Na végre jó az eurobarca és végre ismét meccs lesz ma. Bevallom nem igazán vagyok megelégedve a teljesítményünkkel. Pontosabban az eredményekkel igen, de a játékkal egyáltalán nem. Eddigi 7 meccsén a csapat 9 gólt kapott

Ez minden csak nem stabil védekezés. Az egyedüli szerencsénk, hogy 1 meccset leszámítva, mindig sikerült vhogy felül kerekednünk. És e-mellé hozzátartozik, hogy egyedül a Valencia ellen sikerült értékelhető védekezést felmutatnunk. 1-2 meccs után kezdtünk örvendezni, hogy ilyen-olyan finomságokat látunk a csapat játékában, amit korábban nem, de mikor 10 emberrel fölállnak a 16-osra továbbra sem tudunk mit kezdeni. Az átlövések ritkán jönnek, akkor is satynyák, az alapvonal mellé max. Tello viszi le. a cseleket nem vállaljuk be, ahogy a kényszerítőket sem, a fejjátékunk meg majdnem a 0-val egyenlő, mivel beadások szökő évente jönnek, akkor is milyenek... És akkor még jön a védőkérdés is. Minden poszton kiló számra el vagyunk látva játékossal, egyedül a középső védőkkel nem, erre rendre ők esnek ki. Piqué 3 évet szinte végignyomott minimális pihenéssel, szinte sérülések nélkül, tavaly sztem 5 meccset nem tudott végignyomni sérülés nélkül egyhuzamban és most is sérült. Szegény Puyi fölött is kezd eljárni az idő, azért ez a rengeteg sérülés nála sztem nem lehet véletlen. Most már várom vissza 1000-rel Abidalt, mert óriási szükség lenne rá.
És akkor rátérnék a ma esti meccsre. Mindannyian tudjuk, hogy ez egy könnyebb meccsnek sorolható (valószínűleg) be, utána viszont 3 kőkemény meccs jön (Sevilla i, Real o, Benfica i), tehát értelemszerűen logikus lenne lenne pihentetni 1-2 emberre rá is férne. Én erre gondoltam:
Valdes-Montoya, Bartra, Mascherano, Jordi Alba-Thiago, Song, Fabregas-Alexis, Messi, Tello/Villa
Alvesre nagy szükség lesz, Montoya nyugodtan játszhatna a pihentetés és a játékpercek szempontjából. Középső védő poszton nem igazán van választásunk, míg a baloson sztem elég jól állunk most, Jordi Alba ráadásul pihent is 2 meccset, szükség van rá. Busit és Xavit mindenképpen pihentetni kell, sőt Fabregast is kéne, de azért a Thiago-Song-Dos Santos trió elég vékonynak tűnne. Bár ki tudja, lehet mégis... Messi alap, Alexis szintén pihenhetett, ráadásul jól szállt be a Szpartak ellen, Tello úgy szintén jól teljesített. Őt mondjuk inkább azért raknám be, mert Pedrora is ráférne már egy kis pihenés. Villa meg, ahogy mondja Tito még nem bír 90-et, bár a Samp ellen kb. 1 hónapja már elég sokat játszott. Őt is szívesen látnám, de egyértelműen jobb megoldásnak tűnik inkább egy eldőlt meccsen csereként beküldeni, hogy aztán jól játsszon szerezzen 1-2 gólt, minthogy a meccs elejétől esetleg szenvedjen. Tehát én erre gondoltam.