Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
lehet tavaly jó volt, de idén a létező legnagyobb alibit mutatja be! állandóan a védők mögött bujkál, megjátszhatatlan, nincs két jo meccse egymás után. én már mikor megvették is azt mondtam, hogy ő kevés egy madridba. akárcsak di maria. szerintem a tavalyi év volt az nekik amikor minden összejött (kicsit olyan mint a mostani nekünk). az meg hogy ennyire visszaestek egyértelműen jo5é hibája. lehet fogni a nyári túrázgatásra meg miegyebekre de felesleges. megszerzik a vezetést és máris bekkelnek. cserék egyáltalán nincsenek, marcelo-coentrao, benz-higu, meg előre a csoda modric, akit világmegváltóként vártak, ehelyett alig alig kezd, ráadásul 2 meccset nem bír zsinórba (azért ez mókás egy olyantol aki X évet lehuzott a pl-benLG írta:Daffy, ahogy láttam lejjebb nagyon lehúzta Özilt, pedig sztem kiváló játékos, a tavalyi sikerek egyik kulcsa ő volt. Az ő rossz formája az egyik ok lehet a Real gyengeségére.
Ezt hasonlóan gondolom. A tavalyi Real játéka nekem pl. tetszett, magabiztosan végig is verték a mezőny nagy részét, lőttek egy rakat gólt is mellé. Azt hittem, hogy idén még jobbak lehetnek, még jobban összeérnek, a fiatal játékosaik fejlődnek, + az új igazolásoknak köszönhetően. Ehhez képest meg nyomokban sem látni a tavalyi játékot. Először azt hittem, hogy csak beragadtak a rajtnál, de már december van, és még most sem sikerült kijönni a gödörből.mess2009 írta: -Murinho bármily prosztó, azért a Madriddal létrehozott valami olyasmit ami igenis korszerű, rendkívül hatékony, és alkalmasint igényes foci: a támadásokat felgyorsítva keverte kreativitással, a hosszú indítások és rámozdulások, a labda nélküli beindulások és pontos mélységi passzok, a hatékony pontrúgások, mind mind gyilkos fegyverek! az, hogy most kicsorbult az élük - sok mindentől függ nyilván.
- magam egyébként inkább afelé hajlok, hogy ha nem megy a Ligában, nem fognak megtáltosodni a BL-ben sem feltéve, hogy nem orvosolják a gondokat, akkor pedig a bajnokságban is javulni fognak.
Így van,lényegében ugyanaz az ereje,és a hátránya a Real Madrid CR függésének,és a Barca Messi függésének, a különbség abban van,hogy Messi együtt nevelkedett a csapattársaival pisis kora óta,így ők könnyebben alkalmazkodnak,és játszanak alá Messinek (mivel ez gondolom már a korosztályos csapatokban is így volt) mint CR csapattársai,épp ezért is működik olajozottabban a gépezet nálunk,meg nyílván mert hosszú évek óta ugyanazt játsszuk.daffy írta:ez szerintem a taktikából fakad. egyrészt cé megteheti,hogy 20at lő kapura meccsenként és minden szabad az övé. másrészt meg kell tennie,mert benzema nincs formában,higuain olyan,amilyen. özil és di maria pedig sosem voltak világmegváltó spílerek.
ez szerintem a taktikából fakad. egyrészt cé megteheti,hogy 20at lő kapura meccsenként és minden szabad az övé. másrészt meg kell tennie,mert benzema nincs formában,higuain olyan,amilyen. özil és di maria pedig sosem voltak világmegváltó spílerek.Mezner2 írta: Ezzel sem értek egyet,megdöbbentő lesz amit mondok,és kb. senki nem fog vele egyetérteni,de úgy érzem,hogy kizárólag a CSAPATJÁTÉKOT figyelembe véve,CR hátráltató tényezője a Madridnak,a görcsös akarása,a lehetetlen szögből eleresztett lövései,az,hogy sokszor már az is görcsösséget ébreszt benne,hogy egy csapattársa gólt szerez,az nem használ a csapatnak,Mou nyilatkozatáról akkor már nem is beszélek,hogy kiemelte,hogy CR jó meccset hozott,de a csapat egy rakat fos volt,szted ez,hogy csapódik le,egy amúgy is egokkal teli közösségben? mennyire lehet ez bomlasztó erejű?
Amúgy mikor tavaly,vagy azelőtt 1,5 hónapig nem volt CR sokkal szebb és eredményesebb játékot mutatott a Madrid.
