keresztül is. Miért? Mert ők játszották a legjobb, legszebb futballt.LG írta:Igen, viszont eddig meg azoknak az úszóknak volt jobb gatyákra a pénze, akik most panaszkodnak... addig nem volt probléma, míg nekik volt behozhatatlan anyagi előnyük, most már igen. Számomra itt kezdődik valahol a vakság, az elfogultság, a kettős mérce fogalma.Ez nagyon rossz példa, inkább fogd úgy fel, hogy ez egy úszónadrág, aminek segítségével másodperceket versz nálad egyébként sokkal jobb és tehetségesebb úszókra, mert te megteheted, hisz van rá pénzed. (ld. még 2008-as olimpia)
Ez pedig csak a te véleményed, hogy az emberek nem így gondolják.LG írta:Megint csak a saját véleményedet leírtad úgy, mintha mindenki így gondolná. Szűk látókörre utal a dolog.Senki nem a Chelsea meneteléséért nézi a focit, hanem azokért a pillanatokért, ami a Barca 2009-es győzelme volt például, vagy a Porto 2004-es BL-címe
LG írta: Én nem azt mondtam, h gazdag tulaj nélkül nem lehet eredményeket elérni, hanem, h sok pénz nélkül nem lehet eredményeket elérni, főleg hosszú távon.
Asszem gyakorolom egy kicsit a szövegértést....LG írta:Ennyi!bence-barca írta: Az a csapat tudott mindig is költeni játékosokra, akinek vt egy jó befektetője, egy gazdag tulaja/ elnöke.
Senki nem épített a semmiből egy olyan csapatot ami nyerte a kupákat és aztán emiatt lett gazdag.
Szerinted (miután egyetértettél bence-barca véleményével, ld. fent) nem lehet csapatot építeni úgy, hogy "kupákat nyer és abból gazdagszik meg".LG írta:Azért mert a TV-s jogdíjak miatt tüntet a többi 18 csapat, de ha szted ez rendben van, akkor ok.Aztán te magad írod le, hogy a TV-s jogdíjak elosztása tette naggyá a Barcát meg a Realt (amihez viszont az kellett, hogy sorozatban jó helyezést érjenek el a ligában), és hogy mennyi hitelt vettek fel.
Csúnya ferdítések vannak a mondandódban, és ezt nem tudom szó nélkül hagyni. Tisztázzunk egy dolgot: A City idén a legjobb focit játszotta az Angol ligában, és igenis megdolgoztak érte, hogy bajnokok legyenek, nem vásárolt bajnoki cím volt ez. Attól, hogy megveszünk egy halom sztárt abból még nem lesz csapat, az igen komoly munka, és megfelelő igazolások sorozata kell hozzá. Azt mondjátok, hogy könnyű úgy, hogy van pénz jól igazolni; hát szét kell nézni csak spanyolban, és láthatjuk, hogy igenis komoly munka volt abban, hogy a Real nyert.Barcaman1993 írta: Csak az érmének 2 oldala van. Van egy olyan oldala, hogy a rengeteg pénz miatt a City bajnok lett, míg a Chelsea BL győztes. Aztán van egy oldala, ahol van egy Newcastle United, ahol gyönyörűen csapatot kezdtek el építeni és nem tudnak elindulnak a BL-ben, mert esélyük sincs fölvenni ezekkel a versenyt. Azt meg had ne kelljen mondanom, hogy egy Newcastle szintű csapatnak milyen +bevételi forrása lehetne pár BL meccs. És ugyanez igaz a PSG-re is, de a Málagara is, csak utóbbi azért messze nem fogható az említett példákhoz. Csak mert ezek a klubbk a cukros bácsira hagyatkoznak, addig más klubok játékosai kő keményen dolgoznak, hogy ember feletti teljesítménnyel odajussanak akár az EL-re, akár a BL-re.
És ismétlem önmagam. A sejk pénze nem a klub pénzeNem véletlen a Financial Fair Play hamarosan történő behozatala. Ugyanis vannak olyanok, akik a saját lehetőségeiket használják és vannak olyanok, akik más pénzét. A focinak a csapatok közti versenyről kéne szólni, nem pedig arról, hogy mindent az dönt, hogy kinek a cukros bácsijának van jelenleg több pénze. Azért ahhoz mondjuk nem tudom mit szólnátok, ha jönne a Laliga egyik csapatához egy ilyen pénzes cserépedény. Csinálna egy olyat, hogy idén 1 milliárd euró játékosokra. Majd jövőre szintén és máris a nagyok fölé emelkedtek. És onnantól pedig mindent eldöntött az, hogy kinek vastagabb a tárcája és mindent behúznának. Gondolom ez senkinek sem tetszene. Onnantól már sem a Real, sem a Barca nem érne semmit...
