visca el barca írta:sjd,
hát azért más vélémenyére felépíteni egy filmnézési standardot... nem tudom...
én általában ugy választok, hogy elolvasom a tartalmat / színeszek / rendezők és kész. mit érdekel engem h más mit mond. persze elolvasom, de ha 10 emberből 9 azt mondja h rossz, sőt pocsék, max elnapolom.
dani (ugye jol tudom?

), nézd, én is olyan filmet fogok ajánlani amiből mondjuk kash, vagy a 20 év alattiak kb annyit fognak felfogni h semmiről nem szól és unalmas.
az aki már megélt egy-két dolgot az életben, minden bizonnyal jobb véleménnyel lesz a filmről.
az meg hogy ki milyen hsz-t ír, megint egy dolog... kereseni akarsz vmi drámát, erre az első 5 hsz vmi piffpuffon felnőtt droidtól jön, aki megragadt a transformersen... és benyögik hogy ilyen trét még életükben nem láttak, semmi izgalom, semmi csavar, semmi látvány stb stb. ezért ne nézzek én meg egy filmet, ami egyébként lehet olyan maradandót fog adni h ihacsuhaj?
amugy még a legelején meg lett mondva mindenkinek, hogy vállalja azt hogy lesz egy rakás olyan film ami nem fog neki tetszeni és kín lesz megnézni.
ozsi pl tökösen, kerek perec megmondta h azért nem csatlakozik, mert ő csak olyan filmet néz ami neki tetszik

Nézd, én elég régóta az általam leírt módszerrel választok filmeket, és 90%-ban azt kapom, amilyen képet előzetesen a vélemények alapján felépítettem. (Ez az 5 vélemény talán rossz példa volt, sok helyen sok véleményt olvasok el, mire kialakul bennem egy kép egy filmről) Persze én is elég jól tudom, hogy milyen filmeket szeretek, szóval a kritikákban elég hamar meglátom a hozzám hasonló beállítottságú embereket.
Néhány példa, hogy ez hogyan is néz ki:
-Pandorum: téma alapján először felkerült a watchlistre még 2009-ben, aztán egy újratelepítés miatt eltűnt a gépről, meg Imdb/RT alapján nem is tűnt olyan jónak. Nemrég egy blogon láttam több kommentelőtől is, h magasztalják, mondom a sci-fi még érdekel is, megnéztem, rohadtul tetszett.
-Sziklák szeme: még sjay ajánlotta talán, de aztán a napokban többen is írták itt, h milyen szutyok, a darabolós horror amúgy sem a szívem csücske, úh DELETE
-Iron Sky: ez kapott hideget és meleget is a népektől, itt fogalmam sem volt, hogy mire számítsak, úgyhogy megnéztem, és végül is tényleg igaza volt mind2 tábornak, nekem mindenesetre valamennyire tetszett.
Amúgy amit írsz, hogy 20 év alattinak nem tetszik, 20 felettinek meg igen, az sztem teljesen rendben van. Továbbra is vállalom, hogy lesz olyan film, ami nekem nem tetszik. Csak ne legyen olyan, ami SENKINEK nem tetszik. Azt kerüljük el, amit előző körben is volt, hogy a filmek felére senki nem adott 7nél többet kb.
Szóval csak azt nem értem, hogy valakinek milyen örömre lesz ebben, ha előre tudja, hogy mindenki utálni fogja a filmjét.