Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
oh hát az is csuszik agyalás nélkül... vagy nem?kanty írta:Szerintem nem cseszted el. Amit vártam a filmtől és megkaptam. Valahogy most nekem is jobban csúsznak az olyan filmek, amit csak nézni kell agyalás nélkül.visca el barca írta: odaát is elcsesztem az ajánlást addig görcsöltem rajta.
De tegnap, azért megnéztem az Antikrisztust.
Szerintem nem cseszted el. Amit vártam a filmtől és megkaptam. Valahogy most nekem is jobban csúsznak az olyan filmek, amit csak nézni kell agyalás nélkül.visca el barca írta: odaát is elcsesztem az ajánlást addig görcsöltem rajta.
jaj már nem tudom mit kellenemessideco írta:A legújabb film is a blogon
Veb: még mindig depresszív hangulatú filmet akarsz ajánlani?
Ha a valóságot akarom megnézni, akkor kimegyek az utcára.Bob_Marley írta:Az meg ha nem adnék neki esélyt nem igaz, mert látatlanba (te javaslatodra) adtam volna egy 5öst és haladjunk.Egyszerűen leírom újra az egésszel a bajom, hogy igen úgy válik hiteltelenné hogy nem valós szituációba próbál mozogni a film.És az összes scifi fantasy sorolhatom baromsággal ez a bajom.NEM VALÓS!!!!Én meg pont a te álláspontodat nem tudom megérteni vagy bárkiét, aki ezekbe "szerelmes" egyszerűen nézem és totál nem tudom megfogni.Igen idegesít, hogy olyan dologra próbálnak ráhúzni valamit ami nem LÉTEZIK!!!!!És igen ezt emelem ki, mert ez "idegesít" benne a legjobban.S ettől hiteltelen az egész, átfogóan a scifi meg a fantasy és az összes többi dolog.
Nincs kedvem átmenni offba, én azt vallom a jelenben élek, "nem érdekel" hogy te vagy más azt mondja ez meg az lesz 30 év múlva mivel bizonyítod????Semmivel nem tudod!!!!!Következtetni tudsz, s kb ennyi nekem ez meg kevés.Amiben élek azt szeretném megérteni nem azt hogy 30 év múlva lehet hogy lesz valami......Amit ráadásul bizonyos dolgokból következtetszvisca el barca írta:nu pagagyíBob_Marley írta:V.e.b-es rész meg azért vicces, mert totálisan már aspektusból beleírt a történetbe.![]()
én csak azt nem értettem h esélyt sem adsz annak h élvezd az egészet. az egész nem valós témát ugy fogod fel mint vmi rasszizmust.
nu pagagyíBob_Marley írta:V.e.b-es rész meg azért vicces, mert totálisan már aspektusból beleírt a történetbe.
Ezzel nem értek egyet, azért ülök le, arra (is) valók a filmek, hogy valami pluszt kapjál, s mikor felállsz érezd hogy más ember lettél.Olyan mint egy festmény vagy egy zene.És igen a realitás talaján érdemes mozogni, az élet sem képregény.recrea írta:Bob, én nem ismerlek és a filmes múltad sem, de pl. miért kéne egy filmnek valósnak lennie, én szeretem, ha egy film álomvilágba visz, mert így tudok teljesen elszakadni a hétköznapi dolgaimtól. A filmek arra (is) valók, h olyat valósítsanak meg bennük, amik a valóságban nem léteznek, ill. nehezen elképzelhetőek, vagy, h értelmetlen dolgot tárgyaljanak.
Ez így van szubjektív a dolog, már az szubjektív, hogy élvezet.Mert mit nevezünk annak élvezed vagy nem???De nincs is ezzel gond ezért jó a dolog, én ezt soha nem is vitattam.recrea írta: Én egy dolog alapján értékelem a filmet, az pedig az, hogy mennyire élveztem, mivel többen így teszik, baromi szubjektív és szórt lesz a szavazás, ugyanarra a filmre lesz 5-től 9-ig.
