Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2012.12.05. 13:38:33

MQuC írta: Plusz ez lesz az első csapata, ahol nem alkot "maradandót" . Persze nyert király kupát és bajnokságot, csak azért ez az előszeléhez képest már gyenge.
Azért csak óvatosan a jelzőkkel. Ennek a szezonnak még egyáltalán nincs vége, a Real (tehát Mourinho is) minden sorozatban áll még, semmit nem vesztettek még el. Ha a bajnokság nem is nekik áll most, egy BL serleggel azért még alkothatnak maradandót. A címeket a szezon végén osztják, addig felesleges mérleget vonni.
barca99
Llegenda del Barça

2012.12.05. 13:30:43

A SportTV FB-oldalán lehet szavazni az utóbbi évek legjobb Klasszikusaira, a hat legnépszerűbbet év végén leadják. A listán van a Ronaldinho-tapsolós 0-3, a 3-3 Messi mesterhármasával, a 2-6, az 5-0... :) Akit nem zavar, hogy az alkalmazás (az összes többi ilyenhez hasonlóan) hozzáfér minden adatához, az összeválogathatja a klasszikus Clásicókat. :)
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.05. 13:06:32

MQuC írta:Ugyan azt írtuk le szerintem. Hogy nem ő a főnök és ezt nem tudja feldolgozni.
De én abban igazat adok Mourinho-nak, hogy nem lehet úgy dolgozni, hogy ő mást akar és az elnök is. Ez nem annak a kérdése, hogy "el van telve magától". Kevés edző tudja feldolgozni, hogy valaki, aki alapvetően nem ért hozzá, állandóan belepofázik a munkájába és elrontja azt, és alapvetően nem kap bizalmat. Nem sokan tudnak megmaradni így ebben a helyzetben (talán Mancini a kivétel, de ő addig nem is lesz frusztrált, amíg jönnek az eredmények). Egy elnöknek az edző mellett kellene kiállnia a játékosokkal szemben. Ha CR-nek sírni kezd a szája, akkor az edző megy, nem páros lábbal rúgják ki, mint mondjuk tették azt Ibrával. Ha pedig az edző egy arrogáns pötsch, és ez baj, akkor alapból nem kellett volna szerződtetni, nem? Ez is csak Madridban van, hogy Perez meglepetéssel konstatálja, hogy Mou hadakozik a sajtóval.

Sztem ez az egész rendszer baja, hogy az elnökök semmiféle kreatív szabadságot vagy bizalmat nem adnak az edzőknek, kb. azt éreztetik velük, hogy "te vagy a vészmegoldás a következő Vicente del Bosque-ig, úgyhogy radikális változtatásokat ne eszközölj, ha lehet". Az mondjuk elképzelhetetlen, hogy egy olyan helyzet álljon elő, mint Guardiolával 2008-ban.
Úgyhogy ez probléma sztem végül is független attól, hogy Mou személyisége végül mennyire adott okot arra, hogy a jelenlegi szituáció kialakuljon.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2012.12.05. 12:28:16

Ugyan azt írtuk le szerintem. Hogy nem ő a főnök és ezt nem tudja feldolgozni.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.05. 11:54:50

MQuC írta: Ráadásul a Realban mostanában csak sztárok játszanak, akik egyéniségek és nem csapatban jók.
Ezt azért furcsa így olvasni azok után, hogy Mou szándékosan mindenféle Khedirákkal töltötte fel a csapatot Robben meg Sneijder helyett. :D
MQuC írta: A fegyelmet sem tudja fenntartani valószinűleg, mert a Realnal sosem az edző volt a főnök. És ezt ő nem is tudja elviselni.
Ez is érdekes, mert idáig meg pont azt szajkózta mindenki tőlünk, hogy mekkora alja dolog már, hogy Perez mellett az edzőnek nincs beleszólása semmibe és csak arra tartják, hogy az elnök aranylabdásait játszassa.

Szóval sztem az igazság valahol a kettő között van, megértem Mourinho-t is, ha pl. a Chelsea-s teljhatalma után kicsit idegesítette, hogy megkötik a kezét, de ugyanakkor tisztában kell lennie a hierarchiával. Ehhez viszont két fél kell, és pl. ezért működik jól a Barcánál.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2012.12.05. 11:28:18

Mou szerintem már annyira el van telve magától, hogy azt sem tudja mit cselekszik. Kakát is lehozza 70 perc után, holott alig játszik. És úgy, hogy ő a CSK.

