2012.12.19. 18:32:57
Mivel nincs Messi-Ronaldo topic, ezért írtam ezt ide.
Az egyik classico előtt, amit közvetített a sport a tv, megkérdezték Mezei Györgyöt, hogy mi a véleménye Messiről és Ronaldóról. Valami olyasmit mondott, hogy Messi annyival jobb játékos, hogy nem érdekes őket összehasonlítani. Azért egy kicsit erős, de van benne valami. Ha Messinek rossz napja nem cselez ki 3-4 embert csak kettőt és nem lő 2-3 gólt, de ad 2 gólpasszot. Ronaldo ha rossz, kilövi a stadionból a labdákat, nem jönnek be a cselek és hisztizik.
Itt nem csak arról van szó, hogy Messi mennyivel több gólt lőtt, hanem a rúgott gólok minősége és a hatékonyság is. Sok madridista mondja, hogy Ronaldo mekkora gólokat lő 35-40 m-ről Messi meg nem, csak azt felejtik el, hogy Ronaldo 10 ilyen lövéséből 8 kimegy a stadionból, 1 kapura és 1 gól. Messi mindig a legjobb megoldást keresi és ha van rá lehetősége közebb viszi, amúgy meg szerinten több gólt is rúgott a 16-oson kívül, mint CR7 ebben az évben és jóval nagyobb hatékonysággal.
Amúgy rendkívül jó játékos és azért nehéz neki, mert nem kap annyi megbecsülést, tiszteletet a társaitól, a vezetőségtől és a szurkolóktól, és állandóan Messivel hasonlítgatják össze, amiből általában "vesztesen" kerül ki, ami nem is csoda hiszen Messi tényleg jobb játékos. Olyan, mint ha egy BMW és Ferrari versenyezne (gondolom tudjátok ki-kicsoda). A BMW egy szuper autó, de nem olyan jó, mint a Ferrari. Messinek annyival könnyebb dolga van, hogy jobbak a csapattársak, bár Ronaldo egóját ismerve nem biztos, hogy megtűrne maga mellett 3-4 másik világsztárt.
Véleményem szerint Ronaldo csak a tökéletes testfelépítése és az ebből fakadó dolgokban (erősebb, hosszú távon gyorsabb és jobban fejel, mivel magasabb) jobb, mint Messi.
Ha egy madridista olvassa ezt a hozzászólást, biztos az jön le neki, hogy mennyire elfogult vagyok, pedig szerintem nem így van, csak a kész tényekre és statisztikákra támaszkodok, valamint arra amit látok.
A tesóm amúgy madridista és nagy Ronaldo fan. Sokszor mondja, hogy Zidane ezerszer jobb játékos volt, mint Iniesta vagy Xavi, hogy piszkáljon, amúgy szerintem nem így van. Az viszont elfogultság lenne a részemről, ha azt mondanám, hogy Iniesta sokkal jobb volt, mint Zidane, de a Messi Ronaldo összevetésnél nem ez a helyzet. Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam, azért remélem páran elolvassátok.
Az aranylabdáról csak annyit, hogy Messi soha nem érdemelte meg ennyire, mint most, amúgy néhány éve viszont Xavi v. Iniesta érdemelte volna meg jobban. Ha nem Messi nyeri, akkor annak csak az lehet az oka, hogy nehogy egymás után 4-et kapjon, mert az felháborodást keltene és már amúgy sem ismerik el annyira az aranylabdát, mint mielőtt összevonták a 2 díjat.