Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Előítélet vs tapasztalat...nem mindegy. És egyébként mondd azt, hogy ha egyszer egy kóbor kutyához oda akarsz menni megsímogatni, és az megtámad, letépi az egyik ujjadat, akkor legközelebb ha látsz egy másikat, akkor ugyan úgy oda fogsz menni hozzá. Ha igen, akkor az meg a naivitás fogalma.Bob_Marley írta:daffy én annak az oldalán állok, hogy a problémára kellene megoldást keresni, s a probléma nem az hogy magyar vagy cigány a probléma forrása, még leírva is szörnyű mi különbség van a kettő között?Semmi.Ember mindkettő.A probléma inkább valahol a megéli bűnözésben keresendő.
De tényleg vitázhatunk erről, olyan elvi ütközések vannak, hogy lehetetlen zöld ágra vergődni.Mihu is tökéletesen leírta az előítélet fogalmát....Na én meg az ilyenekkel zsigerből nem értek egyet.
Véleményem szerint az általad említett "kétségbeesett útkeresés" döntően nincs, hangsúlyozom döntően. A szocializáció eldönti ezt alapvetően, és ebben igazad van, csak arról sem elsősorban az Ország tehet, hogy ez ott kisiklik, illetve nem az ország polgárai, de ez innen már politikai kérdés. A munkaerő piaci hátrány is megítéléses, mert valóban részben előítéleten alapul, de nagyobb(jóval) részben azon hogy ismerik a cigány mentalitást, és ahhoz nem a kitörni vágyás és alázat(munka és munkahely iránt) kapcsolódik, hanem SAJNOS többnyire a megbízhatatlanság, iskolázatlanság, lustaság. Ezek ráadásul gyakorlati tapasztalatok, nem neten olvasott, vagy sör mellett hallott infok. Befogadni, egy adott, kialakult kultúrába olyas valakit lehet/kell aki hajlandó erre, akár a saját beidegződései/kultúrája egy részének elhagyása árán is. Ez náluk nem jellemző, viszont például az hogy rasszisták az igen, ami szintén nem segíti elő az integrációt.Castiel írta:Mihu ezt értem. És igazat adok.Viszont nem érzed ebben hibásnak magát az országot? Úgy értem, hogy olyan gyerek aki a nyomorban nő fel, és kétségbeesve keresi a jobb élethez vezető utat, ám szülői orientáció nélkül, instrukciók nélkül reményvesztetté válik számára, az menthetetlenül a rossz útra lép.
Azt meg kár tagadni, hogy a romák hátrányos helyzetben vannak a munkaerőpiacon.
És innen következik be a domino effektus. Az ok hogy ő a kisebbség, és nekik kell alkalmazkodni, de nekünk is kéne lépni egyet előre, és befogadni őket. Nem mindegyikre vonatkozik az amiket felsoroltál. Cozma ügye meg összetett, mert bár saját szórakozásukra mentek abba a klubba, de amúgy meg szervezetbűnözésben vettek részt. Ott szintén nincs ilyen. Fekete-fehér egyaránt részt vesz.
Nyílván hátrányos helyzetben vannak a munkaerő piacon, ezt tudja mindenki. És simán vállalom, bár ezek után nem hiszem hogy sokakat meg fog lepni, de ha nekem lenne egy vállalkozásom, én se alkalmaznék cigányokat.Castiel írta:Mihu ezt értem. És igazat adok.Viszont nem érzed ebben hibásnak magát az országot? Úgy értem, hogy olyan gyerek aki a nyomorban nő fel, és kétségbeesve keresi a jobb élethez vezető utat, ám szülői orientáció nélkül, instrukciók nélkül reményvesztetté válik számára, az menthetetlenül a rossz útra lép.
És innen következik be a domino effektus. Az ok hogy ő a kisebbség, és nekik kell alkalmazkodni, de nekünk is kéne lépni egyet előre, és befogadni őket. Nem mindegyikre vonatkozik az amiket felsoroltál. Cozma ügye meg összetett, mert bár saját szórakozásukra mentek abba a klubba, de amúgy meg szervezetbűnözésben vettek részt. Ott szintén nincs ilyen. Fekete-fehér egyaránt részt vesz.
Rész igazságok persze hogy vannak. De azért mert szegény vagy törődhetsz a gyerekeddel, ne az utca nevelje fel, át adhatsz neki egy olyan értékrendet hogy ne a börtönbe vezető út legyen az egyetlen alternatíva (ahol egyébként az egész család megfordult már nem egyszer és most is ott ül a fele) és a segély.Castiel írta:Mihu ezt értem. És igazat adok.Viszont nem érzed ebben hibásnak magát az országot? Úgy értem, hogy olyan gyerek aki a nyomorban nő fel, és kétségbeesve keresi a jobb élethez vezető utat, ám szülői orientáció nélkül, instrukciók nélkül reményvesztetté válik számára, az menthetetlenül a rossz útra lép.
És innen következik be a domino effektus. Az ok hogy ő a kisebbség, és nekik kell alkalmazkodni, de nekünk is kéne lépni egyet előre, és befogadni őket.
Nekem is!Sanama írta:nekem erről dobhatnál egy pü-t, kíváncsi lennék, kösziCapon:
Jót mosolyogtam, köszi!
Annyit még megjegyeznék, sugallva ezt-azt, hogy a jobban jársz rész egyéb infok után világossá vált, az említett "urak" nem feltétlen a bűnözőktől féltve mondták amit mondtak, ha ez így érthető...
