Úgy érzem, elébe mehetek a döntnökök okainak (meg nekik is útmutatóul szolgál - ha eddig nem tudták volna):mess2009 írta:azon talán nem kellene meditálni, hogy az aranylabda egyéni, vagy csapat díj?!(lásd lejebb) mivel csapat még sohasem kapta. ennek a díjnak van egy szabály rendszere, aminek fontos eleme, hogy kik döntenek!! és milyen módon. ad.absz. az is természetes, hogy ott sem egységes, hanem többségi a döntés. nekünk marad, hogy egyetértünk , vagy nem. látszólag akadémikus amit mondok, de arra gondolok, hogy nem kell ennek a trófeának olyn kritériumokat lefedni amik nem tartoznak az elbírálás szabályai közé!! Cr. pl. biztosan veri Messit a 100m es síkfutásban, testmagasságban, az elhasznált zselé mennyiségben....stb. de ha az aranylabdát nem neki ítélik, akkor azt bizony bukta. mondhatnám, ez ilyen egyszerű.
az okokat majd (talán)megtudhatjuk a döntnököktől, vagy nem. akkor majd lehet találgatni.
Az Aranylabda az adott szezon legjobb játékosának jár.
Ezt nem én találtam ki, ez a hivatalos definíció.
Hogy a csapatok milyen sikereket érnek el, és hogy azoknak milyen jó játékosaik vannak...másodrangú témák. Nyilván, valamilyen befolyással bírnak, de a hangsúly a játékos teljesítményén van. Ezért írtam le, amit írtam: Messi volt a legjobb az idei szezonban is, ő nyújtotta a legjobb teljesítményt, és ezt "részleteztem".
1. Egyébként a csapatok megkapják a maguk elismeréseit díjak és pénz formájában is. Ha valamelyik csapat jól teljesít az EB-n, az megnyeri az EB-t, ugyanez igaz a bajnokságra, BL-re, akármire.
2. A nyertes csapatok játékosai meg birtokolják ezeket a címeket érmek formájában.
3. Ezen felül a játékosok is kapnak díjakat minden évben, lásd: EB legjobb játékosa, Aranycipő, egy-egy liga legjobb góllövője, stb.
Rengeteg díj van, amiből lehet válogatni...de az Aranylabda az idény legjobb játékosának jár.