Leegyszerűsítve:bence-barca írta:Igen, tudom, de a végeredményben az elnök/ tulaj pénzét költik el, nem?MichaaBee írta: Nagyon sokban.Nem akarok a vitában most állást foglalni, de tisztázzuk gyorsan a különbséget pl Abramovic és Rosell között.
Teljesen más berendezkedés van a két országban. Ami pénzzel a Barcelona gazdálkodik, annak semmi köze nincs Rosell magánvállalkozásaihoz. Ellenben a City abból a pénzből vásárol, amit a sejk pumpál bele.
Szóval egy sejk és Rosell/Pérez között nem lehet párhuzamot vonni.Az, h hol minek hívják a legfőbb manust az már nem számít.
Ha nem így van, akkor viszont légy szíves írd, le h egy Barca/ Real kinek v minek a pénzét költi, mert akkor nem vágom:-k
Jelenleg meg pont a Barcára és a Realra panaszkodnak a többi spanyol csapat, h nem egyenlőek a feltételek, és lássuk be, nem alaptalanul! Azt hangsúlyozod, h ők a saját pénzüket költik, pedig ez így nem igaz. Igaz, h nekik nincs konkrét tulajdonosuk, de ők is hatalmas pénzeket kapnak különböző óriás vállalatoktól. Pl. azt hajtogatod, h a Chelsea Abramovics olajpénzét költi. A Barca meg az arabok olajpénzét, az jobb?Barcaman1993 írta:Csak az érmének 2 oldala van. Van egy olyan oldala, hogy a rengeteg pénz miatt a City bajnok lett, míg a Chelsea BL győztes. Aztán van egy oldala, ahol van egy Newcastle United, ahol gyönyörűen csapatot kezdtek el építeni és nem tudnak elindulnak a BL-ben, mert esélyük sincs fölvenni ezekkel a versenyt. Azt meg had ne kelljen mondanom, hogy egy Newcastle szintű csapatnak milyen +bevételi forrása lehetne pár BL meccs. És ugyanez igaz a PSG-re is, de a Málagara is, csak utóbbi azért messze nem fogható az említett példákhoz. Csak mert ezek a klubbk a cukros bácsira hagyatkoznak, addig más klubok játékosai kő keményen dolgoznak, hogy ember feletti teljesítménnyel odajussanak akár az EL-re, akár a BL-re.bence-barca írta:város riválisnak van egy gazdag tulaja... akkoriban meg az nem vt fair.
Meg amúgy mindenki a saját pénzét költi. Pont, h a Barca meg Real az, aki nem mert a bank pénzét költik már... A City a saját pénzét költi, nem a sejkét. Mert a sejké a City. Ennyi erővel, akkor mi nem a sajátunkat, hanem Rosell pénzét költjük.
És ismétlem önmagam. A sejk pénze nem a klub pénzeNem véletlen a Financial Fair Play hamarosan történő behozatala. Ugyanis vannak olyanok, akik a saját lehetőségeiket használják és vannak olyanok, akik más pénzét. A focinak a csapatok közti versenyről kéne szólni, nem pedig arról, hogy mindent az dönt, hogy kinek a cukros bácsijának van jelenleg több pénze. Azért ahhoz mondjuk nem tudom mit szólnátok, ha jönne a Laliga egyik csapatához egy ilyen pénzes cserépedény. Csinálna egy olyat, hogy idén 1 milliárd euró játékosokra. Majd jövőre szintén és máris a nagyok fölé emelkedtek. És onnantól pedig mindent eldöntött az, hogy kinek vastagabb a tárcája és mindent behúznának. Gondolom ez senkinek sem tetszene. Onnantól már sem a Real, sem a Barca nem érne semmit...
Igen, viszont eddig meg azoknak az úszóknak volt jobb gatyákra a pénze, akik most panaszkodnak... addig nem volt probléma, míg nekik volt behozhatatlan anyagi előnyük, most már igen. Számomra itt kezdődik valahol a vakság, az elfogultság, a kettős mérce fogalma.Ez nagyon rossz példa, inkább fogd úgy fel, hogy ez egy úszónadrág, aminek segítségével másodperceket versz nálad egyébként sokkal jobb és tehetségesebb úszókra, mert te megteheted, hisz van rá pénzed. (ld. még 2008-as olimpia)
Megint csak a saját véleményedet leírtad úgy, mintha mindenki így gondolná. Szűk látókörre utal a dolog.
