recrea írta:Bob, én nem ismerlek és a filmes múltad sem, de pl. miért kéne egy filmnek valósnak lennie, én szeretem, ha egy film álomvilágba visz, mert így tudok teljesen elszakadni a hétköznapi dolgaimtól. A filmek arra (is) valók, h olyat valósítsanak meg bennük, amik a valóságban nem léteznek, ill. nehezen elképzelhetőek, vagy, h értelmetlen dolgot tárgyaljanak.
Ezzel nem értek egyet, azért ülök le, arra (is) valók a filmek, hogy valami pluszt kapjál, s mikor felállsz érezd hogy más ember lettél.Olyan mint egy festmény vagy egy zene.És igen a realitás talaján érdemes mozogni, az élet sem képregény.
recrea írta:
Én egy dolog alapján értékelem a filmet, az pedig az, hogy mennyire élveztem, mivel többen így teszik, baromi szubjektív és szórt lesz a szavazás, ugyanarra a filmre lesz 5-től 9-ig.
Ez így van szubjektív a dolog, már az szubjektív, hogy élvezet.Mert mit nevezünk annak élvezed vagy nem???De nincs is ezzel gond ezért jó a dolog, én ezt soha nem is vitattam.
recrea írta:
Egyébként ezt a Gattaca-t inkább mondanám akciófilmnek, mint sci-fi-nek, azokat én sem szeretem túlságosan. Egyébként néhol én is untam, nálam is egy 7-es lenne kb. a film. De, ha már valóság, akkor pl. a kerekesek kb. ugyanezt csinálják vérdopping néven, mint ami a filmben volt, nem beszélve az orvostudomány génkutatásairól, nem áll olyan messze a valóságtól a film, ahogy azt írod.
Persze hogy nem áll messze a valóságtól, de még SINCS!
recrea írta:
A Libanoni keringő sok helyen nagyon unalmas és vontatott volt, nem éreztem minden jelenetben a kis tanulságot, és ez egyáltalán nem az én korlátom. Mondom ezt úgy, h egy monitornyi értékelést írtam róla, valaki pedig azt sem tudta, miről van szó a filmben.
Ez a saját véleményed, nem tudom mennyire értékelted hogyan.

De lényegtelen is, mert a saját eszme futtattatásod
recrea írta:
Nem akarlak meggyőzni ennek a filmnek az értékéről vagy értelméről, csak van más nézőpont, mint a Tiéd. Ha az egész sci-fi világ nem tetszik, akkor fájdalmas jövő elé nézel, mert szerintem rövid időn belül a Te lakásod is tele lesz hologrammal (a monitor, billentyűzet, napilap, tv, a barátod), és mindegyiket eléred majd egy helyben ülve, a doki pedig Neked is felteszi majd a kérdést, h uram, milyen színe legyen a gyermek szemének? Most ez sem tűnik valóságosnak, 20 év múlva vegyük újra elő.
Ezt sem vitatom, hogy van más nézőpont mint az enyém.
Az egész "konfliktus" úgy keződődött, írtam csalódott lennék ha ez a legjobb film lenne, miután....
Viszont a többség dönt, de értékében, mondanivalójában azért a keringő klasszisokkal jobb volt, de ez magánvélemény.
Nem hiszem, hogy én ezzel bárkit megkartam volna győzni, vagy bármi csupán "kikeseregtem" magam, hogy a Gattaca áll a legjobban.És SOADROLIHOZ indítottam a kérdést, hogy végül is a sok negatívabb megközelítése után miért 7es???Megválaszolta le is zártam.
V.e.b-es rész meg azért vicces, mert totálisan már aspektusból beleírt a történetbe.
sjd a logikád jó, hogy fiktív helyre vigyük, csak totálisan nem értek egyet, mert alapvetően a történelem és külső tényezők is befolyásolták az előítéleteket, s ezt megmutatni pont hogy fontos.
Legtisztábban legsallangmentesen bemutatni mondjuk a rasszizmust elengedhetetlen szerintem, hogy a valós életet ábrázolja, még ha te azt is mondod hogy így nem kapsz teljesen egységes képet akár mindkét oldalról.De ez meg részemről olyan, hogy a rasszizmust nem megérteni kell, hanem eltörölni.