EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.06. 18:35:59

sjd írta: -Sziklák szeme: még sjay ajánlotta talán, de aztán a napokban többen is írták itt, h milyen szutyok, a darabolós horror amúgy sem a szívem csücske, úh DELETE
és mi van ha ezzel a delettel életded filmjéről maradsz le? (persze itt most nem a szutyok sziklál szemére célzok :D)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.06. 18:34:42

sjd írta:
kanty írta:Szerintem sem kell arra hajtani, hogy olyan filmet ajánlj, ami a többieknek feltétlen bejön. De azért a végletekig sem kell elmenni. Valahol a kettő között van az igazság.
Én sem azt sulykolom, hogy közönségkedvenceket kell csinálni, de azért legyen már az ajánlón kívül olyan ember, akinek bejön az adott film. Erre értettem azt, amikor azt írtam, hogy vegyük figyelembe azt is, hogy mennyire tetszene a többieknek.
Most kapásból tudnék én is olyan filmet mondani, amit szerintem a társaság nagy része utálna, de nem ezt fogom betenni (pedig szeretném sok emberrel megnézetni)
Nem is Rád értettem.
DE még mindig azt mondom, hogy jöjjön egy olyan film, ami a nagy többségnek nem jön be, mint egy olyan, ami tetszik majdnem mindenkinek, de a tagok 80%-a látta. Persze az lenne az ideális, ha olyan ajánlások jönnének, amik jók is és senki sem látta, de az ilyen azért ritkább.

Az értékelések sem igazán tükrözik, hogy pl. az előző kör mennyire volt sikeres. Mert nagyjából mindenki másként pontoz, valakinél egy 7es az egy gyenge közepes, s van, akinél pedig egy viszonylag jó film.

Amúgy jópofa. Mi itt elvitatkozunk szépen. Ami egy jó dolog bár csak más topicokban is hasonló lenne a színvonal, majd jön Kash és három sorban megmondja a tutit.
:P
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.06. 18:23:35

kanty írta:Szerintem sem kell arra hajtani, hogy olyan filmet ajánlj, ami a többieknek feltétlen bejön. De azért a végletekig sem kell elmenni. Valahol a kettő között van az igazság.
Én sem azt sulykolom, hogy közönségkedvenceket kell csinálni, de azért legyen már az ajánlón kívül olyan ember, akinek bejön az adott film. Erre értettem azt, amikor azt írtam, hogy vegyük figyelembe azt is, hogy mennyire tetszene a többieknek.
Most kapásból tudnék én is olyan filmet mondani, amit szerintem a társaság nagy része utálna, de nem ezt fogom betenni (pedig szeretném sok emberrel megnézetni)
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.06. 18:19:23

Egyszerű a képlet.
Minden tipusú film engedélyezve van.(Rajzfil, tudományos...stb)
Ám mondja meg nekem valaki, ki fog rajzfilmet vagy dokumentumfilmet ajánlani? Mert én biztos nem. :D
Horror, akció, dráma, thriller, vigjáték...mi kell még?
Rajzfilmet meg nem muszáj megnézni még akkor sem, ha ajánlják...Azt füllented, hogy megnézted,és jóóóóól lepontozod. :D
Ennyi, van még kérdés?
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.06. 18:16:57

Szerintem sem kell arra hajtani, hogy olyan filmet ajánlj, ami a többieknek feltétlen bejön. De azért a végletekig sem kell elmenni. Valahol a kettő között van az igazság.
PL. első körben bedobtam egy három órás indiai filmet, ami hozzáteszem szerintem egy elég jó film. De a nagy többség meglátta, hogy indiai, három óra, van benne egy romantikus szál és hagyta a francba. Éppen ezért most egy olyant próbáltam meg keresni, ami érdekes, valamilyen szinten különleges, de azért nem lesz barna a társaság pelusa, ha meglátja miről van szó.
Az igaz, hogy olyant nem tudsz ajánlani, ami mindenkinek bejön. Azzal sem értek egyet, hogy korlátozni kellene, hogy ki mit/milyent ajánljon. Ha megszabjuk, hogy milyen legyen, akkor semmi értelme az egésznek.
Hozzáteszem, hogy nem igazán van olyan film, amit nem lehetne megnézni. Két két és fél óra, nem nagy cucc, nem vesztesz semmit, akármilyen tőled távol álló stílusú cuccost kell megnéz.
Nálam eddig a Rolis Mártírok volt, az ami tényleg teljesen nem az én világom, de nem bántam meg, hogy megnéztem. Nem tetszett, nem az én világom, de ha nincs filmklub, akkor kb. sose néztem volna meg. S én ebben látom az egész klub lényegét, olyan filmeket is megnézünk, amit máskor nem igazán.