Persze hogy nem áll messze a valóságtól, de még SINCS!recrea írta: Egyébként ezt a Gattaca-t inkább mondanám akciófilmnek, mint sci-fi-nek, azokat én sem szeretem túlságosan. Egyébként néhol én is untam, nálam is egy 7-es lenne kb. a film. De, ha már valóság, akkor pl. a kerekesek kb. ugyanezt csinálják vérdopping néven, mint ami a filmben volt, nem beszélve az orvostudomány génkutatásairól, nem áll olyan messze a valóságtól a film, ahogy azt írod.
Ez a saját véleményed, nem tudom mennyire értékelted hogyan.recrea írta: A Libanoni keringő sok helyen nagyon unalmas és vontatott volt, nem éreztem minden jelenetben a kis tanulságot, és ez egyáltalán nem az én korlátom. Mondom ezt úgy, h egy monitornyi értékelést írtam róla, valaki pedig azt sem tudta, miről van szó a filmben.
Ezt sem vitatom, hogy van más nézőpont mint az enyém.recrea írta: Nem akarlak meggyőzni ennek a filmnek az értékéről vagy értelméről, csak van más nézőpont, mint a Tiéd. Ha az egész sci-fi világ nem tetszik, akkor fájdalmas jövő elé nézel, mert szerintem rövid időn belül a Te lakásod is tele lesz hologrammal (a monitor, billentyűzet, napilap, tv, a barátod), és mindegyiket eléred majd egy helyben ülve, a doki pedig Neked is felteszi majd a kérdést, h uram, milyen színe legyen a gyermek szemének? Most ez sem tűnik valóságosnak, 20 év múlva vegyük újra elő.
De hogyan beszélsz a problémáról úgy, hogy nem keversz bele semmilyen történelmi, társadalmi vagy egyéb körülményt, hanem szigorúan születési alapon vizsgálod? (Eleve szerintem nincs is olyan a világunkban, hogy valakinek már a születésekor eldől, hogy nem viheti semmire, ez mindenképp fiktív kellett, hogy legyen) Ott van pl. a Crash, gyakorlatilag van kb. 20 karakter, és mindegyik be tudja mutatni a rasszizmusnak egy új oldalát. Szóval szerintem természetesen lehet az előítéletekről és a küzdeni akarásról jó filmet csinálni valós környezetben, de ilyen megvalósításút nehezen. Ha már Niccol: a Truman Show akkor jobb film lett volna, ha egy Big Brotherben játszódik az eredeti koncepció helyet?Bob_Marley írta:Ezzel totálisan nem értek egyet, az adott problémát pont hogy úgy tudott közelebb hozni a nézőhöz hogy életszerű körülményekbe helyezed.
Soroljam azokat a filmeket amelyek előítéletekről és küzdeni akarásról szólnak és klasszisokkal jobbak???Emlékezz a titánokra, Amistad, Ali, Titkok és hazugsáog stb stb és pl sportfilmek nagy része
Ezzel totálisan nem értek egyet, az adott problémát pont hogy úgy tudott közelebb hozni a nézőhöz hogy életszerű körülményekbe helyezed.sjd írta:....
Ahogy írod, a többivel kapcsolatban valóban nincs értelme vitatkozni, de ezzel szerintem lehet. Az a helyzet, hogy ha az néző saját életéből veszik ki ezeket a témákat, egyszerűen nem lehet minden körülményt figyelembe véve korrektül bemutatni őket. Ha csak az általam leírt két dolgot akarják vászonra vinni, anélkül hogy bármi mást belekevernének (és ugyanakkor mégsem lenne egyoldalú/hiányos), akkor azt csak ennyire elvonatkoztatva és sterilen lehet megtenni szerintem. Elég sok film próbálkozott meg azzal, hogy a valós világban játszódva alkosson hasonlót, de vagy nem voltak realisztikusak, vagy a céljukat nem szolgálták eléggé.Bob_Marley írta:Legsallangmentesen meg nem hiszem, hogy így lehet vászonra vinni a problémát amit a film feszeget.