A fegyelmet sem tudja fenntartani valószinűleg, mert a Realnal sosem az edző volt a főnök. És ezt ő nem is tudja elviselni. Plusz ez lesz az első csapata, ahol nem alkot "maradandót" . Persze nyert király kupát és bajnokságot, csak azért ez az előszeléhez képest már gyenge.

Ráadásul a Realban mostanában csak sztárok játszanak, akik egyéniségek és nem csapatban jók. Úgy értem, Zidane, Figo, Raúl korszak csapata intelligenciában is felvette a versenyt bárkivel, így megértették hogy nem magukért hajtanak csak. Ez azóta egyre kevésbbé látszik. Csak olykor olykor tűnik fel, de mintha már nem tudna nagyon hatni senkire. Persze nem játszanak rosszul, nem azt mondom, csak talán még így is kicsit kevés.
Kép
salas9
Entrenador del Barça

2012.12.04. 22:37:37

bence-barca írta:Főleg Realosoktól kérdezném, de ha Barca s tudja, akkor ő is válaszolhat.
Hogy hogy Kaká a cséká Ajax ellen? :-k
No nem is az a "baj", de mondjuk azt hinném Cé vagy még Benz is előbb kapná meg.
Az semmi. Legvégén Pepén volt a karszalag :twisted:
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.12.04. 22:34:19

Főleg Realosoktól kérdezném, de ha Barca s tudja, akkor ő is válaszolhat.
Hogy hogy Kaká a cséká Ajax ellen? :-k
No nem is az a "baj", de mondjuk azt hinném Cé vagy még Benz is előbb kapná meg.
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.12.03. 18:45:14

A dupláért sorry de ha már belekezdtünk ebbe a Mou kiállt a nép elé témába,odaát egy modi fogalmazta meg ezt úgy,hogy jobban talán nem is lehetne :wink: :

"Mou nem hülye, így nagyon jól tudja, hogy Madridban a meccs előtt a szurkolók a törzshelyükön iszogatnak és eszik a tapast a 22 órás kezdés előtt. Bolondok lennének felhagyni ezzel a szokásukkal, még Mou sem akkora ember, hogy ezt elérje. Egyébként ha szükségét érzik a meccsen is is kinyilváníthatják a véleményüket. Nem kell ahhoz a szokásos 10 percnél előbb érkezni.

Az a 3000 valami eltévedt turista lehetett, akik úgy gondolták, hogy mindent látni akarnak, ha már egyszer elmehetnek a Bernabeuba. Valszeg ők még a jegyszedőt is megtapsolták örömükben."
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.12.03. 13:29:17

Egyébként nevetségesnek tartom ezt,hogy kiment a Bernabeu gyepére,hogy amolyan Jézus Krisztusos eljárással ítéljen róla a nép,pláne,hogy 3000 néző előtt tette ezt,nem hiszem,hogy így teljes körű képet kap a saját megítéléséről,a spanyol-portugál ellentét egy nagyon is létező dolog,mi sem jobb példa erre annál,hogy X.Alonso multkoriban lenyilatkozta : "Nem vagyunk barátok,de tiszteljük egymást" (ez a csapattagok viszonyáról szólt spanyol-nem spanyol szekció) ürülék van a palacsintában,ami nagyrészt Jo5énak köszönhető,és a játékuk,vagyis inkább a TAKTIKÁJUK tényleg nem méltó az évszázados múlthoz. Szerintem egy Real Madrid többet ér,mint amennyi kupát aktuálisan megszerez,van egyfajta identitása a klubnak,és nem hiszem,hogy ezt megérte dobni egy bajnoki címért :roll: és szerintem erről az igazi madridisták is így vélekednek odakünn.
recrea
Llegenda del Barça

2012.12.03. 13:08:22

Elég cifra videókat találni Ramos és Costa tevékenységéről, egyik sem különb a másiknál, adott pillanatban mindkettőre a sportember ellentétes jelzője lenne az illő. Ezek alapján kb. 10-10 meccset érdemelnének.

Én csak azt nem értem, h miért nem merik a bírók ott és akkor büntetni a játékosokat. Komolyan mondom, az első kakaskodásnál mondanám: "Uraim, indulhatnak zuhanyozni, köszönöm a részvételt." Ezzel a saját dolgukat is megkönnyítenék, nem kéne fegyelmezni őket egész meccsen. Ráadásul évek óta csinálják ezt.

Barcásoknál is megvetem ugyanezt, következetesen fel kéne lépni ezek ellen, nem sportpályára való jelenetek. Elismerem Messi fejelésénél, köpésénél is azt, h undorító szokás és büntetést érdemel.