Következő körben pl. valami régebbi filmet szeretnék ajánlani. Pont azért, mert itt a többségnek nem igazán jönnek be ezek, de olyant fogok ajánlani, ami bár régi, de unalmas nem lesz(remélhetőleg).
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.06. 18:13:20

visca el barca írta:sjd,

hát azért más vélémenyére felépíteni egy filmnézési standardot... nem tudom...

én általában ugy választok, hogy elolvasom a tartalmat / színeszek / rendezők és kész. mit érdekel engem h más mit mond. persze elolvasom, de ha 10 emberből 9 azt mondja h rossz, sőt pocsék, max elnapolom.

dani (ugye jol tudom? :D), nézd, én is olyan filmet fogok ajánlani amiből mondjuk kash, vagy a 20 év alattiak kb annyit fognak felfogni h semmiről nem szól és unalmas.

az aki már megélt egy-két dolgot az életben, minden bizonnyal jobb véleménnyel lesz a filmről.

az meg hogy ki milyen hsz-t ír, megint egy dolog... kereseni akarsz vmi drámát, erre az első 5 hsz vmi piffpuffon felnőtt droidtól jön, aki megragadt a transformersen... és benyögik hogy ilyen trét még életükben nem láttak, semmi izgalom, semmi csavar, semmi látvány stb stb. ezért ne nézzek én meg egy filmet, ami egyébként lehet olyan maradandót fog adni h ihacsuhaj?

amugy még a legelején meg lett mondva mindenkinek, hogy vállalja azt hogy lesz egy rakás olyan film ami nem fog neki tetszeni és kín lesz megnézni.

ozsi pl tökösen, kerek perec megmondta h azért nem csatlakozik, mert ő csak olyan filmet néz ami neki tetszik :lol:
Nézd, én elég régóta az általam leírt módszerrel választok filmeket, és 90%-ban azt kapom, amilyen képet előzetesen a vélemények alapján felépítettem. (Ez az 5 vélemény talán rossz példa volt, sok helyen sok véleményt olvasok el, mire kialakul bennem egy kép egy filmről) Persze én is elég jól tudom, hogy milyen filmeket szeretek, szóval a kritikákban elég hamar meglátom a hozzám hasonló beállítottságú embereket.
Néhány példa, hogy ez hogyan is néz ki:
-Pandorum: téma alapján először felkerült a watchlistre még 2009-ben, aztán egy újratelepítés miatt eltűnt a gépről, meg Imdb/RT alapján nem is tűnt olyan jónak. Nemrég egy blogon láttam több kommentelőtől is, h magasztalják, mondom a sci-fi még érdekel is, megnéztem, rohadtul tetszett.
-Sziklák szeme: még sjay ajánlotta talán, de aztán a napokban többen is írták itt, h milyen szutyok, a darabolós horror amúgy sem a szívem csücske, úh DELETE
-Iron Sky: ez kapott hideget és meleget is a népektől, itt fogalmam sem volt, hogy mire számítsak, úgyhogy megnéztem, és végül is tényleg igaza volt mind2 tábornak, nekem mindenesetre valamennyire tetszett.

Amúgy amit írsz, hogy 20 év alattinak nem tetszik, 20 felettinek meg igen, az sztem teljesen rendben van. Továbbra is vállalom, hogy lesz olyan film, ami nekem nem tetszik. Csak ne legyen olyan, ami SENKINEK nem tetszik. Azt kerüljük el, amit előző körben is volt, hogy a filmek felére senki nem adott 7nél többet kb.
Szóval csak azt nem értem, hogy valakinek milyen örömre lesz ebben, ha előre tudja, hogy mindenki utálni fogja a filmjét.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sjd 2012.07.06. 18:17:12-kor.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.06. 18:00:25

sjd,

hát azért más vélémenyére felépíteni egy filmnézési standardot... nem tudom...

