Nem feltétlenül statisztikai oldalról szeretném megközelíteni, csak egyszerűen Messi látványosan többet csinál egy meccsen, mint CR. Ezért vettem bele a cseleket is, az assistokat, és azt, hogy irányítja is / alakítja is a csapatának játékát.bence-barca írta:CR azért szintén lőtt egy rakat gólt. Nyilván Messi többet, de ink Cé lőjön többet és nyerjünk mi bajnokságot. A csel az semmit nem ér, az felesleges. Meg ez a sokkal többet van játékban is inkább csak olyan indok, amit azért írsz, mert Messiről van szó, Cénél nem írnál ilyet, ha fordatva lenne a helyzet.Mikaos írta:Messi aranylabdáját CR-rel szemben mondjuk sokkal könnyebb megindokolni:...
Lássuk CR "érdemeit" Messi-hez képest:
...
Akkor marad 2-2 indok és ebből CR-é szerintem impozánsabb. Oké, hihetetlen mennyiségű gól, de elvileg a megnyert kupáknak kéne számítani nagy részben, ill azoknak a tekintélyének...
Messi nemcsak egy gólvágó, CR "csak" az. Szerintem ez egy lényeges különbség. De nemcsak CR-rel szemben.
Amióta Cannavaro megnyerte az Aranylabdát, én nem akarok még egyszer úgy tekinteni erre a címre, hogy a csapatteljesítménynek ekkora fontosságot tulajdonítok. Remélem más sem. Mert az nevetségessé teszi az egészet.
Az Aranylabda számomra egy játékos teljesítményét díjazza, olyat, aki valamely topligában kiváló teljesítményt nyújtott egész éven keresztül, lehetőleg több sorozatban is. És van egy kivételes tehetség a világon Messi személyében, aki nemcsak egyetlen dolgot csinál jól (pl. sok gólt lő VAGY sok gólpasszt ad VAGY stb...), hanem komplexen nézve is a legjobb (ha a kapus- és védőteljesítményeket nem számítom).
Tehát az egyik oldalon (Messi) egyéni teljesítmények, egyéni rekordok szerepelnek, amelyek (olykor látványosan is) felülmúlják pl. CR-t.
Aztán a másik oldalon (CR) egy összességében második / harmadik legjobb egyéni produkciót látunk, egyetlen igazi csapatsikerrel, és egy olyan EB-elődöntővel, amely tornán ő igazából csak 1-2 meccsen játszott jól.