Senki nem a Chelsea meneteléséért nézi a focit, hanem azokért a pillanatokért, ami a Barca 2009-es győzelme volt például, vagy a Porto 2004-es BL-címe
Majd jönnek a többi klubba is befektetők. A futballt már rég a pénz irányítja, ez nem sejkek vagy Abramovics találmánya. Mondtál olyan csapatokat, akik tudtak sikereket elérni, de eltűntek a süllyesztőben, mert nem voltak megfelelő anyagi lehetőségeik a sikerek fenntartására. A Barca, a Real, a MU, stb. azért maradhatott meg nagy klubnak, mert nekik viszont megvoltak ehhez az anyagi lehetőségeik. Ennyi a különbség.Én is szívesebben néznék nagy csapatokat, LG gondolataira reagáltam ezzel, hogy ha már néhány csapat osztja el egymás között a címet, ezt ne úgy törjük meg, hogy még 2 klub bevásárolja magát a társaságba, hanem akkor legyen mindenkinek reális esélye
Én nem azt mondtam, h gazdag tulaj nélkül nem lehet eredményeket elérni, hanem, h sok pénz nélkül nem lehet eredményeket elérni, főleg hosszú távon.LG, már megint magad ellen beszélsz
Először egyetértettél azzal, hogy nem lehet befektető/gazdag tulaj nélkül, csak kupák nyerésével gazdag, illetve sikeres csapatot építeni.
Azért mert a TV-s jogdíjak miatt tüntet a többi 18 csapat, de ha szted ez rendben van, akkor ok.Aztán te magad írod le, hogy a TV-s jogdíjak elosztása tette naggyá a Barcát meg a Realt (amihez viszont az kellett, hogy sorozatban jó helyezést érjenek el a ligában), és hogy mennyi hitelt vettek fel.
Ez sem igaz így. A Realnak volt 400 milliós adóssága, ami máig rejtélyes körülmények között hipp-hopp eltűntEz számomra szintén nem gazdag tulajdonost jelent, főleg mert van egy nagy különbség: a hitelt vissza kell fizetni, és egy idő után már nem adnak újat. Viszont egy sejknek kifogyhatatlan mélységű a zsebe, és egy fillért sem fog visszakérni.
A Barca is költi amerikai, német, arab cégek pénzét is. Ezekhez a pénzekhez kb. annyi köze van, mint a Citynek a sejk pénzéhez.1. a Barca saját pénzét költi, mégha hitelt vesz fel, akkor is, mert a saját pénzét törleszti vissza.
2. Chelsea, City, Psg a milliárdos pénzét költi és nem a saját bevételeiből gazdálkodik
Igen, tudom, de a végeredményben az elnök/ tulaj pénzét költik el, nem?MichaaBee írta: Nagyon sokban.Nem akarok a vitában most állást foglalni, de tisztázzuk gyorsan a különbséget pl Abramovic és Rosell között.
Szóval egy sejk és Rosell/Pérez között nem lehet párhuzamot vonni.
Nagyon sokban.bence-barca írta:És a sejk pénze igenis a csapat pénze. Ez tényleg olyan, h akkor a nekünk sincs pénzünk, hanem Rosellnek van. Attól, h a sejk gazdagabb és nem európai származású, más a vallása attól még ugyanúgy ő van a csapat élén tetszik vagy sem. Tehát nem értem azt, h a sejket nem ismered el, míg egy Rosellt, Perezt meg igen. Miben különböznek?
Egy szóval nem mondtam, h a City politikája jobban tetszene. Nyilván nekem is jobban tetszik az, amit a Newcastle vitt véghez. Becsülöm őket és előbbre is kívánnám őket, mint egy Chelseat. De ez nem változtat semmin. Hülye az, aki nem használja ki, h egy sejk az oldalára áll.Barcaman1993 írta: ...