én általában ugy választok, hogy elolvasom a tartalmat / színeszek / rendezők és kész. mit érdekel engem h más mit mond. persze elolvasom, de ha 10 emberből 9 azt mondja h rossz, sőt pocsék, max elnapolom.

dani (ugye jol tudom? :D), nézd, én is olyan filmet fogok ajánlani amiből mondjuk kash, vagy a 20 év alattiak kb annyit fognak felfogni h semmiről nem szól és unalmas.

az aki már megélt egy-két dolgot az életben, minden bizonnyal jobb véleménnyel lesz a filmről.

az meg hogy ki milyen hsz-t ír, megint egy dolog... kereseni akarsz vmi drámát, erre az első 5 hsz vmi piffpuffon felnőtt droidtól jön, aki megragadt a transformersen... és benyögik hogy ilyen trét még életükben nem láttak, semmi izgalom, semmi csavar, semmi látvány stb stb. ezért ne nézzek én meg egy filmet, ami egyébként lehet olyan maradandót fog adni h ihacsuhaj?

amugy még a legelején meg lett mondva mindenkinek, hogy vállalja azt hogy lesz egy rakás olyan film ami nem fog neki tetszeni és kín lesz megnézni.

ozsi pl tökösen, kerek perec megmondta h azért nem csatlakozik, mert ő csak olyan filmet néz ami neki tetszik :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.06. 17:33:26

visca el barca írta:
sjd írta:Most viszont sztem tartsuk azt is szem előtt, hogy a köznek mi tetszene, és ennek megfelelően ajánljunk.
nah bazz.. ez most megint olyan nesze semmi fogd meg jól... mi az hogy a köznek mi tetszene?
Szerintem nem mondtam olyan nagy légbőlkapott dolgot, írtam már, hogy pl. logikusan végiggondolva ne várjunk olyan világmegváltó dolgot az Őslények országától, ha idáig csak Faustra volt ilyen hatással.

Amik nálam a tarsolyban vannak, azokról láttam olyan véleményeket (imdb, filmdroid, facebook, barátok stb.), amelyek alapján bátran ki merem jelenteni, hogy tetszeni fognak a többieknek. (És van más filmkultúrából is közülük, valamint nem is ismertek annyira - igaz, valamennyire mainstream alkotás lesz mind)

Sztem google segítségével két perc alatt el lehet dönteni egy filmről, h nagyrészt tetszett-e az embereknek, megosztó volt, v kaki. Én személy szerint olyan filmet nagyon ritkán nézek, amiről van jó pár negatív vélemény (még ha mondjuk 60-70% az egekig magasztalja is). És ezt az ajánlók is szem előtt tarthatnák. Imdb-n csak 5 db review-t kell megnézned ahhoz, hogy rájöjj, hogy a te hipermegagigaüberszuperkedvenc filmedet nagy valószínűséggel utálni fogják-e v sem.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.06. 17:24:55

v.eb leírta még kiegészíteném azzal, hogy igen van olyan film amiről tudja az ember lehet hogy nem fog mindenkinek tetszeni de ha végignézi és még ha nem is tetszett neki de akaratlanul is kapott a filmtől valamit.

Teljesen igaz amit Francois írt akkor menjünk el abba, hogy beajánl mindenki hasonló témájú filmeket ami a nagy többségnek tetszik....Ez nem szívatás, nem szívatás kérdése olyan film kell legyen amiről tudja az ember meghatározó volt esetleg a filmtörténelemben, vagy mostani és valami újat hoz, vagy egy teljesen ismeretlen filmkultúrából jön, ismét csak új látásmódot adva.Stb.....
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.06. 17:20:12

sjd írta:Most viszont sztem tartsuk azt is szem előtt, hogy a köznek mi tetszene, és ennek megfelelően ajánljunk.
nah bazz.. ez most megint olyan nesze semmi fogd meg jól... mi az hogy a köznek mi tetszene?

soadroli a trancsírozásért rajong, bobnak csak a reality kell, én utálom a régi filmeket, meg a vígjátékokat stb stb... olyan usem lesz ami a "köznek tetszene". illetve van olyan, de az minden minden bizonnyal vmi eredet/btaman/tégla féle mainstream vonal ami itt ugye nem játszik...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.06. 17:17:08

Bob_Marley írta:
sjd írta:Na, összefoglalom még egyszer, az előző hsz-em kissé zavarosra sikeredett:
szóval úgy érzem, hogy az előző körben mindenki abból indult ki, hogy neki mi tetszett (kivéve amikor messideco látatlanban ajánlott), és ezt dobta be gondolkodás nélkül. Most viszont sztem tartsuk azt is szem előtt, hogy a köznek mi tetszene, és ennek megfelelően ajánljunk.
Ezzel sem értek egyet!!!!Így pont a klub lényege, elve, szíve, mozgatórugója veszik el :? A minél szélesebb látásmód kialakítása újdonságok megismerése.
Sztem nem beszélünk két teljesen ellentétes dologról. Amit én el akarok kerülni, az a konkrét szívatás (mert azt nem tudom máshogy nevezni, amikor úgy dobsz be filmet a "látókör szélesítése érdekében", hogy tudod h mindenki utálni fogja.) Faust sem gondolta végig, hogy egy 1988-as rajzfilm vajon hány embernek fog életre szóló élmény jelenteni (nem bántás továbbra sem, volt rosszabb film is, de most tényleg, várható volt, hogy valakinek megváltoztatja a látásmódját?)
Szóval szerintem nyugodtan ajánljon mindenki animét, dokumentumfilmet, falevelek susogását, CGI-áradatot, ha azt gondolja, hogy ez nekünk tetszeni fog. (Én nemrég néztem meg életem kb. 5. dokumentumfilmjét, és jobban szórakoztam rajta, mint sok játékfilmen) Ha viszont csak abból indul ki (főleg az elvetemültebb ízlésű embereknél gáz ez), hogy neki tetszett és emiatt mindenkinek látnia kell, akkor inkább hagyja a francba.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.06. 17:09:43