Visszatérve a Realra, elegük van abból a klub körüli embereknek, h a média minket tol, a szakemberek nyalnak, a marketing mennyire eredményes a Barcánál. (Elismerem az igazságot a dologban, de a hiszti körülötte már nagyon unalmas.) Komolyan szeretnék erről egy madridistát megkérdezni, h akkor a következő mégis mi a túró: az évtizedek alatt saját maguk és mások (média) által használt kifejezések: királyi gárda, úriemberek klubja, habfehér klub, galaktikusok, a klub, ahol mindig a legjobbak és legnagyszerűbbek játszanak (khm...jelenleg a Barca), ezek mind-mind bevett és a köz által elfogadott jelzők a Reallal kapcsolatban.
Kérdezném, ezek nem a médiának meg a saját marketingnek köszönhetőek. Más kérdés, h az utóbbi időben visszanyalt a fagyi, mégsem olyan szép a menyasszony, kiderült ugyanis, h ezek a kifejezések nem állják meg a helyüket, ferdítések, hamis képek. Ezért van most mindenki rászállva a Madridra.
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.12.03. 12:50:42

Mou témához adnék egy érdekes adalékot,aki nem olvasta az meg fog lepődni sok dolgon,aki már olvasta annak nem kell még egyszer :wink: úgy gondolom hasznos lehet megérteni,hogy milyen is ő valójában,és ennél jobb jellemrajz nem hiszem,hogy született róla,egy időben (Riijkaard után) felmerült,hogy ő is jöhet,az okok amiért nem ő került hozzánk :

"Idén januárban jelent meg Graham Hunter „Barça: The Making of the Greatest Team in the World” című könyve. Hunter a műben nem kevesebbre vállalkozott, mint megkísérli bemutatni, hogyan zajlott végbe a futball forradalma a katalán óriásklubon belül. Sajnos a könyv nincs a birtokomban, viszont találtam egy exkluzív kivonatot arról, hogyan került közel José Mourinho a klubhoz Pep Guardiola uralkodása előtt.
Közel került, de nyilván mindannyian tudjuk, hogy végül nem rá esett a választás, a hajtás után pedig az is kiderül, hogy miért. Az ok érdekes, de nem meglepő.
2008 elején Frank Rijkaard edzői pozícióját veszély fenyegeti, Txiki Beguiristain sportigazgató és Marc Ingla alelnök számba veszik a lehetséges jelölteket. Egy bizonyos José Mourinho jelenleg éppen munkanélküli, ő áll a lista élén, találkozót egyeztetnek Lisszabonban.
„Mourinho zseniális bemutatót készített, amiből kiderült, hogy pontosan értette az előttünk álló kihívásokat. De nem csak a probléma felvázolása volt tökéletes, kiváló koncepciót is adott nekünk arra, hogyan végezné el a szükséges módosításokat. Normális körülmények között az anyag és az ember annyira meggyőző volt, hogy azonnal munkát ajánlunk neki. De ahogy haladt előre a beszélgetés, egyre kevésbé éreztük biztosnak magunkat” – mesél Txiki Beguiristain az eseményekről.
Ingla is megerősíti őt: „Volt egy pillanat, amikor azt mondtam neki: José, az a probléma veled, hogy túl sokat szerepelsz a médiában, és túl agresszívan kezeled a közvéleményt. Az edző alapján alkotnak képet a klubról és ez a felfogás nem illik a Barcelonához.” Azt felelte: „Tudom, de ez az én stílusom és nem fogom megváltoztatni. Emlékezz csak Van Gaalra. Az első időszakában önmagát adta és sikeres lett. De amikor másodszor visszatért, olyan lett, mint egy „anya”. Megváltoztatta a stílusát és kudarcot is vallott.”
„Összefoglalva a látogatásom Josénál alapvetően pozitív képet adott. Világos, hogy tud nagyon kellemes lenni, egy nagyon szimpatikus és kedves srác. De minél többet beszélgettünk, annál inkább rájöttem arra, hogy nem lesz képes kilépni a „Number One” szerepkörből, ráadásul képtelen másokat hallgatni és meghallgatni. A beszélgetésünk során legalább 90 %-ban végig ő beszélt.” – folytatja Ingla a visszaemlékezést.
Végül ez lett a kulcs. Ingla és Txiki egyre inkább azt érezte, hogy José nem hajlandó meghallgatni senkit, meggyőződése, hogy a tárgyalópartnerei nem tudják a helyes utat, csak ő. A vezetők szerették volna megértetni vele, hogy a testület ragaszkodik a visszafogottabb média megjelenéshez, de Mourinho úgy érezte, eleget letett már az asztalra ahhoz, hogy ne szóljanak bele a munkájába. Ragaszkodott ahhoz, hogy teljhatalmat kapjon a csapat irányításában és ahhoz is, hogy „korbáccsal tegyen rendet a klubnál”. Az elképzelése jó volt, az elvárásai világosak, azonban nem tudta azt, hogy Ingla és Txiki tarsolyában ott lapul még egy adu ász. A beszélgetés során egyre inkább meggyőződésük lett, hogy Guardiola lesz az ideális jelölt az edzői székbe. Mindketten elhagyták Portugáliát azzal, hogy még egyeztetnek a kérdésről. Mindketten tudták, hogy a csapat trófeákat nyerhetne Mourinhoval, de azt is, hogy néhány hónap után elüldözné őt a népharag.
Txiki nem tudta elképzelni Mourinhot, tudta, hogy a klub nem akar hetente agresszív szavakat hallani a médiában. Mi több, úgy érezte, hogy a Barça megpróbálja felépíteni az ellenfél tiszteletét, méltósággal viselni a kudarcokat és ezek a törékeny fogalmak pillanatok alatt semmivé lennének, ha a portugál kapná a megbízást. Több mint egy klub? Txiki úgy érezte, José azt gondolja magáról, ő az, aki több mint a klub. Biztos volt abban, hogy Mourinhoval a csapat trófeákat nyerne, de abban is, hogy rövid életű lenne a siker. Rövid életű és kétséges is. A Barcelona egy nemzetközi márka, ami magába foglal számos immateriális javat is, önmagában nem csak a díjakról szól. Egyre biztosabban érezte, hogy a sociókban ellenérzéseket ébresztene José személye.
Ferran Sorian a klub akkori általános igazgatója leírja a hangulatot, amikor Ingla és Txiki visszatértek Portugáliából. „Úgy vélték, hogy Mourinho kiválóan felkészült. Végignézték a bemutatóját, több órát beszélgettek vele, és úgy jöttek el, hogy nem ő lesz a mi emberünk. Megkérdeztem: miért? Ingla annyit mondott: egyszerűen nem kedvelem őt. Txiki ennél ésszerűbb volt, ő azt felelte: Mourinho jó lenne, de annyi problémát okozna, hogy nem éri meg
Az írás bizonyosságot ad, de az ok nem meglepő.
"
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.12.03. 12:47:02