Ebben egyetértünk, sztem senki nem magát a csapatot hibáztatja, hanem a jelenséget. Én viszont azért nem tudok ezeknek a csapatoknak szorítani, mert nem látnám szívesen ennek a módszernek a győzelmét.daffy írta:én akkor a sejket hibáztatom,nem a city-t,hisz ők csak kihasználják az ölükbe hullott lehetőséget(erre értettem a lottót). a játékosok dönthetnek úgy is,hogy nem mennek oda,tehát az én szememben legalább annyira hibásak,mint a sejk. a csapatok nálam ettől nem kevésbé értékesek,max a hagyományaik
Csak az érmének 2 oldala van. Van egy olyan oldala, hogy a rengeteg pénz miatt a City bajnok lett, míg a Chelsea BL győztes. Aztán van egy oldala, ahol van egy Newcastle United, ahol gyönyörűen csapatot kezdtek el építeni és nem tudnak elindulnak a BL-ben, mert esélyük sincs fölvenni ezekkel a versenyt. Azt meg had ne kelljen mondanom, hogy egy Newcastle szintű csapatnak milyen +bevételi forrása lehetne pár BL meccs. És ugyanez igaz a PSG-re is, de a Málagara is, csak utóbbi azért messze nem fogható az említett példákhoz. Csak mert ezek a klubbk a cukros bácsira hagyatkoznak, addig más klubok játékosai kő keményen dolgoznak, hogy ember feletti teljesítménnyel odajussanak akár az EL-re, akár a BL-re.bence-barca írta:város riválisnak van egy gazdag tulaja... akkoriban meg az nem vt fair.
Meg amúgy mindenki a saját pénzét költi. Pont, h a Barca meg Real az, aki nem mert a bank pénzét költik már... A City a saját pénzét költi, nem a sejkét. Mert a sejké a City. Ennyi erővel, akkor mi nem a sajátunkat, hanem Rosell pénzét költjük.
én akkor a sejket hibáztatom,nem a city-t,hisz ők csak kihasználják az ölükbe hullott lehetőséget(erre értettem a lottót). a játékosok dönthetnek úgy is,hogy nem mennek oda,tehát az én szememben legalább annyira hibásak,mint a sejk. a csapatok nálam ettől nem kevésbé értékesek,max a hagyományaiksjd írta:..
Ez nagyon rossz példa, inkább fogd úgy fel, hogy ez egy úszónadrág, aminek segítségével másodperceket versz nálad egyébként sokkal jobb és tehetségesebb úszókra, mert te megteheted, hisz van rá pénzed. (ld. még 2008-as olimpia)daffy írta:kicsit az ellenző tábor úgy jön le nekem,mintha szégyellnem kell magam amiatt,hogy megnyerem a lottót és vásárolok belőle egy új gatyát,amikor előtte nem futotta rá
Elsőben van vmi, de van ellenpélda is. Kisebb csodák mindig vannak. Dortmundra nem hinném, h tavaly évvégén sokan gondlták, h megvédik a címüket, mert majd Bayern bevásárol megint v ilyesmi. De megvédték.sjd írta:
10 éve bajnok volt a Deportivo, a Valencia BL-elődöntős, a Leverkusen BL-döntős...
Akkor még nem voltak ilyen kiélezettek a különbségek, nem is volt mire panaszkodni
Most a Montpellier francia bajnok lett, de a PSG már az átigazolási szezonban el fogja intézni, hogy esélyük se legyen a duplázásra... Régebben azért ez nem így működött
Én is szívesebben néznék nagy csapatokat, LG gondolataira reagáltam ezzel, hogy ha már néhány csapat osztja el egymás között a címet, ezt ne úgy törjük meg, hogy még 2 klub bevásárolja magát a társaságba, hanem akkor legyen mindenkinek reális esélye
10 éve bajnok volt a Deportivo, a Valencia BL-elődöntős, a Leverkusen BL-döntős...bence-barca írta: A többi csapattal nem fairhez meg: 10 éve amikor nem sejkek vltak, hozzájuk képest nem vt fair, h a MU meg Barca tud költeni stb... szóval mindig van egy réteg akit sújt ez, mert nem lehetnek egyenlőek az esélyek.
Én is szívesebben néznék nagy csapatokat, LG gondolataira reagáltam ezzel, hogy ha már néhány csapat osztja el egymás között a címet, ezt ne úgy törjük meg, hogy még 2 klub bevásárolja magát a társaságba, hanem akkor legyen mindenkinek reális esélyebence-barca írta:sjd: én inkább elnézek nagy csapatokat, mint APOEL eket a BL ben. Illetve meglepetések midnig lesznek, ezek után is odafognak érni kisebbek. Az, h van 2 v 3mal több nagy csapat, attól még őket is ki lehet ejteni. Azt hiszem ezt elmúlt években Lyon, Schalke bizonyította. Ugyanúgy csoda lesz az jövőre is, mint tavaly.