A Messi-s résszel részben egyetértek
Ezzel sem értek egyet,megdöbbentő lesz amit mondok,és kb. senki nem fog vele egyetérteni,de úgy érzem,hogy kizárólag a CSAPATJÁTÉKOT figyelembe véve,CR hátráltató tényezője a Madridnak,a görcsös akarása,a lehetetlen szögből eleresztett lövései,az,hogy sokszor már az is görcsösséget ébreszt benne,hogy egy csapattársa gólt szerez,az nem használ a csapatnak,Mou nyilatkozatáról akkor már nem is beszélek,hogy kiemelte,hogy CR jó meccset hozott,de a csapat egy rakat fos volt,szted ez,hogy csapódik le,egy amúgy is egokkal teli közösségben? mennyire lehet ez bomlasztó erejű?daffy írta:félreértés ne essék,messi nélkül is európa elitjében lenne a barca,de..!
a világ legjobb játékosát kivenni egy olyan rendszerből,ami rá épül és kis túlzással azon áll vagy bukik,hogy jó napja van-e.. hát,húzós lenne. természetesen vannak meccsek,mikor a többieknek is összejön,aminek össze kell,de ebből van kevesebb.
ha cr-t kiveszed a mostani realból,akkor ott is összedől a világ,mert ott jelenleg csapatjátékról nem lehet beszélni,az egyéni villanások döntenek 80-90%ban. és az ugye nagyrészt cunci.
Bíznak az Atletico-ban, hogy megszorongatnak minketMezner2 írta: 2.Ehhez kapcsolódva,hogy ennyire bíznak a BL-ben,az miért nem jut eszükbe,hogy ha ők elengedik a bajnokságot,akkor februártól már mi is CSAK A BL-re koncentrálhatunk,mivel addigra lényegében megnyerjük a LIGA-t,és mivel egyértelmű melyik a jobb csapat,így duplán fingatjuk meg majd valszleg őket,ez odaát komolyan senkinek nem esett még le?![]()
Azzal azért ugye kalkuláltál, hogy Messi nélkül is még 11 emberrel játszanánk?fcbarca78 írta: Messi nélkül sztem most 2 ponttal a reál mögött lennénk. Tényleg számoljátok össze azt h hány gólt, és gólpasszt ad, és mellette a góloknákl hányszor indul róla a támadás ( egy csel, 2 védőt átver vele, emberfölényes szituáció, amit a többiek megcsinálnak)
Az utolsó mondatoddal egyet értek, de a többivel nem teljesen. Nem mérhető le, hogy mennyivel esnénk vissza Messi nélkül, mert nyilván ha ő nem lenne, teljesen át lenne szervezve a játék. Nyilván nem lőnénk annyi gólt, mint vele, de a góljainak egy részét mások átvállalnák.fcbarca78 írta:teljesen igazat adok duffynak
Messi nélkül sztem most 2 ponttal a reál mögött lennénk. Tényleg számoljátok össze azt h hány gólt, és gólpasszt ad, és mellette a góloknákl hányszor indul róla a támadás ( egy csel, 2 védőt átver vele, emberfölényes szituáció, amit a többiek megcsinálnak)
Én durvább számot mondanék: sztem a gólok, gólt érő helyzetek 70-75%-ában benne van. Ne értsetek félre: Iniesta, Cesc óriási, busquets kiváló, puyol, piqué hihetetlen, adriáno - alba tökéletes, (xavi - gyenge, pedro-alexis - gyenge) , szval a csapat óriási, de messi nélkül statikus lenne, még cesc és iniesta kreativitása ellenére is statikus. Jó csapat lennénk akkor is, de nem magasan évek óta a number one
Jelen pillanatban én sem, de tavaszra sok minden változhat. Mi vagyunk a favoritok a BL-ben is bárki ellen, de azért vannak olyan csapatok, akik ha nagyon jó meccset hoznak ellenünk, mi pedig nem játszunk jól, akkor ki ejthetnek minket, és a Madridot is ilyennek tartom, persze nem a jelenlegi formájukat tekintve.Mezner2 írta:Persze,tudom,hogy a BL-ben elég egy rossz meccs is,de valahogy a Chelsea ellen a szerencse mellett,a tűz is hiányzott a csapatból,ami idén meg van,én nagyon bízok bennük most,és nem elsősorban a pontjaink,hanem a mutatott játék miatt,ennek ellenére a Real egy kiváló csapat,de a hozzáállásuk miatt gyakorlatilag semmi sanszot nem adnék JELEN PILLANATBAN,nekik ellenünk.LG írta: Tavaly ugye a Chelsea sem bizakodhatott nagyon, mégis tudjuk, hogy mi lett a vége, szóval szerintem egy kicsit szerényebb hozzáállás kéne.