Na ezt rosszul látod.visca el barca írta:miért lett volna a mondanivalójában jobb a keringő?
bob, veled az a baj, hogy meglátod h sci-fi és eldöntöd h ez nem lehet jó film. mint vmi hulye előítélet. bekapcsolod és hajtogatod magadban ,hogy ez nem lehet jó, nem lehet jó, hu de rossz... ez a film amugy is marha messze volt a sci-fitől... színtiszta génmanipuláció, ami már ma is elérhető az orvostudományban. az meg hogy a titánra megy, lényegtelen, mondhatták volna a holdat is vagy bármit. azért ne vegyük már ezt a filmet egy kalap alá a mese star warssal meg gyűrűk urával...
rolikám mi van veled drága gyerek?soadroli írta:Na, akkor itt a filmem, remélem tetszeni fog mindenkinek. Jó szórakozást.
Napola-A Führer elit csapata
IMBb
Port
Filmkatalógus
Ezzel nagyon egyetértek (alapítanunk is kéne egy külön filmklubot enélkül a sok dilettáns arc nélkülvisca el barca írta:miért lett volna a mondanivalójában jobb a keringő?
bob, veled az a baj, hogy meglátod h sci-fi és eldöntöd h ez nem lehet jó film. mint vmi hulye előítélet. bekapcsolod és hajtogatod magadban ,hogy ez nem lehet jó, nem lehet jó, hu de rossz... ez a film amugy is marha messze volt a sci-fitől... színtiszta génmanipuláció, ami már ma is elérhető az orvostudományban. az meg hogy a titánra megy, lényegtelen, mondhatták volna a holdat is vagy bármit. azért ne vegyük már ezt a filmet egy kalap alá a mese star warssal meg gyűrűk urával...
Túl jószívű vagyokBob_Marley írta:
De igazából, amiért "beidéztelek" néha untam, üres volt a film, kivitelezés gyengesége, s 7es????
Nagyon csalódott lennék ha ez a scifis értelmetlenség lenne a legjobb filmBár azért sok van hátra, s a többség dönt, de értékében, mondanivalójában azért a keringő klasszisokkal jobb volt, de ez magánvélemény.
Majd várjuksoadroli írta:Gattaca
Hát furcsa egy film. Pont most fejeztem be, de nem jönnek a szavak.
Olyan üres volt a film szerintem, többet ki lehetett volna hozni belőle. A színészek profik, Lawot amúgy is nagyon bírom. Uma milyen jól nézett kiA zenék is tetszettek, el lettek találva. Ahhoz képest, hogy a jövőben játszódik, a díszleteken, meg máshol se nagyon látszódik, erre jobban odafigyelhettek volna szvsz.
Néha untam,de egy 7/10-et megér. Köszi az ajánlást.
Éjfél után bedobhatom a múvim?
erre irta vki pár sorral lentebb találóan h retrofuturisztkikus... kb olyan az egész megvalositasa, mintha 70-es évekbeli film lenne és gőze nem lett volna a rendezően h milyen a "future"...soadroli írta:Gattaca
Hát furcsa egy film. Pont most fejeztem be, de nem jönnek a szavak.
Olyan üres volt a film szerintem, többet ki lehetett volna hozni belőle. A színészek profik, Lawot amúgy is nagyon bírom. Uma milyen jól nézett kiA zenék is tetszettek, el lettek találva. Ahhoz képest, hogy a jövőben játszódik, a díszleteken, meg máshol se nagyon látszódik, erre jobban odafigyelhettek volna szvsz.
Néha untam,de egy 7/10-et megér. Köszi az ajánlást.
Éjfél után bedobhatom a múvim?