sjd írta:Na, összefoglalom még egyszer, az előző hsz-em kissé zavarosra sikeredett:
szóval úgy érzem, hogy az előző körben mindenki abból indult ki, hogy neki mi tetszett (kivéve amikor messideco látatlanban ajánlott), és ezt dobta be gondolkodás nélkül. Most viszont sztem tartsuk azt is szem előtt, hogy a köznek mi tetszene, és ennek megfelelően ajánljunk.
Ezzel sem értek egyet!!!!Így pont a klub lényege, elve, szíve, mozgatórugója veszik el :? A minél szélesebb látásmód kialakítása újdonságok megismerése.

Jöhet a kérdés akkor pl én miért vetettem fel a szavazás dolgot, mert mint írtam nagyjátékfilm, s a széles látásmódba mese meg egyéb okosságok rohadtul nem tartoznak bele.
Vagyis beletartoznak de akkor lehet dokumentum meg tudományos rövidfilm bármi.
Valaki ajánl egy fantasyt vagy scifit húznám a számat de végigszenvedném s akaratomon kívül kapnék valami pluszt (remélhetőleg).

Én annyit szeretnék NAGYJÁTÉKFILM tehát vagy legyen csak ennyi kikötés vagy akkor ne legyen semmilyen.
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.06. 17:04:20

Na, összefoglalom még egyszer, az előző hsz-em kissé zavarosra sikeredett:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.06. 16:59:49

Ezért írtam, hogy részemről azt preferálom hogy annyi megkötés legyen nagyjátékfilm!Mert pl nálam egy animációs film vagy mese az rohadtul nem tartozik bele ebbe a kategóriába.Mert egy dupla csavarral ha lehet mese, akkor rövid film miért nem?Ez nem kötekedés csak logikátlan lenne s akkor ugyanott vagyunk "kizárás" ami az elvek ellen van.

Ezért írtam a 2 variációt részemről 1-et szeretném tehát csak és kizárólag nagyjátékfilm.

Faust mindegy ki ajánlotta, azért nehogy már másfél órán keresztül BESZÉLŐ dinókat kell nézzek, borzalmas szinkron mellett (ezen lehet javítani).Sajnálsz nem sajnálsz nem igazán szeretnék még egy ilyet.
visca el barca írta:
sztem nem kell semmiféle megkötés. max ha kapsz egy animét, nem nézed meg és beírod, hogy megnézted de nem tetszett és 2/10 :D
Tehát te így csinálod már egy ideje itt a pontozást??? :twisted: :D
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.06. 16:51:42

Bob_Marley írta:Részemről az is felvetődött, hogy az ajánlott filmeknél legyen-e megkötés vagy ha nem akkor lehessen mindent.Itt arra gondolok hogy
1;Ki legyen kötve csak nagyjátékfilm de ebben ne legyen akkor anime meg mese meg hasonlók csak és kizárólag "mozifilm"
2;Lehessen minden tehát akár dokumentum film, rövidfilm, tudományos film
Szerintem rövidfilmnek sok értelme nincs, akkor már legyenek nagyjátékfilmek.
DE!
sztem nincs haszna a megkötéseknek, épp a filmklub elve ellen van, viszont mindenki cselekedjen józan belátása szerint, pl. (bocs, hogy őt emelem ki) de Faustnál tényleg nem volt vmi nagy körítés az, h "gyerekkoromban nagyon szerettem, úgyhogy nézzétek meg" (magyarul attól függetlenül h jó vagy rossz film-e, ne ilyen okokból ajánljunk)
Hasonlóan ehhez a Mártírok típusú filmeket is szeretném elkerülni, szóval én azt mondanám inkább, hogy mindenki válasszon szabadon, de legyen tekintettel arra, hogy a közösségnek mennyire fog tetszeni várhatóan. (Bob, ez főleg Rád vonatkozik :P )
Én már most az előző körös tapasztalatokból is inkább úgy gondolkodom a ajánlásomon, hogy mindenképp olyan filmet fogok bedobni, ami amellett, hogy ismeretlen és különleges, a klub 90%ának tetszését el fogja nyerni
Faust
Madridista