Mezner2 írta:a fehér balett nevű mókát meg 3éve gyalázzák és erőszakolják meg kegyetlen módon :lol:
Legnagyobb jó indulattal is utoljára fehér balett 2005-06-os szezonban volt.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Motaro
Jugador del Barça

2012.12.03. 12:20:47

S.Agüero írta:Tiszta szánalom amit a Marca leművel. :lol:
http://www.marca.com/deporte/futbol/tro ... imera.html
Messinek nem írtak be csak egy gólt, persze tavaly Ronaldonak oda kellett írni Pepe gólját. :roll:
Meg a sok PS-os kép, hogy les vagy sem. Vicc.
Az milyen már, hogy Ronaldo-t csak "Cristiano"-nak becézve szerepeltetik :-)
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.12.03. 11:51:19

albicelesteX írta:Tottit ilyenért valamelyik világeseményen eltiltották...ha jól emlékszem...a Spanyol szövetség nem fogja...efelől senkinek ne legyenek kételyei...
EURO 2004,a dánok elleni meccs után,4 meccset kapott az ugyanilyen megmozdulásért :? :? Szerintem sem fogják eltiltani,de attól még ismét adtak egy jó nagy pofont az úriemberek klubja nevű illúziónak :D a fehér balett nevű mókát meg 3éve gyalázzák és erőszakolják meg kegyetlen módon :lol:
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.12.03. 11:47:15