Daffy :
Igaz,hogy Messi az elsőszámú gólfelelősünk,de biztos vagyok benne,ha Messi kidőlne ne adj isten,akkor a helyébe lépne Villa,vagy Pedro,remélem nem gondolod,hogy elfelejtették,hogyan kell gólt lőni,egyszerűen Messi miatt hátul vannak a hierarchiában a csapaton belül,de ha nem lenne Messi 1-2 hónapig,akkor ha nem is olyan szinten mint az argentín,de elkezdené termelni a gólokat elől a három jó madár,nézzd meg Fabregas gól/assist mutatóját idén,vagy Xavi-ét,Villa is már 6 gólos,de Adriano is gyakran rezgeti meg a hálót,nem gondolom,hogy Messi nélkül kilátástalan lenne a helyzetünk.
nem tudom mennyire nézed a meccseket,de messi ad olyan labdákat,amelyeket a nagyanyám belőne,de a játékosok nem. villa nem tud labdátkezelni,pedro gólt lőni,alexis meg nagyjából mindent hoz,csak azt nem,amiért igazolva lett. messi ide vagy oda,nem rajta múlik,hogy átvesszük-e a bogyót,a kapusba rúgjuk-e,luftot rúgunk-e a védelemben,stbMezner2 írta: Daffy :
Igaz,hogy Messi az elsőszámú gólfelelősünk,de biztos vagyok benne,ha Messi kidőlne ne adj isten,akkor a helyébe lépne Villa,vagy Pedro,remélem nem gondolod,hogy elfelejtették,hogyan kell gólt lőni,egyszerűen Messi miatt hátul vannak a hierarchiában a csapaton belül,de ha nem lenne Messi 1-2 hónapig,akkor ha nem is olyan szinten mint az argentín,de elkezdené termelni a gólokat elől a három jó madár,nézzd meg Fabregas gól/assist mutatóját idén,vagy Xavi-ét,Villa is már 6 gólos,de Adriano is gyakran rezgeti meg a hálót,nem gondolom,hogy Messi nélkül kilátástalan lenne a helyzetünk.
Persze,tudom,hogy a BL-ben elég egy rossz meccs is,de valahogy a Chelsea ellen a szerencse mellett,a tűz is hiányzott a csapatból,ami idén meg van,én nagyon bízok bennük most,és nem elsősorban a pontjaink,hanem a mutatott játék miatt,ennek ellenére a Real egy kiváló csapat,de a hozzáállásuk miatt gyakorlatilag semmi sanszot nem adnék JELEN PILLANATBAN,nekik ellenünk.LG írta: Tavaly ugye a Chelsea sem bizakodhatott nagyon, mégis tudjuk, hogy mi lett a vége, szóval szerintem egy kicsit szerényebb hozzáállás kéne.
igen,tegnap. és előtte? messi a gólok felénél vagy assistot ad vagy maga lövi. egy meccsen ad 5-6 gólpasszt,de nincs aki berúgja. tello,villa,pedro,alexis nem góllövő. szép dolog,hogy cesc meg adrianó gólt lő,de na..Mezner2 írta: Ez mostani meccsen is látszott,hogy nem feltétlen van így,ha Messi nem talál be meccs elején,akkor is akadt eddig mindig valaki,aki átvállalja a szerepét,Adriano idén már háromszor is,Cesc is sokszor,de említhetném éppen Xavi-t is,és ha ez nálunk elmondható,akkor ismét megkérdem,miben bízik a Madrid,
Tavaly ugye a Chelsea sem bizakodhatott nagyon, mégis tudjuk, hogy mi lett a vége, szóval szerintem egy kicsit szerényebb hozzáállás kéne.Mezner2 írta:
Ez mostani meccsen is látszott,hogy nem feltétlen van így,ha Messi nem talál be meccs elején,akkor is akadt eddig mindig valaki,aki átvállalja a szerepét,Adriano idén már háromszor is,Cesc is sokszor,de említhetném éppen Xavi-t is,és ha ez nálunk elmondható,akkor ismét megkérdem,miben bízik a Madrid,akinek a második legeredményesebb csatárától,többet lőtt a mi jobb hátvédünk
Így van, nyilván mindenki csalódott lehet, hogy elment nekik a Liga, de innen már felesleges nekik erőltetni, logikus döntés csak a BL-ra koncentrálni. A 2. helyhez valószínűleg annyira nem kell nagyon megerőltetni magukat, szerintem a továbbiakban az Atletico majd szépen lemarad.Barcaforever írta:
Nekem is fura, ez a csak a Bl-t nyerjük meg kijelentés, de hát most mit álmodozzanak a Ligáról, az szinte biztosan elúszott nekik.