Ha nem akkor Pü-ben szívesen leírom. :
Szerintem nem igazán értetted, amit írok. (Az első fele a mondandódnak nem is igazán értem, hogy mire vonatkozik) Arra gondoltam, hogy pont a német példa mutatja, hogy a bevándorlásnak nem kell problémának lennie, mert náluk (az a baj, hogy keveset láttam belőle ahhoz, hogy tudjam miért) működik az integráció. Egyébként az tény, hogy elsősorban a muszlim/arab népesség hajlamos a saját kultúráját védeni és ráerőltetni a befogadó országra, de sztem minimum említésre méltó, hogy a németek egy jelentős ilyen kisebbséggel feszültségmentesen együtt tudnak élni.ALEXDP írta: Nem feltétlen jó dolog ez, és főleg nem feltétlen követendő a német példa, ráadásul Németország ilyen szempontból roppant kényes helyzetben van, bizonyos múltbéli okokból, ha úgy tetszik, nem biztos hogy van más választásuk.
Ha pedig ez, mint írod is, majdnem globális probléma, akkor lehet hogy a bevándorlás tényével van a gond, és nem a bevándorlók integrációs kísérletének a módjával.
nekem erről dobhatnál egy pü-t, kíváncsi lennék, kösziCapon:
Jót mosolyogtam, köszi!
Annyit még megjegyeznék, sugallva ezt-azt, hogy a jobban jársz rész egyéb infok után világossá vált, az említett "urak" nem feltétlen a bűnözőktől féltve mondták amit mondtak, ha ez így érthető...
Ha nem akkor Pü-ben szívesen leírom. :
Szerencsére pl Castiel is így látjasocio66 írta:Bob, már megint nem a valóságról beszélsz, hanem valami álomvilágról, amit csak te látsz.
soha nem fogom megérteni a gondolkodásod.
Nem feltétlen jó dolog ez, és főleg nem feltétlen követendő a német példa, ráadásul Németország ilyen szempontból roppant kényes helyzetben van, bizonyos múltbéli okokból, ha úgy tetszik, nem biztos hogy van más választásuk.sjd írta: Azon kezdtem el gondolkodni, hogy az USAtól Nagy-Britannián át Franciaországig mindenki a bevándorlási problémáktól hangos, csak a németek nem. Az arabok náluk nem robbantanak, nem mennek az utcára tüntetni és szemmel láthatólag semmilyen feszültség nincs abból, hogy a lakosság nagy hányada bevándorló. Szóval sztem nekünk, de az egész nyugati világnak is van mit tanulnia a németektől integráció terén.
Bob, meg ne haragudj, általában hiszek az emberi jóságban, és az egyenlőségben is, az "egyenlőbbségben" viszont nem. Fura nekem hogy te itt élsz és így látod(félre ne érts tiszteletben tartom a véleményed),Bob_Marley írta:1;Nincs rá "bizonyítékod" hogy állítólagosan hány százalékcsababarca írta: Bocs Bob,tényleg nem ide illő,de az esetek 95%ban ezeket a lopásokat meg egyéb cselekedeteket kisebbségi követi el. ezt nem lehet elvitatni,ezek tények.
Az meg hogy elkapják,abban sem bízok. kismillió ilyen van, "nincs rá kapacitása" a rendőröknek,plusz pénz se jön be az ilyenből nekik. Szóval még érdekükben sem áll munkát beleülni egy ilyen ügybe.
2;Mi köze van egy bűnténynél annak hogy az elkövető milyen etnikumhoz tartozik???
3;Miért kell ezt kiemelni, hogy cigány vagy nem cigány??Ő is magyar állampolgár csak más nemzetiségű
Rendőrös részre amit írtál viszont sajnos igaz, nem nagy titok hogy lehetne jobb is a közbiztonság.
És el is kapták.
Abban igazad van, hogy ebből helytelen (és nincs is értelme) kiindulni, de ugyanakkor miért kéne elhallgatni vagy szándékosan nem megemlíteni?Bob_Marley írta: 2;Mi köze van egy bűnténynél annak hogy az elkövető milyen etnikumhoz tartozik???
Csak tudod Bob, a cigányoknak mindent szabad...10ből 9 ember azért utálja őket, mert előidézték...rasszizmus? Könyörgöm...10ből 9 fehér ember nem rasszista, a kisebbség áll hozzá mindenhez úgy, hogy ha valamit nem szabad, akkor csak azért, mert ő kisebbség...ha akármilyen bűntény történik, nem lehet őket megbüntetni, mert hát ők cigányok, ártatlan kisebbség...közben meg...lehet, hogy te így látod, más meg máshogy, én a saját tapasztalataimat írom le...van ismerősöm, aki a szemem láttára lopja a fát, majd amikor elkapják, akkor meg elkezd üvölteni, hogy persze, azért mert ő cigány, neki semmit sem lehet...az anyád...körbekerítenek az utcán, kedvtelésből ütnek-vernek, ha feljelented, a rendőrség nem csinál semmit, mert cigány, nem lehet bántani őket...lassan ott tartunk, hogy az övék az ország. És nem mi nem akarjuk őket befogadni, hanem ők nem akarnak magyarok lenni! Ez a lényeg. Mondja ismerősöm is, hogy na a rohadt magyarok, szegény cigányoknak semmi sem jut, de akar a fene magyar lenni, ő nem magyar, ő cigány...kérdem én, akkor mi a fenét keres Magyarországon, az ilyet miért hívjuk magyar embernek? Kifordul a belem ezektől...Bob_Marley írta:XIII. kerületben nőttem fel, nem éppen jó környéken.
Viszont tényleg helyesen nem itt vannak ennek a helye (megjegyzem máshol sem ezzel kellene foglalkozni) és pártatlan a "vita". Egyszerűen mikor ezt "szajkózza" valaki hogy így a cigány úgy a cigány, akkor felrobbanok a dühtől, mert semmi köze nincsen egy bűnténynél hogy az illető éppen kínai, cigány, fekete, vörös hajú vagy kék szemű.