REMY írta:
Alexander Mahone írta:Hegyi Iván annyira elfogult a Barcával, és annyira húzza le a Realt hogy már nekem ég a pofámon a bőr. :oops: Pedig elvileg valami nagy madridista...
ezt azért jó hallani :wink: ritkán hallok ilyet egy barcástól.
Az ilyen Hegyi félék, amúgy a legirritálóbb személyiségek... és tök mind1, hogy milyen csapatnak szurkolnak. Ellenszenves stb stb
Remy, szerintem az értelmesebb többség itt így gondolkodik, csak nem megyünk házhoz a pofonért, ha érted mire gondolok :) Azt én sem szeretem, amikor a Realról beszél, mert felnagyít egy csomó dolgot feleslegesen, túloz, elfogult. Szerintem is hentes Pepe (már bocs, most ebbe ne menjünk bele) és nem úr módján viselkedik az edzőtök, illetve volt ettől sokkal, de sokkal szebb focit játszó és szimpatikusabb csapat Madridban, de az ahogy ezt ő egy tv-ben kommunikálja, nem igaz, túlzás. Amikor a spanyol válogatottat, vagy a Barcát dicséri, abban azért több az igazság, mint a nem igaz állítás, de ott is van, mikor túloz. A felfogását viszont szeretem a tekintetben, hogy díjazza a technikás focit, az erőfutballal szemben.
albicelesteX
A Vadász

2012.12.03. 11:37:14

Tottit ilyenért valamelyik világeseményen eltiltották...ha jól emlékszem...a Spanyol szövetség nem fogja...efelől senkinek ne legyenek kételyei...
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.12.02. 20:35:55

Istenem.. ezek a hülye kifogások... :roll:

Mindenki tudja, h UNICEF!!

(amúgy viccen kívül, minden madridista panaszt , kifogást meghallgatok (mert azért tényleg van, h jogosan beszélnek, ugyanúgy, ahogy nekünk is szokott lenni), de az Unicefezéstől hányok. Soha senkinek nem jutott ez eszébe, erre mikor Mou kimondta, mindenki egyből elkezdte hajtani ezt. Ez tényleg egy nagyon szimpatikus gesztus a Barca tól és ha ezzel próbálnak mocskolódni, elkap a hányinger. Bírózzanak v akármi, de az Uniceftől különösen kitudok akadni...)
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.02. 15:37:10

csababarca írta:
visca el barca írta:
most akkor nem az van, hogy csak azért vezetjük a tabellát, mert nekünk mindenki lefekszik? :shock:
te nem tudtad,hogy azért vezetünk csak,mert a magyar Sport tv minket favorizál,ez az egyetlen oka?! :wink:
Te jó ég, akkor az UEFA, NASA, SETI hátszél mind hazugság volt? :shock:
Pedig én azt hittem, hogy amiatt nyerünk
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.12.02. 15:32:18

S.Agüero írta:Tiszta szánalom amit a Marca leművel. :lol:
http://www.marca.com/deporte/futbol/tro ... imera.html
Messinek nem írtak be csak egy gólt, persze tavaly Ronaldonak oda kellett írni Pepe gólját. :roll:
Meg a sok PS-os kép, hogy les vagy sem. Vicc.
Igazából azt nem értem, hogy a Marcasok írják ki a gólt, hogy kirúgta. Ha 5-ször nem írták ki, hogy Messié a gól, akkor egyszer sem.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.12.02. 15:29:36

visca el barca írta:
most akkor nem az van, hogy csak azért vezetjük a tabellát, mert nekünk mindenki lefekszik? :shock:
te nem tudtad,hogy azért vezetünk csak,mert a magyar Sport tv minket favorizál,ez az egyetlen oka?! :wink:
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
visca el barca
Presidente del Barça

2012.12.02. 15:24:39

lui1698 írta:Egyébként veb, megnyugodhatsz az atletico ellenünk úgy fog játszani, mint ha vért vedeltek volna, mennek minden labdáért, 30-ról ficakba ollózznak mindent stb.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.02. 15:13:58

recrea írta:Őőőőőő....ezt a jelenséget nem úgy hívják, h CSAPAT?! :lol:
Nem tudom, a többieket nem nagyon ismerem, Messi-t tudom, hogy van meg Chxsavi de más... passz.

Egyébként veb, megnyugodhatsz az atletico ellenünk úgy fog játszani, mint ha vért vedeltek volna, mennek minden labdáért, 30-ról ficakba ollózznak mindent stb.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
recrea
Llegenda del Barça

2012.12.02. 15:08:42

lui1698 írta:
visca el barca írta:ugyan már. mindenki tudja h messi csak azért jo jatekos, mert erős kp van mögötte, és ukázba van adva, h csak neki lehet passzolni... :lol:
Ja, igen a csapat Messi nélkül semmit nem ér, viszont Messi meg sehol nem lenne ha nem ilyen kp. lenne mögötte. :-k :D
Őőőőőő....ezt a jelenséget nem úgy hívják, h CSAPAT?! :lol:
Válasz küldése