szerintem -13nál ezt meg lehet húzni. szemmel láthatóan nem bírják a srácok. a liga 90%át a padozókkal is meg kéne verni,nem hogy a kezdővel. hogy ez nem sikerült,abba ne menjünk bele. a szezon megmentésére egy esély van,a 10...Mezner2 írta: 1. Sokakban él még ez a fellengzős,nagyképű,pökhendi illúzió,hogy (odaátról idézve) : vannak jó csapatok….vannak nagyon jó csapatok…vannak kitűnő csapatok….és van a Realmadrid.
Kérdem én,ebbe a képbe,hogy fér bele az,hogy a Madrid mindenkori csapatkapitány és edzője kijelentse,hogy nem érdekli,ha 20-25 ponttal utánunk végeznek,csak a BL legyen meg. Hogy fér bele ez egy ilyen klub arculatába,hogy ilyen nyíltan vállalják,hogy csak egy fronton kivánnak harcolni? Az én szememben ez a középszerűség kezdetét jelenti.
nem,az oka számomra egyszerű. a barca messin kívül nagyjából gólképtelen és impotens. ha nem a betonkezdő játszik,akkor a csapat inog elöl-hátul. ebben a párharcban csak a barca veszíthet. a realnak kötelező a 2. hely és ezek után a bl is,ahonnan jelen helyzetben bármely csapat ellen sima kiesés lehet a vége sorsolástól függetlenül.2.Ehhez kapcsolódva,hogy ennyire bíznak a BL-ben,az miért nem jut eszükbe,hogy ha ők elengedik a bajnokságot,akkor februártól már mi is CSAK A BL-re koncentrálhatunk,mivel addigra lényegében megnyerjük a LIGA-t,és mivel egyértelmű melyik a jobb csapat,így duplán fingatjuk meg majd valszleg őket,ez odaát komolyan senkinek nem esett még le?![]()
ez egy pillanat,a klub nem igazán tehetett érte és ellene semmit3.Egy ekkora klub,hogy engedheti meg magának,hogy az edző felülbírálva a csapatkapitány akaratát,aki odaadja egy Real nevelésnek Adan-nak a karszalagot,magából kikelve követelje a saját kiskedvencének a karszalagot,és átrakatva rá
mourinho diktátori hatalmat kapott,bármit megtehet.4.Egy ekkora klub,hogy engedheti meg magának,hogy egy Pepe,nem csak,hogy játszik,de még CSK is lesz egy meccs erejéig??? hogyan???
az úriemberek klubja épp olyan szemfényvesztés,mint a több mint egy klub duma. ez is csak piszkos üzlet. mourinho szerintem már bepakolt. év közben nincs mozdítható edző. wenger seggét is töri a pad,de nem rúgták ki. löw és klopp remekül érzi magát. más meg nem kell.5.Egy ilyen tradiciókkal rendelkező klub,hogy engedhet meg magának egy Mourinhot a padon??? hogy fér bele,ez az úriemberek klubja képbe?
perez észhez tért és a mourinho támogatást én 99%-ban csak kommunikációs trükknek gondolom. biztosan megállapodtak,hogy legkésőbb év végén könnyes búcsút vesznek egymástól. kirúgni nem egyszerű,hiszen egy falcao-neymar szintű játékos árába kerülne.6.Egy ekkora klub,hogy engedheti meg magának,hogy olyan játékot játsszon,mint az angol kiscsapatok? Perez mikor tér vajh észhez?? ?Minden meccsük füttykoncertbe fullad,miért nem veszi a lapot?
Lemaradtál a múltkori nyilatkozatáról, ahol az volt a probléma, hogy a csapatnak 5 napon belül kétszer kellett játszaniasalas9 írta: Persze, ilyen szinten nem bírja az ember, hogy egymás után kétszer is kezdő...