2012.07.06. 16:45:57

mert előző körben ez nem volt megbeszélve, s részemről nem szeretnék még egyszer egy Őslények Országát végignézni.
Nem azért, mert az én ajánlásom volt, de eléggé tudlak sajnálni, ha az volt a legrosszabb élményed az egész körből... :)

Előd Te meg...a hirtelen fellángolások embere vagy. :D
messideco
Presidente del Barça

2012.07.06. 16:44:11

Ez van. Off vége...
Kép
"And my heart will leave you never."
barca99
Llegenda del Barça

2012.07.06. 16:22:50

messideco írta:Kilépek a filmklubból a tegnap említett okok miatt.
Jó filmnézést mindenkinek :)
Neked mindig csak a végletek lézetnek? :)

Úristen Eb - _minden_ ami foci, az sz.r
nem szimpatikus Pirlo - Pirlo kisszívvel aláírásba
legyen filmklub, legyen topic, de már most késő - kilépek a filmklubból

ez így csak a közelmúlt, és csak ami nekem feltűnt.

Ami persze egyáltalán nem probléma, csak nekem például hiteltelen.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.06. 16:02:14

messideco írta:Kilépek a filmklubból a tegnap említett okok miatt.
előd vazz nem semmi ember vagy :D ne add már fel testvérem, csak egy kicsit lazíts a gyeplőn.

kb azt éreztem rajtad így az elmult időszakban, h kötelességednek érezd h 1 éven belül megnézzél minden filmet ami létezik...

ráérsz 80 éves korodig, nem kell kapkodni.

látod a fociról is azt írtad h nem érdekel, 2 nap mulva meg már azt írtad h nézel minden eb meccset.

azért mert megcsömörlöttél a filmektől, ne dob el a tagságodat, az a heti 3 film bőven belefér.

de te tudod :wink:
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.07.06. 15:52:58

Kilépek a filmklubból a tegnap említett okok miatt.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.06. 15:35:17

engem meg spec a dokumentum / tudományos filmek nem érdekelnek, uhogy ez megint egy parttalan vita lenne :D

sztem nem kell semmiféle megkötés. max ha kapsz egy animét, nem nézed meg és beírod, hogy megnézted de nem tetszett és 2/10 :D
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.06. 15:25:24

Részemről az is felvetődött, hogy az ajánlott filmeknél legyen-e megkötés vagy ha nem akkor lehessen mindent.Itt arra gondolok hogy
1;Ki legyen kötve csak nagyjátékfilm de ebben ne legyen akkor anime meg mese meg hasonlók csak és kizárólag "mozifilm"
2;Lehessen minden tehát akár dokumentum film, rövidfilm, tudományos film

Erre azért egy szavazást örülnék ha tudnánk indítani, hogy le legyen fektetve a dolog, mert előző körben ez nem volt megbeszélve, s részemről nem szeretnék még egyszer egy Őslények Országát végignézni.
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.07.06. 08:42:55

Nem szeretnék ajánló lenni, és átadom a helyem vilkas kollégának, ha kurdt is elfogadja :)
Kép
vilkas
Barça C

2012.07.06. 01:26:54

Kash írta:Ez a film a legkomolyabb...amit csak valaha is néztem.
Gondoljátok nyugodtan azt, hogy goofie és barátai tipusú filmet ajánlok, de majd leesik az állatok, és a film végleges beszüntetéséért fogtok imádkozni. :twisted: :twisted: :twisted: :lol:
Ken Park? :lol:
Egyébként én is kétszer szavaztam, mikor rájöttem, hogy másik böngészővel is lehet szavazni aztán. Mindkét szavazat 'igen' volt. (Nem.) :lol:
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.06. 00:35:44

soadroli írta:
Kash írta: Addig pedig ki kell birjam, hogy ne szóljak róla semmit a mozi and filmek topikban. :cry:
Addig hátha művelődsz, és nézel komolyabb filmeket is :)
Ez a film a legkomolyabb...amit csak valaha is néztem.
Gondoljátok nyugodtan azt, hogy goofie és barátai tipusú filmet ajánlok, de majd leesik az állatok, és a film végleges beszüntetéséért fogtok imádkozni. :twisted: :twisted: :twisted: :lol:
Kép
Válasz küldése